Knight for the Ladies AET

→ Russian-based sport horse (12.5% xx), ori
→ 160cm, rautias
VH01-015-6399
→ syntynyt 01.01.2003, reaali
→ kasvattanut Annúndwen (VRL-00399)
→ entinen omistaja Moon Cuiser, Kics (VRL-05293)
→ omistaa Branwen Farm, HM (VRL-00096)
→ koulutustasoltaan ko Va B, re 120cm, valjakko vaativa

VIP MVA myönnetty 2011
Fn myönnetty 27.02.2011
YLA-3 (35 + 23 + 12 + 35 = 105p.) 22.6.2011
KTK-I (85+88+78+85=84% ) 15.4.2011


LINKKI AJOKUVAAN

Nikke saapui Branweniin 2014 alkuvuodesta. Upea ori oli edellisen omistajansa kanssa saavuttanut mahdolliset arvonimet näyttelyistä ja kiertänyt paljon kilpailuja. Niken kanssa jatketaan siihen mihin entinen omistaja jäi ja jatketaan uraa.

Rautias ori seisoo ryhdikkäästi aisojen välissä ja katselee ympärilleen höristäen korviaan. Sen sirot akhaltekinhevosmaiset piirteet tulevat esille hieman kultakolikkoon vivahtavan rautiaan karvapeitteen alta.Komea (ehdottomasti) ja sporttinen urheilutyyppinen hevoneni liikkuu kärryjen edellä korkein, kevyein askelin ja välillä vilkuilee ympärilleen kuin katsoen että jokainen ihminen kiinnittäisi huomiota juuri siihen. Olet juuri yllättänyt itsesi katselemasta Nikkeä, oikealta nimeltään Knight fot the Ladies AET. Niken veressä virtaa paljon akhaltekinhevosta, ja sen lisäksi myös ripaus täysiveristä. Se edustaa täysin virtuaalista hevosrotua: russian-based sport horse.

Niken kanssa täytyy olla napakka, ettei se vain pääse yllättämään pikku jekuillaan. Nikke on todella huumorintajuinen ja tietää itsekin, että sen temput sekä naurattavat sekä itkettävät. Luonteeltaan orii ei kuitenkaan ole yhtään ilkeä. Tapansa mukaan sen vain kuuluu hieman säväyttää ihmistä käytöksellään tarpeen tullen. Se saattaa vaikkapa avata riimunnarunsa solmut ja karata käytävälle. Nikke tykkää myös näplätä kaikenlaista, se pistää suuhunsa mielellään mm. ihmisen hihan, paidasta narun, riimunnarun pään tai kerrankin se pisti suuhunsa alaturparemmin kun sitä ei vielä pistetty kiinni. Ratsastettaessa se saattaa välillä inhottavasti ruveta jopa ottamaan suuhunsa ohjat, joten ohjien ei kannata roikkua ihan kamalan pitkinä etteivät ne menisi vaikka poikki pojan kovassa käsittelyssä... Nikke on päässyt myös muutamaan kertaan uimatreeniin ja se on nauttinut siitä täysin siemauksin. Uinti kehittää todella hyvin hevosen kuntoa sekä lihaksistoa ja on kuuminakin kesäpäivinä oiva tapa hoitaa tarpeellinen liikutus. Talvisin taas käydään kahlaamassa hangessa ja peltotreeniäkin harrastetaan sopivan puuterilumen puitteissa. Kun Nikellä on paha päivä saattaa se jopa ärtyneenä nappaista suuhunsa vaikka hihan kanssa muutaman sormenkin, mutta onneksi tätä sattuu erittäin harvoin, joten suurempaa pelkoa Niken mielialan vaihtelusta ei juurikaan ole. Nikelle on kuitenkin helppo laittaa varusteet päälle, se ei lähde käytävälle haahuilemaan, vaikka riimu olisi vain kaulalta kiinni, tai satulavyön kiristyksessä hypi varpaille.

Ratsastettaessa Nikeltä löytyy vauhtia ja lennokkuutta riittämiin. Se tykkää esiintyä ja meneekin useimmiten hienosti peräänannossa ja katselee välillä ympärilleen ja hörähtelee tuttavallisesti muille hevosille. Vaikka Nikke-poika menee hyvin satula selässäkin, on se kuitenkin parhaimmillaan kärryjen edessä, niin koulu kuin maasto osuudellakin. Maastossa Nikke menee helposti veteen ja laukkaa silloin korkein askelin niin että näyttää kuin se hyppäisi aina joka askeleella ilmaan. Poika on ketterä liikkeissään ja osaa jopa itsekin hieman katsella ettei mene tarkkuus osalla tolppia päin, vaikkapa kun kuski ei olisi ihan 'hereillä'. Kouluratsastuksessa ori on hyvä. Se on mukavaa vaihtelua kärryjen vetämiseen ja eipä Nikkekään ole tästä pahoillaan. Niken emäkin on kenttäratsu ja selvittää helposti myös kouluratsastuksen inter-I tasolla, emänisä oli jopa kuuluisa kouluhevonen. Nikke on takaosastaan hyvin työskentelevää sorttia. Sileällä se on yritteliäs ja helppo ratsastaa ja keksii vain harvoin orimaisia jekkuja. Kuitenkin showmaisen luonteensa vuoksi se ei ole aloittelijoiden ratsastettavissa. Nikke on toisinaan tarkka painoavuille. Kaikista parhaiten sitä ratsastaakin lähes pelkällä istunnalla ja jos ratsastajalla on huono istunta ei Nikkekään välttämättä halua työskennellä ihan täydellä taidollaan. Esteratsastus on myöskin sellainen laji mihin riittää intoa ja puhkua vaikka kuinka paljon. Välillä sen mielestä on hauska tehdä korkeita loikkia, etenkin pienemmillä esteillä. Joskus se ponnistaa pari askelta odotettua aikaisemmin. Nikellä on yleensä oikeat ponnistuskohdat hallussa, mutta pieniä jekkuja ei voita mikään. Laukkaura loppui Nikellä lyhyeen. Olihan se ihan hyvä siinä, mutta raukka parka vain stressaantui siitä liikaa eikä oikein nauttinutkaan, ei edes tapansa mukaisista ihmisten taputuksista.

Tarhassa Nikke saattaa joskus hieman pomotella, mutta sen voi pistää huoletta jonkun hieman vanhemman orin kanssa tarhaan, koska tietää kyllä paikkansa eikä ala turhia riekkumaan. Ruunankin kanssa Nikke on tullut toimeen, eli sillä ei ole niin väliä pistääkö kaverin kanssa vaiko yksin. Kilpailuihin Nikke matkustaa mielellään, etenkin jos samalla matkalla tulee sille hevoskaveri, niin oikein hyppää traileriin. Matkan aikana se saattaa joskus hieman hermoilla, ja hikoilla, mutta se menee kyllä ohi.

Suku

i VIP MVA Fn Arhazzphyr at KTK-III, YLA-2 ii Barra Barra EVM at iii Res Virtus EVM at
iie Garab Aza Hey EVM at
ie Dance of Medina EVM at iei Oriental Ballet EVM at
iee Mederica EVM at
e Fn Lady Oriental AET rbsh YLA-2 ei Istok EVM at eii Iser Kord EVM at
eie Oknyr EVM at
ee Lady Sing AET rbsh eei Zin Pjon EVM at
eee Lady L EVM xx

i. Arhazzphyr kilpaili laukkaratsastuksessa voittaen 38 900v€, statistiikalla 21:1-3-3. Ori menestyi myös erinomaisesti esteratsastuksen saralla ja kapasiteettia löytyi jopa 140cm radoille asti. Oria kuvailtiin hyvin persoonalliseksi eläimeksi, jolta kuitenkin löytyi temperamenttia. Herkkä hevonen, jonka keskittymiskyky oli vähän niin ja näin orin nähdessä vihreitä miehiä vähän joka puolella, eikä ori aina malttanut pysyä viileänä. Jos ori jostain piti, niin ehdottomasti hyppäämisestä, vaikka toki aina välillä piti leikiksi heittää koko touhu. Jälkeläisiä Arhazzphyrilla on tiedettävästi 14 (11 tammaa & 3 oria), joista menestyneimmät ovat mm. ori VIP-MVA Fn Ambaron Fil AET sekä tamma Fn Slavim Platova (KTK- II)

ii. Barra Barra on turkmenistanin heimon perinteiden mukaisesti toiminut laukkaratsuna nuorena ja vanhempana opetettu muihin tehtäviin. Barra Barra ei menestynyt kovinkaan hyvin laukkaurallansa, mutta oli käyttöhevosena mukiinmenevä tapaus. Luonteeltaan oria kulvailtiin kiltiksi ja rauhalliseksi eläimeksi, jonka pystyi parhaimmillaan tarhaamaan jopa muiden orien kanssa ilman sen suurempia nahinoita. Korkeutta orilta löytyi 167cm ja väriltään oli kauniin vaaleanrautias. Jälkeläisiä ori ei ehtinyt kovinkaan montaa saamaan ennen menehtymistään valitettavassa tapaturmassa.

iii. Res Virtus Syntyi kotitalliinsa käyttöhevoseksi ja sillä ratsastettiin paljon. Minkäänlaisia jalostussuunnitelmia oriin varalla ei ollut. Res Virtus oli erittäin hyväkäytöksinen ja käytökseltään mutkaton. Ori oli upean värinen isomerkkinen rautias ja monet ohikulkijat sitä ihailivat. Oria ei haluttu käyttää ollenkaan ulkopuolisille tammoille, joten jälkeläisiä sillä ei paljoa ollut.

iie. Garab Aza Hey Asui samalla tallilla kuin Res Virtus. Tamma oli ostettu lähinnä siitoskäyttöön, mutta sillä ratsastettiin satunnaisesti. Garab Aza Hey sai neljä varsaa.

ie. Dance of Menida oli kouluratsuna hieno, mutta isäänsä Oriental Balletiin verrattuna kehno. Tamma oli tummanrautias, ja sillä oli jokaisessa jalassa sukat. Dance of Menida kilpaili jonkun verran kouluratsastuksessa ja näytti olevansa kelpo kouluratsu. Se ei kuitenkaan yltänyt vaikeammille tasoille, joka johtui luultavasti nuoren ratsastajansa kokemattomuudesta. Dance of Medina on varsonut seitsemän kertaa, joista Arhazzphyr on ainoa orijälkeläinen.

iei. Oriental Ballet oli yhteistyökykyinen, upealiikkeinen ja hyvärakenteinen ori. Sen omistaja oli huhuttavasti mielenterveysongelmainen tai jääräpäinen, sillä hän ei oria suostunut viemään kantakirjattavaksi, vaikka Oriental Balletilla olisi ollut mahdollisuudet päästä vaikka kuinka hyvälle palkinnolle. Ori kilpaili ulkomailla intermediaide luokissa kolmesti, voittaen jokaisen kilpailun ylivoimaisesti. Tammoja riitti oriille jonoksi asti, mutta omistaja ei halunnut muiden hyötyvän hevosestaan, vaikka olisi astutusmaksuilla rikastunut vaikka kuinka. Paikalliset hevosvarkaat kävivät yön pimeinä tunteina varastamassa oriin ja saivat yhden tamman astutetuksi, ennen kun ori karkasi. Myöhemmin Oriental Ballet löydettiin muutaman kilometrin päästä entiseltä kotitalliltaan, valitettavasti kuolleena.

iee. Mederica oli kaunis tamma. Tamma toimi koko ikänsä enimmäkseen harrasteratsuna, välillä osallistuen satunnaisiin kilpailuihin. Tammalla oli elämässään paljon hyvää tuuria, sen omisti lähes koko ikänsä sama omistaja, 26-vuoden ajan. 27-vuotiaanakin tamma oli vielä erittäin hyvässä kunnossa mutta se päätettiin lopettaa vain siksi että sille jäisi ainoastaan hyviä muistoja; tamma ei ollut mistään kipeä. Mederica sai jopa 5 upeaa varsaa joista 4 oli oreja. Jälkeläsistä tuli yleensä suurikokoisia ja helppoja kouluttaa. Rakenteeltaan ne olivat keskinkertaisia, kuitenkin erittäin hyvätyyppisiä käyttöhevosiksi.

e. Lady Oriental AET oli vaaleanrautias 160cm korkea sukkajalkainen rbsh tamma, joka palkittiin VIP MVA Fn & YLA-2 arvonimillä. Tamma kilpaili monipuolisesti menestyen koulua, kenttää ja valjakkoajossa. Luonteeltaan Lady Orientalia kuvattiin prinsessaksi, jolla oli kuitenkin taipumusta hermostuneisuuteen, mutta joka oli kuitenkin lauhkea eläin tutussa ympäristössä. Tammaa sanottiin energiseksi, joka tarvitsi paljon liikuntaa päivittäin, pysyäkseen nahoissansa. Lady Oriental varsoi viisi kertaa ja jälkikasvu on kilpaillut emänsä tavoin monipuolisesti eri lajeissa, jopa laukkaratsastuksessa.

ei. Istok on huipputason kouluratsu. Istok oli aikansa vaikuttavin kouluori tekkepiireissä. Orin siitosura alkoi jo kolmevuotiaana. Ori eli kolmekymppiseksi ja viimeisellä elinviikollaan astui viimeisen tammansa. Kouluratsuna Istok oli räväkkä, luonteikas ja showluonteinen. Se oli melko suuri ja roteva ollakseen tekke, mutta tämä rotevuus ei periytynyt jälkeläisille.

eii. Iser Kord oli ori jonka pitkäaikaiset tekkeharrastajat muistavat. Väritykseltään ori oli tummanruunikko ja sitä kutsuttiin toisinaan lempinimellä "Myrsky". Iser Kord oli oman aikansa yksi nopeimmista laukkahevosista ja tienasi omistajalleen sievoisen summan. Laukkaradoilla ori otti alun yleensä rauhallisesti ja kiri loppua kohden huimaa vauhtia. Luonteeltaankin hevonen oli erittäin vahvatahtoinen ja periksiantamaton. Hoitajat sanoivat oriin olevan vaikea käsitellä, mutta oikeissa käsissä kaikki sujui ongelmitta. Huhut kuitenkin kertoivat oriin luonteen olevan erittäin hankala, joten tammojansa toivat astutettavaksi vain sellaiset jotka tiesivät todellisen Iserin. Jälkeläismäärä jäi tästä syystä harmillisen vähäiseksi.

eie. Oknyr oli suurimerkkinen vaaleanrautias tamma. Monet epäilivät sen olevan jopa kirjava, vietiin jopa geenitesteihin splashed whiten toivossa, mutta lopulta tamma todettiin vain suurimerkkiseksi sabinoksi. Oknyr oli sen ajan tyypillinen siitostamma - se laidunsi päivät pitkät suurilla laitumilla monien muiden tammojen tavoin ja toimi elämäntyökseen emätammana.

ee. Lady Sing AET oli kiltti ja mukava hevonen. Luonteeltaan todellinen harrastehevonen; tyyni ja rakastava ystävä. Sen kanssa kierrettiin paljon valjakkokisoja ja se oli täydellinen vikellyshevonen tasaisuutensa vuoksi. Rakenteeltaan tamma oli keskinkertainen mutta periytti erittäin hyvää rakennetyyppiä varsoilleen.

eei. Zin Pjon, erittäin upea ja lupaava rautiaankimo orii jouduttiin valitettavasti lopettamaan ähkyyn jo 4-vuotiaana. Tätä ennen Sin Pjon oli aktiivisessa valmennuksessa ja siitä odotettiin vaikeiden liikkeiden kouluratsua. Oria käytettiin jo nuorena erittäin taitavilla valmentajilla. Oriin menehtyminen tuotti monille paljon surua, sekä hieman ahnetta omistajaa harmitti kun orii oli maksanut maltaita jo varsana - sen piti tuottaa tilalle paljon rahaa tulevaisuudessakin. Orii ehti saamaan vain yhden jälkeläisen "puolivahingossa".

eee. Lady L xx oli erittäin vauhdikas ja energinen täysiveritamma, joka menestyi eritoten kenttäratsastuksessa. Lievän jännevamman vuoksi tamma joutui keskeyttämään uransa ja siirtyi täyspäiväiseksi siitostammaksi. Lady L osoittautui äärimmäisen hyväksi emäksi varsoilleen.

Jälkeläiset

rbsh o. Thaddeus e. Verochka
SGSH t. Rägbys Primrose e. Amorosa van de Geer

rbsh t. Giraja BRA e. Goldilocks EC

Valmentautuminen

01.04.2013 Kouluratsastusvalmennus, valmentajana Tepsu
Tänään valmennettavana on komea, lihaksikas RBSH-orii Knight for the Ladies AET. Ratsuna Nikke vaikutti heti alkuun hieman kuumalta ja vieraassa paikassa sitä kiinnosti paljon ympäristössä tapahtuvat asiat. Alkuverryttely aloitettiin tekemellä paljon kaarevia uria, tavoitteena olisi saada vireä orii taipumaan kunnolla sekä kuuntelemaan pohkeita. Lopulta Nikke tuntui olevan kuin ratsastajan pohkeiden välissä kunnolla. Valmennuksessa olisi tarkoitus tänään harjoitella hieman kootumpia askellajeja. Kics ratsasti oria hieman huolimattomasti ja se näkyi hevosessa heti. Nikke oli kiireinen menijä, se liikkui eteenpäin pitkänä ja jännittyneenä. Kokoamisharjoitukset aloitettaisiin esimmäisenä pääty-ympyrällä. Ympyrää tultiin ravissa niin että jokaisella kierroksella se pieneni metrin verran ja hevosta joutui kokoamaan enemmän ja enemmän pienemmän ja hallitumman ympyrän suorittamiseksi. Kun olin saanut ratsastajan sekä hevosen keskittyneeksi ja hereille oli aika jatkaa kootunravin harjoitellua erilaisilla kentän teillä. Harjoitukseen kuului erittäin paljon liikkeen tempon muutoksia ja pian kunnollinen koottu ravi löytyi. Hevonen olisi nyt helpompi koota kunnolla laukassakin kun se oli saatu ravissa tajuamaan mitä siltä haetaan. Laukassa Nikke suoriutui tehtävästä oikein hyvin ja suunnan vaihdos tehtiin puolivoltilla ja Nikke suoritti siinä lähes täydellisen laukkapiruetin. Näen oriissa, sekä ratsastajassa, paljon kapasiteettiä kouluratsastuksen saralla ja tietenkin mahdollisuuksia pärjätä vaativammankin luokan kouluratsastuksen kilpailuissa.

Kisaturinat

Noviisien hvosvaljakko Alhossa 28.11.2006
Knight for the Ladies ei Nikke on russian-based sport horse ori. Se on nyt neljän vanha ja koulutuksessa on edistytty siihen vaiheeseen, että on päätetty jo mitä Nakella kisataan ja mitä ei. Laukkakisoihin Nakke ei soveltunut koskaan. Vaikka yksi voitto tulikin, niin siitä urasta nakke ei tykännyt. Stressioireita tuli oriparalle välittömästi, kun laukkaradalla oli kilpailut, tai laukkasatula laitettiin selkään. Valjakosta Nakke on tykännyt eniten, mutta vanhempien perusteella lahjoja voi löytyä kouluun ja esteisiinkin. Koko kisamaailma on Nikelle uusi ja ihmeellinen ihan siitä lähtien kun laitetaan kotona kuljetussuojia jalkoihin.


Mutta noh. Parhaiten Naken luonnetta kuvaa kisakertomukset, koska Naken perusluonne on sama ollaan kisoissa tai kotioloissa. Tarinareissu valjakkokisoihin. En enää muista minne.
Tälläkertaa matka kisapaikalle sujui hyvin ja edes tamman läsnäolo kuljetusautossa ei tuntunut haittaavan. Kuljetusautosta tultiin ulos sillä tavallisella kolinalla ja hirnumisella. Talutimme Niken talliin ja harjasimme sen tavalliseen tapaan. Groomini Mia puhdisti kärryt kiiltäviksi sillä aikaa kun minä letitin niken harjan ja hännän. Valjastimme sen ja lähdimme verryttelemään. Nikke on ajaessa välillä vähän hössöttäjä, mutta kuitenkin kuuliainen. Sillä käytetään tavallista suurempia silmälappuja, jotta se pystyisi keskittymään suorituksiinsa paremmin. Koulukokeessa se kulki hyvin kiltisti ja rauhallisesti. Mitä nyt tyomareita piti vähän pelätä ja peruutus meni vinoon, niin että kärryt menivät linkkuun. Pysähdykset menivät hyvin. Ei oltu ihan täysin sentilleen oikeassa kohdassa, mutta parempaan ei Nikke pysty vielä. Kokoamisaste ja muoto olivat Nikellä tänään vähän rennompia, kun mitä valjakkohevosella tulevaisuudessä pitää olla, mutta Nikkeon vielä niin nuori, ettei se ole suuri vihre. Maastokokeessa Nikke meinaa aina villiintyä. Tallissa kun vaihdoimme valjaat ja kärryt vaihdoimme myös kovemman kuolaimen, jotta Nikke pysyy hanskassa helpommin. Nikke on startannut laukkakisoissa ja sitä ollaan treenattu laukkakisoja varten metsälenkeillä. Joten maasto-osuus pitää Niken mukaan mennä lujaa. Hyvä vaan että heppa tykkää. Maastokokeella oltiin varmasti nopeimpia valjakoita koko kisassa. Nikellä kun on kunto todela hyvä laukkatreenien takia. Tarkkuuskokeessa Nikke on yleensä hyvä. Tällä kertaa Nikellä oli vielä vauhti päällä maasto-osuuden takia, joten jälleen mentiin paikoin jopa liian lujaa. Kisan jälkeen kuivattelimme Nikkeä ja loimitimme sen. Taluttelimme sitä ympäri kisapaikkaa ja jäimme odottamaan tuloksia ja toivottavasti palkintojen jakoa.


Estekisat Ecurie Eperon 8.2.2007.
Nikke malttoi pysähtyä tuomarin tervehdyksen ajaksi. Se silämili yleisöä. käänteli päätään ja kilkutteli kuolaimia.. Annoin sen läheä liikkeelle ja se nosti laukan melkeen paikaltaan. Puristin käsiä aavistuksen nyrkkiin ja Nikke hiljensi laukkaa ja ylitimme maaililinjan. Nikke ponnisti valtavan korkealle, eikä sen tarvinnut edes koukistaa jalkoja. Hämmästyin niin suuresta pompusta. Tallimme toinen ratsastaja valokuvasi rataa, ja kuvassa Nikke on ihan hassu näköinen. Se roikkuu esteen päällä, koivet suorina ja vielä kavioidenkin alla on 10cm tilaa ennen ylimmäistä puomia. Ja mun ilme on hämmästynyt ja mulla on silmät kiinni. :) Hihii. Kakkosesteelle käännyttäessä Nikke heittelee päätään ja veti oven suuntaan. Lähestyminen oli kiemurainen, mutta päästiin kunnialla yli. Tällä kertaa Nikke hyppäsi ihan normaalisti. Kolmoseste meni hyvin, mutta juuri kun Niken etujalat tömähtivät maahan se näki ufon nurkassa ja vinkaisi, kääntyi, potkaisi seinää kohden ja otti jalat alleen lähteäkseen pakoon. Kaikki tämä alle puolessa sekunnissa. Tie nelosesteelle oli siis äärimmäisen huono ja kiemurainen ja tultiin nelosesteelle ihan vinossa. Nikke hyppäsi kuitenkin yli, muta kiihdytti välittömästi esteen jälkeen, koska kulma oli pelottava. Viitoseste oli hyvä, mutta Nikkekin meinasi laukata sinää päin. Unohdin kyllä itsekin, hiljentää. Kuutos ja seiskaesteet olivat Niken laukka askeleen pituuden takia hieman liian lähellä toisiaan, mutta Nikke selvisi niistä kunnialla. Etujalat kolahtivat seiskaesteeseen, mutta en kerennyt näkemään putosiko se, koska minun oli keskityttävä pitämään Nikke hallinnassani, koska maalilinjan jälkeen Nikke kääntyi näkemään pelottavaa kulmaa...


Valjakkokisoissa Allu Expressissä 28.2.2007 kävi Marjo (VRL-3223, FSRa) kisaamassa Nikellä:
Wow!, oli ensimmäinen kommenttini, kun näin tulevan kisahevoseni RBSH-orin Knight for the Ladies AET:n. 160-senttinen, nuori ja linjakas puoliverityyppinen ori on jotain täysin muuta, kuin mitä itse olen tottunut käsittelemään. Pieni jännitys nousi väkisinkin vatsanpohjaani, kun ajattelin, että tällä tulisin kisoissa starttaamaan.. Toisaalta, mikä olisikaan kuskille itselleen parempaa harjoitusta?
Ennen kisaa kävin tutustumassa Nikkeen vähän paremmin. Kävin orin kanssa kahdestaan pienellä kävelyreissulla heti aamulla, seurailin sen eleitä ja käytöstä. Voi että tunsin itseni pieneksi.. Ori oli alussa melko rauhaton ja innokas, onneksi kuitenkin siinä mielessä hyväkäytöksinen, että hyvin tultiin toimeen ja Herra pysyi hyvin käsissä. Ennen starttia tulin itse laittamaan hevosen kuntoon aina harjauksesta ja valjastuksesta lähtien. Orille kisatoiminta oli selvästi jotain melko uutta, kiinnostuneena se seuraili ympäristöä, eikä suuremmin tuntunut välittävän vieraasta ihmisestä ympärillä hyörimässä. Kärryjen eteen saimmekin Niken kunnialla, ja pääsin aloittamaan varsinaisen ajohaasteen treenaamisen. Verryttelykentällä vasta päästiin toisiimme tutustumaan paremmin - ohjastuksen välityksellä. Oli kyllä uskomaton tunne ajaa valtavan kokoista, mutta silti niin 'pientä' ja siroa hevosta, itse kun pienillä ja paksuilla kylmäverisillä kisaan. Ohjastuntumalle Nikke hakeutui hienosti, ja totesin heti alkuun, että ohjastuksen tulee olla orilla hyvin hellävaraista ja selkeää. Mitä selvemmin pystyin antamaan orille avut, sen paremmin se keskittyi ja tiesi mitä tehdä, sekä lopetti turhan koheltamisen ja pään heittelyn. Verkassa otinkin paljon eri teitä ja temponvaihteluita, jotta saisin hyvän tuntuman vieraaseen hevoseen.
Tiesin jo heti kättelyssä, että maratonia en varmastikaan uskaltaisi ajaa kaikella orilta löytyvällä teholla. Parempi ottaa varman päälle ja kerätä pisteet kotio, kuin alkaa riskillä säheltää. Muutoinkin Nikke tuntui niin vahvalta kärryjen edessä, että väkisinkin itselleni tuli hutera olo kyydissä, vaikka monta vuotta olen ajanut ties kuinka paljon erilaisia hevosia. Kouluradalle ohjastin pojan silti hyvillä mielin, Nikke vaikutti oikein lupaavalta valjakkohevoselta heti ensimmäisellä osuudella ja yhteistyömme sujui hyvin. Ties vaikka itsekin innostuisin pian puoliverisen valjakkohevosen hommaamaan, sen verran mahtava tunne oli Nikellä kisata..

Päiväkirja

Niken kuulumisia ja estehyppelyä 14.04.2013
Niken kanssa ollaan nyt aktiivisesti kilpailtu valjakkoajossa ja vihdoinkin olemme saaneet vvj:n laatuarvostelua varten maksimi sijoitukse. Viimekerralla kun osallistuimme jäi pisteet hieman vajaaksi mutta palkintosijoille asti ei ole vaikea kurottaa. Yleislaatuarvosteluun Niken kanssa osallistutaan uudelleen, materiaalia sivuille on tullut huimia määriä viimekerran jälkeen, sekä tietenkin kilpailuja. Pitäisi pitkästä aikaa laittaa oripojan kasvattajallekin kuulumisia menemään, hänkin on varmasti oriista kovin ylpeä. Nikke on astunut myös muutaman tamman ja jälkeläisten syntymistä odotetaan innolla. Tänään Niken kanssa harjoiteltiin esteratsastusta, oikeastaan enemmän mielenvirkistykseksi kuin aivan tosissaan. Niken kanssa on toisinaan hauska hypätä esteitä. Se nautiskeleen kun saa vaihtelua normaaliin liikutukseensa. Pienillä esteillä Nikke saa loikkia niinkuin itse tahtoo, ottaa vaikka pitkiä hyppyjä tai kengurumaisia, ratsastaja, eli minä, vain myötäilen mukana.Orii innostui muutaman pukinkin heittämään. Kauaa emme ratsastaneet kentällä koska aurinko paistui keskellä päivää siihen suoraan ja kuumuus oli huomattava. Loppuverryttelyt suoritimme tutulla metsäpolulla ja katselimme innoissamme kuinka lehdet ovat alkaneet kasvamaan puihin. Kun ilma vielä lämpenee hieman pääsee Nikkekin läheiseen järveen uitettavaksi. Eniten oripoika kuitenkin tuntuu odottelevan laidunkautta, turpa meinaa koko ajan hipoa maata kun tekee mieli jo maistella...
-Kics

Valjakkoajoa - koulutreeniä ja muuta pohdintaa 03.03.2013
Nikke on aina valmiina kunnon treeniin ja hyväkuntoisena hevosena ei se yhtään pistänyt pahakseen kun koulukärryt laitettiin taakse. Orii on nyt ilmoitettu ensimmäistä kertaa VVJ:n laatuarvosteluun, harmittavaa on että jälkeläispisteitä ei tule eikä sijoituksistaan täydet pisteet. Arvostelun onkin tarkoitus olla lähinnä suuntaa näyttävä niin tietää myöhemmin miten siihen ykköspalkintoon pääsisi käsiksi, tai tässä tapauksessa kavioiksi. Vielä lumen ollessa maassa pitää suunnata siis isoon maneesiin, jossa on vielä hetken muutama ratsukko tekemässä loppuverryttelyjä. Nikke hörähtelee muille hevosille lämpimästä, mutta keskittyy sen jälkeen kävelemään uralla. Ensimmäiseksi harjoittelemme kaikenlaisia ympyröitä ja muita kaarevia uria, on hyvä saada hieman kylkiä venymään treenin aluksi. Muut hevoset lähtevät maneesista pois ja pian päästään harjoittelemaan kaarevia uria ravissa. Ravia Nikke menee tasaisen varmasti, vauhtia pyydettäessä se pidentää askeltaan hienosti ja liike näyttää upean joustavalta! Nikke taitaa monet koulukuviot jo, oli sitten perässä kärry tai selässä ratsastaja. Ori päästelee sieraimistaan tasaista pörinää, se on innostunut ja välillä painaa hieman ohjille. Kaikki koulukuviot sujuvat verkkaisesti ja tunti hujahtaa nopeasti. Loppukäynnit menemme Pojan mieliksi tuttua metsätietä, se saa kävellä omaan tahtiin pitkin ohjin ja nauttia raittiista ilmasta.
-Kics

Valjakkoajoa - maastossa rentoutumista 20.02.2013
Tänään Niken kanssa olisi tarkoitus vedellä hieman maastossa rennommalla mielellä. Oriilla on ollut kisoja usein lähiaikoina, joten poika varmasti nauttii suuresti kun pääsee hieman hölkkäilemään kärryt perässä kauniissa maisemissa. Rennosta maastosta on hyötyäkin, Nikke saa hölkkäillä reippaaseen tahtiin sekä ylä että alamäkiä, samalla on helppo ylläpitää sen kuntoa. Toisinaan jos tulee pitkä suora, tekee Niken mieli hieman laukata ja sallittakoon se. Välillä pojan mielestä on kiva katsella ojanpohjia ja pelätä vihreitä miehiä vedellen pohkeenväistön omaisia siksak-liikkeitä pitkin tietä puolelta toiselle. Omistajaa tämä tahtoo naurattaa, kyllä sitä puhtia riittää näköjään pelleilyyn asti! Kotitallille palatessa on karvapeitteessä tasainen hikikerros, ja oriilla tyytyväinen rentoutunut ilme. Nikke katsoo uteliaana tallin pihassa olevaan varastoon jossa sen puhdistetut kilpakärryt sijaitsevat, "koskahan sitä taas pääsisi maailmalle näyttämään kuinka hieno olen?" - tuntuu Nikke kysyvän. Tallissa se saa lämpimän loimen päällensä ja paljon pusuja parin porkkanan kera. On tämä hevosenomistajan elämä toisinaan helppoakin, onneksi! :)
-Kics

Kilpailumenestys

41 VVJ sijoitusta
27 KRJ sijoitusta
19 ERJ sijoitus
4 WRJ sijoitusta


PKK:n näyttelyt:
Ansakuja / 26.06.2011 / PKK rakenneluokka Tietokoneella piirretyt täysi-/lämmin-/puoliveriorit ja -ruunat / LKV - EO-sert (tuom. Possiikerit)
Ansakuja / 26.06.2011 / PKK rakenneluokka BIS-kehä / BIS-1, KTK-sert (tuom. Aatsi)
Erittäin onnistunut, hieno väritys. Ryhdikäs hevonen. Hieman joutsenkaulainen. Luokkavoittajan valinnassa painottui hienonhienot yksityiskohdat, kuten tämän hevosen päätähuimaavan upea väritys ja ryhdikkyys.
Järnbyn yksityistalli / 30.04.2011 / PKK rakenneluokka hevosoriit / EO-sert (tuom. Anne)
Mallaspuro/ 13.03.2011 / PKK rakenneluokka hevosille / EO-sert (tuom. Tinka H.)
VT Atlas/ 05.03.2011 /PKK Rakennekuvalliset: oriit / HY (tuom. aksu H. )
"Erittäin hyvä kokonaisuus, piirteetön säkä, hyvä ylälinja, etujaloissa pystyt vuohiset."
Indul/ 20.02.2011 / PKK hevosoriit / 2/10 EO-sert (tuom. Tinka H.)
Indul/ 17.02.2011 / PKK hevosorit/1/10 EO-sert (tuom. Anne)
Indul/ 17.02.2011 /BIS-kehä/ KTK-sert BIS2 (tuom. Aksu)
Ixion/ 14.02.2011 / PKK Laukkarotuiset hevosorit/ 4/7 HY (tuom. Beronia)

PKK:n näyttelyt (Muut kuvat - luokka):
VRKK/31.03.2013/PKK Ajokuva/KM (EM: tekniikka)
Tuom. Kuroibaka "Kaunis lyijykynätyö, jossa on osattu käyttää suhteellisen taidokkaasti käsinpiirtämisen hyviä puolia ja lyijykynäpiirtämisen etuisuuksia. Hiemn haaleaksi jäänyt, taustaton työ, jossa kuitenkin toteutus on mitä loistavin; hevonen on upean näköinen, yksityiskohtainen ja hyvällä tavalla pelkistetty, jolloin katse ei poukkile ympäri kuvaa, vaan näkee vain upean hevosen. Varusteet on toteutettu realistisen näköisesti ja kärryjen rengas on mitä ihanin yksityiskohta! Upea lyijykynätyö!"

HOX. Kilpailukalenteria ei ole lajiteltu lajeittain, vaan vuosittain, josta syystä se on kaukana siististä. Lajikohtaiset sijamäärät on merkitty ylle.

2015
Eiolee

2014
30.08.2014 Breezy Meadows ERJ 120cm 1/30
18.08.2014 Shangri La ERJ 110cm 2/30
21.08.2014 Shangri La ERJ 110cm 5/30
21.08.2014 Shangri La ERJ 110cm 3/30
25.08.2014 Shangri La ERJ 110cm 2/30
26.08.2014 Shangri La ERJ 110cm 5/30
02.10.2014 Blackwoods ERJ 120cm 1/30
06.10.2014 Blackwoods ERJ 120cm 3/30

2013
Järnbyn yksityistalli/20.04/ERJ 120cm (PKK-cup 2-osakilpailu)/1/30
Järnbyn yksityistalli/20.04/ERJ 100cm (PKK-cup 1-osakilpailu)/6/43
Järnbyn yksityistalli/15.04/VVJ vaativa tarkkuuskoe (PKK-cup osak.)/1
Kisatalli Vierne/15.05/VVJ vaativa yhdistetty/9/30
Kisatalli Vierne/14.05/VVJ vaativa yhdistetty/4/30
Kisatalli Vierne/13.05/VVJ vaativa yhdistetty/4/30
Kisatalli Vierne/12.05/VVJ vaativa yhdistetty/29/30
Kisatalli Vierne/11.05/VVJ vaativa yhdistetty/27/30
Suprant/02.05/VVJ vaativa yhdistetty/44/50
Suprant/01.05/VVJ vaativa yhdistetty/45/50
Suprant/30.04/VVJ vaativa yhdistetty/8/50
Suprant/29.04/VVJ vaativa yhdistetty/1/50
Suprant/28.04/VVJ vaativa yhdistetty/42/50
Suprant/27.04/VVJ vaativa yhdistetty/40/50
Suprant/26.04/VVJ vaativa yhdistetty/38/50
Suprant/25.04/VVJ vaativa yhdistetty/17/50
Suprant/24.04/VVJ vaativa yhdistetty/1/50
Suprant/23.04/VVJ vaativa yhdistetty/50/50
Fiktio/29.04/VVJ vaativa yhdistetty/16/30
Fiktio/28.04/VVJ vaativa yhdistetty/27/30
Fiktio/27.04/VVJ vaativa yhdistetty/9/30
Fiktio/26.04/VVJ vaativa yhdistetty/23/30
Fiktio/25.04/VVJ vaativa yhdistetty/17/30
Fiktio/24.04/VVJ vaativa yhdistetty/10/30
Fiktio/23.04/VVJ vaativa yhdistetty/26/30
Fiktio/22.04/VVJ vaativa yhdistetty/30/30
Fiktio/21.04/VVJ vaativa yhdistetty/22/30
Fiktio/20.04/VVJ vaativa yhdistetty/6/30
Akileya/21.04/VVJ vaativa yhdistetty/30/30
Akileya/20.04/VVJ vaativa yhdistetty/29/30
Akileya/19.04/VVJ vaativa yhdistetty/9/30
Akileya/18.04/VVJ vaativa yhdistetty/25/30
Akileya/17.04/VVJ vaativa yhdistetty/8/30
Akileya/16.04/VVJ vaativa yhdistetty/10/30
Akileya/15.04/VVJ vaativa yhdistetty/23/30
Suprant/22.04/VVJ vaativa yhdistetty/47/50
Suprant/21.04/VVJ vaativa yhdistetty/12/50
Suprant/20.04/VVJ vaativa yhdistetty/17/50
Suprant/19.04/VVJ vaativa yhdistetty/16/50
Suprant/18.04/VVJ vaativa yhdistetty/39/50
Suprant/17.04/VVJ vaativa yhdistetty/3/50
Suprant/16.04/VVJ vaativa yhdistetty/2/50
Suprant/15.04/VVJ vaativa yhdistetty/16/50
Suprant/14.04/VVJ vaaativa yhdistetty/17/50
Suprant/13.04/VVJ vaativa yhdistetty/11/50
Fiktio/15.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./22/40
Fiktio/14.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./27/40
Fiktio/13.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./26/40
Fiktio/12.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./25/40
Fiktio/11.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./3/40
Fiktio/10.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./33/40
Fiktio/09.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./14/40
Fiktio/08.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./28/40
Fiktio/07.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./23/40
Fiktio/06.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./8/30
Riihen ponitalli/09.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./24/30
Riihen ponitalli/08.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./4/30
Riihen ponitalli/07.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./26/30
Riihen ponitalli/06.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./10/30
Riihen ponitalli/05.04/VVJ vaativa yhdistetty parivalj./3/30
Clueless/14.03/Noviisi yhdistetty/15/40
Kisatalli Vierne/12.03/VVJ Vaativa koulukoe/7/27
Kisatalli Vierne/11.03/VVJ Vaativa koulukoe/5/27
Kisatalli Vierne/10.03/VVJ Vaativa koulukoe/25/27
Kisatalli Vierne/06.03/VVJ vaativa yhdistetty/5/30
Riihen Ponitalli/20.02/VVJ Vaativa yhdistetty/12/30
Jindabyne (HCT)/13.02/VVJ Vaativa yhdistetty parivalj./7/17
Jindabyne (HCT)/12.02/VVJ Vaativa yhdistetty parivalj./14/17
Jindabyne (HCT)/11.02/VVJ Vaativa yhdistetty parivalj./15/17
Jindabyne (HCT)/10.02/VVJ Vaativa yhdistetty parivalj./9/17

2012
Taavilan Suomenhevoset/02.11/KRJ He A/19/50
Taavilan Suomenhevoset/02.11/KRJ He A/4/50
Taavilan Suomenhevoset/03.11/KRJ He A/35/50
Taavilan Suomenhevoset/03.11/KRJ He A/47/50
Taavilan Suomenhevoset/04.11/KRJ He A/16/50
Taavilan Suomenhevoset/04.11/KRJ He A/31/50
Tahti/10.11/KRJ He A/23/30
Tahti/10.11/KRJ He A/10/30
Tahti/11.11/KRJ He A/25/30
Tahti/11.11/KRJ He A/17/30
Tahti/12.11/KRJ He A/8/30
Tahti/12.11/KRJ He A/18/30
Tahti/13.11/KRJ He A/22/30
Tahti/13.11/KRJ He A/20/30
Tahti/14.11/KRJ He A/25/30
Tahti/14.11/KRJ He A/5/30
Tahti/15.11/KRJ He A/23/30
Tahti/15.11/KRJ He A/3/30
Tahti/16.11/KRJ He A/8/30
Tahti/16.11/KRJ He A/17/30
Rajaton/11.11/KRJ He A/3/50
Rajaton/11.11/KRJ He A/29/50
Rajaton/12.11/KRJ He A/30/50
Rajaton/12.11/KRJ He A/25/50
Rajaton/13.11/KRJ He A/49/50
Rajaton/13.11/KRJ He A/37/50
Rajaton/14.11/KRJ He A/24/50
Rajaton/14.11/KRJ He A/4/50
Rajaton/15.11/KRJ He A/33/50
Rajaton/15.11/KRJ He A/22/50
Mörkövaara/10.11/KRJ He A/29/40
Mörkövaara/10.11/KRJ He A/3/40
Mörkövaara/11.11/KRJ He A/33/40
Mörkövaara/11.11/KRJ He A/14/40
Mörkövaara/12.11/KRJ He A/1/40
Mörkövaara/12.11/KRJ He A/6/40
Mörkövaara/13.11/KRJ He A/23/40
Mörkövaara/13.11/KRJ He A/13/40
Mörkövaara/14.11/KRJ He A/10/40
Mörkövaara/14.11/KRJ He A/3/40
Mörkövaara/15.11/KRJ He A/25/40
Mörkövaara/15.11/KRJ He A/4/40
Mörkövaara/16.11/KRJ He A/3/40
Mörkövaara/16.11/KRJ He A/12/40
Jade Dressage/15.11/KRJ He A/24/80
Westwick Sporthorses/15.11/KRJ He A/18/30
Westwick Sporthorses/15.11/KRJ He A/1/30
B Ponies/19.11/KRJ He A/16/40
B Ponies/19.11/KRJ He A/13/40
B Ponies/20.11/KRJ He A/36/40
B Ponies/20.11/KRJ He A/26/40
B Ponies/21.11/KRJ He A/25/40
B Ponies/22.11/KRJ He A/23/40
B Ponies/22.11/KRJ He A/12/30
B Ponies/22.11/KRJ He A/8/30
B Ponies/23.11/KRJ He A/7/30
B Ponies/23.11/KRJ He A/19/30
B Ponies/24.11/KRJ He A/2/30
B Ponies/24.11/KRJ He A/19/30
B Ponies/25.11/KRJ He A/19/30
B Ponies/24.11/KRJ He A/1/30
Mörkövaara/27.11/KRJ He A/12/30
Mörkövaara/27.11/KRJ He A/8/30
Mörkövaara/28.11/KRJ He A/12/30
Mörkövaara/28.11/KRJ He A/25/30
Mörkövaara/29.11/KRJ He A/23/30
Mörkövaara/29.11/KRJ He A/26/30
Mörkövaara/30.11/KRJ He A/16/30
Mörkövaara/30.11/KRJ He A/21/30
Cabin 21/28.11/KRJ He A/25/40
Cabin 21/29.11/KRJ He A/28/40
Cabin 21/30.11/KRJ He A/40/40
Cabin 21/01.12/KRJ He A/3/40
Cabin 21/01.12/KRJ He A/22/40
Cabin 21/02.12/KRJ He A/22/40
Cabin 21/03.12/KRJ He A/22/40
Cabin 21/04.12/KRJ He A/15/40
Cabin 21/05.12/KRJ He A/15/40
Cabin 21/06.12/KRJ He A/36/40
Cabin 21/07.12/KRJ He A/5/40
Cabin 21/08.12/KRJ He A/36/40
Taavilan Suomenhevoset/03.12/KRJ He A/48/50
Taavilan Suomenhevoset/03.12/KRJ He A/24/50
Taavilan Suomenhevoset/04.12/KRJ He A/45/50
Taavilan Suomenhevoset/04.12/KRJ He A/22/50
Taavilan Suomenhevoset/05.12/KRJ He A/47/50
Taavilan Suomenhevoset/05.12/KRJ He A/46/50
Taavilan Suomenhevoset/06.12/KRJ He A/20/50
Taavilan Suomenhevoset/06.12/KRJ He A/13/50
Taavilan Suomenhevoset/07.12/KRJ He A/25/50
Taavilan Suomenhevoset/07.12/KRJ He A/34/50
Taavilan Suomenhevoset/08.12/KRJ He A/27/50
Taavilan Suomenhevoset/08.12/KRJ He A/16/50
Taavilan Suomenhevoset/09.12/KRJ He A/45/50
Taavilan Suomenhevoset/09.12/KRJ He A/2/50
Taavilan Suomenhevoset/10.12/KRJ He A/26/50
Taavilan Suomenhevoset/10.12/KRJ He A/45/50
Taavilan Suomenhevoset/11.12/KRJ He A/4/50
Taavilan Suomenhevoset/11.12/KRJ He A/48/50
Taavilan Suomenhevoset/12.12/KRJ He A/25/50
Taavilan Suomenhevoset/12.12/KRJ He A/9/50
Konkkaronkka/10.12/KRJ He A/39/40
Konkkaronkka/11.12/KRJ He A/3/40
Konkkaronkka/12.12/KRJ He A/30/40
Konkkaronkka/13.12/KRJ He A/18/40
Konkkaronkka/13.12/KRJ He A/25/40

2011
Duren/26.01/VVJ Noviisi kestävyyskoe pareille/14/21
Duren/27.01/VVJ Noviisi kestävyyskoe pareille/7/21
Duren/28.01/VVJ Noviisi kestävyyskoe pareille/16/21
Duren/29.01/VVJ Noviisi kestävyyskoe pareille/20/21
Duren/30.01/VVJ Noviisi kestävyyskoe pareille/19/21
Virtuaalitalli Dei/31.01/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/5/30
Virtuaalitalli Dei/01.02/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/15/30
Virtuaalitalli Dei/02.02/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/15/30
Virtuaalitalli Dei/03.02/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/19/30
Virtuaalitalli Dei/04.02/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/22/30
Kõrge Hobused/05.02/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/2/30
Vt Nöttönen/08.02.2011/VVJ noviisi kestävyyskoe/ 6/35
Vt Nöttönen/09.02.2011/VVJ noviisi kestävyyskoe/ 4/35
Vt Nöttönen/10.02.2011/VVJ noviisi kestävyyskoe/ 17/35
Vt Nöttönen/11.02.2011/VVJ noviisi kestävyyskoe/ 27/35
Vt Nöttönen/12.02.2011/VVJ noviisi kestävyyskoe/ 22/35
Virtuaalitalli Dei/16.2.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 12/30
Virtuaalitalli Dei/17.2.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 15/30
Virtuaalitalli Dei/18.2.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 2/30
Virtuaalitalli Dei/19.2.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 19/30
Virtuaalitalli Dei/12.3.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 14/28
Virtuaalitalli Dei/13.3.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 23/28
Virtuaalitalli Dei/14.3.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 12/28
Virtuaalitalli Dei/15.3.2011/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 20/28

2010
Kõrge Hobused/20.11/VVJ Noviisi yhdistetty/5/30
Kõrge Hobused/21.11/VVJ Noviisi yhdistetty/29/30
Kõrge Hobused/22.11/VVJ Noviisi yhdistetty/18/30
Kõrge Hobused/23.11/VVJ Noviisi yhdistetty/8/30
Kõrge Hobused/24.11/VVJ Noviisi yhdistetty/22/30
Fiktio/15.12/VVJ Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille/18/30
Fiktio/16.12/VVJ Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille/23/30
Fiktio/17.12/VVJ Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille/24/30
Fiktio/18.12/VVJ Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille/25/30
Fiktio/19.12/VVJ Noviisi kestävyyskoe parivaljakoille/5/30
Kõrge Hobused/21.12/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 26/29
Kõrge Hobused/22.12/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 18/29
Kõrge Hobused/23.12/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 22/29
Kõrge Hobused/24.12/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 11/29
Kõrge Hobused/25.12/VVJ Noviisi yhdistetty pareille/ 1/29

2009
Yankee Stable/30.4/KRJ HeC/95/100
Allu Express/17.4/KERJ Harrasteluokka/9/24
Allu Express/12.4/KERJ Harrasteluokka/47/52
Allu Express/10.4/KERJ Tutustumisluokka/7/31
Allu Express/8.4/KERJ Harrasteluokka/26/59
Seppele/4.4/KERJ Harrasteluokka/5/13
Allu Express/3.4/Barrel Racing/6/9
Allu Express/3.4/KERJ Harrasteluokka/8/10
Seppele/2.4/ERJ 60cm/15/30
Seppele/2.4/ERJ 80cm/23/24
Seppele/2.4/KRJ He C/2/49
Seppele/2.4/KRJ He B/6/54
Allu Express/30.3/WRJ Horse Halter/12/33
Allu Express/26.3/WRJ Barrel Racing/1/8
Allu Express/25.3/WRJ Western Pleasure/5/22
Allu Express/24.3/ERJ 80cm/8/24
Allu Express/24.3/ERJ 60cm/11/32
Allu Express/24.3/KRJ He C/34/44
Allu Express/24.3/KRJ He B/39/47
Allu Express/23.3/WRJ Trail/2/7
Allu Express/23.3/WRJ Barrel Racing/1/8
Allu Express/22.3/WRJ Barrel Racing/7/11
Reclaim/19.3/KRJ He C/3/5
Reclaim/19.3/KRJ He B/7/11
Seppele/18.3/VVJ Noviisi/4/9
Seppele/16.3/ERJ 60cm/1/37
Seppele/16.3/ERJ 80cm/13/28
Seppele/16.3/KRJ He C/10/48
Seppele/16.2/KRJ He B/29/62
Reclaim/11.3/WRJ Barrel Racing/2/8
Reclaim/9.3/ERJ 60cm/4/16
Reclaim/9.2/ERJ 80cm/6/21
Allu Express/5.3/VVJ Noviisi yhdistetty/1/6
Allu Express/4.3/WRJ Barrel Racing/2/9
Allu Express/3.3/KERJ Aloittelijaluokka/14/14
Allu Express/2.3/KRJ He C/5/28
Allu Express/2.3/KRJ He B/1/29
Allu Express/2.3/ERJ 60cm/16/20
Allu Express/2.3/ERJ 80cm/5/13
Rowea/5.3/Noviisi yhdistetty hevosille VVJ/3/22
Rowea/4.3/Noviisi yhdistetty hevosille VVJ/15/22
Rowea/3.3/Noviisi yhdistetty hevosille VVJ/18/22
Rowea/2.3/Noviisi yhdistetty hevosille VVJ/3/22
Rowea/1.3/Noviisi yhdistetty hevosille VVJ/3/22
Grayheaven/28.2/ERJ 80cm/95/100
Vihermetsän ratsastajat/23.2/KRJ HeC/64/87
Allu Express/16.2/ERJ 60cm/6/13
Allu Express/16.2/ERJ 80cm/9/12
Hunajapuro/14.2/Noviisi tarkkuuskoe VVJ/1/60
Allu Express/9.2/VVJ Noviisi tarkkuuskoe/5/8
Allu Express/8.2/KRJ Kn Special/12/16
Allu Express/8.2/KRJ He B/19/19

2008
Evergrey/6.6/Noviisi yhdistetty VVJ/4/24
Kaurisrannan ratsastajat/7.6/Noviisi yhdistetty VVJ/2/16
Kaurisrannan ratsastajat/8.6/Noviisi yhdistetty VVJ/4/14
Kaurisrannan ratsastajat/9.6/Noviisi yhdistetty VVJ/9/15
Kaurisrannan ratsastajat/10.6/Noviisi yhdistetty VVJ/10/15
Tijuana Stables/11.6/Noviisi yhdistetty VVJ/12/30
ROWDY/16.6/Noviisi yhdistetty VVJ/11/29
Kaurisrannan ratsastajat/24.6/Noviisi tarkkuusajo VVJ/7/21
Crickewood/29.6/60cm ERJ/2/50
Allu Express/23.07/VVJ Noviisi koulukoe/ 1/4
Hillava/30.7/60cm ERJ tarinaluokka/6/9
Hillava/21.8/KRJ Helppo B Tarinaluokka/?
Allu Express/1.9/PKK-cup KRJ Helppo C/34/38
Allu Express/1.9/PKK-cup ERJ 60cm/22/22
Allu Express/1.9/PKK-cup ERJ 80cm/16/27
Allu Express/2.9/PKK-cup KERJ Aloittelijaluokka/10/20
Allu Express/3.9/PKK-cup VVJ Noviisi Yhdistetty/5/9
Vt Seppele/8.9/PKK-cup 2 KRJ Helppo C/14/28
Vt Seppele/8.9/PKK-cup 2 ERJ 60cm/16/24
Vt Seppele/8.9/PKK-cup 2 ERJ 80cm/1/19
Vt Seppele/10.9/PKK-cup 2 VVJ Noviisi yhdistetty/4/4
Allu Express/15.9/PKK-cup 3 KRJ HeC/12/17
Allu Express/15.9/PKK-cup 3 ERJ 60cm/4/12
Allu Express/15.9/PKK-cup 3 ERJ 80cm/6/10
Vt Seppele/29.9/PKK-cup 4 ERJ 60cm/8/13
Vt Seppele/29.9/PKK-cup 4 ERJ 80cm/10/13
Vt Seppele/29.9/PKK-cup 4 KRJ He C/13/13
Allu Express/11.10/PKK-cup 5 KRJ HeC/?
Allu Express/11.10/PKK-cup 5 VVJ Noviisi yhd./?
Allu Express/13.10/PKK-cup 5 ERJ 60cm/?
Allu Express/13.10/PKK-cup 5 ERJ 80cm/?

2007-2006
KRJ
27.5.2007 / Minnantila Helppo B ?
20.5.2007 / Minnantila Helppo B ?
7.2.2007 / HRS, ei KRJ KN-special 4.
12.12.2006 / Allu Express K.N.-special, avoin piirretyille 5. 20v€
19.11.2006 / KK Kimakka (ei KRJ) He C 3.
19.11.2006 / Horsecenter Overtale He C 5. 63.203%
15.11.2006 / Aurinkoinen He C 2.
13.10.2006 / Rivendel KN special 2.
28.8.2006 / Essis He C 4.

ERJ
17.3.2007 / Allu Express 80cm, avoin YTL 1. 200v€
20.2.2007 / Storm Blade 70cm 2.
8.2.2007 / Ecurie Eperon 70cm (tarina) 4.
4.2.2007 / BRT, ei ERJ 50cm 5. 18.12.2006 / Virt. Pohj.ruots. (ei ERJ) 40-50cm 4.
26.11.2006 / Horsecenter Overtale (ei ERJ) 30-40cm 1.
16.11.2006 / KK Pakokauhu 40cm 5. 1vp
15.10.2006 / Cendarle 70cm (kysymys) 5.

VVJ
13.5.2007 / Minnantila Noviisi hevosvaljakko 1.
6.5.2007 / Amagon Kisatalli Noviisi hevosvaljakko 3.
27.4.2007 / Mtt Faline Noviisi hevosvaljakko 4.
22.4.2007 / Woodney Noviisi hevosvaljakko 6.
4.3.2007 / Pikkumäen Suomenhevoset Noviisi hevosvaljakko 6.
27.2.2007 / HRS Noviisi hevosvaljakko 4.
20.2.2007 / Kohlmeise Noviisien hevosvaljakko 3.
19.2.2007 / SEA Noviisi hevosvaljakko 2.
12.2.2007 / Katrin talli Noviisi hevosvaljakko 2.
10.2.2007 / Vintage Chick Noviisien hevosvaljakko 3.
28.1.2007 / Itä-lampi Noviisi hevosvaljakko 4.
20.12.2006 / Virt. Pohj.ruots., ei VVJ noviisi; hevos- ja ponivaljakot 4.
17.11.2006 / Vajoama (EI VVJ) Noviisi hevosvaljakko 3.
24.10.2006 / Allu Express Noviisien hevosvaljakko 1.
8.10.2006 / FSRa Noviisi hevosvaljakko 5.
17.9.2006 / Soviiri Noviisi hevosparivaljakko 6.
13.9.2006 / Briarfield Noviisi hevosparivaljakko 5.

Muut lajit
23.2.2007 / BRT 70cm (irtohypytys) 3.
19.12.2006 / Virt. Pohj.ruots. Ohjasajo, helppo 4.
18.12.2006 / Allu Express Helppo ohjasajo 1,5-3v, hevoset 2. 80v€
28.11.2006 / Ystävyystallien liitto Helppo ohjasajo 1,5-3v, hevoset 6.
20.8.2006 / Ystävyystallien liitto Helppo ohjasajo 1,5-3v 4. 20v€
14.8.2006 / Allu Express Helppo ohjasajo 1,5-3v 1. 50v€

Laukka:
4v kausi
14.1.2007 / SEA 3-8v x/rbsh/ish molemmat sukupuolet, 2000m D 5.
12.1.2007 / SEA 3-8v x/rbsh/ish molemmat sukupuolet, 1609m D 4. 2000v€
10.1.2007 / SEA 3-8v x/rbsh/ish molemmat sukupuolet, 1900m D 2. 4000v€
8.1.2007 / SEA 3-8v x/rbsh/ish molemmat sukupuolet, 2000m D 7.

3v kausi
14.12.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 5. 2000v€
28.11.2006 / Ninja 3-8yo x/rbsh/ish 1800m 7.
29.10.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 12.
19.10.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 5. 1500v€
11.10.2006 / Southern E Arabians 3-8v x/rbsh/ish, 2000m D 7.
9.10.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 3. 3000v€
8.10.2006 / Southern E Arabians 3-8v x/rbsh/ish, 2000m D 6.
4.10.2006 / Southern E Arabians 3-8v x/rbsh/ish, 2000m D 2. 4000v€
1.10.2006 / Southern E Arabians 3-8v x/rbsh/ish, 2000m D 5. 800v€
29.9.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 5. 1500v€
24.9.2006 / Ninja 3-8yo ox/rbsh/ish 1800m D 1. 7000v€
9.9.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 12.
1.9.2006 / Bartian Quarterhorse 3-8yo x, rbsh, ish - open gender - 1800m T 2. 5000v€
29.8.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 2. 7000v€
19.8.2006 / Allu Express sileä 3000m, avoin turk, ber, RBSH 2. 6000v€