ETUSIVU - HEVOSET - KASVATUS - TOIMINTA - YHTEYS

virtuaalihevonen


Tijuana's Big Black Mariah

TIEDOT
Nimi - Tijuana's Big Black Mariah
Sukupuoli - Tamma
Säkäkorkeus, väri - 152cm, rautias
Rotu - Tennesseenwalker
Syntynyt - 01.01.2009 VHKR (4-vuotias 01.05.2009)

Painotus - askellajiratsastus

Kasvattaja - Tijuana Stables, Tijuana
Omistaja - Branwen Farm, Heidi M.


Walkers West
Mariah on mukava ja varsin seurallinen tamma, joka ei koskaan millään haluaisi jäädä yksin. Joskus tästä luonteesta on riesaa hermoromahdukseen asti - kiireisinä iltoina yksinäinen tamma huutaa kuin hullu jäädessään vahingossa viimeisenä tarhaan odottamaan sisään pääsyä.

Hoidettaessa Mariah on helppo hoitaa nopeasti valmiiksi. Se seisoo kiltisti välittämättä mitä sille tehdään, ei pyri karkuun karsinan avoimesta ovesta eikä pyöri. Tältä osin Mariah onkin hevonen, joka satunnaisen kävijän on helppo unohtaa ja miettiä sitten, että kukas se Big Black Mariah sitten olikaan. Taluttaessa tamma seuraa ihmistä yleensä suhteellisen kiltisti, mutta intoutuu joskus seurustelemaan kovastikin lajitovereidensa kanssa esimerkiksi tarhojen ohi mennessä.

Ratsuna Mariah on ehdottomasti parhaimmillaan. Jos hevoselta löytyy luonnostaan hyvä askel ja tarve miellyttää ihmistä, sillä päästään jo pitkälle. Niinpä tamma on mukava kaveri niin kisakentille kuin maastolenkeillekin. Mariahilla riittää yritystä ja intoa jopa pienille leikkimielisille esteille joita sen kanssa onkin tosi kivaa hyppiä. Maastossa Mariah on pääsääntöisesti rauhallinen, mutta kireinä pakkaspäivinä sillä saattaa olla vähän pinna kireällä.
- Tijuana

SUKU

i EagleGod BRN mkrj ii GodEatGod rnkrj iii God Bless The Children of The Beast EVM
iie Tribal Heart EVM
ie Mongalo K rt iei Tramplan 7 EVM
iee Kohur K EVM
e Delta Dart BRN vrt ei Harmler J15 vkk
VIR MVA Ch, TWK-II
eii Harton J1 EVM
eie Hivannay EVM
ee Bubble Schiér vrt
ARJ-II
eei Mancor Mcier EVM
eee Bayling Bèysh EVM

Isä, EagleGod BRN on Tijuana Stablesissa asusteleva komea tennesseenwalker-siitosori. Väriltään EagleGod BRN on varsin upea, nimittäin mustankirjava tobiano. Myös oriin isä ja ensimmäinen varsa Tijuana's God-A-Holic ovat tätä samaa komeaa väritystä. EagleGod BRN on painottunut askellajiratsastukseen. Se on kilpaillut ARJ:n alaisissa kilpailuissa mukavat parikymmentä sijoitusta, joista kaksi on voittoja. Luonteeltaan EagleGod on tennesseenwalkeriksi epätavallinen - hermoileva, helposti kuumeneva ja hankala.

Emä, Delta Dart BRN on nätti tennesseenwalker-tammamamma. Se tuli Tijuana Stablesiin ollessaan jo reilusti yli kahdenkymmenen, ja siksi se toimiikin vain siitostammana - ensimmäinen Deltalle syntynyt varsa oli nimeltään Tijuana's Jeepers Creepers. Väriltään Delta Dart on nätti vaaleanrautias, lähes samanlainen kuin tyttärensä Mariah. Delta Dart on painottunut hiukan epätavallisemmin westerniin, jossa se on kilpaillut muutaman kivan sijoituksen nuorempana. Myös askellajeja on kokeiltu muutaman kerran. Luonteeltaan Delta on hiukan ailahtelevainen.
- Tijuana

KILPAILUT - 02 ARJ sijoitusta
20.02.2009 Tijuana Stables ARJ nelitahtikäynti 5/38
21.02.2009 Tijuana Stables ARJ kolmikäynti 1/34

JÄLKIKASVU
          Alkuperäinen koodaus © Iinuli, muokkaus Heidi M.