ETUSIVU - HEVOSET - KASVATUS - TOIMINTA - YHTEYS

virtuaalihevonen


Myrray af Blofhoffe

TIEDOT
Nimi - Myrray af Blofhoffe
Sukupuoli - Ori
Säkäkorkeus - 159cm
Rotu - knabstrup
Syntynyt - 01.01.2006 , VAI
Koulutustaso - ko Va A re 110cm
Painotus - yleishevonen
Maahantuoja - Bayou d'Armens
Omistaja - Branwen Farm, Heidi M.


Bob Langrish

Murri on varsin vauhdikas ja menevä ori. Sitä ei pysäytä mikään, kun se sille päälle sattuu. Pienemmät se jyrää heti alkuunsa, vaikkei pahaa tarkoitakaan. Murri on myös väkivahva, joten ihan kelle tahansa oria ei voi antaa käsiteltäväksi. Kuitenkaan Murri ei ole varsinaisesti orimainen tai mitenkään luonteeltaan ilkeä, se vain nauttii vauhdista. Murri on varsin seurallinen jos jaksaa keskittyä pienempään näpertelyyn hetkeksi. Luottamuksen siihen saa rakennettua helposti, ja se useimmiten kestää vaikka eteen tulisi mitä. Murri ei ole millään tavalla pelokas tai säikky, vaan kaiken se kohtaa pää pystyssä ja mielenkiinnolla ja uteliaisuudella.

Ratsastaessa Murri on tapansa mukaan menevä, mutta kun vauhdin ja innokkuuden saa keskitettyä oikeaan asiaan, niin ori on varsin miellyttävä ratsu. Ihan helppoa se ei ole, vaan ratsastajalta vaaditaan taitoa. Murri tykkää erityisesti kouluratsastuksen kiemuroista, mutta myös esteradalla se on yleensä yhteistyöhaluinen. Maastossa se tietenkin tykkää spurttailla ja yrittää lähteä käsistä, mutta jos sitä tarpeeksi pidättelee niin pysyy se käsissä. Yleisesti Murri on haastava ja varsin mielenkiintoinen ratsu.

Hoitaessa ori on rauhaton, lähinnä sen takia että sen mielestä on tylsää vain seisoa paikoillaan. Murri kannattaakin laittaa käytävälle ketjuihin, jolloin se saattaa pysyä kiltisti paikoillaan. Karsinassa se vain pyörii ympyrää ja meluaa huutelemalla. Harjaamista ori ei varsinaisesti rakasta eikä vihaa, mutta kavioitaan se ei jaksaisi nostaa. Ehkäpä se etsii vain viihdykettä temppuilemalla jalkojen kanssa. Eläinlääkärin piikeistä se ei pidä yhtään, mutta muutoin se tulee kohtuu hyvin ulkopuolisten ihmisten kanssa toimeen. Taluttaessa Murri kävelee vauhdilla joten taluttajan täytyy olla ripeä jaloistaan jotta päästään oikeaan paikkaan.
Luonteen on kirjoittanut MarmelaDi.

SUKU
i Myrney af Blofhoffe EVM ii Myriah af Glebblanke EVM iii tuntematon
iie tuntematon
ie Fifele Donelee EVM iei tuntematon
iee tuntematon
e Tina af Blofhoffe EVM ei Darney Hopmanne EVM eii tuntematon
eie tuntematon
ee Yvelle af Klemonbof EVM eei tuntematon
eee tuntematon


KILPAILUT - vain sijoitukset!
25.07.2007 Viola ERJ 80cm 10/507
http://luppakorva.net/pvr/erj07.htm http://raitatossu.net/branwen/erj10.html http://koti.terrieri.net/aika/kerj4.htm http://koti.terrieri.net/aika/kerj5.htm http://sateenvarjo.net/ceri/s/skrj162.htm
JÄLKIKASVU
fsh t. Marijke v.d. Djoehem (e. Zwaentje)
knn o. Stormdot BRN (e. Fidelina)          Alkuperäinen koodaus © Iinuli, muokkaus Heidi M.