Pinky Amber

Perustiedot

Nimi: Pinky Amber, "Amber" Omistaja: Juulia, VRL-12454
Rotu: englanninpuoliverinen Kasvattaja: evm
Säkäkorkeus: 168 cm Syntymäaika: 12.07.2014, nyt 9v.
Sukupuoli: tamma Rekisterinumero: VH15-202-0016
Väri: mustankimo Koulutustaso: re 160 cm
virtuaalihevonen

Nainen ripauksella temperamenttia tekee hänestä itsevarman ja vahvan, joten Amber on varmasti sitten äärimmäisen itsevarma. Tamma lienee kohtalaisen helppo harjattava, kun tallin käytävät ovat tyhjillään ja aikaa harjaukselle on. Tamma seisoo paikallaan nätisti ja lähes torkkuu, kun taustalla soi vain talliradio. Toisen hevosen tullessa talliin tamma ilmoittaa itsestään erittäin kuuluvalla hirnahduksella ja kuopii maata. Hoitaja saa kieltää muutamaan otteeseen tamman huonoa tapaa ennen kuin sana toimii. Vaikka tamma osaa olla erittäin itsepäinen kavioiden päivittäisessä puhdistuksessa on tamma kuitenkin helppo kengitettävä, joka juontaa juuriaan kiivaaseen sanataistoon mitä tamma on kengittäjän kanssa aikanaan käynyt.

Alkuverryttelyt eivät aina tunnu menevän putkeen, kun näkyvissä on seuraavan treenin muoto, esteet. Hyppääjänä Amber on erittäin lahjakas ja varma, joka varmasti hyppää minkä tahansa esteen ylitse kentällä, mutta maastossa päälle iskevät mörköpelot. Käynti voi mennä verryttelyissä hieman hösläämiseksi, mutta raviin siirryttäessä Amber jaksaa jo huomattavasti paremmin keskittyä treeniin. Volteilla tamma taipuu nätisti ja pysähdyksissä seistään jopa toista sekunttia paikallaan, peruutusta ei mielellään kuitenkaan tehdä ilman pään nostamista taivaisiin. Laukannoston jälkeen Amber tuntuu työskentelevän koko voimillaan ja pistää työhön kaikkensa mitä vain osaa. Vauhdikkaiden estetreenien jälkeen tammalle maistuu ratsastajan osoittamat kiitokset hyvästä työstä, vaikkei pienet herkutkaan päivää pilaakaan.

Kilpailupäivään valmistaudutaan aina, tottakai, hyvissä ajoin aamulla. Amber ei kuitenkaan ole aikaisen aamun tammoja ja onkin aamuisin äreä. Suurimmat valmistelut tehdään aina edeltävänä päivänä, jolloin tamma jaksaa olla pirteänä mukana. Kuljetussuojien laitto on kuitenkin aina hankalaa sillä tamma ei suostu millään hyväksymään niiden kankeutta. Traileriin mennään vastahakoisesti, jos matkakaveria ei ole ja ylimääräisiä käsipareja ei voisi koskaan olla liikaa, kun tammaa yritetään yksin lastata.
© Sylvester

Sukutaulu

Isälinja: (0) evm - evm
Emälinja: (0) evm - evm

i. Predict Blue
169cm, kimo, ewb
ii. Passionate Bluetone
170cm, ruunikko, ewb
iii. Pie Blueriddle CI
iie. Still Marble
ie. Imaginemachine
167cm, kimo, ewb
iei. Inc Machete 59
iee. Icyway Picture
e. Passion Jewel
165cm, kimo, ewb
ei. Pealemy Emerald
166cm, kimo, hol
eii. Patriot Riot
eie. Gwendolen ACO
ee. Pearlfection Last
163cm, kimo, ewb
eei. Park Stillalive
eee. Pearlydiction

i. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti.

e. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Jälkeläiset

01.01.2016 ewb-t. Domer Samanthe (isä Soundcheck) omistaa Londomer Yard

Kilpailut

Päiväkirja ja valmennukset

15.05.2015 estevalmennus Sylvester

Alkuun näytti sangen lupaavalta, kun tallista talutettiin kimoa suurta puoliveristä. Tamma näytti mukavan rauhaliselta, eikä ollut niinkään vaikka ratsastaja jo laski jalustimia ja kiristi vyötä vielä kaksi reikää kireämmälle. Selkään nousun jälkeen tamma osoitti ensimmäisiä reippaan ratsun merkkejä, eikä antanut aikaa jalustimien mittaukseen. Esteitä kootessani tamma alkoi olla jo malttamaton ja yritti siirtyä raviin. Ratsastaja sai tamman hyvin rauhoitettua vaikka enää ei pitkin ohjin käveltykään.

Ravissa tehtiin kevyttä alkuverryttelyä voltein ja pysähdyksin. Muutamia peruutuksia kokeiltiin myös pysähdyksiin, jonka jälkeen nostettiin laukka, kierroksen jälkeen oli hyvä kokeilla verryttelyestettä. Korkeus ei ollut suuri, 80cm, jonka Amber ylittää kevyesti. Toistamisen jälkeen korkeutta nostetaan lähemmäs metriin. Amber tuntuu olevan innoissaan, eikä malta laukata tasaista laukkaa vaan tahtoo spurttailla alituiseen. Muutamalla laukkavoltilla tempoa saadaan tasaisemmaksi.

Esteiden lähennessä 150cm korkeutta alkaa Amber päästä enemmän elementtiinsä ja esteiden taso vastaa enemmän tamman hyppyjä. Amber lähestyy esteitä erittäin reippaalla temmolla, mutta ratsastaja saa tamman hyvin kasattua ennen ponnistusta. Alastulot ovat erittäin hyvät, tasapainoiset, joista tamma pääsee nopeasti jatkamaan seuraavalle esteelle. Sarjoilla esteiden välit ovat liian pienet, joten pienen fiksauksen jälkeen välit saadaan oikein; ensimmäinen väli kolmen askelen ja toinen kahden askelen väli. Amber laukkaa mielellään suurin harppovin laukka-askelin, kuin hillitsisi tempoaan lyhyin askelin.

Loppuverkoissa Amber tuntui olevan yhä valmis hyppäämään, eikä näin ollen voitu ravata täysin vapain ohjin vaan ohjasta pidettiin tuntumalla. Käynnissä vasta tammalle pystyi antamaan ohjaa, kun esteitä jo raivattiin pois kentältä. Oikein hieno tunti takana!

19.05.2015 estevalmennus Sylvester

Kauempaa jo huomasin vaalean suuren tamman, joka ratsastajineen odotti jo kentällä. Kello oli viittä vaille sovittua aikaa ja ratsukko siellä omatoimisesti aloittelivatkin alkuverryttelyitä. Ratsastaja tervehti iloisesti ja kiirehti tamman kanssa luokseni esittämään toiveita tulevaan valmennuksen sisältöön. Kuuntelin häntä mielenkiinnolla ja sovimme, että se olisikin hyvä sisältö päivään. Rakensin toiveiden mukaan muuriesteen, okserin, sekä sianselkä esteen. Ratsukko ravasi jo reippaaseen tempoon treenaten voltteja ja satunnaisia pysähdyksiä. Laukkaan siirryttiin reippaasti, jossa sai muutamat suuret ympyrät ratsastaa ennen ensimmäistä lämmittelyestettä. Lämmittelyksi oli vielä rakenteilla oleva sianselkä, jossa vain yhdessä oli vasta puomit paikallaan. Aloitus hypyt noin 70cm tasolla.

Varsinaiseen treeniin siirryttiin metrin korkuisilla esteillä, josta niitä korotettiin tasaiseen tahtiin. Amber oli erittäin reippaalla ja aktiivisella tuulella. Ratsastaja sai tehdä muutamia voltteja esteiden välillä, ettei tamma lähtisi rynnimään omia esteelle. Etenkin okserin hyppääminen tammaa kiinnosti ja siinä vauhdikkuus korostui. Tammalla tempo erinomainen, mutta ponnistus jäi hieman vajavaiseksi ponnistuskohdan takia. Hyppy lähti liian läheltä ja viimeinen puomi kolahti kavioihin hypyn ollessa voimakas ja korkea, pituuden jäädessä vajavaiseksi.

Muurin sen sijaan tamma ylitti leikitin ja liioitellulla ilmavaralla. Muurin ja sianselän max korkeus tänään jää 120cm tienoille, mutta okserin kanssa 140cm korkeuteen yletetään helposti. Amber oli kuuliainen siihen mitä työhön tuli. Tamma askelsi reippaasti ja tunnin edetessä ylimääräinen kurvailu jäi vähemmälle. Sianselkä este ei ensimmäisellä kerralla ollut helpoin, mutta tammalla oli halua yrittää ylittää odotukset. Hyppyihin löytyi nopeasti odotettu tarkkuus ja esteet ylitettiin sarjana puhtaasti. Loppuverryttelyn sovimme ratsukon omatoimiseksi maastossa, jossa tamma pääsi vielä ravaamaan kevyin ohjin.