Menehtyi 29.06.2015 vanhuuteen

Eucarya Elisha


© Tammara

Perustiedot

Virallinen nimi Eucarya Elisha Rekisterinumero VH06-012-8525
Rotu, sukupuoli kwpn, tamma Säkäkorkeus 169cm
Syntymäaika 12.01.2009 (6-vuotias 01.02.2009 Väri ruunivoikonkimo
Kasvattaja Eucarya Omistaja Eucarya, HM (VRL-00096)
Painotus Kouluratsastus, GP Saavutukset KRJ-II

Suku

i Clever Trick vkk KRJ-II ii Crager Jack EVM iii Windago Runner EVM
iie Vivace Venus EVM
ie Nadine Novelle EVM iei Malachine EVM
iee Mufasa Bean EVM
e Twenty-Eleven km KRJ-II ei Tea For Two EVM eii Teddy Bear-Bear EVM
eie Foxy Lady EVM
ee Ellen EVM eei Fancy Widow Maker EVM
eee Ellie EVM

Isänisä Cracker Jack, isokokoinen näyttävä kimo kouluori. Syntyi Hollannissa, mutta muutti Saksaan valmennettavaksi huippuvalmentajan ja kouluratsastajan luokse 5-vuotiaana. Saksassa Jack aloitti kouluhevosen uraansa ja kohosi nopeasti vaativiin luokkiin. Kerättyään monia voittoja ja sijoituksia, Jack palasi Hollantiin 7-vuotiaana jo menestyneenä hevosena. Hollannissa ori kantakirjattiin toisella palkinnolla ja Jack jatkoi uraansa vielä monta vuotta kilpailuja kierrellen. Kisojen välisinä taukoina astui satunnaisia tammoja.

Isänisänisä Windago Runner on komea, melko siro mustanruunikko ori, joka myytiin Saksaan heti vieroitusiässä. Runner on painotukseltaan yleishevonen, mutta on tästä huolimatta menestynyt paremmin kouluratsastuksessa vaativissa luokissa. Ori on myös startannut muutamia kertoja esteratsastuksen parissa, mutta ei ole pärjännyt omistajansa toivomalla tavalla. Runner kantakirjattiin neljän vuoden iässä Saksan kantakirjaan ensimmäisellä palkinnolla, ori sai erittäin hyvät luonnepisteet johtuen nöyrästä ja melko kiltistäkin luonteesta. Runner on Saksassa ollessaan astunut vajaat kymmenen tammaa, ori myytiin Yhdysvaltoihin 13-vuotiaana jalostusoriksi.

Isänisänemä Vivace Venus, kaunis isokokoinen rautiaankimo tamma, joka on lähes koko ikänsä asunut synnyinmaassaan Hollannissa. Luonteeltaan hyvin kiltti ja rauhallinen tamma ja toimikin usein kilpailujensa ohessa opetushevosena perheen nuorimmille. Venus kilpaili vain muutaman vuoden nuoruusvuosinaan, jonka jälkeen siirtyi kokonaan pois kisaradoilta jalkavammansa vuoksi. Tamma myytiin 10-vuotiaana jo kerran varsoneena Yhdysvaltoihin siitostammaksi. Jenkeissä Venus on varsonut monia upeita, kyvykkäitä kouluratsuja.

Isänemä Nadine Novelle on voikko melko nätti täydellisen kouluhevosen rakenteen omaava tamma. Luonteeltaan melko kipakka ja haastava ratsu, mutta tästä huolimatta todella lahjakas ja kyvykäs kouluratsu vaativiimpiin luokkiin. Harmillisesti Nadine menehtyi melko nuorena, 7-vuotiaana traileri-onnettomuudessa. Ennen kuolemaansa ehti koluta kiitettävän määrän kansallisen tason vaativia luokkia. Nadine varsoi myös yhden varsan, tosin se oli vahinkivarsa naapurin komeasta kwpn orista.

Isänemänisä Malachite, iso charmikas palomino ori, joka on kotoisin Jenkeistä melko tunnetulta kouluratsastustallilta. Malachite on elämänsä aikana kiertänyt useita kilpailuja ja on voittanut monta kertaa kultaa ja hopeata arvostetuista kouluratsastustapahtumista. Siirtyi virallisesti eläkkeelle kouluradoilta 13-vuotiaana eläkkeensä ansainneena. Astui monia, kymmeniä tammoja ja suurin osa varsoista onkin lahjakkaita kouluhevosia.

Isänemänemä Mufasa Bean on peruspuoliverisen näköinen punarautias tamma, joka on erityisesti kerännyt mainetta estekentiltä jopa 160cm tasoisista luokista! Melko hämmästyttävää on se, että tamma on lähtöisin koulusuvusta mutta hevosesta ei ikinä ollut kouluhevoseksi. Mufasa on omistajansa ylpeys ja ensimmäinen kasvattama hevonen, tamma asuu kuuden hevosen yksityistallissa Kentuckyssa. Nadine Novellen Mufasa varsoi 7-vuotiaana ja tämä on tamman ensimmäinen jälkeläinen. Myöhemmin tamma varsotettiin vielä neljä kertaa, kaikki kwpn oreista. Luonteeltaan kovapäinen diivailija, jonka kanssa ei pärjääkkään kuka tahansa ihminen.

Emänisä Tea For Two, hyvin komea ja charmikas punaruunikko ori on omistajansa ylpeys. Tämä ori on asunut koko ikänsä Hollannissa, mutta on ollut valmennettavana Saksassa ja Yhdysvalloissa huippuvalmentajilla. Tea For Two on saavuttanut koulukilpailuista loistavia tuloksia ja orista onkin sadellut kymmeniä ostotarjouksia, mutta vastaus on aina ollut sama; En myy. Kantakirjattiin 3-vuotiaana toisella palkinnolla ollessa luokkansa kolmanneksi paras hevonen. Tea For Two siirtyi virallisesti jalostukseen 13-vuotiaana, mutta on aina kisataukojen välissä astunut muutamia, satunnaisia tammoja. Ori on päässyt useinkin eri hevoslehtiin, niin kansikuviin tai sitten lehtijuttuihin mukaan. On astunut elämänsä aikana lukuisia tammoja, osa muunkin rodun edustajia kuin kwpn. Yhä hengissä oleva ori viettelee leppoisia eläkepäiviänsä nykyisen omistajansa huomassa astuen vain satunaisia tammoja.

Emänisänisä Teddy Bear-Bear, isokokoinen musta, miltein pelottavan näköinen ori. Luonteeltaan melko hankala käsitellä, mutta kouluratsuna ei vedä vertoja muille hevosille lahjoissansa. Kasvattajansa parhaiten menestynyt hevonen ja nykyisen omistajansa ylpeydenaihe. Tämän orin lähelle ei tuntemattomat ja useimmat tututkaan uskalla mennä, äksyilee kaikille muille paitsi omistajalleen. Selvä yhden ihmisen hevonen. Omaa hyvin lennokkaat liikkeet ja on saavuttanut hyviä tuloksia GP radoilta asti. Synnyinmaa on Hollanti, mutta muutti myöhemmin Saksaan pariksi vuodeksi josta sitten muutti Ruotsiin jossa ori asuu vieläkin. Teddy Bear-Bear ei omista kovinkaan hyvää ulkomuotoa, jolla voisi näyttelyissä pärjätä mutta omaa kyllä kouluhevosen ominaisuudet. Luonteessa olisi vain hiomista. On astunut vain neljä tammaa, kuka hevosenomistaja haluaisi nyt tammalleen äksyä oria.

Emänisänemä Foxy Lady, hyvin kaunis, siro pitkäjalkainen ruunikko tamma. Lady on koko lyhyen elämänsä asunut Hollannissa samalla tilalla. Lyhyt elämä siksi että tamma menehtyi melko nuorena, 10-vuotiaana suolisolmuun. Ennen kuolemaansa tamma ehti elää melko rikkaan elämän. Tämä taitava kouluhevonen menestyi hyvin vaativissakin luokissa ja etenkin erittäin seurallisen luonteensa vuoksi Lady jäi useimpien ihmisten mieleen. Luonteeltaan, kuten äsken mainitsin, seurallinen tamma joka olisi tullut varmasti syliinkin jos koko ja paino ei olisi estänyt. Lady toimitti satunaisesti myös tuntiratsun virkaa ja tammasta tulikin julkkis tuntilaisten piireissä. Ehti varsoa kaksi kertaa ennen kuolemaansa, toinen tilasto ja toinen kwpn. Tilasto ruunattiin ja on menestynyt melko hyvin koulukilpailuissa. Toinen varsa on kwpn ori Tea For Two. Ainiin, Lady on kantakirjattu toiselle palkinnolle.

Emänemä Ellen, kaunis puhtaankimo tamma, joka näyttää aivan emältänsä Ellieltä. Mutta luonne on tullut enemmänkin isän puolelta. Hyvin lahjakas kouluhevonen ei ole ikinä päässyt osoittamaan taitojansa radoille jalkavammansa vuoksi. Ellen mursi takajalkansa jo varsana kahdesta kohtaa, 2-vuotiaana jalka murtui uudelleen ja vielä samoista kohdista. Tämän seurauksena ei tammasta sitten ikinä saatu kouluratsua, vaikka omistaja oli niin kaavaillut. Ellen myytiin, sillä ei rampasta hevosesta olisi kuulemma mitään hyötyä tilalla. Tamman silloinen omistaja oli muutenkin hyvin tyly ihminen, joka ajatteli vain rahaa. Ellen sai uuden kodin viiden hevosen tallista, jossa tamma sai hyvän omistajan. Ostivat Ellenin koska halusivat siitostamman ja tamman suku oli muutenkin melko hieno. Ellen kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla 4-vuotiaana ja tamma on varsonut monta hienoa, menestynyttä varsaa.

Emänemänisä Fancy Widow Maker, mustanruunikko isoilla merkeillä, melko peruspuoliverisen näköinen. Ulkonäöltään on ollut aina aavistuksen verran pyöreä, joka johtuu siitä että Maker lihoo erittäin helposti ja siitä että ori on omistajansa oma pikku kullanmuru, mikä tietää herkkupaloja. Kouluhevosena sitä keskitasoa, kilpaillut vaativissa luokissa kansallisella tasolla keskiverrolla menestyksellä. Luonteeltaan kärsimätön haluan-kaiken-nyt-heti tyyppiä. Tämän hevosen kanssa siis saa välillä todellakin tapella että saa menemään hyvin ratsastaessa. No, kunhan on kemiat kohdallaan niin voilá. Hyvinkin humoristinen ori ei aina ymmärrä omia voimiansa. Maker on astunut elämänsä aikana kymmenisen tammaa, kaikki puoliverisiä yhtä tammaa lukuunottamatta. Varsat ovat olleet kaikki melko hyviä, hieman keskitasoa parempia kouluhevosia. Ori myytiin 17-vuotiaana Saksaan eläkepäiviään viettelemään eräälle maatilalle.

Emänemänemä Ellie, tämä hyvin kaunis kimo tamma on yksi omistajansa lemihevosista, vaikka omistaja onkin rahaa rohmuava itsekäs taliaivo. Suurella tilalla, 60 hevosen tallissa asuva tamma on menestynyt loistavasti koulukilpailuissa vaativissa luokissa ympäri maailmaa oman ratsastajansa kanssa. Luonteeltaan hyvin neitimäinen, joka kiertää kaikki mutalätäköt kaukaa. Ratsuna herkkä, lennokas ja yhteistyöhaluinen tamma, jolla on aina ilo ratsastaa. Ellie pääsi kantakirjaan 4-vuotiaana ensimmäisellä palkinnolla ja tammasta onkin ostotarjouksia sadellut aina silloin tällöin tasaiseen tahtiin. Ellie on varsonut kuusi kaunista tammavarsaa eikä lainkaan orivarsaa. Kaikki varsat ovat hollantilaisia puoliverisiä ja kaksi on jäänyt kotitilalleen asumaan. Muuta neljä myytiin melko tai oikeastaan kalliilla hinnalla muualle.

Jälkeläiset

kwpn o. Eucarya Nigeria i. Nibbler MHN
kwpn t. Eucarya Polka i. Nibbler MHN
kwpn o. Eucarya Trickster i. Glass Slipper FW
kwpn o. Damn the Devil of Eucarya i. Nibbler MHN

Kilpailut - 42 KRJ sijoitusta

02.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 3/50
02.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 1/50
03.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 7/50
04.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 6/50
05.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 1/50
06.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 4/50
06.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 6/50
07.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 1/50
07.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 5/50
10.11.2009 Duren KRJ Intermediate II 4/50
15.10.2009 Eucarya Warmbloods KRJ Grand Prix 7/100
17.10.2009 Eucarya Warmbloods KRJ Grand Prix 8/100
18.10.2009 Eucarya Warmbloods KRJ Grand Prix 5/100
12.08.2009 Devilish KRJ Grand Prix 3/30
30.07.2009 Acantha Farm KRJ Helppo B 7/100
02.08.2009 Acantha Farm KRJ Helppo A 8/100
03.08.2009 Acantha Farm KRJ Helppo B 6/100
04.08.2009 Acantha Farm KRJ Helppo A 1/100
20.09.2009 Twisty Puzzle KRJ Intermediate II 3/40
20.10.2009 Devilish KRJ Grand Prix 1/30
13.02.2014 Solo KRJ Grand Prix 4/40

21.10.2009 Devilish KRJ Grand Prix 5/30
24.10.2009 Devilish KRJ Grand Prix 2/30
28.10.2009 Devilish KRJ Grand Prix 4/30
12.02.2014 O'Polo KRJ Grand Prix 3/30
03.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
03.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 5/40
04.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 4/40
06.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 4/40
10.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 5/40
11.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 1/40
12.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 3/30
14.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 3/30
17.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 1/30
27.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 3/30
29.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 3/30
01.02.2014 Tuuliharja KRJ Grand Prix 10/100
02.02.2014 Tuuliharja KRJ Intermediate II 6/100
15.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 1/40
16.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 1/40
18.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 4/40
22.02.2014 Vaapukka KRJ Grand Prix 2/40