http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Rosielita


© Trakehner Gestüt Hämelschenburg

Nimi: Rosielita, "Lilla"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 04.01.2010
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: 160cm
Väri & Merkit: Tummanruunikko
Rekisterinumero: VH11-012-0039
Kasvattaja: Cindy Rooss, Hollanti
Tuoja: Leah
Omistaja: Missu

Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 90cm

★ Täyttänyt 4-vuotta 04.04.2010 ★ Rosielita on virtuaalihevonen ★

luonne

» Rosielita, tyttöjen kesken pelkkä Lilla, lasketaan tallin hankalimpiin tapauksiin. Lilla osaa olla erittäin itsepäinen ja tamma tekeekin usein oman mielensä mukaan. Tämä neiti osaa harvoin olla kiltisti - kaviotkin pysyvät maassa visusti ja hampaat huulien alla piilossa. Kissanviikset, sanovat ihmiset. Lähestyessäsi Lillaa, vetää tammat korvat luimuun ja yrittää häätää sinut kaikin keinoin pois. Ei Lilla oikeasti pelokas ole, se ei vain diggaa kaikista ihmisistä. Joillekin ihmisille, kuten omistajallensa ja tallin vakiotyöntekijöille tamma osaa käyttäytyä. Jos Lilla ei ole ihmisraskas, niin mitenkäs se sitte käyttäytyy lajitovereidensa kanssa? Loistavasti. Lilla rakastaa ylikaiken olla muiden hevosten seurassa, eikä tätä neitokaista voikaan ikinä jättää tarhaan yksin, tai kuljetusvaunuun.

» Hoitotilanteissa Lilla usein alkaa kuopimaan kovaäänisesti tietenkin. Tämä tamma ei juurikaan välitä harjauksesta, mutta peseminen - siinäpä vasta kriisi. Lilla yrittää välttää pesua keinolla millä hyvänsä ja tamman saaki köyttää johonki kiinni kunnolla jos ei jaksa tapella pestäänkö vaiko ei. Kavioiden puhdistus onki hieman ongelmallista, ei Lilla niitä silloin nosta kun pyydetään. Kun siirrytään varustamisen kohdalle, voisi ihmiset luulla sen olevan jotain hirveää puuhaa. Mutta ei, Lilla osaa jopa käyttäytyä ihan nätisti varusteita laittaessa. Joskus kuolaimien kanssa saa tapella, mutta tamma osaa kyllä ottaa ne nätisti.

» Jos Lilla on hankala hoitaa, niin mites sitten ratsastaminen? Ratsastaessa Lilla on unelmien kouluratsu, se ei ollenkaan pelleile, yritä heittää ratsastajaansa selästä tai käyttäydy itsepäisesti, vaan tamma keskittyy kuuntelemaan ratsastajansa apuja ja toteuttamaan ne parhaansa mukaan. Lisäksi Lillalla on mukavat, pehmeät askeleet, joissa on mukava istua. Esteillä Lilla ei ole parhaimmillansa, vaan puomit tippuvat ja kolisevat minkä ehtivät. Oikeastaan Lillaa ei voisi hyppääminen vähempää kiinnostaa, mutta tamma yrittää edes jonkin verran. Maastoilusta tämä neitokainen nauttii. Lillasta on mukavaa lähteä rauhalliselle maastolenkille ilman turhaa juoksemista.

» Näyttelyissä ja kilpailuissa Lilla on aina hieman hermostunut, mutta sen olessa kilpailupaikalla vähän aikaa, Lilla rentoutuu eikä ole enää juurikaan hermostunut. Lämmitellessä Lilla tuntuu aina jäykältä, mutta sen päästessä itse radalle, alkaa tamma loistaa.

sukutaulu

i. Tiny Tom
KWPN, EVM
ii. Tomtom
KWPN, EVM
iii. Shapir II EVM
iie. Levelista EVM
ie. Downtown
KWPN, EVM
iei. Lost Angels EVM
iee. Anyone EVM
e. Winrica
KWPN, EVM
ei. Emílio
KWPN, EVM
eii. Stopped Race EVM
eie. Never Gone EVM
ee. Wineica
KWPN, EVM
eei. Wintico EVM
eee. Sunday Dreamer EVM

sukuselvitys

Isä Tiny Tom on menestynyt kouluratsu Britannissa. Sillä on lukuisia voittoja ja sijoituksia GP tasolta asti. Lukuisten voittojen ja sijoitusten lisäksi tällä orilla on monia jälkeläisiä ympäri maailmaa, jotka ovat kisanneet koulua enemmän tai vähemmän.

Isänisä Tomtom on taas puolestansa monitoimiratsu, joka ei koskaan kuitenkaan kilpaillut. Tältä orilta riitti taitoa kouluun että esteille. Kisaradoille Tomtom ei kuitenkaan koskaan päässyt, omistajansa rahaongelmien vuoksi.

Isänisänisä Shapir II oli upea jalostuori, joka menehtyi vasta 12-vuotiaana pahaan ähkyyn. Ennen kuolemaansa Shapir II menestyi näyttelyissä, ja näyttelymenestyksen myötä astui lukuisia tammoja. Shapir II kantakirjattiinki II-palkinnolle Hollannissa.

Isänisänemä Levelista viettää nykyisin oikeaa hevosenelämää Irlannissa. Nuorempana Levelista oli hevonen, joka ei kilpailluit tai kiertänyt näyttelyitä, vaan asui suurella maatilalla pienen perheen harrasteratsuna. Tamma astutettiin pari kertaa ja varsat ovat pärjänneet hyvin näyttelyissä ja kilpailuissa.

Isänemä Downtown vietti nuoruutensa ratsastuskoulun tuntihevosena, kunnes 8-vuotiaana se myytiin Hollantiin siitostammaksi. Downtown oli hyvä emä, sillä se rakasti ylikaiken varsoja, mutta taas vastaavasti vieroittaminen oli hankalaa.

Isänemänisä Lost Angels oli ruunikko ori, jolla oli säkäkorkeutta 161cm. Tämä hevonen oli pienen ratsastuskoulun tuntiponina, joka kuitenkin kiersi jonkinverran näyttelyissä silloin tällöin. Lost Angels saavutti pientä menestystä näyttelyissä, mutta kantakirjaan se ei koskaan päässyt.

Isänemänemä Anyone oli aikansa hienoimpia hollantilais tammoja. Tämä tamma kantakirjattiin I-palkinnolle Hollannissa ja monet kiinnostuivat saamaan tästä tammasta itsellensä varsan. Anyone toimi pääasiassa siitostammana, kunnes se jouduttiin lopettamaan 19-vuotiaana.

Emä Winrica on vieläkin (tosin epäaktiivisesti) kilpaileva kouluratsu, joka kisaa vaativia luokkia. Tamma on pärjännyt kilpailuissa ihan hyvin, ja Lillan siskotkin ovatkin menestyneet hyvin koulukilpailuissa. Winrica on väriltänsä ruunikko ja säkäkorkeutta siltä löytyy 167cm.

Emänisä Emílio oli koulua ja esteitä kisaava ori, joka ei kuitenkaan ollut huippuratsu. Kierteli vain silloin tällöin kisoja. Jälkeläisiä tällä orilla on muutamia, joista kaikki asuvat Hollannissa, kisa- ja harrasteratsuina.

Emänisänisä Stopped Race kantakirjattiin III-palkinnolle Hollannissa. Monet kiinnostuivat tästä upeasta kimosta orista ja nykyään Stopped Racella on jälkeläisiä ympäri Eurooppaa. Tämä ori toimi koko ikänsä lähinnä jalostusorina ja näyttelykehissä juoksijana.

Emänisänemä Never Gone oli luonteeltansa kiltti ja hellyyttävä tamma, joka rakasti huomioita ja rapsutuksia ylikaiken. Tämä tamma syntyi pieneen siittolaan ja kuoli synnyinkodissaan 16-vuotiaana. Never Gone toimi siitostammana elämänsä ajan.

Emänemä Wineica on äksyilevä ja isotteleva neiti, joka on kuitenkin rakenteeltansa mitä hienoin. Tämä tamma onkin kantakirjattu II-palkinnolle. Wineicalla ei ole kuin kaksi jälkeläistä, sillä tämä tamma ei sovi siitostammaksi ollenkaan. Niinpä tamma koulutettiin ratsuksi ja myytiin pienelle yksityiselle tallille ratsuksi.

Emänemänisä Wintico omaa yhtä upean rakenteen kuin tyttärensä Wineica, ja niinpä tämä ori onkin kantakirjattu myöskin II-palkinnolle. Wintico on myöskin jonkinverran kilpailluit koulua, muttei koskaan menestynyt siinä. Säkäkorkeutta tältä herralta löytyy 160cm ja väriltänsä ori on musta.

Emänemänemä Sunday Dreamer oli pieni ja siro puoliveritamma, joka ei menestynyt näyttelyissä. Kilpailuissakaan tammalla ei ollut tulevaisuutta. Sunday Dreamer myytiin pieneen perheeseen harrasteratsuksi, ja sai viettää pullaponin elämää. Tamma astutettiin kerran ja Wineica jäi tämän tamman ainoaksi varsaksi.

jälkikasvu

Rosielita on tarjolla jalostukseen

t. Banana Split fce (i. True Beliver)

kilpailukalenteri

18 sijoitusta
01.03.2010 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/30
04.03.2010 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/30
06.09.2010 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/28
07.09.2010 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/29
04.10.2010 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/60
07.03.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/30
10.03.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/30
11.03.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/30
06.10.2010 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/60
04.04.2011 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 5/30
22.04.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix // 8/98
24.04.2011 // KRJ kutsu Intermediaite I // 7/50
24.04.2011 // KRJ kutsu Intermediaite II // 2/50
28.04.2011 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 2/60
28.04.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/30
08.05.2011 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 1/92
08.05.2011 // KRJ kutsu // Grand Prix Special // 5/77
13.05.2011 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 3/92

päiväkirja ja valmennukset

....


Ulkoasu © Judith 2010