Safira

virtuaalihevonen


kuvien © kuvaaja

Perustiedot

Nimi: Safira "Safira" Syntynyt: 28.10.2013, ikääntyy satunnaisesti Rotu, skp: WPB (43,75%), tamma
Säkäkorkeus, väri: 146cm, rautias Painotus, koulutus: Koulupainotteinen, ko: VaB Omistaja: mokkamasiina (VRL-13501)
Kasvattaja: Paraatiponit, dani Rekisterinumero: VH14-023-0131 Saavutukset: KTK-II

Luonnekuvaus

Poniroduista welsh part bredit ovat olleet aina yksiä suosikkejani. Kun sitten pystyttämääni ostotopiikkiin dani sattui tarjoamaan tallinsa Paraatiponien kasvatteja, menin minä tietysti innoissani tutkailemaan valikoimaa. Silmieni eteen jotenkin kummasti osui Safira niminen poni, jonka isälinja jatkuu aina täysiverioriin Mosquitoon. Laukkaharrastusvuosieni aikana kyseinen hevonen oli yksi suosikkejani, nyt jo edesmenneen Redrock Farmin varmasti tunnetuin edustusori.

Ostopäätökseni oli niin nopea, etten oikeastaan kerennyt tutustumaan poniin ollenkaan. Pessimistisesti aina odotan pahinta, mutta silti mielessäni elättelin toivetta hyväluontoisesta ponista. Safira selvästi halusi tuhota minun orastavan innostukseni, tamma kun heti tallin pihassa meinasi syödä sormeni. Häijystä ponista tuli hetkessä se tallin kauhu, jonka karsinan luona vapistaan. Vaikka Safira on omalla tavallaan hyvinkin äkäinen tapaus, ei se silti mikään syöjätär onneksi ole. Hoitotoimenpiteissä ei tarvitse suojahanskoja tai turvakenkiä, vaikka joskus Safira saattaakin yrittää kahmaista hampaillaan muutenkin jo hermostunutta hoitajaa.

Mikään helpoin ratsu ei Safira ole, tamma kun on jo selkäännousussa kuin mikäkin lentoon lähtevä laukkahevonen. Lukuisten puolipidätteiden ja vatsalihasten rääkin jälkeen Safira saattaa rauhoittua nätisti avuille tai olla rauhoittumatta, mielentilat ovat vahvasti yhteydessä ratsastajan taitoihin ja tähtien asentoon. Vaikka Safira onkin melko ailahtelevainen, on se silti erinomaisen osaava kouluponi. Tammalta sujuvat nätisti niin askeleiden lyhennykset, pidennykset kuin väistötkin. Safiran kanssa pitää aina vain muistaa itse käyttää eläväistä kättä, muuten tamma lukitsee niskansa ja ennen pitkää juoksee taas kuin höyryveturi.

copyt: Jayde

Suku

i. Draig Monarchos Dawn ii. Monarchos SNAK xx iii. Redrock Monarch xx
iie. Sasnak Unique
ie. Cymreig Acheflour KTK-III, VWY-II, YLA2, VPA2 iei. Mordred Son
iee. WS Kira VWY-III
e. Saskia Sofie ei. Saskia Benjamin KTK-III eii. VIR MVA Ch Burnout Dec KTK-II, KERJ-II
eie. Ch Cedion Seirynn VWY-II, KTK-III, YLA2
ee. Art Sham'a eei. Ibn Ho'tepsekhemwy +/
eee. Art Eskarne KTK-III

Jälkeläiset

welsh part bred, o. Morgawr, s. 11.08.2015, isä. Tuiskulan Amaethon, om. VRL-12217

Kisakalenteri

Kilpaillut porrastetuissa KRJ-kilpailuissa.

Päiväkirja

00.00.0000, kirjoittaja: omistaja