Zéphyrine Wrightin haastattelu

1. Zéphyrine Wright, te ratsastitte tänään ansiokkaasti arvoluokassa ja Charmeuse IV ylsi voittosuoritukseen, ylittäen hopeasijalle tulleen Oskari Käkiharjun vain sekunnin sadasosilla. Miltä nyt tuntuu?
”Tuntuu aivan huikealta! En ole vielä edes oikein käsittänyt mitä tapahtui, ihan uskomatonta että me napattiin voitto tänä vuonna Charmeusen kanssa. Tämä oli meidän molempien ensimmäinen kerta Power Jump -radoilla, joten olin täällä enemmän vain tutustumassa ensi vuotta varten enkä yhtään odottanut näin hyvää suoritusta. Ei tässä meinaa edes riittää sanat tämän tunteen kuvailuun, aivan käsittämätöntä.”

2. Prix de PKK -luokassa saitte neljä virhepistettä. Mitkä olivat ajatukset kyseisen luokan ratsastuksen jälkeen ja ennen arvoluokkaa?
”Prix de PKK:ssa meillä molemmilla oli vaikeuksia ja olin yllättynyt, että selvittiin vain neljällä virhepisteellä. Sen vuoksi lähdin hakemaan arvoluokasta ennen kaikkea ehjempää ja tasapainoisempaa suoritusta, eivätkä odotukset missään nimessä olleet kovin korkealla. Arvoluokka oli tänä vuonna kooltaan suuri ja muutenkin erittäin tasokas. Kaikkien näiden tekijöiden yhteenlaskuna on aivan uskomatonta ajatella, että juuri me onnistuttiin niin hyvin, että se riitti voittoon.”

3. Miten kuvailisit Charmeusen luonnetta ja kyvykkyyttä? Mitkä ovat ruunan parhaat puolet näin esteratsastuksen näkökulmasta?
”Charmeuse on kisaratojen ulkopuolella todella sosiaalinen ja utelias tapaus, usein se on sellainen suurisydäminen hömelö. Esteillä se kuitenkin syttyy aivan eri tavalla, ja jo varsana nähty lahjakkuus nousee esiin. Charmeusen vahvuutena on ennen kaikkea hyvä energia, jolla se aina suorittaa esteradat, lisäksi ruunalla on loistava tekniikka ja se on sopivan herkkä. Charmeuse on kyllä todellinen kultakimpale, ja olen todella ylpeä siitä, miten se täällä tänään suoritti.”

4. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat? Aiotteko tavoitella voittoa myös seuraavan vuoden kilpailuissa? Nähdäänkö vuoden 2022 kilpailut Charmeusen kotitallilla?
”Tämän vuoden kisat vakuuttivat minut siitä, että haluan tänne uudelleenkin, tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen kerta näissä kekkereissä. Charmeusen kanssa jatketaan kilpailua muilla radoilla, mutta jos löydän jonkun sopivan hevosen ensi vuodelle, niin totta kai tulen tavoittelemaan voittoa uudelleen. Ensi vuoden kisoja ei valitettavasti nähdä meillä päin tilojen pienen koon vuoksi, vaikka mielelläni kotikisat Englantiin ottaisinkin.”

5. Miten aiotte lähteä juhlistamaan arvomitalivoittoa?
”Taidetaan suunnata tukijoukkojen kanssa After Rideille juhlistamaan näin ensi alkuun. Kotona Englannissa pitää sitten iloita voitosta uudelleen kotiin jääneiden kanssa. Charmeuse on toki myös ansainnut jotakin extraa hurjan hyvän suorituksensa jälkeen.”

Artikkelin kuva © Ratsukon kuvatuotosluokan työ, VRL-14903

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *