Zéphyrine Wrightin haastattelu

PJ’21-mestari Zéphyrine Wrightin (ja Charmeuse IV:n) haastattelu!

1. On heinäkuu 2021 ja Charmeuse IV tekee upean nollaradan monen ammattimaisen, taitavan ratsukon nenän edessä napaten arvoluokan voiton itselleen. Silloin päällimmäiset tunteet olivat ilahtunut ihmetys ja positiivinen hämmästys. Entä nyt? Ovatko ajatukset ja näkemykset silloin voittoon johtaneista tekijöistä ehkä muuttuneet, kun aikaa on kulunut, vai seisotko yhä sanojesi takana? Kuinka arki ja kisakausi on jatkunut suurvoiton jälkeen?

Edelleen ajatus voitosta lämmittää, vaikka siitä onkin kohta jo vuosi. Olihan se kesällä melkoinen yllätys siitä huolimatta, että meillä oli Charmeusen kanssa ollut hyvä kausi ennen Power Jumpia. Kyllä se vieläkin vähän hämmästyttää, mutta erittäin hyvällä tavalla. Näin jälkeenpäin ajatellen kisakausi 2021 oli ehkä meidän paras tähän mennessä, ja PJ:n voitto on kyllä se makein kirsikka kakun päällä!

2. Mitä Charmeuselle tällä hetkellä kuuluu ja minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on vielä sen varalle?

Charmeuselle kuuluu hyvää! Se on ollut oma energinen itsensä, vaikka tämän kauden todellisia onnistumisia haetaankin vielä. En ole suunnitellut meidän tulevaisuutta sen enempää. Aion kilpailla ruunalla vielä ainakin muutaman vuoden, kun yhteistyö kerran pelaa ja viihdymme toistemme seurassa.

3. Viime vuosi oli teille kummallekin ensimmäinen laatuaan Power Jumpissa. Miltä näyttää tämän vuoden kisaedustus? Lähdetkö jälleen tavoittelemaan parasta tai kenties nauttimaan muutoin isosta kilpailutapahtumasta?

Tänä vuonna edessä on tosiaan vasta toinen Power Jump, ja aion ehdottomasti osallistua – tosin ilman Charmeusea tai luultavasti mitään muutakaan hevosta. Lähden mukaan tukijoukkoihin ja aion viihtyä yleisössä, mutta korvaavan hevosen puuttuessa en itse pääse valitettavasti hyppäämään. Olen etsiskellyt vuoden mittaan Charmeusen kaveriksi toista hevosta, mutta tähän mennessä ei ole tärpännyt. Ei se mitään, kotitallilta lähtee muita kisaamaan ja aion olla menossa täysillä mukana!

4. Kilpailut pidetään Cloudfieldissä, Englannissa. Ette kyenneet itse tarjoamaan kisapaikkaa tälle vuodelle, mutta ainakin ne pidetään kotimaassanne. Mitä ajatuksia se herättää?

Olen erittäin iloinen siitä, että kisat järjestetään täällä Iso-Britanniassa! Cloudfield sijaitsee vieläpä Pohjois-Englannissa, missä omakin kotitalli sijaitsee, joten kisamatka on ihanan lyhyt. Ei siis loppupeleissä edes haittaa, etten itse päässyt järjestämään, kun nämä tuntuvat silti ihan kotikisoilta.

5. Kvaalikilpailut käytiin toukokuun aikana Italiassa ja olit itsekin mukana. Miten kommentoisit niitä? Valoivatko lämmittelykisat luottamusta pääkisoihin vai ehkä toisin päin?

Italian kvaalikilpailut auttoivat kyllä ihanasti pääsemään Power Jump -tunnelmaan ja -odotukseen siitä huolimatta, että en itse ollut sieltä kvaalia hakemassa. Lämmittelykisat loivat luottoa siihen, että tänäkin vuonna edessä on huikea spektaakkeli. En epäile hetkeäkään, ettei Cloudfieldissä olisi luvassa henkeäsalpaavan upea tapahtuma.

6. Oletko silmäillyt tai kuulostellut millaisia ratsukoita aikoo osallistua tällä kertaa? Tunnistatko nimiä tai osaatko antaa omia ennustuksiasi siitä, kuka ehkä tulee pärjäämään tai yllättämään?

Olen seuraillut hiljakseltaan tämän vuoden kisojen kehkeytymistä ja on selvää, että kovatasoinen joukko esteratsastajia on jälleen lähdössä mukaan. En osaa nimetä ketään ennakkosuosikkia tai muutenkaan varmaa menestyjää: Power Jumpissa voi tapahtua mitä vain. Siksipä melkein toivon, että joku tulee ja yllättää meidät kaikki – olisi ihanaa nähdä esimerkiksi toinen ensikertalainen menestymässä.

7. Olit itsekin viime vuonna ensikertalainen ja silti ponnistit voittoon. Minkälaisia neuvoja ja kannustusta antaisit lupaaville (nuorille) ratsastajille, jotka eivät ehkä ole tähän mennessä uskaltaneet vielä osallistua Power Jumpiin ja yhä epäröivät, mutta harkitsevat kisaamista tänä vuonna?

Suosittelen osallistumista ehdottomasti kaikille, jotka ovat sitä pohtineet. Power Jumpissa on aivan omanlaisensa tunnelma, jonka jokainen esteratsastaja ansaitsee kokea. Sekaan mahtuu aina uusia ihmisiä, joten kannattaa lähteä kokeilemaan onnea. Olen itse elävä esimerkki siitä, että kaikki on mahdollista; ensimmäisessä PJ-kerrassa on taikaa.

8. Entä mitä terveisiä jättäisit kaikille Power Jumpiin vuonna 2022 osallistuville?

Kaikille osallistujille terveisiä? Tietenkin toivotan kaikille hurjasti onnea suorituksiin ja toivon, että jokainen saa jälleen uuden ihanan muiston yhdestä hienoimmista tapahtumista, joita esteratsastuksella on meille tarjota. Pitäkää hauskaa ja hypätkää voittoon!

Vastaukset & artikkelikuva © Mircea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.