Info

Power Jump on virtuaalinen tarinapainotteinen tapahtuma, jossa keskitytään kuvitteellisiin rataesteratsastuksen arvokilpailuihin kerran kesässä. Kilpailuiden järjestyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka on voittanut edellisen vuoden kisat. Mikäli voittoratsukon kotitallilla ei ole tarjota sopivia puitteita, valitaan seuraavan vuoden kisapaikka muita reittejä. Power Jumpista vastaa Kings Riders 2005 ja seuran sekä kisojen toimipiste sijaitsee Englannissa F&H Stablesissa.

Power Jumpin tarkoituksena on tuoda virtuaalihevosharrastajia yhteen saman tapahtuman pariin, kannustaa luovuutta ja osallisuutta sekä tarjota pohjan tarinoinnille, piirroksille ja muille tuotoksille.

Kvaalautuminen tarinallisesti

Power Jumpiin kilpailemaan pääsevien ratsukoiden on oltava kokeneita; arvokilpailu ei ole tarkoitettu aloittelijoille.
Järjestäjien toimesta tätä ei kuitenkaan vahdita (muutoin kuin hevosen osallistumisoikeuden kautta), vaan on osallistujien omalla vastuulla noudattaa jonkinlaista tasoa hahmojensa kokemuksessa realistisuuden nimissä.

Mikäli kvaalautuminen tarinallisesti kuulostaa liian monimutkaiselta, siihen ei tietenkään ole mikään pakko omassa tarinoinnissaan puuttua – tämä on suunniteltu heitä varten, jotka arvostavat jonkinlaisia raameja ja taustaa hahmojensa kisoihin pääsyyn.

Tuotosluokka eli erikoisluokka eli kutsuvierasluokka

Tarinallisesti tuotosluokka on kilpailuiden erikoisluokka, joka toimii kutsuvierasluokkana.
Tähän erikoisluokkaan osallistuvat ratsukot ovat suorittaneet aikaisemmin erikseen (kuvitteelliset) kvaalitulokset, jotka ovat oikeuttaneet osallistumaan Power Jumpiin paitsi erikoisluokkaan, suoraan myös arvoluokkaan.
Erikoisluokassa menestyminen ratkaisee tasoituskertoimet, jotka vaikuttavat arvoluokan tuloksiin; erikoisluokkaan kvaalautuminen ja siinä pärjääminen lisää siis mahdollisuuksia päävoittoon.

Kvaalikilpailut on voitu järjestää oikeana virtuaalisena kisana pääkilpailuja edeltäen (tavallisimmin kevään aikana), mutta niihin osallistumattomuus ei ole este silti osallistua Power Jumpiin ja sen tuotosluokkiin.

Perusluokat

Perusluokat ovat kvaalituloksia uupuville tarkoitetut tasokohtaiset karsintaluokat, joissa menestyminen oikeuttaa arvoluokkaan pääsyn. Pääsy Power Jumpin perusluokkiin on edellyttänyt osallistuneiden arviointia etukäteen, jossa on otettu huomioon aikaisempi kisamenestys rataesteratsastuksessa. Mikäli hakijoita on yli enemmäisluokkakoon, on kaikkien hyväksyttävät kisatulokset plakkarissa olevien kesken arvottu perusluokkiin sisään päässeet.

Voimavalmennukset (uusi 3/22!)

Ratsukko voi kerätä pitkin alkuvuotta ennen varsinaisia kilpailuja pisteitä (lisäarpoja) osallistumalla PJ-valmennuksiin tai järjestämällä niitä itse. Hyväksyttävien valmennusten on oltava samalta vuodelta, kuin Power Jumpin kilpailu, johon näitä arpoja tahtoo käyttää. Lisäarpoja valmennuksilla voi saada maksimissaan kaksi (2) ja ne voi käyttää ainoastaan perusluokkiin. Lisäarvat tarkoittavat lisänimeä tulosten arvontaan, eli omaa menestystä perusluokissa voi valmennusten avulla parantaa kolminkertaiseksi.

  • PJ-valmennuksen tulee olla (rata)estevalmennus.
  • Sen on yksityisvalmennuksena oltava vähintään 300 sanaa (ja käsiteltävä kyseistä ratsukkoa); tai yhteisvalmennuksena useammalle vähintään 100 sanaa per yhtä ratsukkoa käsittelevä osuus kokonaisuudesta.
  • Ilmoita sanamäärä valmennuksen yhteydessä.
  • Valmennuksessa on selkeästi tultava ilmi päivämäärä sekä kyseessä olevan Power Jumpiin valmisteleva valmennus.
  • Valmennuksia voi muuttaa arvaksi korkeintaan kaksi; toisen on oltava itsepidetty valmennus muille (toisessa itse osallistujana).
  • Valmennukset ilmoitetaan kisaosallistumisen yhteydessä.
    JOS ARPAA HAETAAN RATSASTAJALLE:
    – Valmennettavan ratsukon on oltava sama (ratsastaja sekä hevonen), joille lisäarpaa haetaan kilpailuihin.
    – Voit olla sekä ratsastajana, että valmentajana samassa valmennuksessa, mutta arpaa varten mukana täytyy olla myös ulkopuolinen ratsukko (ei EVM).
    JOS ARPAA HAETAAN VALMENNUKSEN PITÄJÄLLE:
    – Valmennuksen järjestäjän (valmentajan) ei ole pakko itse olla valmennuksessaan ”osallistujana”, mutta voi silti käyttää järjestämänsä valmennuksen lisäarvan saamiseen. Valmennuksen pitänyt hahmo voi olla kuka tahansa, eikä sen tarvitse olla oma PJ-kisaajahahmo. Tällöin valmentajan VRL-tunnus on oltava valmennuksen yhteydessä näkyvillä, sillä siitä tarkistetaan, kuka valmennuksen on kirjoittanut.
    – Arvaksi ei kelpaa valmennus, jonka on itse pitänyt ja jossa on itse myös ainoa osallistuja. Jos olet ainoa osallistuja, mutta valmennuksen on pitänyt toinen IRL-henkilö, silloin se hyväksytään.
  • HUOM: Et voi saada molempia arpoja valmennuksista, jotka olet kummatkin pitänyt itse! Toisen arvan voi saada vain valmennuksesta, jonka joku muu on pitänyt sinulle.

Palkinnot

Näissä kilpailuissa jaetaan usein runsaalla kädellä erilaisia palkintoja ruusukkeista tavarapalkintoihin. Jokaiselle luokalle etsitään palkintosponsori, joka tarjoaa luokkaan omat palkintonsa. Koko mestaruuskilpailuiden voittajalle ojennetaan viimeisessä palkintojenjaossa pramea kultainen pokaali ja hevonen tittelöidään Power Jumper -arvonimellä (lyhennettynä esim. PJ’20). Voittajasta otetaan myös kuva, joka pääsee kultakehyksin Ranskassa sijaitsevan hienon L’amour aux Chevauxin siittolan kunniaseinälle.

Kiitos kvaalautumisen tarinallisen näkökulman kehittämisestä Lynn!