Info

Power Jump on virtuaalinen tarinapainotteinen tapahtuma, jossa keskitytään kuvitteellisiin rataesteratsastuksen arvokilpailuihin kerran kesässä. Kilpailuiden järjestyspaikka vaihtelee sen mukaan, kuka on voittanut edellisen vuoden kisat. Mikäli voittoratsukon kotitallilla ei ole tarjota sopivia puitteita, valitaan seuraavan vuoden kisapaikka muita reittejä. Power Jumpista vastaa Kings Riders 2005 ja seuran sekä kisojen toimipiste sijaitsee Englannissa F&H Stablesissa.

Power Jumpin tarkoituksena on tuoda virtuaalihevosharrastajia yhteen saman tapahtuman pariin, kannustaa luovuutta ja osallisuutta sekä tarjota pohjan tarinoinnille, piirroksille ja muille tuotoksille.

Kvaalautuminen tarinallisesti

Power Jumpiin kilpailemaan pääsevien ratsukoiden on oltava kokeneita; arvokilpailu ei ole tarkoitettu aloittelijoille.
Järjestäjien toimesta tätä ei kuitenkaan vahdita (muutoin kuin hevosen osallistumisoikeuden kautta), vaan on osallistujien omalla vastuulla noudattaa jonkinlaista tasoa hahmojensa kokemuksessa realistisuuden nimissä.

Mikäli kvaalautuminen tarinallisesti kuulostaa liian monimutkaiselta, siihen ei tietenkään ole mikään pakko omassa tarinoinnissaan puuttua – tämä on suunniteltu heitä varten, jotka arvostavat jonkinlaisia raameja ja taustaa hahmojensa kisoihin pääsyyn.

Tuotosluokka eli erikoisluokka

Tarinallisesti tuotosluokka on kilpailuiden erikoisluokka, joka toimii kutsuvierasluokkana.
Tähän erikoisluokkaan osallistuvat ratsukot ovat suorittaneet aikaisemmin erikseen (kuvitteelliset) kvaalitulokset, jotka ovat oikeuttaneet osallistumaan Power Jumpiin paitsi erikoisluokkaan, suoraan myös arvoluokkaan.
Erikoisluokassa menestyminen ratkaisee tasoituskertoimet, jotka vaikuttavat arvoluokan tuloksiin; erikoisluokkaan kvaalautuminen ja siinä pärjääminen lisää siis mahdollisuuksia päävoittoon.

Perusluokat

Perusluokat ovat kvaalituloksia uupuville tarkoitetut tasokohtaiset karsintaluokat, joissa menestyminen oikeuttaa arvoluokkaan pääsyn. Pääsy Power Jumpin perusluokkiin on edellyttänyt osallistuneiden arviointia etukäteen, jossa on otettu huomioon aikaisempi kisamenestys rataesteratsastuksessa. Mikäli hakijoita on yli enemmäisluokkakoon, on kaikkien hyväksyttävät kisatulokset plakkarissa olevien kesken arvottu perusluokkiin sisään päässeet.

Palkinnot

Näissä kilpailuissa jaetaan usein runsaalla kädellä erilaisia palkintoja ruusukkeista tavarapalkintoihin. Koko mestaruuskilpailuiden voittajalle ojennetaan viimeisessä palkintojenjaossa pokaali ja hevonen tittelöidään Power Jumper -arvonimellä (lyhennettynä esim. PJ’20). Voittajasta otetaan myös kuva, joka pääsee kultakehyksin Ranskassa sijaitsevan hienon L’amour aux Chevauxin siittolan kunniaseinälle.

Kiitos kvaalautumisen tarinallisen näkökulman kehittämisestä Lynn!