UKK

Power Jumpista usein kysyttyjä kysymyksiä ja selventäviä vastauksia on koottuna tälle sivulle.

  1. Mitä kerroin käytännössä tarkoittaa arvoluokassa?
   Kerroin kertoo, kuinka monta ns. “arpaa”, arvontakertaa, ratsukolla on. Jos kerroin on esim. x3, laitetaan ratsukon nimi kolmesti tulosarvontaan, kun taas vain yhden kertoimen ratsukot ovat siellä “normaaliin tapaan” kertaalleen. Mitä isompi kerroin, sitä parempi mahdollisuus sijoittua.
  2. Jos osallistuu erikoisluokkaan niin pääsee automaattisesti arvoluokkaan riippumatta tuloksesta?
   Kyllä. Erikois- eli tuotosluokasta pääsevät aina kaikki arvoluokkaan.
  3. Tuleeko erikoisluokkaan joku erillinen tehtävänanto lähempänä tapahtumaa?
   Tehtävänanto on aina sama: vapaalla tavalla tehty tuotos (piirros, teksti, roolipelikin esimerkiksi), joka liittyy meneillään oleviin Power Jumpin kilpailuihin ja mielellään itse kisasuoritukseen.
  4. Kasaantuvatko kertoimet?
   Eivät. Jos ratsukolla on oikeus useampaan kertoimeen, niistä isoin on se, jolla arvontaan mennään.
  5. Mitä ovat PJ-valmennukset?
   Mikä tahansa (mieluiten) rataestevalmennus, jossa treenataan Power Jumpia varten sillä hevosella, jolla kisoihin aiotaan osallistua. Kuka tahansa voi sellaisen järjestää, niistä voi kirjoittaa myös itse vaikka kuvitteellista valmentajaa apuna käyttäen. Valmennustekstistä on löydyttävä hakusanana Power Jump – joko otsikosta tai sisällytettynä tekstiin itsessään.
  6. Rankingiin laskettavat “muut tarinalliset estekilpailut” tarkoittavat tuotosluokkia?
   Kaikki estekisat, joista on tehty tuotos – vaikka kyseessä ei itsessään olisi tuotoskilpailu – käyvät. Myös villit, vaikka Power Jump on ERJ:n alainen. Tarinakisoista hyväksytään kaikki tehtävänannon mukaiset tuotokset. Tavallisista kisoista, joista ratsastaja on tehnyt vapaan tuotoksen, tulisi tuotoksen liittyä selkeästi kilpailuihin. Esimerkiksi valmistelevia valmennuksia ei hyväksytä kuin Power Jumpiin liittyvissä tarinoissa.
  7. Miltä ajalta pisteitä voi rankingissa saada? Miten vanhoja juttuja voi ilmoittaa?
   Takarajaa ajallisesti ei ole eli rankingiin voi ilmoittaa vuosienkin takaisia tuotoksia ja PJ-kisoja, kunhan ne liittyvät rankingissa olevaan hahmoon ja tämä käy tuotoksista ilmi.
  8. Olen ilmoittautunut PJ-kisoihin aiempina vuosina nimimerkilläni enkä hahmoni nimellä. Enkö saa siitä pisteitä?
   Mikäli perustelet, että kuvitteellisesti kisoissa on ratsastanut rankingissa oleva hahmosi, voidaan tässäkin tapauksessa pisteet hyväksyä. Tämä on ilmoittajan omantunnon varassa. Et voi kuitenkaan anoa pisteitä useammalle eri hahmolle samasta sijoituksesta, joten pidä huoli, että tiedät kuka hahmoistasi on kisannut milloinkin.