Imøtekommende

Perustiedot

Imøtekommende, VH
norjanvuonohevonen, ori
syntynyt 11.06.2008, VARL

142cm, ruunihallakko
yleishevonen - helppo B, re 90cm & valjakko vaativao
omistaa Syndur, VRL-00096

Ina on rauhallinen ja oikein sopeutuvainen tamma. Toisinaan on kuitenkin Inan kanssa oltava tarkkana, sillä vaikka Ina on rauhallinen, on se myös kovin innokas neiti tekemään ja kokeilemaan kaikkea mahdollista uutta. Inan pieneen ja pörröiseen päähän mahtuu vaikka minkä moista jekkua, joita se mielellään toteuttaa aina silloin tällöin. Ratsuna Ina on oikein miellyttävä ja reipas. Ina ei ole kova pukittamaan tai hyppimään pystyyn, mutta sitä vastoin kaikkea muuta epämukavaa se kyllä tekee oikein mielellään. Hoitaessa Ina on ystävällinen, vaikkakaan ei aivan ensimmäiseksi hoitoponiksi välttämättä sovellukaan, sillä keksii myös kaikkea enemmän tai vähemmän mukavaa hoitajienkin varalle.

Ina on kuten sanottu, oikein ystävällinen ja kiltti neiti. Vaikkakaan mikään maailman helpoin poni Ina ei kyllä ole, mutta siltikin Inan kanssa on melkoisen mukava aina puuhailla kaikkea kivaa. Harjatessa Ina nuokkuu oikein mielellään, mutta saattaa toisinaan vain esittää nuokkuvansa, ja kun hoitaja pahaa aavistamattomana kääntää selkänsä, tuuppaisee Ina kevyesti selkään tai takamukselle. Jalat nostaa nätisti, eikä jalkojen kanssa ole muutenkaan ongelmia. Satulointi sujuu myös oikein hienosti, vaikkakaan ei satulavyöstä pidä. Suitset ottaa päähänsä milloin milläkin mielellä, joten Inan käyttäytymistä ennen suitsitusta on hyvä tarkkailla, jotta osaa arvioida tarvitseeko suitsittaessa käyttää kovempia keinoja.

Ratsastettaessa Ina liikkuu mukavan reippaasti eteen. Ina on suustaan melkoisen herkkä, samoin kyljistään, mutta toisinaan voi Inaakin hieman kovemmin ottein komentaa, jos ei heti tahdo viesti mennä perille. Raippaakin saattaa Inan kanssa tarvita. Vaikka Ina ei olekaan kova pukittamaan tai hyppimään pystyyn, niin sen muihin mielipuuhiin kuuluu esimerkisi kentällä pysähtely, syömään meneminen, sinne tänne säntäily, laukasta pysähtyminen kesken kaiken ja piehtaroiminen. Jos ratsastaja kuitenkin osaa varautua Inan mahdollisiin temppuihin, niin osaa ne ennakoida ja estää. Koulua tahkotessa Ina toteuttaa temppujaan oikein mielellään, mutta tarmokkaalla ja päättäväisellä ratsastajalla sujuu koulukiemuratkin oikein mukavasti. Jos ratsastaja ei uskalla Inaa komentaa, niin ei koulukiemuroista tahdo tulla mitään. Esteillä Ina on oikea hai. Vauhtia on runsaasti, ei kuitenkaan liikaa, ja jarrutkin löytyvät. Hyppyintoa on paljon, ja ilmavaraakin jää aina mukavasti. Ina hyppää mielellään ja opettaa aremmankin ratsastajan nauttimaan hyppäämisestä.

Muuten Inalla käytössä esteillä ja maastossa AINA poikkeuksetta suojat, paitsi etusissa, joihin esteillä pintelit ja maastossa suojat. Koulutreenissä on hivutussuojat hyvät, mutta ei pakolliset. Apuohjia ei käytetä, paitsi juoksuttaessa.

Sukutaulu

i Nøkkelhull EVM ii Tussmørke EVM iii tuntematon
iie tuntematon
ie Utringet EVM iei tuntematon
iee tuntematon
e Sjøgang EVM ei Bølgebryter EVM eii tuntematon
eie tuntematon
ee Aftenrødje EVM eei tuntematon
eee tuntematon

Kilpailusaavutukset

VVJ - 00 sjoitusta

KRJ - 02 sjoitusta
11.06.2008 kutsu KRJ Helppo C 4/39
21.08.2008 kutsu KRJ Helppo C 5/227

ERJ - 01 sjoitusta
30.04.2008 kutsu ERJ 60cm 04/33
30.04.2008 kutsu ERJ 80cm 02/47