Sardonic Evita

VH18-012-0297

kwpn, tamma
syntynyt 02.08.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (EE/Aa/nT), 165cm
8v 12.12.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Sardonic Sporthorses© Jenni Benson © Jenni Benson © Jenni Benson © Jenni Benson
Dancing Dancer Dalter
kwn, rn, 166cm - KTK-III
Driptonite Dareful
Señorita
Foolish Wetly
Special Pasha
Exterminicum
kwpn, m tob, 170cm - KTK-III
Invocendo Ice Wrath
Viraris
Extingerio Honorergio
Evicori

 

Eve on yhden ihmisen hevonen joka seuraa omaa luottoihmistään vaikka läpi harmaan kiven luottavaisesti. Muille ihmisille tamma näyttää lähinnä vain takapuoltansa ja varautuneen puolensa sekä haluttomuuden toimia muun kuin oman ihmisen kanssa. Vaikka Eve on yhden ihmisen hevonen, on tamma luonteeltaan hyvinkin rohkea ja sopeutuu nopesti uuteen ympäristöön, mutta ei uusiin ihmisiin. Tammalta löytyy liikettä ja Eve on aikoinaan tehnyt melko vakuuttavan uran jopa Grand Prix tasolla kilpaillen vaikka sitä ei heti tamman ulkonäöstä uskoisi.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3074.33p

Tahti ja irtonaisuus 3771.30p

Elokuu 2018

Jasper ei ilahtunut siitä että olin jälleen kerran ostanut yhden hevosen Suomesta, mies nipotti miten kalliiksi nämä reissut tulivat kun piti jatkuvasti lennättää hevosia toiselle puolelle maailmaa. Jasper oli monesti kysynyt että mikä siinä Suomessa niin viehättää, en itsekään ollut oikein varma siitä miksi olin niin paljon hevosia ostanut Suomesta. Eihän Suomi edes ollut kovin iso hevosmaa verrattuna vaikka Saksaan. Tietysti minulle oli vuosien aikana kaupankäynnin myötä tullut paljon uusia tuttuja Suomesta, jotka olivat aina vinkanneet uusista myytävistä hevosista.

Sardonic Sporthorses oli minulle jo ennestään tuttu paikka, sillä olin Zonjietista myynyt sinne muutaman kasvatin ja ennestään tehnyt yhteistyötä tallin omistajan kanssa. Olihan meillä myös Devilishness Duán joka oli hankittu Sardonic Sporthorsen naapurista Duán Stablesta ennen laajenemisremottia. Tällä kertaa sain kuulla eräästä vuosikkaasta tuttuni kautta, joka oli sattumoisin bongannut Sardonic Sporthorsesin sen vuoden varsat. Tietysti olin jo salamana ylhäällä kirjoittaen sähköpostia sormet sauhuten. Tiedot vuosikkaasta oli hatarat, sillä tiedossa oli vain tammavarsan kirjava väritys ja vanhemmat, vuosikas ei ollut edes julkisesti myynnissä. Sain vastauksen jo samana iltana, Sardonicin omistaja vahvisti tietoni että heille oli tosiaan syntynyt vuosi sitten kirjava tammavarsa, jonka piti suunitelmien mukaan tulla myyntiin vasta vuotta myöhemmin. Lopulta tilanne johti siihen pisteeseen että hevonen vaihtoi omistajaa ja parin viikon päästä vuosikas lennätettäisiin Zonjietiin kun kaikki tarvittavat toimenpiteet oli tehty. Olin tavattoman innoissani, sillä tamman kummatkin vanhemmat olivat minulle entuudestaan täysin tuntemattomia. Oli jo äärimmäisen harvinaista löytää näinkin erisukuinen kirjava puoliverinen, jolla tulisi riittämään kapasiteettia Grand Prix radoille asti.

Kahta viikkoa myöhemmin sain hevospostia hevostrailerin kurvatessa Zonjietin pihaan. Minua hämmästytti miten rohkea Evita oli, tammavarsa oli alusta lähtien kuin kotonaan vaikka kaikki oli vierasta ilmastoa myöten. Evita ei ollut kovin sosiaalinen hevonen ja hieman vierasti ihmisiä, vaikka olikin helposti käsiteltävissä. Myöhemmin opimme että Evita oli selvästi yhden ihmisen hevonen ja omaa ihmistään kohtaan tamma oli todella luottavainen ja teki kaiken epäröimättä mitä pyydettiin.