preloader

Loading...

Fernweh vd Halor

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, ori
 • 167cm, ruunikko Ee/Aa
 • s. 27.04.2018 8v 8/19
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Zonjiet Stud NA

Luonnekuvaus

Vohveli, entinen Wahveli on komea ja kaunis, mutta ikävä kyllä luonne ei osu aivan yksiin Vohvelin ulkonäön kanssa. Enemmänkin oria kuvastaisi laiskanpulskea ruuna, joka rakastaa syömistä, nukkumista ja vain olemista paikallaan. Kukaan ei ikinä usko kun kerron Vohvelin olevan todellisuudessa Grand Prix tason huippuhevonen, joka polveutuu vielä huippusuvusta. Ori parka on saanut osakseen tirskuntaa, mutta leuka on yleensä siinä vaiheessa loksahtanut paikaltaan kun Vohveli näyttää taitojaan ratsain. Vohveli on ehdottomasti pomminvarma, teit mitä tahansa niin ori käyttäytyy rauhallisesti, lähinnä nukkuen joka yleensä havahtuu rapinaan haaveillen ilmeisesti mielessään syötävästä. Vohveli on erittäin lahjakas, nimittäin syömisessä. Ruokansa ori hotkii noin kahdessa sekunnissa, jos se olisi urheilulaji niin ori olisi ehdottomasti voittaja.

Se on ikuinen pähkinä purtavaksi, keltä Vohveli on oikein perinyt luonteensa koska vanhemmilta ja isovanhemmiltaan se ei ainakaan ole. Orin rauhallinen luonne näkyy myös ratsastaessa, sillä Vohveli on hyvin hidas syttymään. Pelkoa ei ainakaan ole siitä, että alla olisi herkkähipiäinen kuumuva ori, joka saa sätkyn pienestäkin äänestä tai liikkeestä. Jos Vohveli saisi päättää, niin silloin sain syötäisiin tai talsittaisiin ympäri kenttää etananvauhdilla. Vaikka Vohvelin luonne ei ole sellainen mitä huippukouluratsulla toivottaisiin olevan, niin synnynnäisesti Vohvelilla on paljon lahjoja kouluratsastukseen. Orilla on luonnostaan erinomaiset liikkeet, hyvä kokoamiskyky ja rautaiset hermot. Selässä tulee olla määrätietoinen ratsastaja, sillä voit olla varma että Vohveli ei osoita lainkaan oma-aloitteisuutta. Määrätietoisella ja osaavalla ratsastajalla Vohveli muistuttaa jo enemmän huipputason puoliveristä, jota tosin täytyy rohkaista hyvin paljon, muistaa kehua onnistuneesta suorituksesta tai orin huomio keskittyy muuhun, nimittäin ruoan etsimiseen.

Jos Vohvelista jotain hyvää voi sanoa niin sen että ori on helppo kisakumppani, joka ei aiheuta harmaita hiuksia missään välissä. Enemmän oria kiinnostaa mielenkiintoiset syötävät pensaat ja vehertävät ruohotupsut kuin muut ihmiset ja hevoset. Ori tuntuu suorastaan aina harmistuneelta kun pitäisi lähteä verryttelemään ja on oma tuttu, tahmea itsensä mikä kotonakin, joka lämpenee hitaasti. Ei ole pelkoa että ori stressaisi, Vohveli toimii tasan yhtä hyvin kuin kotikentälläkin, eli kaikki riippuu ratsastajasta, toki itse hevosella on myös osuutensa asiassa mutta ratsastajalla tuntuu riittävän enemmän työtä kuin itse hevosella.

Yleisesti sanoen Vohveli on kiva hevonen, jota on siunattu orille epätyypisillä rauhallisella luonteella ja joka kumoaa kaikkien epäluulot näyttämällä taitonsa kouluratsuna.

image
  Schwarz 'D Gold
  VIR MVA CH. KTK-I, KRJ-I, KWPN-II
  Schwarze Seele Sinnvoll Vollen
  Moving Into Sin
  Mohn Asche
  Nachttiere
  Luxuriös Charismatisch Charisma Kerl
  Helfershelfer
  Maiglöckchen Schloss Händler
  Stiller Absteigt
  Idenette II
  KRJ-II
  Luxor II Kaschmir Daros
  Estina
  Dynasty Luxor
  Duenja
  Inetje Ikor Windsor
  Isadia
  Jade Fanfare
  Janigra
image
image

image

Lokakuu 2019

Kun näytin Jasperille Fernweh vd Halorin myynti-ilmoitusta, mies tuhahti ja sanoi ettei tilalle tarvittaisiin enään kolmatta varsaa hevosen emästä. Olin itsepintainen ja otin Fernwehin puheeksi kahden viikon ajan aamupalalla, toisinaan myös iltaisin. Lopulta Jasperia alkoi ilmeisesti hieman jo ärsyttää itsepintaisuuteni ja alkoi osoittaa myöntymisen merkkejä mutisten samalla jotain siitä miksi oli ikinä avioitunut näin jääräpäisen akan kanssa. Onneksi huomioni oli tällöin keskittynyt muualle sillä muutoin Jasper olisi saanut luultavasti kuulla kunniansa.

Olin Fernwehin ilmoitukseen törmännyt monesti ja kummastellut miksi näin hieno hevonen ei löytänyt itselleen kotia. Fernwehillä oli erinomainen sukutaulu, potentiaalia Grand Prix radoille saakka ja takanaan näyttöä kouluratsastuksesta. Totuus valkeni sen jälkeen kun Fernweh oli jo muuttanut Zonjiet Studiin. En ollut törmännyt keneenkään vastaavaan oriin jolla oli etusijalla syöminen ja nuokkuminen. Vaikka Fernweh on jo asunut tilalla jonkun aikaa, ei ori ole näyttänyt lainkaan orimaista puoltaan. Tammat on yksi ja sama kunhan vain on ruokaa saatavilla, töitä tehdään naama nyrpeänä. Onneksi ori on sen verran nössö että ei yritä hyppiä ratsastajansa ylitse, ei siitä muutoin kouluratsuksi olisi. Onneksi Fernweh on helppo, tulee toimeen kaikkien ja kaiken kanssa joten ainakin orista saa kivan tätikuljettimen jos ei muuta.