Tirith Hanoi Rocks

VH19-031-0170

fwb, tamma
syntynyt 17.02.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/aa/nCR), 171cm
8v 01.04.2019
ko Prix St. Georges
kasvattanut Minas Tirith


© Haras du Néant
© Haras du Néant © Haras du Néant © Haras du Néant
Big City Nights
hann, m, 178cm
Blood Too Hot Borderline
Long Tall Sally
China White Crossfire
Hell Cat
Bad Apples
fwb, vkk, 164cm
Moonshine River Silver Lake
Unicorn Blood
Peach Goddess Crocodile Tears
Express Yourself

 

Hanoi, joka tunnetaan myös Myrtsinä on lempeäsilmäinen jättiläinen jota voisi helposti erehtyä luulemaan poniksi. Moni on ollut kovin ihmeissään kuullessaan tamman olevan puoliverinen ja taitavan liikkeet aina Prix St. Georges tasolle asti. Hanoi on mitä kiltein ja lempein tamma, joka suorastaan palvoo maata ihmisten jalkojen. Hanoin lempinimi Myrtsi juontuu siitä miten tammalla on aina tapana roikottaa korvia luimussa näyttäen siltä että olisi syönyt ämpärillisen sitruunoita. Vaikka Hanoi on hieman laiska tekemään töitä, on tamma kuitenkin motivoitavissa. Vaikka se nyt ei aivan puoliveriseltä näytäkään, niin Hanoilla on luonnostaan hyvät liikkeet ja osaavalla ratsastajalla tammasta kuoriutuu ihan kelpo kouluratsu.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/10

Kuuliaisuus ja luonne 0p

Tahti ja irtonaisuus 0p

Helmikuu 2019

Olin aiemmin törmännyt sattumalta Minas Tirith nimisen tallin kasvattimyyntiin, mutta olin yrittänyt pitää itseni vahvana ja ajatellut "Emmä mitään tarvi". Muutamaa päivää myöhemmin törmäsin taas Minas Tirithin kasvattimyyntiin, jossa oli sattumoisin vapaana vielä yksi kouluvarsa. Tietysti paniikkihan siitä sitten syntyi ja lopulta jouduin myöntämään itselleni että välttämättä tarvitsen juuri sen hevosen. Myöhemmin kerrottuani asiasta Jasperille, mies vain tuhahti ja tokaisi että pitäisiköhän minun joskus ajatella kymmentä sekuntia kauemmin ennen hevosen ostoa. Perustelin ostokseni yhdellä sanalla, voikko. Mies tiesi varsin hyvin että mitä tuli voikkoihin, tobianoihin tai muuten vain isomerkkisiin hevosiin.. Tai ylipäätänsä hevosiin, ei miehen sanoilla ollut mitään painoarvoa. Jasperilla oli aina tapana sanoa miten mun pää on kova kuin kivi jota ei saa käännettyä mitenkään.

Puolitoista viikkoa myöhemmin Zonjietin pihaan kurvasi hevostraileri kyydissään Tirith Hanoi Rocks joka oli kuvista päätellen hemmetin iso vuotiaaksi. Kun Tirith Hanoi Rocks astui ulos trailerista jähmetyin hetkeksi paikalleni, silä en todellakaan kuvitellut vuosikkaan olevan noin iso.. Ja ruma. Siinä missä Hanoi Rocksin vanhemmat olivat hyvärakenteisia, ei vuosikas muistuttanut kumpaakaan vanhempaansa. Ehkä se siitä kaunistuisi kasvaessaan. Luonteeltaan tamma oli kuitenkin täysi kymppi, lauhkea kuin lammas, vähän laiskanpuoleinen mutta motivoitavissa.

Kun Hanoi kasvoi täysikasvuisen mittoihin, jouduin pettymään huomatessani että tamma ei ollut kaunistunut kasvaessaan. Hyvä suku tammalla onneksi oli, joten ehkä siitä olisi kuitenkin kouluratsuksi ja tulevaisuudessa siitostammaksi oikealla orivalinnalla.