Larghetto

KTK-I
(20 + 20 + 20 + 20 = 80p.)

image

Perustiedot

 • reininhevonen, ori
 • 178, rautias ee/aa
 • s. 22.03.2018 8v 10/18
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Robert Engler GER

Luonnekuvaus

Neo on isokokoinen komea raudikko ori, joka on mieleltään hyvin villi ja vapaa. Ilman selkeitä rajoja tämän hevosen kanssa ei pärjää, sillä ori koettelee jatkuvasti käsittelijänsä hermoja ja rajoja. Neolle on tehtävä heti selväksi kuka määrää tai ori ottaa itse johtohahmon roolin. Ori ei myöskään hyväksy lähipiiriin ketä tahansa vaan luottamuksen ja kunnioituksen eteen saa jatkuvasti tehdä töitä. Neo tietää miten kussakin tilanteessa tulisi käyttäytyä, mutta se ei vain kuulu orin tapoihin. Neo on luonteeltaan myös hyvin kärsimätön ja kaiken pitäisi tapahtua heti. Yksinkertaisimmatkaan toimenpiteet eivät vain luonnistu ilman draamaa.

Ratsuna Neo on hyvin herkkä ja voit olla varma ettei ori pane tikkuakaan ristiin. Luonnollisesti Neolla on tapana koetella rajojaan myös selästä käsin ja orin kanssa saa käydä tahtojen taistoa jatkuvasti läpi. Neo ei ole miellyttämisenhaluinen tai eteenpyrkiväinen ratsu, joka on kuitenkin motivoitavissa. Jos ratsastaja tietää miten käsitellä oria, on Neo tasaisen varma suorittaja jolla on kolme vahvaa askellajia. Orilla on myös kestävä pää, joka ei vähästä stressaa vaikka Neo esittääkin aivan muuta.

image
  Largo
  rhld, rt, 177cm
  Lorentz
  rhld, m, 179cm
  Lacan
   
  Aida
   
  Freezeout
  rhld, rt, 170cm
  Jeremy
   
  Fleur
   
  Rufina
  rhld, rt, 174cm
  Rusty Roy
  rhld, rt, 173cm
  Lexicon
   
  Chanell
   
  Leda
  rhld, rt, 167m
  Quaid
   
  Lantana
   
image

image
image

Näyttelymenestys

04.03.2020 Rivia & Skellige NJ irtoSERT

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 0/10 Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Tammikuu 2020

Olin törmännyt Largheton myynti-ilmoitukseen kolme kertaa ennen kuin kiinnostuin orista. Luettuani lisää komeasta rautiaasta heräsi mielenkiintoni ja lopulta uskaldauduin varovasti kysymään lisää orista. Rehellisesti sanottuna luonne herätti hieman kauhua, mutta nähtyäni orin liikevideon olin hyvin vakuuttunut. Videon perusteella Larghetolla olisi valtavasti potentiaalia kouluratsuksi isoihin luokkiin ja lisäksi ori oli uskomattoman komea ja korrekti, juuri sellaista hevostyyppiä joka sai huokaisemaan ihastuksesta.

Lopulta Larghetto saapui Namibiaan Saksasta asti. Ori teki lähtemättömän ensivaikutuksen rynnistäessä trailerin ramppia alas retuuttaen taluttajaansa riimunnarun perässä. Siinä tilanteessa pelkäsin taluttajan puolesta, mutta mutakylpyä lukuunottamatta episodi päättyi ilman henkilövahinkoja. Jasper ei lievästi sanottuna ollut haltioissaan uudesta orista, sillän miehen kasvoilla paistoi epätoivo. Siinä tilanteessa itsekin hieman epäröin että tulinko tehneeksi oikean päätöksen. Seuraavat päivät kuluivat siihen että orin kanssa sai taistella aivan jatkuvasti kaikesta eikä ori osoittanut lainkaan mitään hyviä piirteitä. Ratsastuskerrat päättyivät myös epäonnisesti, mutta myyjä oli varoittanut että orin kanssa tarvitaan aikaa, paljon päättäväisyyttä ja selkeitä rajoja, sillä Larghetto on hevonen vaikeimmasta päästä, mutta uskomattoman potentiaalinen osaavissa käsissä.