Wiemeyer

VH18-021-0106

trakehner, ori
syntynyt 13.02.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/AA), 167cm
8v 01.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut H. Bäcker

KTK-II
18 + 19 + 18 + 19 = 74p.

© Revelwood Stud
© Revelwood Stud © Revelwood Stud © Revelwood Stud © Revelwood Stud
Finnian
trak, rn, 168cm
Lisbon
trak, rn, 166cm
Velvet
Leonica
Fonda
trak, rt, 165cm
Quadrant
Fleurissa
Wandra
trak, rn, 164cm
Amazon
trak, rt, 168cm
Guarino
Amary
Wanna
trak, m, 162cm
Santorini
Walkyrie
>

 

Miltonin luonnetta on monet kerrat kehuttu ja ihailtu miten järkevä ja tasapainoinen ori se on. Milton on rohkea hevonen, joka ei epäröi epäilyttävien asioiden tullessa tiellä, orilla on myös sopiva määrä älykkyyttä, ei liian vähän, mutta ei myöskään liikaakaan. Temperamenttia löytyy juuri sopiva määrä, mutta ei liiaksi joka haittaisi arkea. Milton ei ole myöskään liian herkkä, ori ei ota nokkiinsa virheistä ja on aina valmiina yrittämään uudelleen. Miltonin tapaisesta hevosesta voi vain uneksia, jossa on kaikki piirteitä juuri sopiva määrä ja ori on lisäksi vielä uskomattoman taitava kouluratsu, joka toimii oikeastaan kellä vain taitavalla ratsastajalla tyylistä piittaamatta.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Sukuselvitys
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

30.06.2018 Heidseck Sporthorses, irtoSert (Päätuomari: Jannica)
21.08.2018 Oldfinion Dressage, BIS2, MVA-SERT (Päätuomari: Kati)
01.09.2018 Heidseck Sporthorses, irtoSert (Päätuomari: Kati)

Kouluratsastus 10/11

Kuuliaisuus ja luonne 3198.38p

Tahti ja irtonaisuus 3901.02p

sf t. Val vd Brant (e. Für Elise)

Toukokuu 2018

Mitä voin sanoa? Sorruin. Missään nimessä aikomuksena ei ollut ostaa kolmea uutta puoliveristä, etenkin kun tallin nuorisossa riitti töitä. Kuten tiedätte, minulla oli aina tapana selata hevosmarkkinoita aamukahveiden ääressä. Vakuutin itselleni että minun täytyi pysyä kartalla tilanteesta ja vielä enemmän koitin nalkuttaa itselleni että Zonjietiin ei uusia hevosia mahtuisi sillä muissa hevosissa olisi jo täysi työ. Onneksi sää oli lämmin Namibiassa, siitostammat ja nuoret asuivat ulkona ympäri vuoden. Karsinat oli varattu kilpaileville hevosille ja siitosoreille. Koska Zonjietissa ei juuri sillä hetkellä ollut kuin muutama kilpaileva hevonen, oli karsinoita reippaasti tyhjillään.

Kiljaisin melkein innostuksesta kun törmäsin myynti-ilmoitukseen, jossa oli monia hienoja täysikasvuisia kouluratsuja kaupan ja vielä kohtuulliseen hintaan. Koitin kääntää katseeni pois myynti-ilmoituksesta, tiesin että Jasper ei todellakaan ilahtuisi uusista hevosista. Hörppäsin aamukahvini loppuun ja lähdin tekemään aamuaskareita talliin. En saanut mielestäni niitä kolmea hevosta, joihin ihastuin ja lopulta päädyin laittamaan varovaisesti kyselyä myyjälle.

Ensimmäinen hevonen oli komea ruunikko oldenburgori nimeltään wiemeyer, jolla oli uskomattomat liikkeet ja kuvauksen perusteella ori olisi suoraan valmis pakkaus kisaradoille. wiemeyer oli muiden hevosten tavoin syntyjään Saksasta polveutuen paikallisista linjoista. Orin suvussa riitti suorittajaa ja tunsin wiemeyern isän Furiouksen ennalta nimellä, Furious oli jättänyt jälkeensä erinomaisia liikkujia. Toinen hevonen oli ruunikko trakehnerori Wiemeyer, erinomaisista linjoista sekin. Trakhnerit olivat harmillisesti vähemmistö Zonjietissa, joka oli yksi syy miksi orista kiinnostuin. Kolmas hevonen oli kaunis rautias oldenburgtamma Rubelie, jossa riitti vielä työsarkaa, mutta nuoreksi tamma oli jo hyvin kehittynyt ja aistin että Rubeliesta tulisi vielä loistava kouluratsu. Erityisen innoissani olin tammasta sen takia, että olin jo pitkään etsinyt Zonjietiin uutta saksalaista tammaa, mutta laihalla menestyksellä. Rubelie oli kuin vastaus rukouksiini.

Sovimme Vibajan kanssa että kolmikko lähetettäisiin Namibiaan koeajalle kahdeksi viikoksi kunhan kaikki pakolliset toimenpiteet oltiin saatu pois alta. Mietin pitkään miten saisin kerrottua asiasta Jasperille, lopulta tyydyin lähettämään miehelle viestiä somen kautta kuvien kera. Jasper oli tällöin työmatkalla naapuriosavaltiossa. Pian viestin lähettämisen jälkeen sain mieheltä soiton. Jasper kuulosti aluksi hyvin ärtyneeltä, mutta joutui lopulta myöntään että näille kolmelle hevoselle olisi käyttöä.