Sukutiedot

i. Tuareg Nur
at, m
ii. Demritar-Shiva iii. Freteradatja
iie. Angel-Ysup
ie. Siger-Mayja iei. Muscliaet
iee. Djodroley
e. Argertefraga
at, rn
ei. Khamikazer eii. Apspalauf
eie. Gumlfrik
ee. Dzarimarli eei. Liathmar
eee. Kizlynhali

Maran isä Tuoareg Nur on hieno 162cm korkea musta ori, joka syntyi Venäjällä arvostettuun siittolaan nimeltä Nurgrahm. Se pääsi jo nuoruus iällään haalimaan itselleen useita sijoituksia näyttelyistä sekä este- ja kouluratsastuksestakin. Kasvattaja ei meinannut uskoa silmiään kuultuaan orin hurjasta menestyksestä, sillä muut suvun edustajat kilpailivat ainoastaan matkaratsastuksen parissa, pärjäten kohtuullisesti. Esteillä kilpailtiin jopa 120cm luokissa ja kouluratsastusta väännettiin Vaativa A tasolla. Hurja menestys kilparadoilla palkittiin usealla laatuarvostelupalkinnolla sekä ori pääsi kantakirjaan napattuaan ykköspalkinnon.

Tuareg Nurin isä Demritar-Shiva, tutummille pelkkä Sahri kuului Venäjän tunnetuimpien matkaratsujen joukkoon. Demritarissa syntynyt 164cm korkea ruunikko ori jätti jälkeensä 10 upeaa jälkeläistä. Joista kaikki paitsi Tuareg Nur jatkavat matkaratsastuksen parissa isänsä jalan jäljissä, tavoitteena samanlainen menestys. Sahri keräsi itselleen huikean määrän sijoituksia ja ansaiten muutaman laatuarvostelupalkinnon. Näyttelyt eivät tätä oria suosineet sen kehnon rakenteen vuoksi, jonka takia kantakirjaus jätettiin suosiolla väliin.

Freterdatja oli nöyrä ja vahva 156cm korkea kimo ori, jota käytettiin useaan otteeseen vetohevosena kärryjen edessä. Nuorena se saatiin kantakirjattua kakkospalkinnolle. Ori menestyi varsin hyvin matkaratsastuksessa, mutta laatuarvostelut jäivät siltä kokonaan käymättä. Kilpailuissa tapahtuneen onnettomuuksen vuoksi, se jouduttiin lopettamaan saamiensa vammojen vuoksi 9-vuoden iässä. Ori ehti jättää jälkeensä viisi hienoa jälkeläistä, joista neljä olivat tammoja.

Angel-Ysup tutumille Ymmi oli musta 161cm korkea kevyt rakenteinen tamma, joka omasi varsin tammamaisen luonteen. Ymmiä käytettiin nuorempana kantakirjatilaisuudessa, mutta kotiin palattiin ilman palkintoa sen rakenteen takia. Kilpahevosena koko ikänsä toiminut tamma ei ollut mikään rusettihai, mutta menestystä saatiin kerättyä hieman. Sahri on Ymmin ensimmäinen ja viimeinen jälkeläinen, jonka toivotaan jatkavan tätä upeaa sukua mahdollisimman pitkään.

Tuareg Nurin emä Siger-Mayja on luonteeltaan herkkä ja erityisen kuuma musta tamma. Sekin kuului Nurgtahmin hevokantaan, kunnes se myytiin harrasteratsuksi Ilona Grafkrova nimiselle nuorelle tytölle. Hän kierteli tamman kanssa matkaratsastuskilpailuissa, mutta ei kuitenkaan kovin aktiivisesti, jotta menestystä olisi huomattavasti karttunut. Nuoruus iällä se kuitenkin saatiin kantakirjattua, mutta vain kolmospalkinnolle. Tamma sai elämänsä aika neljä jälkeläistä, joista yksi menehtyi kolmen päivän ikäisenä.

Muscaliaet oli 167cm korkea musta ori, jonka nimi kuuluu matkaratsastuksen kuuluisempien hevosten joukoon. Se haali itselleen huikean määrän sijoituksia matkaratsastuksesta ja jätti jälkeensä 15 jälkeläistä. Ori sai menestyksensä ja upean rakenteensa ansiosta monia laatuarvostelupalkintoja sekä sai napattua itselleen kantakirjatilaisuuden ykköspalkinnon.

Djodroley oli 154cm korkea ruunikko tamma, jonka luonne ei jättänyt ketään kylmäksi. Temperamenttisen luonteensa vuoksi sen jälkeläiset olivat mitä hankalempaa kauppatavaraa. Tämän vuoksi tamma saikin elämänsä aikana ainoastaan kaksi jälkeläistä, joista vain yksi on menestynyt kilparadoilla, toisesta kuoritui ongelmahevonen, joka jouduttiin lopettamaan jo nuorena. Tamma on napannut kilpauransa aikana vain muutamia sijoituksia matkaratsastuksesta, jonka jälkeen pääsikin viettämään eläkepäiviään rauhalliselle pienelle maatilalle.

Maran emä Argertefraga tutummille vain Afri on syntynyt Venäjällä pienemmä hevostilalla nimeltä Aftekrav. Tämä hieno 159cm korkea ruunikko tamma kilpaili pääasiassa kouluratsastuksen parissa, mutta starttasi muutamaan otteeseen myös kenttäkilpailuissa, pärjäten varsin hyvin. Luonteeltaan rauhallinen Afri on voimakastahtoinen tamma, joka ei jätä asioita puolitiehen. Se haali itselleen 50 sijoitusta pelkästään kouluratsastuksesta ja parikymmentä kenttäratsastuksesta. Afri keräsi lisää menestystä laatuarvosteluiden parissa. Se jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä, joista jokainen jatkaa kilpailemista emänsä kavion jäljissä.

Afrin isä Khamikazer oli suurikokoinen ori, säkäkorkeutta löytyi huimat 170cm. Tämä komea kiiltomusta ori, oikea sydänten murskaaja, valloitti Venäjän suurimmat kouluradat tasolla Vaativa A. Ori keräsi elämänsä aika yhteensä kuusikymmentä sijoitusta, joiden ansioista tähdättiinkin laatuarvosteluihin. Muutaman palkinnon napattuaan se siirtyi virallisesti jalostuskäyttöön, jonka aikana sai kaiken kaikkiaan 10 jälkeläistä, joista suurin osa omisti mustan värityksen. Orin hienon rakenteen vuoksi se ilmoitettiin kantakirjaan ja nappasi itselleen ykköspalkinnon.

Apspalauf oli pienikokoinen 154cm korkea rautias ori, joka omasi lempeän luoteen, johon kaikki siinä ihastuivat. Koko ikänsä Venäjällä asustellut ori lennätettiin Puolaan viettämään rauhallisia eläkepäiviä, toimien samalla siistoshevosena. Se kerkesi kotimaassaan saada kokoon huiman määrän sijoituksia kouluratsastuksen parissa sekä se palkittiin usealla laatuarvostelupalkinnolla. Orin harmiksi nämä kaikki jäivät Venäjälle, eikä niitä tunnettu Puolassa lainkaan. Se sai kuitenkin suuren suosion jalostuksessa ja siksi se jätti jälkeensä yli 20 jälkeläistä, joihin törmää nykypäivänä ympäri maailmaa.

Gumlfrik oli tammaksi harvinaisen kookas yksilö, korkeutta tältä mustalta tammalta löytyi 167cm. Luonteeltaan energinen ja helposti kuumuva yksilö, oli mitä parhain esteratsu. Se kilpaili koko ikänsä esteillä, ylittäen 120cm korkeita esteitä hyvällä menestyksellä. Tamma sai kasaan 60 sijoitusta, pärjäten erinomaisesti oman lajinsa laatuarvostelussa. Se jätti jälkeensä 5 estepainoitteista jälkeläistä, joilta odotetaan samankaltaista menestystä kuin emällä.

Afrin emä Dzarimarli oli voikon värityksen omaava 159cm korkea tamma, joka oli luonteeltaan leppoista tammamamma. Kilpaileminen ei kuulunut tamman elämän tehtävään se oli pikemminkin vain harrastus. Sijoituksia tamma ei kuitenkaan saanut alleen kuin reilut 10, joten erityisiä mainintoja ei sen kanssa koskaan saatu aikaiseksi. Kantakirjaus jätettiin kokokaan välistä, vaikka tamman kanssa olisikin ollut hyvät mahdollisuus päästä palkintosijoille. Se jätti jälkeensä yhden jälkeläisen eli Afrin.

Liathmar oli pienikokoinen 153cm korkea voikko ori. Sen kanssa ei varsinaisesti kilpailtu juuri missään lajissa, mutta näyttelyt kuuluivat sen elämään täydellisesti. Vahvan orileiman omaava herra haali itselleen kantakirjasta ykköspalkinnon. Muita meriittejä ei orin kanssa koskaan saatu kerättyä, mutta pelkkä kantakirjaus teki siitä suositun jalostusorin. Näyttelyuransa aikana ja eläkkeelle jäätyään se astui yhteensä parikymmentä tammaa, joista lähes jokainen synnytti terveen ja hyvä rakenteisen varsan.

Kizlynhali oli yksi niistä parista kymmenestä tiineeksi tulleesta tammasta. Ruunivoikko tamma, jota kaikki kutsuivat unelmiensa hevoseksi. Ratsastettavuudeltaan se oli todella helppo ja pärjäsi kouluratsastuksen parissa erinomaisesti, esteet eivät olleet tamman vahvin alue. Upeiden ja keveiden liikkeidensä ansiosta se pärjäsi hyvin ja haali itselleen 30 sijoitusta. Tammaa ei kuitenkaan saatu laatuarvostelu kuntoon, jonka takia se jäi ilman meriittejä. Tamma sai elämänsä aikana ainoastaan kaksi jälkeläistä.

Jälkeläiset

Mara on tarjolla jalostukseen rajattomasti. Ori ottaa vastaan ainoastaan omaa rotuansa edustavia tammoja, joiden painoituksella ei ole merkitystä. Ehdottomana vaatimuksena on, että tamman tulisi olla evm-sukuinen. Mikäli kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä sähköpostitse.