⚜ HOLLABAR PONIES ⚜

AJANKOHTAISTA

17.07.2022 - klo 21.02
Tallin päivittelyä

Vierailun arvoista:
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi
Tallin nimi

Forsbury Kalina

"Liina"

VH22-027-0088 | EI MERIITTEJÄ

Virallinen nimi Forsbury Kalina Rotu ja sukupuoli New forest-tamma
Väri ja säkäkorkeus ruunikonkimo, 144 cm Syntymäaika ja ikä 13.01.2022, 6v (4v - 13.04.2022)
Omistaja Hollabar, Gabriella VRL-01744 Kasvattaja Eileen Bridge, Irlanti
Painotuslaji ja taso Yleis, ko HeA, re 90cm, helppo Maahantuoja VRL-12320

Tiesin Liinan kasvattajan Eileenin Hollabarin alkuajoilta ja tiesin myös, millaisia hevosia ja poneja hänen kauttaan saa. Se olikin syy miksen malttanut pitää ostohousuja naulakossa, kun kuulin Naellan tuovan maahan Eileenin kasvatin ja olin päättänyt aloittaa ponihommat alusta. Forsbury Kalinasta, eli tutummin vain Liinasta tulisi yksi kantatammoista new forest-rodun kohdalla ja pidin sitä erittäin järkevänä ja hyvänä valintana.

Liina on kaikkea sitä, mitä voi käyttö- ja jalostusponilta odottaa. Se on kiltti, reipas, upealiikkeinen ja hoitaa varsat hyvin. Voisi melkein sanoa tamman olevan isästään kopio, ainut ero on vain vehkeet jalkovälissä. Hollabarissa ollessaan Liina onkin yksi sukulaislapsien suosikki ja se saa toimittaa talutusratsun ja haliponin virkaa ollen niin hyvä käsitellä taluttaen ja harjatessa. Kaviot nousevat paremmin puhdistukseen, kuin kengitykseen, mutta ei Liina jälkimmäisessäkään tuhma ole.

Ponin kilpailija-luonne näkyy yleensä, kun sen kanssa ruvetaan tekemään tosissaan töitä kentällä. Lapsia se voi kyyditä maailman rauhallisimmin ja tasaisin askelin, koska se kyllä erottaa kun tosi on kyseessä. Liina ei ole helpoimmasta päästä kokeneemman ratsastajan kanssa, mutta yhteisymmärryksen löydyttyä se ei mitään muuta olekaan kuin helppo. Se liitää kenttää ympäri sellaista ravia, että olisi ihme jossei koulutuomareilta ropise hyviä numeroita papereihin ja laukkakin on erittäin säädeltävissä. Liina ei siedä kokeneemmalta ratsastajalta mitään puristamista, paukuttamista tai suusta vetämistä, vaan protestoi tätä äkäisellä hännän viuhahduksella. Liina on todella turvallinen maastoratsu, sillä se ei pelkää maastossa juuri mitään ja pysyy kontrollissa innokkuudestaan huolimatta.

i. Ramone Gemstone
rnkm nf, 144cm
ii. Loopfarer
rn nf, 146cm
iii. Barertoss
iie. Loria
ie. Ramone Kaylein
rtkm nf, 142cm
iei. Fimble
iee. Jovalley Elian
e. Forsbury Sally
rn nf, 146cm
ei. Cranns Wayback
rn nf, 143cm
eii. Waven
eie. Fancy Dara
ee. Sarmone
rn nf, 144cm
eei. Torian Lasse
eee. Sirma

❧ Kilpailutiedot ❧

Kilpailee porrastetuissa tasolla:
KRJ 1/4
ERJ 1/1
KERJ 1/2

18.07.2022
Koulutreeniä

"Liina alkais olla valmis jo. Missä sä viivyt?" kuului käytävältä letittäessäni vielä pikaisesti oman tukkani samalla kun miltei juoksin ratsuni luokse.
"Joo joo tullaan, mikäs hätähousujen päivä tänään on?" kysyin virnistäen Marielta samalla, kun vedin pompulan hiusteni ympärille loppuun nappasin Liinan ohjat käteen. Sain vastaukseksi vain irvistyksen - niin perus-Marie.

Tein Liinan kanssa reippaan alkuverryttelyn kaikissa askellajeissa ja se tuntui todella hyvältä siitäkin huolimatta, että oli lämmin päivä. Päätin ottaa harjoittelun kohteeksi keskiravin, missä meillä oli ollut viime aikoina vähän hakemista tahdin osalta. Ongelmaa oli niin kotona, kuin valkoisten aitojen sisällä joten sitä oli syytä harjoitella.

"Se jää nyt pohkeen taakse Gabi, siinä nyt ainakin yksi syy", ystäväni kertoi oman näkemyksensä.
"No et oo kyllä väärässäkään. Liina tuntu ensin tosi hyvälle ja sitten siltä hävisi tahti johonkin. Onkohan se kipeä jostakin?" huolestuin heti kun poni oli erilainen.
"Älä nyt maalaa piruja seinille, vaan alota vaikka siitä että soitat Adriannen hieromaan" Marie totesi huvittuneesti. Nyökkäsin ystävälleni ja jatkoin ponilla kevyen ravin ratsastamista, missä se oli jo hiukan parempi. Hierojan käynnin lisäksi päätin tilata myös satulasepän paikalle tarkistamaan satulan. Liina ei nimittäin ihan vähässä kummassa muutu noin askellajien sisällä.

En ratsastanut kevyttä ravia pitkään, jonka jälkeen taputin ponia ja hyppäsin kävelemään sen vierelle vyön löysäämisen jälkeen. Tästä ratsastuskerrasta ei jäänyt paljon muisteltavaa jälkipolville, mutta toivoin hierojan löytävän jotain jumeja jotka selittäisivät tahtirikot ettei kyseessä ollut mikään vakavampi juttu. Kävelimme vielä muutaman kierroksen molempiin suuntiin ennen talliin palaamista.
"Mun lemppariponit saa aina porkkanaa ratsastuksen päätteeksi - ja vähän muutoinkin" supatin valkoiseen korvaan, joka pyöri vimmatusti kuunnellessaan tarkasti mitä sanoin.

virtuaalihevonen - a sim game horse

ulkoasun © Hollabar Ponies 2022 » ulkoasun kuvan © Cherie (lisenssi) » Taustakuvan © Freepik
virtuaalitalli - a sim game stable