Benuella v.d. Halor

VH18-012-0177

kwpn, tamma
syntynyt 04.04.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/aa/nCr), 155cm
8v 12.06.2018
ko Prix St. Georges
kasvattanut Zonjiet Stud
KRJ-III
(5 + 40 + 20 + 10 + 13 = 88p.)

Batarii M++++ Khristopher M+/+/+/ Fhantasy Ovation++++/
Peirczar
Bonifacy++++/ Granges
Bonne Cherie
Maddison W Strengheid Samber
Hermien
Onpara Comefast
Wembley

Jälkeläiset

kwpn t. Benalda vd Halor (i. Excalibur v.d. Halor)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 1828.60p
Tahti ja irtonaisuus 2316.84p
Kouluratsastuksessa 4145.44p
Vaikeustasolla 7/8

Päiväkirja

Historia
"Onko sun aivan pakko varsottaa Benuella?", Kysyi Jasper kun kerroin miehelle orivaihtoehdoista. Jasper oli vahvasti sitä mieltä ettei olisi järkevää varsottaa tammaa etenkin kun Benuellalla oli juuri nyt hyvä kisaputki menossa. Vetosin riskeihin, joita saattaisi aiheutua jos tamma varsotettaisiin vasta myöhemmällä iällä. Lopulta Jasperin oli pakko taipua tahtooni sillä mies tiesi että olin oikeassa. Seuraava riiita saatiin aikaan oria miettiessä. Jasper oli sitä mieltä, että pitäisi valita jokin kokenut siitosori mutta minä itse halusin välttämättä käyttää Excalibur v.d. Haloria, jolla ei ollut ennestään jälkeläisnäyttöjä. Keskustelimme Jasperin kanssa hyvin pitkään ja hartaasti asiasta

Lopulta Jasper kuitenkin taipui tahtooni, josta olin enemmän kuin tyytyväinen. Excalibur v.d. Halor oli ollut yksi murhekryyni, aikoinaan orin suhteen oli ollut kovatkin odotukset, mutta tästä huolimatta ruunivoikolle orille ei ollut siunaantunut ainuttakaan jälkeläistä. Mielessäni oli ollut kuitenkin aina jättää orista varsa talliin linjaa jatkamaan, mutta sekään ei ollut sujunut oikein odotusten mukaisesti sillä yksinkertaisesti sanottuna sopivaa tammaa ei vain ollut ilmaantunut. Excalibur ei ollut enään kovin nuori ja orilla oli alkanut olemaan entistä enemmän vaivoja, pelkäsimme että orin terveys pettäisi. Ei siinä tilanteessa voinut enään odottaa vaan lopulta päätimme astuttaa Excaliburin Benuallalla.

Jännitimme kovasti tiinehtyisikö Benuella ja kaikkien iloksi tamma tiinehtyi heti ensimmäisellä yrittämällä. Haaveilin mielessäni isosukkaisesta voikosta varsasta, ehkäpä jopa tuplavoikosta. Koska kyseessä oli Benuellan ensimmäinen varsa, pidimme tamman tilaa hyvin tiiviisti silmällä, sillä en halunnut varautua ikäviin yllätyksiin. Benuellan tiineysaika sujui ilman ongelmitta ja eräänä keskiviikkoaamuyöstä tamma oli varsonut tuplavoikon kauniin tammavarsan, joka sulatti sydämet heti. Benalda osoiti jo heti ensitunteina olevansa vahvatahtoinen varsa ja täysin riippumaton emästänsä, rohkea tammavarsa ei lainkaan arastellut meitä ihmisiä. Mahdoin miettiä mitäköhän jatkosta tulisi, Benuellalla olisi varmasti täysi työ varsansa kanssa.

Huhtikuu 2018
Kun Maddison astutettiin komealla täysiverioriilla, Batarii M nimisellä, kävi sisimmissäni pitkä raskas huokaus, sillä olimme Jasperin kanssa päättäneet myydä tulevan varsan. Maddisonista oli tarkoitus jättää mahdollisesti seuraava varsa kotiin, mikäli vain löytyisi sopiva puoliveriori. Batarii M oli aivan tajuttoman upea, mutta harmillisesti ori ei vain ollut se Grand Prix tasoinen puoliveriori. Maddison tiinehtyi heti ensimmäisellä yrittämällä ja pian varimistuikin tamman tiineys. Sitä mukaa kun tamman maha kasvoi, tuli minulle entistä haikeampi olo tietäen että varsa ei tule jäämään Zonjietiin. Eräänä tiistaiyönä Maddison oli varsonut voikon sievän tammavarsan. Edellisestä varsasta tiesimme että Maddison oli hyvä siitostamma. Ja niin kävi nytkin, Maddison ei lainkaan arastellut ruokkimisen suhteen ja kaksikon päästessä laitumelle Maddison ei uskaltanut päästää tammavarsaa silmistään.

Kun tammavarsa täytti neljä kuukautta, oli aika pistää myynti-ilmoitus. Olin ehtinyt kiintyä näissä kuudessa kuukaudessa tammavarsaan kovin. Ennen ilmoituksen laittamista, ristimme varsan Benuellaksi. Benuellan liikkeistä huomasi selvästi arabialaisen täysiverisen vaikutuksen. Askeleet olivat hyvin lennokkaita ja näyttäviä, unohduin pitkiksi ajoiksi katsomaan laitumen aidalle voikkoa tammavarsaa. Pian saimme soiton Euroopasta kiinnostuneelta mahdolliselta ostajalta. Olimme sopineet alustavasti jo kaupat kunnes ostaja perui äkillisen perhekriisin vuoksi. Tällöin tunsin suurta helpotusta ja salaa toivoin että voisimme jättää Benuellan Zonjietiin. Kun kului kaksi kuukautta eikä sopivaa ostajaa löydetty, pidimme Jasperin kanssa pienen palaverin jonka seurauksena vedimme myynti-ilmoituksen pois ja sovimme ett Benuella jäisi ainakin toistaiseksi Zonjiet Studiin asumaan.

Benuellan täyttäessä vuoden, oli tammavarsa edelleen tilan pienimpiä hevosia. Arvioimme että tamma ei kasvaisi yli 160cm. Benuella osoittautui älykkääksi eläimeksi, joka rakasti työskentelyä sekä haasteita. Toisinaan tammavarsa tykkäsi myös koetella ihmisiä. Lisäksi Benuellalla oli myös kieroitunut huumorintaju. Tamman mielestä oli hauskaa viskellä harjoja, ämpäriä.. Kaikkea mitä sattui hampaisiinsa saamaan. Lisäksi Benuella tuntui aina nauravan jonkun mokatessa tamman seurassa. Vioistaan huolimatta ei Benuellaa voinut olla rakastamatta. Tamma oli ihastuttava ja seurallinen eläin, joka erityisesti rakasti olla rapsutettavana. Kun tamma kääntyi kolmen vuoden ikään, oli aika aloittaa ratsukoulutus. Benuella oli nopea oppimaan ja viihtyi työskennellessä. Vuotta myöhemmin tamman ratsukoutus oltiin saatu jo hyvään vaiheeseen. Olimme salaa toivoneet että tammalta löytyisi kapasiteettia Grand Prix tasolle, mutta emme kuitenkaan pettyneet kun näin ei ollut. Benuellan koulutus edistyi hyvin verkkaisesti ja valmentajan avustuksella saimme hiottua voikon tamman taidot huippuunsa. Benuella osasi vahvasti Prix St. Georges luokan liikkeet. Tamma oli jo melkein valmis kisaradoille, tosin mietimme Jasperin kanssa ensin pitäisikö tamma varsottaa ennen varsinainen uran alkua. Päädyimme jopa miettimään orivaihtoehtojakin, mutta emme löytäneet ketään juuri sopivaa. Päätimme katsoa seuraavana vuonna uusiksi tilannetta hieman sen mukaan kannattaisiko pitää kilpailutaukoa vai ei.