s. 03.12.2014 - k. 17.01.2016

Aesar Conrad

VH15-021-0177

trakehner, ruuna
syntynyt 03.12.2014
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (Ee/Aa), 167cm
8v 02.05.2015
ko Grand Prix, re 90cm
kasvattanut Aesar Warmbloods

Luonnekuvaus

Örkki on sellainen kuumakalle, jonka kanssa ei kuka tahansa tule toimeen. Miehisyytensä ruuna menetti melko myöhäisessä iässä, joten orimaisia piirteitä hevosesta löytyy paljon. Jonkun verran ruunaus rauhoitti hevosta ja nykyään Örkin uskaltaa tarhata muiden hevosten kanssa pelkäämättä, että syntyisi valtataistelu. Ruuna on hyvin päättäväinen ja kovakalloinen, joten jos jotain päähänsä saadaan, niin päätös myös pitää. Missään nimessä ei pidä lähteä kilpailemaan Örkin kanssa, ruuna kyllä tasaantuu ajallaan.

Ratsastaessa Örkin selkään tarvitaan ehdottomasti kokenut ratsastaja, joka tietää mitä tekee. Hyvin kuumuva ja herkkähipiäinen ratsu, jolla on tapana koetella ratsastajaansa viimeiseen saakka. Osaavalla ratsastajalla Örkki on kuitenkin ihan hevosen näköinen, etenkin kouluaitojen sisäpuolella. Örkillä on elegantit liikkeet ja hevosella riittääkin osaamista Grand Prix tasolle saakka. Laukka on aina ollut Örkille hieman ongelmallista, kyllä ruuna laukkatyöskentelyn osaa, mutta vauhtia löytyy liiaksikin eikä aina tahdota hidastaa.

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 2991.15
Tahti ja irtonaisuus 3619.29
Kouluratsastus 6610.44p
vt. 11

Päiväkirja

Lokakuu 2015
Olin etsimässä Zonjiet Studiin uusia hevosia, lähinnä tammoja ja ruunia. Kun Conradia tarjottiin minulle, jouduin miettimään pitkään. Tällöin Conrad oli vielä ori ja tiesin oreissa olevan omat riskinsä. Ikääkin löytyi hevoselta jo sen verran, että ruunaus ei välttämättä tasaannuttaisi hevosta. Pitkän harkinnan jälkeen tein kuitenkin tarjousta Conradista. Olihan se kuitenkin menestynyt erinomaisesti Grand Prix tasolla. Namibiaan Conrad pääsi lentämään jo samalla viikolla. Heti maahan saavuttua varasin ajan eläinlääkäriltä ruunausta varten.