Tirith Hanoi Rocks

image

Perustiedot

 • suomalainen puoliverinen, tamma
 • 171cm, voikko ee/aa/nCr
 • s. 17.02.2019 8v 12/19
 • ko Prix St. Georges
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Minas Tirith FI

 

Luonnekuvaus

Hanoi, joka tunnetaan myös Myrtsinä on lempeäsilmäinen jättiläinen jota voisi helposti erehtyä luulemaan poniksi. Moni on ollut kovin ihmeissään kuullessaan tamman olevan puoliverinen ja taitavan liikkeet aina Prix St. Georges tasolle asti. Hanoi on mitä kiltein ja lempein tamma, joka suorastaan palvoo maata ihmisten jalkojen. Hanoin lempinimi Myrtsi juontuu siitä miten tammalla on aina tapana roikottaa korvia luimussa näyttäen siltä että olisi syönyt ämpärillisen sitruunoita. Vaikka Hanoi on hieman laiska tekemään töitä, on tamma kuitenkin motivoitavissa. Vaikka se nyt ei aivan puoliveriseltä näytäkään, niin Hanoilla on luonnostaan hyvät liikkeet ja osaavalla ratsastajalla tammasta kuoriutuu ihan kelpo kouluratsu.

image
  Big City Nights
  hann, m, 178cm
  Blood Too Hot Borderline
  Long Tall Sally
  China White Crossfire
  Hell Cat
  Bad Apples
  fwb, vkk, 164cm
  Moonshine River Silver Lake
  Unicorn Blood
  Peach Goddess Crocodile Tears
  Express Yourself
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges

 

Kouluratsastus taso 8/7 Kuuliaisuus ja luonne 1879.07p Tahti ja irtonaisuus 2151.53p
image

Helmikuu 2019

Olin aiemmin törmännyt sattumalta Minas Tirith nimisen tallin kasvattimyyntiin, mutta olin yrittänyt pitää itseni vahvana ja ajatellut "Emmä mitään tarvi". Muutamaa päivää myöhemmin törmäsin taas Minas Tirithin kasvattimyyntiin, jossa oli sattumoisin vapaana vielä yksi kouluvarsa. Tietysti paniikkihan siitä sitten syntyi ja lopulta jouduin myöntämään itselleni että välttämättä tarvitsen juuri sen hevosen. Myöhemmin kerrottuani asiasta Jasperille, mies vain tuhahti ja tokaisi että pitäisiköhän minun joskus ajatella kymmentä sekuntia kauemmin ennen hevosen ostoa. Perustelin ostokseni yhdellä sanalla, voikko. Mies tiesi varsin hyvin että mitä tuli voikkoihin, tobianoihin tai muuten vain isomerkkisiin hevosiin.. Tai ylipäätänsä hevosiin, ei miehen sanoilla ollut mitään painoarvoa. Jasperilla oli aina tapana sanoa miten mun pää on kova kuin kivi jota ei saa käännettyä mitenkään.

Puolitoista viikkoa myöhemmin Zonjietin pihaan kurvasi hevostraileri kyydissään Tirith Hanoi Rocks joka oli kuvista päätellen hemmetin iso vuotiaaksi. Kun Tirith Hanoi Rocks astui ulos trailerista jähmetyin hetkeksi paikalleni, silä en todellakaan kuvitellut vuosikkaan olevan noin iso.. Ja ruma. Siinä missä Hanoi Rocksin vanhemmat olivat hyvärakenteisia, ei vuosikas muistuttanut kumpaakaan vanhempaansa. Ehkä se siitä kaunistuisi kasvaessaan. Luonteeltaan tamma oli kuitenkin täysi kymppi, lauhkea kuin lammas, vähän laiskanpuoleinen mutta motivoitavissa.

Kun Hanoi kasvoi täysikasvuisen mittoihin, jouduin pettymään huomatessani että tamma ei ollut kaunistunut kasvaessaan. Hyvä suku tammalla onneksi oli, joten ehkä siitä olisi kuitenkin kouluratsuksi ja tulevaisuudessa siitostammaksi oikealla orivalinnalla.