Katinas Ludvig

VH13-043-0069

SWB, ori
syntynyt 04.09.2013
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 167cm
8v 23.09.2014
ko Int I, re 90cm
kasvattanut Stall Katina
All-Sim Evaluation Station
3 + 2 + 4 + 3 + 14 + 14 + 18 + 3
Grand Total : 61% / Premier

KRJ-II
(8,5 + 40 + 11,5 + 19,5 + 13 = 92,5p.)

Louart de Poemé Laviar Liarte
Lavini
Coctail de Poemé Cactaro
Last Piece
Dacian du Roim Special Dolce Palcetto
Dua Rock's Ana
Can Soroya Sorodolle
Pergomlette

Jälkeläiset

swb t. Katinas Gina KTK-II (s. 30.06.2015 - e. Katinas Greta)
swb o. Millennium Falcon Wolf (s. 01.01.2016 - e. Wyrda Marble Mocha)
fwb t. Mereia (s. 01.01.2016 - e. Eucarya Meena)

Luonnekuvaus

Ludvig on oman arvonsa tunteva herrasmies ja oriksi varsin tasainen hevonen. Lurkki ei karsinassaan turhia mekasta ja ori tulee erinomaisesti toimeen muiden orien kanssa, mutta nenäkkäitä hevosia Lurkki ei voi sietää. Muutoin ori on aina siivosti, tosin Lurkilla on toisinaan tapana keskittyä seuraamaan pihan tapahtumia niin tiiviisti, että unohtaa tyystin mitä itse orin ympärillä tapahtuu, niinpä Lurkki ei aina huomaa esimerkiksi nostaa jalkaansa pyydettäessä. Toisinaan oria saakin herätellä takaisin maanpinnalle ja ottamaan ihmiset huomioon. Lurkki pysyy hyvin paikoillaan, ori lähinnä mulkoilee tapahtumia kuin mikäkin kana. Lurkilla on muutamia tapoja, ei niinkään pahoja, mutta ärsyttäviä, kuten haisteleminen. Tuskin Lurkki edes itse tajuaa mitä on tekemässä tai sitä, miten typerältä eläimeltä se näyttää nuuhkiessaan varusteita tai hoitajaansa.

Lurkki on kuin tehty mittatilaustyönä koulukentillä. Orin ehdottomia etuja ovat sen rauhallisuus ja näyttävyys. Lihaksikas, musta massiivinen ori on kieltämättä upea näky työskennellessään. Lurkki ei sinkoile minne sattuu, jos sattuu näkemään jotain epämiellyttävää. Orilla on luonnostaan elastiset liikkeet ja hyvä ryhti. Ratsastajaansa kohtaan Lurkki ei ole nirso, vaikka toisinaan saattaakin protestoida mitä mielenkiinnoisimmilla liikkeillä, jos ratsastajan avut ovat ristiriitaisia. Esteradoilla ori on yhtä tasapainoinen ja hillitty eikä orilta löydy liian suuria vaihteita. Lurkki on helposti hallittavissa ja esteet ori ylittää aina hyvällä tyylillä ilman kaahailua tai kuolaamista.

Lurkki on helpompia kisahevosia mitä on, kisamatkoilla ori käyttäytyy aina yhtä hillitysti ja tyyneesti välittämättä muista hevosista. Lurkki innostuu useimmiten seuraamaan kisapaikan tapahtumia niin mielenkiinnolla, että unohtaa tyystin mitä varten paikalla oltiin. Lurkki ei turhia jännitä ja orin tyyneys tarttuu usein myös ratsastajaansa. Radalla ori suoriutuu aina erinomaisesti yhtä hyvin, mitä kotikentällä. Suuret väkijoukot ovat Lurkille tuttua kauraa ja ori on oppinut nauttimaan huomion keskipisteenä olemisesta.

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 2153.17 op.
Tahti ja irtonaisuus 2667.54 op.
Kouluratsastuksessa 4820.71 op.
Vaikeustasolla 9

Päiväkirja

Lokakuu 2015
Katinas Ludvig on hevonen, jonka myynti-ilmoituksen olin ohittanut kerran aikaisemmin. Hevonen oli upea, mutta juuri silloin ei ollut tallissa tilaa. Orin tullessa toistamiseen myyntiin ei minun tarvinnut kahta kertaa harkita tarjoamista. Ludvig oli asunut Stall Katinassa Ruotsissa 12-vuotiaaksi asti, josta ori myytiin Sugar Moon Ltd nimiselle tallille Karibialle. Jo ennen muuttoa Moon Sugariin oli ori ehtinyt tehdä jo vaikuttavan uran kouluradoilla PSG tasolla asti ja myöhemmin kohonnut Intermediate I tasolle. Moon Sugarin lopettaessa toimintansa palasi Ludvig takaisin Ruotsiin kasvattajalleen, josta se sitemmin päätyi minulle ollessa toistamiseen myynnissä.
Zonjiet Studiin muuttaessa Ludvigilla oli jo hyvin ikää, joten kilpailukentät jätettiin suosiolla pois ja oria tultaisiin käyttämään tallin jalostusohjelmassa.

Joulukuu 2015
Ludvig on nyt asunut Zonjietissa pari kuukautta. Ori on sopeutunut kahdessa kuukaudessa hyvin, vaikka ilmastonmuutos Ruotsin maisemista Namibiaan oli orille suuri muutos ja epäilin, kuinka hyvin vanhempi ori suhtautuisi isompiin muutoksiin. Olin aivan turhaan murehtinut Ludvigin sopeutumisesta, viikolla ori oli sopeutunut lähes täydellisesti tallin arkeen ja iloisesti kiljui muiden hevosten kanssa ruoka-aikaan apetta. Halusin antaa orille kaiken sen tarvitseman ajan eikä suunitelmissa ollut nousta Ludvigin selkään ensimmäisen viikon aikana. Ori oli aivan törkeän upean näköinen ilmestys enkä voinut millään vastustaa kiusausta. Ludvigia ostaessani en oria ratsastanut etukäteen, sillä en päässyt Ruotsiin paikan päälle oria katsomaan. Ensimmäistä kertaa oria ratsastaessani huomasin sen olevan juuri niin upea eläin, mitä minulle oltiin kerrottu.
Varsinaisia jalostussuunitelmia orin suhteen ei ole vielä ollut. Kunhan vain saan ensin nuorisoa pois jaloista pyörimästä ja talliin tilaa, niin Ludvig tullaan astuttamaan Eucarya Meenalla sekä Rosenhof Avalla. Hukkapurolaisen Wyrda Marble Mochan Ludvig astui tässä hiljan. Jännittää kamalasti miltä orin ensimmäinen jälkeläinen näyttää!

Tammikuu 2016 - Kouluvalmennus, valmensi Amanda
No nyt oli hieno ratsu kentällä pyörimässä. Ratsu näytti ottavan homman melko rauhallisesti. Se kuikuili alkukäyntien aikana ympärilleen korvat hörössä ja eteni reippaasti eteenpäin kuin pieni partiolaispoika konsanaan. Tänään oli tarkoituksena paneutua oikein juurta jaksaen käynnin eri variaatioihin. Ludvig oli alkulämmittelyjen jälkeen tarkkana kuin porkkana, ja reagoi ratsastajan pienimpiinkin apuihin halutulla tavalla. Ratsukko pääsi tekemään kottua käyntiä pääty-ympyröillä. Ympyrän jälkeen oli tarkoitus nostaa ravi, jota jatkettiin pitkän sivun keskipisteeseen, minkä jälkeen siirryttiin takaisin käyntiin. Koottu käynti oli upeaa katseltavaa. Ludvig oli äärimmäisen hyvässä ryhdissä ja saattoi nähdä selvästi, kuinka ympyrällä hevosen takajalat alkoivat polkea voimakkaamin alle. Koottu käynti oli juuri sitä millaista sen pitikin olla, ja tästä muistin kehua ratsukkoa vuolaasti. Ludvigissa on pienen pientä kaahailijan vikaa, minkä vuoksi ravista käyntiin siirtyminen olikin hieman hankalempaa tälle kaksikolle. Hevosen siirtyminen käyntiin ei ollut tarpeeksi pehmeä ja se jäi sekavaksi. Ludvigin askel oli kiireinen ja siitä näki, kuinka se olisi mieluusti lähtenyt siitä hippulat vinkuen karkuun, jos vain olisi luvan saanut. Käskin ratsastajaa ajattelemaan koko raviosuuden ajan hidastamista ja valmistelemaan siirtyminen hyvissä ajoin. Pari kertaa ori oli vielä protestointikannalla ja vastahakoisesti siirtyi käyntiin. Kun se huomasi, ettei muuta mahdollisuutta ole kuin tehdä miten käsketään, alkoi homma pyöriä ja käynti alkoi olla tarmokkaampaa, rennompaa ja elastisempaa. Loppuun nappasimme vielä muutamat lisätyn käynnin pätkät diagonaalilla. Ludvig hoiti oman osuutensa hienosti, mutta ratsastajaa sain huomauttaa liian kovasta kädestä, minkä vuoksi hevonen oli liikaa kasassa eikä päässyt rennolla kaulalla etenemään. Ratsastaja sai myös hellittää hieman eteenpäin ajavaa pohjetta, jotta askeleesta ei tulisi liian hätäistä ja lyhyttä. Muutamien hyvien pätkien jälkeen ratsukko pääsi tekemään omat loppuverryttelynsä.