Rosquera

VH18-012-0293

KWPN, tamma
syntynyt 17.06.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (EE/Aa), 164cm
8v 01.08.2018
ko Grand Prix
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)


Isälinja Cassanova vd Halor - W. Nite Owl - W. Rorschach - Tago 675
Emälinja Nosquera - Bosquera - Josquera - Mosquera

Päiväkirja

Kesäkuu 2018 - Pikkuisen syntymä
Rosqueran syntymää oltiin suunniteltu pitkään ja jo ennen edes kuin tamman emä oli tiineenä, olin jo täysin suunnitellut tulevan varsan kohtalon. Rosqueran emälinja oli itselleni hyvin tärkeä, joten tietysti koko linja oltiin suunniteltu tarkkaan valikoituja oreja käyttäen. Jasperille ei ollut mikään yllätys, kun päädyin käyttämään Nosqueralle Cassanova vd Haloria, joka oli meille jo entuudestaan antanut hienon orivarsan.

Vaikka varsa oli Nosqueran ensimmäinen, käyttäytyi tamma kuin mikäkin konkari. Tiineysaikana ei sattunut mitään kömmähdyksiä ja varsakin syntyi täysin ajallaan laskettuna aikana. Täytyi myöntää että syntynyt tammavarsa oli Zonjietin historian kaunein varsa mitä oli ikinä syntynyt. Seuraavina päivinä huomasin usein laistavani töistä kun löysin itseni aina uudelleen laitumen aitaan nojaten ja kaksikkoa seuraten. Nosquera oli erinomainen emätamma, huolehtiva mutta ei kuitenkaan liian takertuva. Rosquera oli hyvin itsenäinen varsa, joka ei pelännyt oikeastaan mitään. Tammavarsa suorastaan rakasti huomion keskipisteenä olemista ja mitä parasta, oli hyvin kuvauksellinen kameran edessä.

Kun Rosquera kasvoi, huomasimme että mustanruunikko tamma ei muistuttanut lainkaan kumpaakaan vanhempaansa, tosin emänsä tavoin Rosquera oli hyvin elegantti. Olimme kerrassaan huojentuneita kun Rosquera oli luonteeltaan myös täysin päinvastainen. Siinä missä Nosquera oli oikukas muuli ja äänekäs, oli Rosquera hyvin hiljainen, joka suorastaan palvoi ihmisiä. Isältänsä Rosquera oli selvästi perinyt huomionkipeisyyden ja liikkeet, jossa näkyi selvästi myös Nosqueran vaikutus.

Kesäkuu 2018 - Jo ennen kuin kaikki edes alkoikaan
"Jasper..?", kysyin varovasti pidellen samalla kuumaa höyryävää kahvikuppia kädessäni. Jasper käänsi päänsä minua kohti rävähtämätön, mutta samalla kysyvä ilme kasvoillaan. "Minä.. Siis me tarvittaisiin Cassanovasta tammavarsa kotiin", korjasin nopeasti. Cassanovan esikoinen, Cassador oli pärjännyt isänsä tavoin erinomaisesti kouluratsuna ja se miten hieno hevonen oli voikosta kasvanut, oli toiminut ponnahduslautana tälle kysymykselle. Toki Cassadorilla oli vielä toinenkin varsa, joka kasvoi parhaillaan Suomessa vielä emänsä rinnalla.

Jasper ei ensin pitkään aikaan sanonut mitään, mutta mies tiesi että sanoissani piili totuuden poikanen. Cassanova polveutui harvinaisista linjoista, sellaisista joka saattaisi nostaa itse orin vielä maailmankartalle joku päivä, mutta toistaiseksi Cassanovaa ei oltu tarjottu ulkopuoliseen jalostukseen, ennen tätä päivää siis. Olimme ilmoittaneen kuukausi sitten mukaan kolme hevosta kantakirjatilaisuuteen, josta Cassanova oli huikeasti tuonut kotiin KTK-I palkinnon, joka toisi orille vain lisää jalostusarvoa. Toki ori oli vielä nuori ja saavutettavaa riittäisi vielä, niin päätin tarjota Cassanovaa jalostukseen julkisesti toivoen pääseväni seuraamaan varsojen kasvua niin läheltä kuin mahdollista.

Lopulta Jasper myöntyi (ei siinä, olisin astuttanut tamman vaikka miehen selän takana jos olisi tullut kieltävä vastaus ja myöhemmin kiistänyt kaiken, avioliitto on ihanaa). Mies ei vaikuttunut yllättyneeltä kun nostin pöydälle heti Nosquera nimisen tamman josta oli jo aikakin jättää tammavarsa kotiin jatkamaan emälinjaa. Varsa tulisi olemaan linjansa neljäs kasvatti, täytyy muistaa juhlia tätä kakkukahveilla kun varsa syntyy, tosin ensin pitää saada Nosquera tiineeksi. Olin jo kauan sitten laatinut liudan nimiä tälle kyseiselle linjalle ja olin päättänyt että tulevan tammavarsan nimeksi tulisi Rosquera. Olisi toki myös kiva jos Rosquera sattuisi olemaan musta, mutta sitä taitaa olla vielä liian aikaista ennustaa.