Weidman

VH18-012-0299

KWPN, ori
syntynyt 17.06.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/aa), 170cm
8v 01.08.2018
ko Vaativa A
kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096)


© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
© Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru © Траверсале.рф / irinapoezia@mail.ru
WW Windholm
kwpn, cre, 170cm - KRJ-III, ERJ-II
WW William Bobricowwy
Jondelle
Derm's Kirlianna Vce's Perlos
Bella-Donna LV
Heidieh
hann, rt km, 168cm - KTK-III
Hendrich Henry
Deliah
Marieh Maxwell
Juliet Sierra

 

Väiski on mukavuudenhaluinen hevonen ja jos se olisi orista kiinni niin Väiski luultavasti ottaisi aurinkoa päivät pitkät tai syöden. Onhan se vähän laiska ja vetelys, mutta Väiskillä on ihan näppärät liikkeet eikä se ole lainkaan hullumpi kouluratsu, mutta yleensä oria saa motivoida hulluna ja tehdä töitä selässä orinkin edestä, mutta orilla on lahjoja kouluratsastuksen saralla. Isänsä puolelta Väiskillä voisi olla myös lahjoja esteradoille, mutta ne kerrat kun oria on yritetty hypyttää, on Väiski keksinyt mukavamman tavan kiertää esteen sivulta tai sitten ori on vain jäänyt tyhmänä toljottamaan estettä kuin sanoen "Tuonko yli nyt pitäisi nyt hypätä, älä unta näe!". Väiskillä on jalat aina visusti maassa, ei tätä hevosta saa menemään muuta kuin maapuomien ylitse.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 6/7

Kuuliaisuus ja luonne 1503.76p

Tahti ja irtonaisuus 1577.38p

Kesäkuu 2018

Pian sen jälkeen kun WW Windholm oli muuttanut Zonjietiin, aloin haaveilemaan orista varsaa. Windholmilla oli jo kertynyt jonkin verran ikää ja orilla oli myös vaihteikas historia sekä paljon kilpailukokemusta. Windholm oli myös jättänyt jälkeensä menestyneitä estevarsoja, mutta harmillisesti vain pari kouluratsua. Windholm oli jo hienosti sopeutunut Zonjietiin ja olin oria tarjonnut jo julkisesti jalostukseen. Monia kiinnostuneita tamman omistajia löytyi, mutta toistaiseksi ainuttakaan astutusta ei oltu sovittu vaikka alustavia kyselyitä oli.

Lopulta päädyimme Jasperin kanssa valitsemaan tammaksi Heidieh nimisen kimon hannovertamman, joka oli ostettu samalta tallilta kuin Windholm, joskin eri aikaan. Heidieh kilpaili lyhyen uran ajan kouluratsastuksessa meille saapumisen jälkeen, sillä halusimme varsottaa tamman mahdollisimman pian. Heidiehillä ei ollut aiempaa kilpailukokemusta eikä sitä uskoisi, sillä tamma oli kuin kotonaan kisoissa. Olisimme mieluusti jatkaneet uraa, mutta koska tamma oli jo 15-vuotias ja varsaton, niin oli pakko jättää ura lyhyeen.

Kuten tavallista, spekuloimme Jasperin kanssa siitä millaisen varsan Heidieh synnyttäisi. Jasper naljaili että meidän tuurilla se olisi taas yksi tammavarsa lisää. Perisikö varsa kenties emänsä kiltin luonteen vai isänsä varautuneisuuden? Vai olisiko varsa kenties molempia? Koska vanhemmat eivät olleet huippukouluratsuja, niin hieman arvelutti tulisiko varsalla riittämään potentiaalia kouluratsuksi. Tietysti, jos olisin ollut viisas niin olisin valinnut Windholmille tamman, jolla oli tuloksia Grand Prix luokista, mutta toisaalta Heidieh piti varsottaa mahdollisimman pian niin tässä sitä ollaan.

Kun Heidieh sitten varsoi kauniin voikon orivarsan, olimme täysin lumoutuneita. Tilalle ei ollut syntynyt pitkään aikaan voikkoa orivarsaa ja toivoimme että kenties tammakirous oli rauennut. Halusimme nimetä orivarsan isänsä mukaan, joten lopulta orivarsa ristittiin Weidmaniksi. Weidman oli selvästi sekoitus molempia vanhempia, orivarsa oli ystävällinen mutta hieman varautunut luonteeltaan, joka ei luottanut oikein kehenkään. Luottamus piti ansaita ja tästäkin huolimatta Weidman oli selvästi yhden ihmisen hevonen. Heidiehiltä oli peritty ystävällisyys ja isältänsä varautuneisuus. Vaikka kyseessä oli Heidiehin ensimmäinen varsa, meni kaikki hyvin ja tamma ei tarvinnut opastusta missään asiassa.