Cafino

Perustiedot

Nimi: Cafino, "Kaffi" Omistaja: Juulia, VRL-12454
Rotu: trakehner Kasvattaja: evm
Säkäkorkeus: 169 cm Syntymäaika: 01.01.2016, nyt 8v.
Sukupuoli: ori Rekisterinumero: VH16-021-0376
Väri: tummanruunikko (Ee/Aa) Koulutustaso: ko Grand Prix
virtuaalihevonen

Preferent (58%), MERIITT-I

Komea tumma Cafino saapui Defectiveen toukokuussa 2016. Kuusivuotias ori oli onnistunut hurmaamaan minut, kun sen ensi kertaa näin. Kun kuulin orin olevan myynnissä, tein siitä heti ostotarjouksen. Ori oli vakuuttanut minut laadukkailla askellajeillaan nuorten hevosten laatuarvostelussa aikaisemmin keväällä, uskalsin odottaa Cafinolta paljon.

Hoitaessa Cafino osaa olla herrasmies, mutta halutessaan se osaa olla myös erittäin ärsyttävä. Yleensä otuksen saa hoidettua niin, että se on karsinassaan vapaana. Joskus Kaffilla kuitenkin on huono päivä, jolloin se vain kääntää takamuksensa hoitajaansa kohti ja yrittää potkaista. Kiinni sitomalla orin saa pysymään paikallaan, vaikka se saattaakin yrittää potkaista. Cafinolla on korkea työmoraali ja -motivaatio, joten yleensä viimeistään satulan ja suitset nähdessään se piristyy. Silloin alkaakin kova häsellys ja sähläys, kun ori ei meinaa malttaa odottaa töihin lähtöä. Taluttaessa Cafino osaa kulkea nätisti niin riimunnarun, liinan kuin ohjankin päässä. Sillä ei ole tapana ryntäillä minne sattuu, mutta kevät saa tämänkin orin pään helposti pyörälle.

Ratsastaessa Cafino on erittäin herkkä suustaan, ja pienikin pidäte saa sen hidastamaan. Se on ratsastuksen aluksi hidas ja pohkeen takana, mutta nopeat siirtymiset saavat orin valpastumaan. Huolellisen lämmittelyn jälkeen Kaffi liikkuu rentona, oikeinpäin ja pohkeen edessä. Se on herkkä ja kuuliainen ja halua miellyttää ratsastajaansa. Ori tottelee istuntaakin herkästi, joten istunnan kanssa on oltava hyvin varovainen orin selässä. Oriilla on upeat ja ilmavat liikkeet, joista ravi on ehdottomasti sen paras. Cafinolla on uskomaton kyky koota itseään ravissa ja passage, piaffe sekä muut raviliikkeet ovatkin sen bravuureita. Käynti ja laukkakin ovat ihan mukavia istua ja hienon näköisiä, mutteivät yllä ravin kanssa ihan samalle tasolle. Kaffi ei kuitenkaan liiemmin välitä laukkapirueteista, vaan sille olisi paljon mieluisampaa laukata suoraan eteenpäin.

Kaffi on tottunut matkustaja ja matkustaa ilman turhaa stressaamista, mikäli matkaseurana on oma apina-pehmomaskotti. Eläinlääkärillä, kisapaikoilla ja muissa uusissa paikoissa Kaffi käyttäytyy hienosti. Vaikka ikinä ei voi tietää, mitä seuraavan kulman takana on, menee Cafino silti uteliaana tutkimaan. Varsinkin kisapaikoilla Cafino jännittyy helposti, kun ympärillä on paljon hälinää, mutta rentoutuu pian huomatessaan että kaikki on okei ja ympärillä on sille tuttuja ihmisiä.

Sukutaulu

i. Picasso
trak, 170 cm, m
ii. Mozart iii. evm
iie. evm
ie. Popcorn iei. evm
iee. evm
e. Cretar
trak, 167 cm, prn
ei. Fabiano eii. evm
eie. evm
ee. Candy eei. evm
eee. evm

i. Cafinon isä Picasso on tyypillinen vanhan linjan saksalaishevonen. Se on raskasrakentiesempi, kuin mihin ehkä nykyän olemme tottuneet. Raskaammasta rakenteestaan huolimatta oriilla oli hienot liikkeet ja erityisesti sen iso ravi ihastutti hevosihmisiä ympäri maailmaa. Ori aloitti kilpailemisen hyvin nuorena, vain nelivuotiaana nuorten hevosten luokissa. Kilpailueläkkeelle jäädessään se oli voittanut lähes kaiken mahdollisen, mitä tuohon aikaan voi vain voittaa. Kilpauransa jälkeen Picasso jäi siitoskäyttöön ja se olikin menestyksensä ansiosta hyvin suosittu siitosori. Ori periyttää jälkeläisilleen upeita liikkeitä ja tulisuutta.

ii. Isänisä Mozart oli Picasson tapaan raskasrakenteinen vanhan linjan trakehnerori. Se polveutuu aikansa parhaista orilinjoista, joka koostuu upeista kouluhevosista. Hiilenmusta Mozart oli huomat 175 senttimetriä korkea. Syvärunkoinen ori oli rakenteensakin puolesta todella isokokoinen ja näyttävä hevonen. Mozart kilpaili seitsemän vuotta Grand Prix -luokissa ennen kuin se loukkaantui ratsastusonnettomuudessa. Onnettomuudesta toivuttuaan ori ei enää kestänyt kilpailukäyttöä, joten se siirrettiin siitoskäyttöön. Mozart periytti jälkeläisilleen selväpäistä luonnetta ja hienoja liikkeitä, joita sen jälkeläiset ovat periyttäneet eteenpäin.

ie. Isänemä Popcorn edustaa niinikään vanhaa trakehnerlinjaa. Sen suku ei ole yhtä menestynyttä kuin Mozartin, mutta sen isälinjasta löytyy muutama hieno periyttäjä. Punauunikko, 165 säkäinen tamma kilpaili pitkän uran Grand Prix -tasolla. Se ei koskaan voittanut mitään suurta, mutta sen radat ja kaudet olivat tulostasoltaan tasaisia. Kilpaurat tamma jätti taakseen 15-vuotiaana, jolloin se siirtyi täysipäiväisesti siitoskäyttöön. Se sai kolme orivarsaa hienoista oreista, jotka perivät emältään selväpäistä luonnetta.

e. Toisin kuin Cafinon isä, sen emä Cretar edustaa uudempaa ja modernimpaa hevoskasvatusta. Sen lähisuvusta löytyy jonkun verran täyttä verta, josta tamma on varmasti perinyt pitkää ja matkaavoittavaa laukka-askelta. Tummanruunikko tamma kilpaili vaihtelevin tuloksin Grand Prix -luokissa sijoittuen parikymmentä kertaa. Tamma ei koskaan päässyt kilpailemaan maailman huippujen ratsastajien kanssa, jotka olisivat varmasti saaneet tammasta enemmän irti. Kilpauransa päätyttyä tamma sai kaksi varsaa, joille on periytynyt emän kaunis väri ja pitkä laukka-askel.

ei. Emänisä Fabiano oli väritykseltään punaiseen vivahtava rautias, jolta löytyi säkäkorkeutta 166 senttimetriä. Fabianon isä oli täysiverihevonen suoraan laukkaradoilta ja emä kevytrakenteinen ruunikko trakehnertamma. Fabiano oli rakenteeltaan kevyt ja pitkäjalkainen, sporttinen ja moderni urheiluhevonen. Se kilpaili kouluratsastuksessa aina intermediate I -tasolle asti. Fabiano ei ollut suvullisesti maailman paras kouluhevonen, mutta sillä oli ykköspalkinnon arvoinen rakenne ja suuri sydän, jolla se valloitti jokaisen ihmisen. Kymmenelle jälkeläiselleen Fabiano periytti kevyttä täysiverimäistä rakennettaan ja laukkaansa sekä suurta sydäntä.

ee. Emäemä Candy oli luonteeltaan yhtä ihana, kuin mitä sen nimi antaa ymmärtää. Se oli väriltään kaunis tumma punaruunikko ja säkäkorkeutta löytyi 164 senttimetriä. Candyn suvusta löytyy toisesta polvesta yksi täysiverinen, mutta muuten sen suku näyttää monen polven ajalta olevan pelkkää trakehnerverta. Candyn suku ei ollut mitenkään superhieno, sieltä ei löydy yhtään hienoa kilpahevosta, mutta sen emälinjasta on tullut monia PSG -tasollakin pärjänneitä kouluhevosia. Candy kilpaili itse aina Grand Prix -tasolle asti. Sillä oli hyvä käynti ja laukka, mutta ne eivät tuonet tammalle menestystä. Se siirrettiinkin kahden GP-kauden jälkeen siitoskäyttöön ja se sai kaikkiaan viisi varsaa, joille tamma periytti hyvää luonnetta.

Jälkeläiset

o./t. Nimi - s. 00.00.0000 - i./e. Nimi - omistaa Nimi

Kilpailut

Cafino kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa ina tasolle 10 saakka. Tarkista hevosen tämänhetkinen taso sen VH-profiilista!

Päiväkirja ja valmennukset

Lorem ipsum dolor sit amet