Tigerpearl At

Perustiedot

Nimi: Tigerpearl At, "Pera" Omistaja: Juulia, VRL-12454
Rotu: hannover Kasvattaja: nekota (VRL-09525) / Atorina
Säkäkorkeus: 166 cm Syntymäaika: 07.06.2015, nyt 8v.
Sukupuoli: tamma Rekisterinumero: VH15-011-0273
Väri: ruunikonkimo Koulutustaso: re 150 cm
virtuaalihevonen

MERIITT-I, MERIITT-I

Jo varsana tämä tamma sai peräänsä ihailevia huokauksia ja lapset innostuivat upeasta, tummasta (tulevasta kimosta) varsasta, joka oli siro kuin täysiverinen. Kahdesta Atorinan kasvatista syntynyt varsa ei tosiaan ole pahaksi silmille, ja sen tamma tietää itsekin. Kuitenkin, Tigerpearlin kasvattajana voin sanoa, että se on paljon enemmänkin kuin nätti kuori. Kaiken sen pinnallisuuden ja jopa narsistisuuden alla on pienen pieni sielu, joka haluaa olla estehevonen – hyvin, hyvin salaisesti, kaiken kiukuttelun ja itsepäisyyden takana.

Tigerpearl, kutsumanimeltään Pearl tai Pera tai jotain siltä väliltä, tuntuu saavan jonkinlaista mielihyvää siitä, kun muiden elämä hankaloituu. Mitä vanhemmaksi varsa kasvoi, sitä selvemmäksi se tuli: tämä tamma tulisi olemaan meidän tuhomme, niin hermojemme kuin tallin tilojenkin. Hitaasti mutta varmasti Peran itsevarmuus kasvoi ja kasvoi, kunnes sitä ei voinut sanoa enää itsevarmuudeksi – se oli jollain aivan uudella tasolla. Tamma käyttäytyy kuin omistaisi paikan, enkä tarkoita vain sen omaa karsinaa, vaan koko tallirakennusta, ellei pihoja ja tarhojakin. Tämä koituu usein ongelmaksi myös esimerkiksi kisapaikalla muiden hevosten ollessa läsnä, kun Pera päättää alkaa pomotella itseään 10 cm korkeampaa hevosta vain huvin vuoksi ja omistajana saan hävetä, kun oma hevonen ei pysy kurissa. Joskus tuntuu aivan kuin eläisin pienen, räksyttävän chihuahuan kanssa, joka haluaa näyttää kaikille olevansa heitä kovempi, vaikka onkin pienempi.

Ei se elämä helppoa ole tällaisen tamman kanssa, ei edes tallissa, jossa sen luulisi olevan rauhallisimmillaan. Hoitajat kyllä selviytyvät tamman karsinaan, mutta poispääsy ilman edes lieviä fyysisiä (tai henkisiä) vaurioita onkin eri juttu. Peran omistajana minä olen kuitenkin se henkilö, jonka se antaa hoitaa itseään ilman minkäänlaista kiukuttelua tai kovan esittämistä. Ehkä siihen vaaditaan vain pitkäaikainen luottamus, ennen kuin Pera voi päästää ketään ihmistä lähelleen ilman, että se pistää show’ta pystyyn. Satulointi ja suitsinta on luonnollisesti hankalaa tälle tammalle, taluttamisesta puhumattakaan. Yleensä turvallisin vaihtoehto on laittaa kaksi henkilöä taluttamaan Peraa yhdessä, vaikka tamma saattaakin osoittaa mieltään tämän takia.

Ratsastus Peralla on ollut koulutuksesta lähtien sen helpoin puoli. Tiedän, että sydämessään Peralla on syvä rakkaus esteitä kohti, mutta sitä voi olla vaikeaa nähdä. Ilman päättäväistä ratsastajaa tämä tamma saattaa lähteä täysin vastakkaiseen suuntaan kuin olisi tarkoitus ja luoja ties mitä sitten tapahtuu. Peran täytyy osoittaa ratsastajalleen, että mitään ei saada ilmaiseksi, eikä varsinkaan helposti. Tamma vaatii myös paljon kiitosta ja kunnioitusta, jotta se näyttäisi parhaat puolensa – valtavan hyppykapasiteetin ja hurjan nopeat estehevosen liikkeet. Tamma on kieltämättä yksi hankalimmista hevosista, jonka olen ikinä kasvattanut tai omistanut, mutta ei elämä sen kanssa ole pelkkää epäonnistumista ollut. Luulisin, että vanhetessaan tamma on myös alkanut rauhoittumaan, vähitellen näyttäen yhä enemmän hyviä puolia itsestään.

© ?

Sukutaulu

Isälinja: (2) Tigerskin At - Triggerfinger
Emälinja: (0) evm - evm

i. Tigerskin At ii. Triggerfinger iii. Tijuana
iie. Shanell
ie. KV Nuancenreich ERJ-II, YLA2 iei. Fymer II
iee. Big Madam
e. Cherry Cola At ei. Coshlod eii. Rivesto Cashlod
eie. Gadlyna
ee. Born to Hula eei. Born to Fight
eee. Dancing Queen

i. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti.

e. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Jälkeläiset

o./t. Nimi - s. 00.00.0000 - i./e. Nimi - omistaa Nimi

Kilpailut

Päiväkirja ja valmennukset

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.