Ch Fade Out fla KRJ-I, YLA2
17.12.2008-01.08.2012© Fox Fire Farm

Nimi: Fade Out fla, "Fantti"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 17.12.2008 / VARL
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 168cm
Väri & Merkit: Tummanruunikko, sukat, tähti, kuonopilkku
Rekisterinumero: VH04-012-0971
Kasvattaja: flanelli
Omistaja: Missu

Painotus: Koulupainotus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 110cm

Champion myönnetty 29.01.2009
Palkittu Heinäkuun -10 YLA tilaisuudessa pistein 29 + 30 + 26 + 35 = 120p / YLA2
Palkittu Syyskuun -11 KRJ laatuarvostelussa pistein 27 (9+8+8) - 40 - 25 - 10 - 8 = 110 / KRJ I

★ Täyttänyt 3-vuotta 09.05.2008 ★ Fade Out fla on virtuaalihevonen ★

luonne

» Fade Out fla, tuttujen kesken vain Fantti on vanhempiensa tapaan hyvin rauhallinen ja miellyttävä hevonen. Vaikkakin Fantti on melkoisen säikky, niin ei se silti koskaan pahaa tarkoita hypähdellessään minne sattuu. Hoitaessa Fantti on yleensä ystävällinen ja miellyttävä, aina ei tämäkään hymypoika silti jaksa olla hyvällä tuulella, ja sen kyllä huomaa. Ratsuna tämä nuori orii on osaava ja reipas. Menee hienosti koulua, mutta hallitsee jotakuinkin myös estet. Maastossa Fantti on säpsy, mutta pysyy käsissä ja on miellyttävä.

» Hoitaessa käyttäytyy Fantti useimmiten mitä ihanteellisimmin. Ori antaa hoitajan tehdä kaiken mitä onkin aikeissa tehdä, tosin uteliaan luonteensa vuoksi ei aina hoitaja saa täyttä rauhaa Fantilta. Fantti tykkää tutkia hoitajan päästä varmpaisiin ennen kuin antaa tälle täyden rauhan hoitamiseen. Harjatessa nautiskelee ja miltei nukkuukin. Varusteet ottaa ihan kivasti vastaan, suitsittaessa voi hieman yrittää temppuilla mutta lopettaa kun pari kertaa sanoo kunnolla. Pesusta ori tykkää aivan mahdottomasti ja onkin aina pesutilanteissa aivan villinä innosta. Läiskyttelee vettä ympäriinsä ja yrittää juoda letkusta. Taluttaessa liikkuu nätisti vierellä, voi säikkyä mitä eriskummallisimpia asioita, mutta muuten kiva. Tammojen läheisyydessä pitää herkästi meteliä.

» Ratsastaessa puolestaan liikkuu Fantti reippaasti ja kuuliaisesti eteen. On aluksi melkoisen raskas ja vaikeahko ratsastaa mutta lämmettyään on erittäin kevyt ja helppo ratsastaa. Ei anna koskaan mitään ilmaiseksi, mutta on siltikin hyvin opettavainen ja kiva. Sileällä menee kauniisti jaa tyylipuhtaasti, hakee kunnollisen ulko-ohjan tuen kanssa automaattisesti eteen-alas ja menee sitten aivan luotiviivalla. Takaosan ottaa mukaan kun vähän pyytää. Maastossa Fantti on säpsy ja aivan erilainen kuin kentällä tai maneesissa. Säikkyy omia juttujaan ja hypähtelee minne sattuu. Ihan kiva kaveri maastoonkin, jos vain jaksaa istua sivuloikkia tekevän kaniinin selässä. Esteillä Fantti on vähän kömpelö. Ei oikein ymmärrä nostaa jalkojaan tarpeeksi eikä omaa kovin hyvää hyppytekniikkaa, mutta kyllä tällä on kiva pieniä hyppiä, vaikka täysipäiväiseksi estehevoseksi ei Fantista ole.

© flanelli, kiitos!

sukutaulu

i. Starlight's Supernatural Alien
VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2

ii. Gable Chaplin
KWPN, EVM

iii. Dageraad EVM
iie. Ochtend EVM

ie. Kenland Bronxiche
KWPN, EVM

iei. Moeras EVM
iee. Golvend EVM
e. Starlight's Sagarum
KRJ-III

ei. Algemeen
KWPN, EVM

eii. Blanco Cheque EVM
eie. Vacature EVM

ee. Cabriolet
KWPN, EVM

eei. Sleutel EVM
eee. Sleutelpositie EVM

sukuselvitys

Isänisä Schat on komea ruunikko hollantilainen orii, joka on kisaillut Saken tavoin upeasti kouluratsastuksessa, aina grand prix -tasolla asti. Orii on menestynytkin mukavasti, ja se on ollut suosittu jalostusorii Keski-Euroopassa. Nyttemmin jo kuollut orii kilpaili todella paljon nuorena, ja jaksoi vielä vanhanakin painaltaa kouluratoja, näyttämässä nuoremmille, kuinka radoilla ollaan. Jälkeläisiä orii sai useita, mutta vain yksi heistä, Sakke, tuotiin aikoinaan Suomeen.

Isänisänisä Dageraad on runsaasti kilpaillut, ruunikko hollantilais-orii, joka on todella maailmaa nähnyt. Ori on kiertänyt pitkin eurooppaa koulukilpailuita kisaten hyvällä menestyksellä omistajansa kanssa. Grand prix-tasoinen orii on myös näyttelyissä kilpaillut ja menestynyt, eikä se turhaan ole sitäkään tehnyt. Luonteeltaan tämä edesmennyt orii oli ystävällinen, vaikkakin enimmäkseen omissa oloissaan viihtyvä. Se ei stressannut juuri mistään, mutta ei se myöskään aivan pomminvarma ollut. Liikettä orilla oli vaikka muille jakaa ja energiaakin riitti enemmän kuin tarpeeksi vielä vanhoillakin päivillä. Rehellinen ja rehti työntekijä, joka teki kaiken mitä pyydettiin hienosti loppuun asti. Dageraad ei lopettanut työntekoa heti kun apujen antaminen loppui, vaan se suoritti vaikka pohkeenväistön pituushalkaisijalta uralle ihan vain sillä että avut antoi puoleen väliin asti.

Isänisänemä Ochtend on kilpailu-uransa jo nuorena lopettamaan joutunut edesmennyt hollantilaistamma. Ochtend loukkasi jalkansa eräissä kilpailuissa säikähdettyään katsomosta kuulunutta paukahdusta ja teloi itsensä kouluaitoihin. Siihen loppui silloin vaativa A-tasolla kilpailleen tamman kilpaura. Sittemmin vaativissa luokissa hyvin sijoittunut tamma pääsikin aloittamaan uraa siitostammana. Näyttelyissä tamma ehti myös nuorena pyörähtää ja siellä saikin myös vähän menestystä. Kiltti ja erittäin ihmisrakas tamma ehti toimia myös aloittelevilla kilpailijoilla helppojen koululuokkien opetusmestarina. Sinnikkäästi se loppuun asti teki töitä ja kun ikä alkoi painaa ja vanha jalkavamma vaimvaamaan päätettiin tamma päästää vehreämmille laitumille. Jälkeläisiä tämä hienon jalostusuran tehnyt tamma ehti saamaan reilut kymmenen kappaletta, ja niistä kaikki on toiminut sekä kilpailu- että jalostuskäytössä.

Isänemä Schemering on puolestaan vain intermediate -tason koulutamma, mutta mikään turha neiti ei tamma kuitenkaan ole. Tamma on kilpaillut hienosti kouluratsastuksessa, ja saanut kasaan hienon määrän sijoituksia. Nyt eläkepäiviään viettävä tamma, on myös lapsia jonkin verran opettanut tasainen rouva, joka tottelee hyvin. Tammalla on myös loistava luonne, jonka vuoksi se on ollut loistavana opettajana niin ihmis- kuin hevoslapsillekin. Tämä ystävällinen tamma on haluttu moneen maahan kilparatsuksi, mutta omistaja on ollut viisas, kun on päättänyt hienon tamman pitää itsellään, vaikka hyvät rahat siitä olisi saanutkin, kannatti pitää tamma kuitenkin kotona, kun täällä pohjoisessa Suomessakin on hieno jälkeläinen, joka kisailee jopa ahkerammin, kuin emänsä!

Isänemänisä Moeras, grand prix -luokkien valloittava jytky. Erikoisen, vähän raskaamman rakenteen omaava hollantilainen kouluorii. Liikettä paljon omannut gp-luokissa hienosti menestynyt ori ei valitettavasti saanut jalostuslupaa elintaikanaan kuin yhdeksi kaudeksti, josta seurauksena vain seitsemän jälkeläistä. Kuitenkin rauhallisuutta ja hyviä kilpahermoja jälkeläisiinsä periyttänyt orii on saanut kuolemansa jälkeen paljon kehuja siitä miten sen vähäiset jälkeläiset ovat menestyneet hienosti ja kuinka haluttuja ne ovat jalostukseen. Rakenteellisesti ori ei ollut mikään huippu, raskaamman ja ei niin tyypillisen pv-rakenteen omannut ori kuitenkin herätti huomiota ja sai ihmisissä toiveita siitä että varsoista tulisi kestäviä, eikä mitään aivan rimppakinttuja. Väriltään ori oli tyylikäs musta ja vielä ilman merkkejä.

Isänemänemä Golvend on aikoinaan todelliseksi kouluratojen kultahipuksi luonnehdittu ystävällinen hollantilaistamma. Upean kilpauran tehnyt tamma oli elinaikanaan vain rajoitetusti jalostuskäytössä, eikä turhaan. Tämä Intermediate -luokissa kilpaillut tamma ei rakenteeltaan ollut mitenkään erikoinen, mutta liikettä sillä kyllä riitti, jonka vuoksi siitä moni puoliverikasvattaja olisikin itselleen varsan halunnut. Aina pilkettä silmäkulmassa omannut tamma rakasti lapsia ylikaiken, ja vaikka muuten saattoikin olla kuin sitruuna, niin lapsien seurassa tamma oli lempeä kuin mikä. Harvoihin varsoihinsakin tamma suhtautui omistavasti ja varsoja ei kovin moni saanutkaan käsitellä. Kovuutta ja sinnikkyyttä sekä hienoa liikettä jälkeläisiinsä periyttänyt tamma pääsi hyvin pian kilpauransa loputtua eläkelaitumille jonne sitten kuolikin laumansa ympäröimänä.

Emänisä Algemeen on komea tummanruunikko näyttävä isokokoinen hevonen, joka kilpaili menestyen grand prix tasolla kansallisella tasolla ympäri maailmaa. Ori tulikin erittäin tunnetuksi hienosta, ystävällisestä luonteestaan, upeista liikkeistään sekä tietysti menestyksestään. Algemeen lopetti uransa 14-vuotiaana ja jäi asumaan kotitilallensa viettämään siitosorin päiviä.

Emänisänisä Blanco Cheque on väriltään todella erikoinen, ruunikko sabino. Ori niitti menestystä kansalliselta tasolta kouluratsastuksen parista, Blanco olikin omistajiensa oma kullannuppu. Ori ei herättänyt kovin kummoista ihastusta jalostuspiireissä, johtuen kaiketi värityksestä ja melko rumasta ulkonäöstä. Aivan kuten ruma ankanpoikanen, poikkeuksena vain menestys kouluradoilla. Blanco astui elämänsä aikana vain muutaman tamman, yksikään varsoista ei ole perinyt isänsä väriä.

Emänisänemä Vacature on kaunis hyväluontoinen musta tamma, joka on elänyt koko ikänsä siitostammana kotitilallansa. Vacature on kantakirjattu toiselle palkinnolle Hollannin kantakirjaan ja tamma jäi vajaan parin pisteen päästä ensimmäisestä palkinnosta. Tamma on varsonut elämänsä aikana monta kaunista ja tervettä varsaa, joista monet ovat menestyneet kouluradoilla ja muutenkin palvelleet omistajiansa. Vacature menehtyi 17-vuotiaana suolitukokseen.

Emänemä Cabriolet on nätti musta melko pienikokoinen tamma, joka ei ollut aivan yhtä tunnettu kuin Algemeen, mutta tamma omasi hienon koululinjaisen suvun, jossa esiintyi tunnettuja eliittinimiä. Cabriolet kilpaili kouluratsastusta vaativissa luokissa ympäri kotimaataan muutaman vuoden ajan, 10-vuotiaana tamma jäi varhaiseläkkeelle toistuvien jalkavammojen vuoksi.

Emänemäisä Sleutel on komea kimo keskikokoinen ori, joka polveutuu estesuvusta. Ori syntyi ja varttui Saksassa estetallilla, Sleutelista oli tarkoitus tulla tuleva menestysratsu esteille mutta ori ei ikinä osoittanut mielenkiintoa esteille ja osoittautui kömpelöksi isommilla esteillä. Lopulta omistaja myi orin pilkkahintaan pienelle yksityistallille. Uusi omistaja huomasi Sleutelin omaavan hyviä kouluratsun ominaisuuksia ja lopulta orista tuli menestyvä vaativien luokkien kouluratsu. Ori astui elämänsä aikana parikymmentä tammaa ja on osoittautunut loistavaksi periyttäjäksi koululahjojen suhteen.

Emänemänemä Sleutelpositie on menestynyt ja kaunis siro mustanruunikko tamma. Tamma on myyty moneen kertaan joka on ollut vain huonoa tuuria. Positie on luonteeltaan mitä kiltein ja lempein olento. Sleutelpositie ei ole juurikaan ratoja kiertänyt matalan stressitason vuoksi.

isän puoli © flanelli, emän puoli © Heidi M.

jälkikasvu

t. Allouette DM (e. Bandana FW)
o. Thunderclap MHN (e. Silent Sorrow MHN)
t. Midsummer Birch DM (e. Bandana FW)
o. Katinas Frej (e. Katinas Linn)

kilpailukalenteri

94 sijoitusta
17.03.2008 // KRJ kutsu // Intermediate II // 09/91
17.03.2008 // KRJ kutsu // Grand Prix // 03/24
31.07.2008 // KRJ kutsu // Kür Helppo A // 08/70
31.07.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 07/92
31.07.2008 // KRJ kutsu // Helppo C // 05/105
31.07.2008 // KRJ kutsu // Kür Helppo A // 02/70
31.07.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 01/92
05.10.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 06/57
05.10.2008 // KRJ kutsu // Intermediate I // 02/49
12.10.2008 // KRJ kutsu // Helppo A // 01/97
12.10.2008 // KRJ kutsu // Intermediate I // 01/68
16.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 5/70
17.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
17.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/40
20.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 5/70
20.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
20.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
22.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/50
06.03.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 2/38
08.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/100
08.03.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/67
11.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/40
20.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 5/42
22.03.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
22.03.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/40
23.03.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/40
25.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 6/40
25.03.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
25.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/41
31.03.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/100
31.03.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 5/47
01.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 6/60
02.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 6/64
03.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 2/60
10.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 7/50
10.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 1/22
12.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/100
14.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
14.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/40
17.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 9/81
17.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/80
18.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/50
20.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
22.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
24.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
25.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
26.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
27.04.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 6/40
01.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/27
02.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/26
02.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
02.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
03.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
03.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 9/100
03.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 2/67
04.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Geroges // 2/67
04.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
04.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/25
04.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 5/30
04.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/24
05.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
06.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
08.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
09.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/40
11.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
12.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/70
12.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
14.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
14.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
18.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/33
20.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/34
21.07.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 7/50
23.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/25
02.08.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 7/50
04.08.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 7/50
30.08.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/19
31.08.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
01.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 6/74
09.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/50
10.10.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 1/50
10.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/28
11.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
12.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/29
12.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/50
13.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
14.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/26
14.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/50
15.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/26
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/100
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/100
16.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/100
25.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 10/100
02.11.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 3/100

5 serttiä
20.02.2008 // NJ kutsu // Orivarsat aikuiskuvilla // LKV2, irtoSERT
22.10.2008 // NJ kutsu // Kwpn Orit // LKV2, irtoSERT, JS
03.09.2008 // NJ kutsu // Kwpn Orit // LKV3, irtoSERT, JS
24.05.2009 // NJ kutsu // Kwpn orit // LKV2, irtoSERT, JS
30.05.2009 // NJ kutsu // Kwpn hevoset // LKV1, irtoSERT, JS

päiväkirja ja valmennukset

13.09.2009 - Fantin syysloma
Fantti on viime aikoina kisannut aika paljon, joten päätin antaa orille syysloman. 100 sijoitusta KRJ:stä on edelleenkin tavoitteena ja aikaa kyllä on. Syysloman aikana orille pyritään samaan lisää jälkeläisnäyttöjä, jotta pärjäisimme mahdollisimman hyvin laatuarvosteluissa. Fantin suku on hieman ongelmallinen, mutta kyllä siitä selvitään. Syysloman aikana orista ei kylläkään ole tarkoitusta tehdä pullaponia, vaan liikutustakin mahtuun mukaan, kuten syksyiset maastolenkit lehtisessä metsässä. Kevyitä koulutreenejä ei myöskään unohdeta.

11.11.2009 - 100 sijoitusta melkein täynnä
Tavoitteeseen sijoitusten suhteen ollaan melkein sääty. Fantilla on kaiken kaikkiaan jo 94 sijoitusta, joten vielä 6 sijoitusta puuttuu. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, vaan puuttuvat sijoitukset kisataan kyllä aikanansa. 100 sijoitusta kuitenkin pyritään samaan kokonaan ennen kuin Fantti ilmoitetaan laatiksiin (KRJ + YLA). KRJ Cup sijoitukset olisivat kylläkin kova sana, mutta saa nähdä saako Fantti niitä ollenkaan.

24.12.2009 - Hyvää joulua Fantti
Joulun kunniaksi pitihän jokaista asukasta hemmotella ja Fanttihan kuuluu tallin hevoskaartiin. Fantti oli karsinassaan ja mennessäni sinne Fantti tuli vastaani pienen hörinän voimin. Aloin rapsutella oria korvan takaa ja pian Fantilla olikin "puppuyeyes" ilme. Kavoin taskustani porkkanan ja Fanttihan huomasin porkkanan välittömästi. Ojensin orille porkkanan ja Fantti vei porkkanan nopeasti. Taputtelin vielä oria kaulalle ja juttelin sille mukavia. Fanttia ei tosin pahemmin kiinnostunut, joten jätin sen omaan rauhaansa.

Yksityinen kouluvalmennus 03.07.2009 - valmentajana Essy
Valmennus aloitettiin vapaalla käynnillä, ja ori oli heti tunnin alussa hieman laiskahko. Joten jo aluksi pyysin olemaan hereillä selässä, jotta ori varmasti kuuntelisi. Kootussa ravissa Fantti oli heti kuitenkin menossa, joten löyhempiäkin apuja pystyi käyttämään. Ravissa mentiin sulkutaivutuksia, jotka ori osasi hienosti. Passagea Fantti meni uljaasti ja ylväästi. Nyt siis siirtymisiä passagesta piaffeen ja takaisin passageen. Siitä suoraan koottu laukka, jossa pääty-ympyrä ja lävistäjällä laukanvaihdot. Korjasit hieman istuntaasi, koska se oli hieman liian raskas. Ja vielä lisättyä käyntiä, josta suoraan lisättyä laukkaa. Lopuksi ihan vain vapaata käyntiä ja valmennus loppui siihen.

Yksityinen kouluvalmennus 23.08.2009 - valmentajana flanelli
Sait alkuun verrytellä Fantin kanssa itsenäisesti jonka jälkeen lähdimme harjoittelemaan täsmällisiä teitä. Huomasin että verrytellessänne yritti Fantti hieman oikoa kulmissa eikä olisi malttanut suoralla kulkea täysin suorana. Aloitimme työskentelyn käynnissä ja kehoitin sinua ratsastamaan syvälle kulmiin. Jos ori yrittäisi oikoa korjaisit sisäpohkeella. Asetuksen tulisi olla hyvin sisälle ja orin tulisi kulmassa taipua sisäpohkeesi ympärille. Pitkät sivut saisit ravata kevyessä ravissa, jotta Fantti ei pääsisi laiskistumaan pelkästä kävelystä. Hetken harjoiteltuamme käynnissä sait pyytää Fantilta ravia, ja harjoitus jatkui. Ravissa ongelmia ilmeni enemmän, sillä Fantti ei malttanut mennä syvälle kulmiin, topakalla ratsastuksella sait kuitenkin orin menemään kulmiin ja taipumaan hyvin. Hienoa! Suunnanvaihdon jälkeen lisäsimme harjoitukseen voltit jokaiseen kulmaan. Näin sait Fantin menemään hieman paremmin kulmiin ja samalla tuli harjoiteltua taipumista kokonaisen voltin ajan. Fantti taipui kivasti ja oli hyvin kuulolla. Loppua kohden ori alkoi olemaan myös rennompi ja sen takajalat polkivat alkua paremmin alle. Muutaman laukannoston jälkeen olikin jo aika lopetella. Työskentelet Fantin kanssa oikein mukavasti, ori kuuntelee sinua hienosti ja selvästi nauttii työskentelystä. Sinnikkäällä harjoituksella tulee kulmien ratsastaminenkin helpommaksi, ei muuta kuin treeniä vain.

Yksityinen kouluvalmennus 11.10.2009 - valmentajana suvi
Lämmittelyissä Fantti kulki kovaa eteen, juurikaan välittämättä pohjeavuista, joita yritit sille antaa. Oriista huomasi, että sen kanssa joutui työskentelemään kunnolla. Lämmittelyn jälkeen Fantti kulki hieman rennommin, mutta kuitenkin melko omapäisesti. Jatkoitte työskentelyä volteilla, keski- ja pääty-ympyröillä ja eri kiemuraurilla. Fantti tuli kuuliaisemmaksi ja herkemmäksi, mutta jouduit silti välillä herättelemään sitä omista puuhistaan. Kahdeksikoilla Fantti asettui hienosti, vaikka olisi saanut käyttää takajalkojakaan hiukan enemmän. Kolmikaarisella kiemurauralla Fantti taas kulki rennosti, hienosti asettuen ja käytti takaosaansakin hienosti. Olitte hieno pari, joka menestyy varmasti hyvin.

Yksityinen kouluvalmennus 21.12.2009 - valmentajana Pullla
Maneesiin sipsutteli komea Fantti-ori. Tarkoituksenahan olisi pitää herrasmiehelle kolme kouluvalmennusta, jokaisella kerralla hieman eritasoista kouluratsastusta.. Ensimmäisenä päivänä aloitimme aivan alkeellisista koululiikkeistä, jotta sain minäkin vähän tuntumaa hevoseen. Ratsastaja ja ratsu näytti olevan täysillä mukana heli alusta lähtien. Aloitimme normaalisti ravin- ja laukannostoista. Herra suoritti nämä oikein mainiosti. Harjoitimme tämän yhteydessä myös suoria pysähdyksiä ravista ja laukasta. Seuraavaksi aloitimme taivuttamaan hevosta, voltteja kumpaankin suuntaan ja kaikenlaisia muita kiemuroita, jolloin ori vertyi kunnolla ja sai tuntuman tähän hommaan. Alkuun herra osoitti pienimuotoista jäykkyyttä, mutta nopeasti rentoutui pehmeäksi koulunvääntäjäksi. Temponvaihdoksissa Fantista huomasi lopullisen rentouden ja innostuneisuuden, joka tarttui pienesti minuunkin.. Toivottavasti myös seuraava päivä menisi hienosti!

Yksityinen kouluvalmennus 22.12.2009 - valmentajana Pullla
Edellispäivän alkeismainen kouluvalmennus oli sujunut mahtavan hienosti, ja Fantti palasi tänäänkin maneesiin puhkuen intoa ja säväkkyyttä. Aloitimme tänään todella pitkillä alkukäynneillä ja ratsukko verrytteli pitkän ajan. Sittenpä siirryttiin pohkeenväistöihin käynnissä. Alussa Fantti oli hieman nihkeänpuoleinen ratsastaa, mutta piakkoin se kuitenkin korjasi tilanteen, samalla kun ratsastaja vain keskittyi lisää suoritukseen. Katsekontakti toimi ratsastajalla hyvin, hän seurasi hienosti katseellaan paikkaa minne ollaan matkalla. Fantti oli todella kaunisaskelinen myös tänään, ja ratsastajakin osasi hommansa todella hyvin. Keskivaiheessa otettiin kaikenlaisia erikiemuroita, väistöjä ravissa sekä ihan loppuun otettiin vielä pari laukanvaihtoa. Hienosti meni myös tämä valmennus!

Yksityinen kouluvalmennus 21.12.2009 - valmentajana Pullla
Viimeinen valmennus Fantille näistä kolmesta. Tänään mentäisiin vähän haasteellisempia liikkeitä, kuten esimerkiksi piaffea ja passagea. Nytkin aloitimme kunnon alkuverryttelyillä, ihan vaan siksi että ratsukko suoriutuisi liikkeistä hienosti eikä jäykästi. Ihan ensimmäisenä otimme pieneksi treeniksi pohkeenväistön ravissa. Kun tätä oltiin menty jonkin aikaa, aloitimme sulku- ja avotaivutukset koko pitkän suoran ajan. Fantti oli alkuun tätä vastaan, mutta pian kuitenkin suostui yhteistyöhön ja tanssahteli hienosti uralla. Sormeni oikein syyhysivät päästä näkemään Fantin piaffet ja passaget, mutta silti maltillisesti etenimme askel kerrallaan. Suunnanvaihdon jälkeen otettiin ensin piaffe. Fantti näytti mahdottoman kauniilta tanssahdellessaan uralla piaffen tahtiin. Tuota olisi voinut katsella kokopäivän. Muutaman toiston jälkeen siirryimme passageen. Myös tämä oli todella kauniin näköistä ja ratsukko hoiti hommansa hienosti kotiin. Näin loppuun voin sanoa, että tämä ratsukko toimii yhdessä täydellisen hienosti ja toivottavasti yhteistyö ei lopu!