Oldfinion Milton

VH15-013-0176
oldenburg, ori
syntynyt 01.10.2015, Suomi
170cm, musta

kouluratsastuspainotteinen
grand prix, 80cm

omistaja Sonja.P (VRL-06588)
kasvattaja Oldfinion Dressage

täyttänyt 8 vuotta 05.06.2016


Champion arvonimi myönnetty 15.12.2018

KTK-I palkittu
hevoskantakirjan joulukuun tilaisuudessa 2015 ( 22 + 22 + 22 + 22 = 88p. )


   

© Tomasz Siergiej


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod faucibus porttitor. Nunc tempus, libero nec pharetra tincidunt, dolor sapien dapibus ante, eget cursus odio purus non urna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Etiam egestas vehicula ante, sit amet eleifend lorem accumsan nec. Sed fermentum leo in augue pharetra quis tempor sapien pharetra. Vestibulum suscipit volutpat tempor. Donec sollicitudin ipsum et lacus porta nec pretium orci egestas. Integer id tempus magna. Praesent in diam eu erat tempus fermentum. Nullam quis enim nec odio suscipit porttitor quis ut turpis. Donec sollicitudin pharetra consectetur. Aliquam vitae purus in ipsum pharetra condimentum. Pellentesque venenatis tincidunt tortor, vel interdum nulla consectetur non. Proin a ipsum quis velit volutpat luctus. Vestibulum aliquet turpis at purus auctor nec pretium sem convallis. Vivamus dolor est, ornare non lacinia nec, semper aliquam orci. Aenean nec tellus neque.Sukutaulu

i. Ch Mousseux Noir KTK-II KERJ-I
old ori m VH14-013-0115

ii. Porte Noir
old ori m evm

iii. Serieux Noir
iie. Peubelle
ie. Fleur de la Sabine
old tamma mrn evm

iei. Le Duce
iee. Fleur de la Brichette
e. VIR MVA Ch Adrianne KTK-II KRJ-I YLA2
old tamma km VH15-013-0112

ei. Lawford
old ori km evm

eii. Ekhford
eie. Naenia
ee. Arianne
old tamma rn evm

eei. Pacer
eee. Ariette

172cm korkuinen Porte Noir oli aikamoinen katseenvangitsija, eikä luonnettakaan mustalta oriilta puuttunut. Orin on kerrottu olevan vaativa ja vahva hevonen, jonka kanssa pärjäsi hyvin harva. Paha se ei missään nimessä ollut vaan pikemminkn oman arvonsa tunteva ja senpä takia vaati enemmän myös ihmisiltä. Orin ura alkoi esteratsastuksen puolella, mutta nopeasti sen kanssa päätettiin kokeilla siipiä kenttäratsastuksessa ja sille tielle ratsastajansa kanssa jäikin. Kentässä siitä tuli toisen kautensa aikana yksi Saksan menestyksekkäimmistä oreista ja se kilpaili muutenkin laajalla alueella. Oriista on jäänyt jo lukuisia jälkeläisiä ja suurin osa on perinyt isältään ryhdikkyyttä ja hyvää hyppytekniikkaa.

Serieux Noir oli 175cm korkea oldenburgori, joka oli hyvin osaava ja selväpäinen ratsu. Musta hevonen kilpaili 140cm luokissa saakka esteratsastuksessa ja sai hyviä tuloksia myös muutamista käymistään koulukilpailuista. Näyttävän kilpauransa jälkeen se siirtyi siitosoriksi jääden edelleen saman omistajan tallille. Jälkeläisiä tästä komeasta oriista jäi kaikkiaan 10, eikä se aluksi ollutkaan kovin suosittu isäori markkinoilla. Varsat perivät kuitenkin hyvää rakennetta ja moni onkin pärjännyt varsinkin kouluradoilla.

Tummanruunikko Peubelle oli 168cm korkea oldenbergtamma, joka toimi koko elämänsä siitostammana saksalaisella tallilla. Belleä on kuvattu hyväksi emäksi ja yhdistettynä hyviin oreihin se on saanut hyvärakenteisia- ja liikkeisiä jälkeläisiä. Tamma on ratsastettavuudeltaan todella miellyttävä ja yritteliäs, mutta se ei koskaan päässyt näyttämään kykyjään kilpakentillä tamman kasvattajan jätettyä se itselleen hyvän mielen ratsuksi.

Fleur de la Sabine, 168cm korkea, mustanruunikko oldenburgtamma, joka omaa ulkomuodon, jolle ei montaa vertaista löydy. Sabine on on älyttömän kaunis hevonen, joka rakenteensa ansiosta on kuin luotu esteradoille aikaluokkiin. Se suorittaa tiukat käännökset sujuvasti nopeassakin vauhdissa ja pystyy edelleen hyppäämään hyvin mutta siltä löytyy yhä liikettä ja joustavuuttaa myös koulukentille. Rohkeaksikin kuvailtu tamma on niittänyt hyviä tuloksia ympäri maailmaa ja on erittäin tuttu näky kenttäkilpailuissa. Vahvaluonteinen Sabine on myös erittäin rakastava emä ja pitänyt hyvää huolta kaikista kuudesta synnyttämästään varsasta. Tamma on periyttänyt vahvaa luonnetta ja räjähtävää nopeutta yhdistettynä hyvään hyppytekniikkaan.

Le Duce, tunnettu myös sinä kilpailuiden hyväkäytöksisenä tummana ja suurena orina, joka saa yleisön pidättämään hengitystään kouluradalle saapuessaan. 174cm korkea ilmestys on tummanruunikko oldenburgori, joka oli jo varsana hyvin komea ja hienoliikkeinen, siltä myös odotettiin paljon. Orilla on useita voittoja kouluratsastuksessa ja se on sijoittunut maailmancupissakin kolmanneksi. Ducelle onkin ollut hyvin suosittu ja käytetty ori erityisesti Euroopassa, mutta myös muualla maailmassa. Orilta löytyy lähes sata jälkeläistä, joiden joukkoon mahtuu yhtä ja toista, mutta orin vaikutus näkyy selvästi jokaisessa varsassa.

Kaunis mustanruunikko oldenburg Fleur de la Brichette ehti kilpailla vain kolme kautta kenttäratsastuksessa saaden kuitenkin hyviä tuloksia. Tähtipäinen ja vain 157cm korkeaksi jäänyt tamma menehtyi traagisesti yölliseen sydänkohtaukseen omassa karsinassaan. Tämä oli koko Fleurin siittolan siihen astisen historian surullinen tapahtuma. Kaunis tamma oli juuri ollut kisauransa nousujohteessa ja saavuttamassa parhaan hevosen iän, tammalla olisi ollut vielä paljon annettavaa. Kaksi varsaa jättänyt tamma on painunut monen mieleen surullisina haavekuvina, jotka eivät koskaan päässeet toteutumaan.

Lawford edustaa laadukasta Ford-orilinjaa, joka sai nimensä 1900-luvun alussa Saksaan oldenburgsiittolan perustaneen Werner Fordin mukaan. Ford-linjan oriit ovat pitkälti kouluratsuja ja ne ovat tunnettuja laadukkaista liikkeistään sekä hyvästä perimästään. Lawford on näyttävä ja raamikas kimo ori, joka kilpailee kouluratsastuksessa GP-tasolla. Ori kypsyi hitaasti, eivätkä sen ensimmäiset vuodet kilparatsuna luvanneet hyvää jatkoa. Lawfordin omistajalla ja ratsastajalla riitti kuitenkin uskoa siihen, että vielä jonain päivänä ori puhkeaisi kukkaan ja siitä kehkeytyisi GP-tason kilparatsu. Niinpä he jatkoivat hevosen työstämistä ja lopulta heidän satsauksensa palkittiin. Lawford kilpailee yhä edelleen. Kilpakausi toisensa jälkeen näyttää siltä, että ori on kuin viini, se tulee entistä paremmaksi vanhetessaan. Jälkeläisiä II-palkinnolla kantakirjatulla oriilla on tähän mennessä reilut sata kappaletta ja se on hurjan suosittu jalostusori. Luonteeltaan Lawford on yleisesti ottaen rauhallinen hevonen, mutta toisinaan siitä pilkahtelee esiin tulisempi puoli.

Ekhford on komea ruunikko ori, jolla on takanaan menestyksekäs kilpaura kouluratsastuksen huipulla. Ura aukeni jo nuorena pienemmissä luokissa, joita ori kiersi haastavuutensa takia usean eri ratsastajan kanssa. Ekhfordin omistaja alkoi olla jo melkeinpä epätoivoinen, kun kukaan ei kokenut pystyvänsä yhteistyöhön tulisen oriin kanssa. Portti GP-tasolle avautui nuoren saksalaisen ratsastajalupauksen, Heinrich Wolfin, myötä. Ratsastaja ja hevonen olivat niin sanotusti samalla aallonpituudella ja löysivät yhteisen sävelen, jonka avulla heidän yhteinen taipaleensa oli menestyksekäs. Sittemmin Ekhford on vetäytynyt kilpakentiltä viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä Saksan maaseudulle. Ekhfordin omistaa nykyään ratsastaja Heinrich Wolfin perhe. Oriitta käytetään harkitusti jalostuskäytössä juuri luonteen tulisuuden takia. Osa sen jälkikasvusta on selvästi perinyt hankalampia luonteenpiirteitä, mutta joukosta löytyy myös rauhallisempia ratsuja. Ekhford on kantakirjattu II-palkinnolla ja sillä on myös kantakirjaan hyväksyttyjä varsoja.

Naenia on rakenteeltaan siro, kimo tamma, jolla on säkäkorkeutta 163 cm. Tamma kilpaili muutaman kilpailukauden verran kouluratsastuksessa Prix St Georges -tasolla, minkä jälkeen se siirrettiin siitostammaksi. Halukkaita ratsastajia olisi kyllä löytynyt, mutta omistaja katsoi parhaaksi menetellä tällä tavoin. Kilpauran jälkeen tamman kanssa ryhdyttiin kiertämään näyttelykehiä oikein urakalla. Se pärjäsikin oikein mainiosti ja valittiin pariin kertaan koko näyttelyiden parhaaksi tammaksi. Naenia on myös kantakirjattu. Tamma oli aina kahdeksanvuotiaaksi asti kasvattajansa omistuksessa, minkä jälkeen se myytiin eräälle aktiivisen kilpauran lopettaneelle kouluratsastajalle, joka kasvattaa oldenburginhevosia. Naenia viettääkin leppoista siitostamman elämää pienehköllä siitostallilla maaseudun rauhassa. Tamma on hyväluonteinen ja varsin rauhallinen hevonen, jota on helppo ja miellyttävä käsitellä. Naenian varsat ovat lähes poikkeuksetta perineet emältään sen miellyttävän luonteen ja ne ovat yhtä yhteistyökykyisiä yksilöitä.

Ariane on kaunis ruunikko tamma. Säkäkorkeutta sillä on 166 cm. Ariane kilpaili nuorempana Intermediate II-luokassa. Monet epäilivät aluksi tamman kykyjä, mutta pienikokoinen tamma näytti epäilijöille, että se pystyy napsimaan hyviä sijoituksia. Ariane päihitti urallaan monia itseään isokokoisempia ja isoliikkeisempiä oriita. Tammalla ratsastaneet kehuivat sen valtiksi todella sitkeää, mutta toisaalta myös miellyttävää ja nöyrää luonnetta, sillä Ariane halusi tehdä aina parhaansa radalla. Ratsastajien mukaan parhaimmillaan Arianen kanssa saattoi päästä niin hyvään yhteisymmärrykseen, että tuntui siltä kuin tamma olisi lukenut heidän ajatuksensa. Vakuuttava kilpaura päättyi sairastelukierteeseen, jonka jälkeen omistaja ei enää halunnut rasittaa hevosta treenaamalla sitä uudestaan vaativien luokkien edellyttämään kuntoon. Ariane jäi siitostammaksi nauttimaan kotitallin rauhallisista oloista. Tamman jälkikasvusta on nähtävissä, että se periyttää varsoilleen sitkeää, mutta miellyttävää luonnetta sekä irtonaisia liikkeitä.

Pace oli näyttävä isokokoinen ori, jolla oli säkäkorkeutta 172 cm. Ruunikko ori kilpaili kouluratsastuksessa aina GP-tasolla asti. Sen kilpaura oli melko tasapaksu ja suurimmat voitot jäivät saavuttamatta. Oriin ensimmäinen omistaja kyllästyi muutaman vuoden jälkeen siihen, ettei toivottua tulosta tullut. Pacer myytiin Saksasta Hollantiin, jossa sillä ratsasti useampi nuori ratsastaja, joka vasta haki paikkaansa kilparatsastajana vaativissa luokissa. Niin Pacerista tuli uusien tulokasratsastajien opettaja, jonka kanssa he saavuttivat sijoituksia helpommista luokista ja taitavimmat saivat kokeilla siipiään GP-tasolla. Vikkelään tahtiin vaihtuvat ratsastajat pitivät kyllä oriista, jolla oli varsin miellyttävä luonne, mutta aika nopeasti he saivat ratsastettavakseen muita hevosia, joilla oli enemmän kapasiteettia huippusijoituksiin. Erinomaisen rakenteensa ja luonteensa ansiosta Pacer saavutti kuitenkin suosiota jalostusoriina. II-palkinnolla kantakirjattu ori on periyttänyt jälkeläisilleen hyvän rakenteen lisäksi näyttäviä liikkeitään.

Ruunikolla Ariette -tammalla oli säkäkorkeutta tasan 160 cm. Ariette ei itse koskaan astunut kilpa-areenoille, sillä se oli puhtaasti siitoskäytössä. Tamma oli tuttu näky näyttelykehissä, joissa se saavutti useita palkintoja. Se on kerran valittu koko näyttelyiden parhaaksi tammaksi. Ariette palkittiin kantakirjaustilaisuudessa II-palkinnolla. Tamma sai paljon kehuja hienosta rakenteestaan. Myös sen liikkeitä kehuttiin ilmaviksi ja näyttäviksi. Moni Arietten selkään kavunnut kuvaili tamman ravia ja laukkaa niin isoiksi, että niissä oli vaikea istua tai ainakin tamman askellajit vaativat totuttelemista ennen kuin ratsastaja saattoi kunnolla rentoutua kyydissä. Luonteeltaan Ariette oli rauhallinen ja hyvin seurankipeä. Sen kerrotaan kiintyneen syvästi tallikissaan, joka tepasteli usein tamman karsinan lähettyvillä. Tamman muuten rauhallinen olemus saattoi välillä jopa hätääntyä, jos tuttua kissanhahmoa ei ollut näkyvissä tallissa. Arietten kerrotaan olleen varsoilleen hyvä ja huolehtivainen emä.


Jälkeläiset

t. Oldfinion Millie
oldenburg
synt. 19.01.2016
e. Oldfinion Daviwse
Kilpailut

Kouluratsastus - KRJ 40

09.01.2016, Zelos, Intermediate I - 1/21
10.01.2016, Zelos, Intermediate I - 4/21
14.01.2016, Zelos, Intermediate I - 2/21
16.01.2016, Zelos, Inermediatet I - 1/21
23.04.2016, Satulinna, Intermediate I - 1/22
30.04.2016, Satulinna, Intermediate I - 2/22
12.01.2016, Zelos, Intermediate I - 1/21
14.01.2016, Zelos, Intermediate I - 1/21
15.01.2016, Zelos, Intermediate I - 1/21
18.01.2016, Zelos, Intermediate I - 3/21
28.04.2016, Satulinna, Int Iermediate - 3/22
30.04.2016, Satulinna, Int Iermediate - 2/22
21.01.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 1/40
22.01.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 3/40
28.01.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 4/40
29.01.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Prix St. Georges, 6/40
02.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 4/40
10.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 2/40
11.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Prix St. Georges, 3/40
14.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 5/40

15.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Prix St. Georges, 4/40
15.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 3/40
18.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 5/40
19.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Prix St. Georges, 5/40
21.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 3/40
25.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 5/40
26.02.2016, Wolf Sporthorses, KRJ, Intermediate I, 2/40
15.04.2018, Colosseum, KRJ, Grand Prix, 4/23
16.04.2018, Colosseum, KRJ, Grand Prix, 1/27
25.04.2018, Colosseum, KRJ, Grand Prix, 5/27
29.04.2018, Colosseum, KRJ, Grand Prix, 1/27
12.04.2018, Reve de Haussea, KRJ, Grand Prix, 3/30
15.04.2018, Reve de Haussea, KRJ, Grand Prix, 3/30
17.04.2018, Lilja, KRJ, Grand Prix, 2/30
19.04.2018, Lilja, KRJ, Grand Prix, 1/30
06.04.2018, Lamoca, KRJ, Grand Prix, 2/30
11.04.2018, Hymnin Suomenhevoset, KRJ, Grand Prix, 1/50
11.04.2018, Hymnin Suomenhevoset, KRJ, Grand Prix, 2/50
12.04.2018, Lamoca, KRJ, Grand Prix, 5/30
13.04.2018, Lamoca, KRJ, Grand Prix, 4/30
Päiväkirja

00.00.0000, valmennus tai päiväkirja, kirjoittanut Sonja.P
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod faucibus porttitor. Nunc tempus, libero nec pharetra tincidunt, dolor sapien dapibus ante, eget cursus odio purus non urna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Etiam egestas vehicula ante, sit amet eleifend lorem accumsan nec. Sed fermentum leo in augue pharetra quis tempor sapien pharetra. Vestibulum suscipit volutpat tempor. Donec sollicitudin ipsum et lacus porta nec pretium orci egestas. Integer id tempus magna. Praesent in diam eu erat tempus fermentum. Nullam quis enim nec odio suscipit porttitor quis ut turpis. Donec sollicitudin pharetra consectetur. Aliquam vitae purus in ipsum pharetra condimentum. Pellentesque venenatis tincidunt tortor, vel interdum nulla consectetur non. Proin a ipsum quis velit volutpat luctus. Vestibulum aliquet turpis at purus auctor nec pretium sem convallis. Vivamus dolor est, ornare non lacinia nec, semper aliquam orci. Aenean nec tellus neque.

00.00.0000, valmennus tai päiväkirja, kirjoittanut Sonja.P
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod faucibus porttitor. Nunc tempus, libero nec pharetra tincidunt, dolor sapien dapibus ante, eget cursus odio purus non urna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Etiam egestas vehicula ante, sit amet eleifend lorem accumsan nec. Sed fermentum leo in augue pharetra quis tempor sapien pharetra. Vestibulum suscipit volutpat tempor. Donec sollicitudin ipsum et lacus porta nec pretium orci egestas. Integer id tempus magna. Praesent in diam eu erat tempus fermentum. Nullam quis enim nec odio suscipit porttitor quis ut turpis. Donec sollicitudin pharetra consectetur. Aliquam vitae purus in ipsum pharetra condimentum. Pellentesque venenatis tincidunt tortor, vel interdum nulla consectetur non. Proin a ipsum quis velit volutpat luctus. Vestibulum aliquet turpis at purus auctor nec pretium sem convallis. Vivamus dolor est, ornare non lacinia nec, semper aliquam orci. Aenean nec tellus neque.
Ulkoasu © M Layouts | Ulkoaun muokkaus © Sonja.P | Ulkoasun kuva © Pixabay
Virtuaalitalli - a sim-game stable | Virtuaalihevonen - a sim-game horse