Pá frá Vik

© Gäverstad

Virallinen nimi Pá frá Vik Rekisterinumero VH15-030-0120
Rotu, sukupuoliislanninhevonen, ori Syntymäaika, ikä24.12.2014 (17-vuotias)
Väri, säkäkorkeus124cm, rautiaankirjava Kilpailulaji ja -tasoaskellajiratsastus, 5-käyntinen
OmistajaSyndur (HM, VRL-00096) Ent. omistaja Tuontikeskus Alegre

Pau on hassu pelleilijä, joka ei ymmärrä mitään. Orille pitäisi opastaa käveleminenkin kädestä pitäen, sillä muuten se jää vain tuijottamaan ihmetellen ja miettii kumpaa jalkaa liikuttaisi ensin. Pau tajuaa kuitenkin asiat joita ei niin mielellään haluaisi hevosen tajuavan. Esimerkiksi karsinan oven avaaminen tai tarhan aidan alta ryömiminen. Talutus sujuu Paun kanssa hyvin, vaikka se haluaakin aina esitellä itseään kaikille kantamalla häntäänsä tai kävelemällä kuninkaallisesti. Pau on kuitenkin siitä suloinen, että se jää odottamaan ohjeita, sillä poju ei välttämättä tajua mitä tarkoitat.

Hoitotoimenpiteet sujuvat jotenkuten, sillä poju tykkää härnätä ja avata riimunnarunsa ja lähteä harhailemaan. Sen mielipuuhaa on myös kaataa harjat pitkin lattiaa ja katsoa ihmetellen päällesi. Varusteet menevät helposti päälle, sillä siihen Pau ei ole vielä keksinyt, mitään ärsyttävää tapaa.

Kentällä pojun kanssa puuhastelu ei ole niin helppoa kuin miltä saattaa päälle päin näyttää. Ori nimittäin yrittää parhaansa, mutta menee pienestäkin virheavusta sekaisin ja pysähtyy paikalleen. Poju tuntuu miettivän aina mitä sen pitäisi nyt tehdä ja monesti se unohtuu miettimään eikä huomaa kun maiskautat. Kaikki viisi askellajia nousee kuitenkin upeasti ja poju osaa askeltaa ne oikein näyttävästi. Maastossa voit luottaa Pauhun täysin, sillä se on totutettu lähes kaikkeen. Pojun lempipuuhaa onkin maastoilla, sillä siellä sen ei tarvitse miettiä niin paljon mitä pyydät siltä. (c) Akita

© Gäverstad

Sigdór frá Höfn 5-käyntinen, rautiaankirjava Gunnólfur frá Dalvík 5-käyntinen, rautiaankirjava tuntematon
tuntematon
Jórlaug frá Húsavík 4-käyntinen, musta tuntematon
tuntematon
Silka frá Vik 5-käyntinen, mustankirjava Ástgeir frá Borgarnes 5-käyntinen, rautiaankirjava tuntematon
tuntematon
Svanhvít frá Vik 5-käyntinen, musta tuntematon
tuntematon

ori Vaskur frá Syndur (e. Stella frá Lítill-Sómi)
tamma Elfa frá Syndur (e. Kvika frá Bórgarhóli)

Päiväkirja

Helmikuu 2016 Tottahan toki naisen täytyy aina välillä uusia hevosia shoppailla! Tässä tapauksessa tiesin mihin paikkaan suunnistaa - Alegreen. Alegre oli minulle tuttu paikka, sillä olin monesti ostanut sieltä jos jonkinnäköistä hevosta. Tällä kertaa kolusin paikan läpi islanninhevosten varalta ja palasin Synduriin takaisin maha pulleana (ei, en suinkaan popsinut ostoksiani, vierailin paikallisessa ravintolassa) sekä traileri täynnä. Olin tavattoman tyytyväinen löydöksiini, vaikka olisinkin toivonut iäkkäämmiltä hevosilta enemmän kilpailukokemusta. Pá oli nuori komea rautiaankirjava ori leikkisellä sekä energisellä luonteella ja hiljattain aloittanut uraansa.