etusivu orit tammat kasvatus
Wyrda Horses on muuttanut. Näitä sivuja ei enää päivitellä, uudet sivut löytyvät täältä

Katya Zeni

ei meriittejä

Virallinen nimi: Katya Zeni
© ransu.kuvat.fi
Tämä on virtuaalihevonen!
Lempinimi: Katy
Syntynyt 10.04.2014
Säkä, sukupuoli 166cm, tamma
Rotu russian-based sport-horse
Kasvattaja Kerppa, ST Zeni
Omistaja Nerita VRL-12557, Wyrda Horses
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH14-015-0016

Katy on todella energinen ja sähäkkä esteratsu. Ei päivääkään kun tällä tammalla tai sen hoitajalla on tylsää. Hoitaessa hiukan kärsimätön ja ratsastaessa jatketaan samalla linjalla. Hoitamiset hoituu jollain tasolla, mutta pidempiä harjaustuokioita on turha kokeilla. Silloin tammalta menee totaalisesti hermot ja alkaa riehumaan. Satulointi ei ole mieluista puuhaa, mutta siitä selvitään kuopimisella. Suitsien kanssa on yleensä ongelmia, mutta kyllä ne päähän sää.

Koulu ei ole tamman mieli laji. Tehtävät tehdään hutaisten ja mikään ei välillä onnistu, ainakaan vähänkään keskittymistä tarvitsevat tehtävät. Monta kertaa mennyt niin hevosella kuin ratsastajallakin hermot kun jotain kiemuroita yritetään vääntää. Esteillä muuttuu paljon helpommaksi ratsastettavaksi ja esteen kuin esteen yli hypätään. Maastossa tykkää kuljeskella ja menomaastot on tämän tamman mieleen. Maastossa rentoutuu parhaiten, joten rankkojen treenien tai pitkän kisaputken jälkeen on maastopäiviä.

Sukutaulu

i. Delightful Bubblewick
rbsh, rtkm, 170cm
ii. Highway Delight
rbsh
iii. Groove Candy Cookie rbsh
iie. Roselyn rbsh
ie. Bubblefunk
rbsh
iei. Bubblewitch Waldo rbsh
iee. Sing A-Long rbsh
e. Kiss Kiss ESC xx
xx, rnkm, 162cm
ei. Son of Live Wire xx
xx
eii. Sonister xx xx
eie. Wired Piña xx xx
ee. Kitty Crossing xx
xx
eei. Crossover xx xx
eee. Seilene xx xx

Jälkeläiset

20.03.2015 t. Wyrda Kathy (i. Krasnet DLHS)

Kilpailut

Ominaisuuspisteet ja tasot

ERJ p., tasolla Hyppykapasiteetti ja rohkeus p.
KRJ p., tasolla Nopeus ja kestävyys p.
KERJ p., tasolla Kuuliaisuus ja luonne p.
VVJ p., tasolla Tahti ja irtonaisuus p.
Tarkkuus ja ketteryys p.

Päiväkirja

15.03.2016 - Hevosuimalaan, kirjoittajana Nerita

Yksi aamu minulle soitettiin tunnin matkan päässä olevasta, juuri valmistuneesta hevosuimalasta. Jos minua kiinnostaisi, saisin tulla kahden hevosen kanssa ilmaiseksi kokeilemaan uimalaa. Ja koska olin jo miettinyt aikaisemmin että olisi mukavaa, jos hevosia pääsisi uittamaan kunnolla, tartuin tarjoukseen. Sovimme että tulisin jo tänään käymään kahden hevosen kanssa. Testaajiksi valitsin Mymmelin ja kaveriksi toisen kimon Katyn. Mymmeli olisi rauhallisempi ja Katy taas sähäkämpi tapaus. Näkisi paremmin miten uiminen vaikuttaa hevosiin. Nappasin apulaiseksi uuden tallipojan, nuoren saksalaisen Emilin. Pakkasimme yhdessä tammat traileriin ja lähdimme ajalemaan kohti uimalaa. Kyselin Emililtä kaikennäköistä, koska olihan tämä uusi ja en ollut kerennyt vielä tutustua kunnolla tähän.

Perillä kävin ensin tutustumassa paikkoihin, samalla kun hevoset odottelivat trailerissa. Kierroksen ja esittelyn jälkeen otimme tammat ulos. Emil otti Mymmelin ja itse otin Katyn. Ulkona oli hieman viileää, joten trailerissa tammoilla oli ollut suojien lisäksi loimet. Nyt ne riisuttiin ja kaksikko pääsi sisälle. Uimala oli sen verran iso, joten molemmat pääsisivät samaan aikaan. Toiselle ei siis tarvinnut keksiä mitään tekemistä sen ajaksi, kun toinen olisi uimassa. Alkuun molemmat tammat olivat hieman jännittyneitä ja ihmeissään, mutta kun ne tajusivat idean niin niistä kuoriutui innostuneita uimareita. Mymmeli meni rauhassa ja nautti uimisesta sekä rauhasta. Katy taas olisi halunnut painella kovaa ja vähän pelleillä vedessä, energiaa ainakin riitti. Molemmat kuitenkin tykkäsivät, joten varmasti tulisimme käymään näiden ja joidenkin muidenkin kanssa uudestaan.

20.06.2014 - Saapuminen, kirjoittajana Nerita

"Se on ihan varmasti ostanut taas jonkun shetlanninponin. Se on täysin hurahtanut niihin", tallitytöt ja -työntekijät supattelevat selän takanani kun saavun Wyrdaan taas uuden hevosen kera. Avaan rampin, mutta kukaan ei vielä näe millainen otus siellä on. Talutan trailerista ulos vuoden vanhan kimon tamman, joka ei malttaisi tulla rauhassa ulos. "Saanen esitellä uuden asukkaamme, russian-based sport-horsetamman Katya Zenin, eli Katyn", kerron juhlallisesti. Hyvän kelin ansiosta varsa pääsee pienelle laitumelle muutaman muun tamman kanssa. Se vetäisee muutaman laukkaspurtin laitumella, saaden shetlanninponitamman mukaan spurttailemaan. Sitten spurttikaksikko jäävät vierekkäin ihmettelemään maailman menoa.

SISÄLTÖÄ SISÄLTÖÄ Tekstit, ellei toisin mainita © Nerita
Ulkoasu © NM.
Ulkoasun kuvat © BK-Horses

Virtuaalitalli | A sim-game stable