Rigata Stud on Saksassa sijaitseva hevostila joka ei ole nykyaikainen tai moderni, mutta tilalta löytyy kaikki mitä hyvän hevosen kasvattamiseen vaaditaan eli rautaista ammattimaisuutta ja pitkän linjan kokemusta. Tilan omistaa Namibialainen Nellyluccy Ndjozeojo joka jätti kotimaansa vuonna 2022 toteuttaakseen unelmansa, päätös oli rankka mutta toisaalta Nelly ei vaihtaisi päivääkään pois.

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”208″ thumbnail_height=”300″ thumbnail_crop=”0″ display_view=”caption-view.php”]

Historia

Kuten meistä jokaisen, niin myös Nellyluccy Ndjozeojon täytyi siirtyä eteenpäin elämässään. Koko elämänsä nainen oli asunut Namibiassa ja omistanut elämänsä hevosille, mutta omaa hevosta hänellä ei ole ollut sitten teini-iän. Nelly oli ansainnut elantonsa treenaamalla huipputason hevosia kouluratsastuksessa mutta se oli vain yksi hänen monista taidoistaan. Hyvää ystävätärtään hän oli auttanut tallin ylläpidossa, reissannut toiselle puolelle maapalloa hevoskauppojen merkeissä, auttanut nuorten hevosten kanssa ja tietysti tehovalmentanut ystävätärtään ja hänen hevosiaan lähes puoli-ilmaiseksi.

Nellyluccy Ndjozeojo oli hyväntahtoinen ihminen, kovin vaatimaton luonteeltaan ja vaikka hän tiesi paljon kaikesta ei naiselle ikinä juolahtanut ajatusta omasta hevosesta saati sitten edes tilasta. Ilman ystäväänsä Nelly ei olisi edes harkinnut ajatusta, mutta lopulta nainen ymmärsi että ystävä oli oikeassa. Hänen oli aika itsenäistyä ja etsiä oma jalansijansa hevosmaailmasta. Namibiaan hän ei halunnut jäädä, joten suuren pankkilainan turvin Nelly lunasti hevostilan Saksasta vain sillä perusteella että tila miellytti silmää ja nainen saisi uuden alun uudessa maassa unohtamatta tietenkään sukujuuriaan ja ystäviään Namibiassa.

Nykypäivä

Rigata Stud on hevostila joka on virtuaalisesti perustettu vuonna 2022 vaikka ajatus tallista on paljon vanhempaa perua. Tallin tavoitteena on edistää shagyan asemaa virtuaalimaailmassa ja tuoda rotua julki harrastajien tietoon. Toiminta ei rajoitu vain shagyoihin vaan tilalla kasvatetaan myös koulupuoliverisiä joissa on erityisesti haluttu säilyttää erikoisvärit laadukkuutta unohtamatta.

Tilaa ylläpitää harrastaja HM (VRL-00096) johon saa yhteyden joko sähköpostitse tai Keskustassa.