Capitol II

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”253″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”0″ display_view=”caption-view.php”]

Perustiedot

oldenburginhevonen, ori
168cm, cremello ee/aA/CrCr
s. 14.01.2022 | VH22-013-0052

Koulupainotus, taso Int II

Omistaja Rigata Stud (VRL-00096)
Kasvattanut Gestüt Verburg

[ngg src=”galleries” ids=”7″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”253″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”0″ display_view=”caption-view.php”]

Luonnekuvaus

Sukutaulu & jälkeläiset

Caretino
old, perl, 170cm
Caleostro
old, vkk, 166cm
Cardento
old, vkk, 171cm
Dolce Vita
old, rn, 159cm
Winnetou
old, rnvkk, 166cm
Promoter
old, vkk, 169cm
Wondergirl
old, rn, 164cm
Dalida
old, mvkk, 165cm
Capitol
old, m, 172cm
Corofino
old, m, 171cm
Duvessa
old, rt, 167cm
Deauville
old, vkk, 168cm
Herbstglanz
old, m, 170cm
De Grande
old, vkk, 167cm

Isä Caretino on suurikokoinen 170cm korkea upea perlino ori Berliinin liepeiltä. Raameiltaan varsin tukeva, mutta hyvin sulavaliikkeinen joka nousi kansan tietoisuuteen jo nuorena. Ori syntyi Gestüt Verburgin siittolaan josta se myytiin viiden vuoden iässä Gestüt Weberhof nimiselle tallille siitosoriksi. Caretino hyväksyttiin jo ennen varsinaista kilpauraa oldenburgiin ja myöhemmin lukuisiin muihin kantakirjoihin myös muissa maissa. Ori teki vaikuttavan uran kouluradoilla vaikeissa luokissa joka johti räjähdysmäiseen suosioon tammojen keskuudessa. Periyttäjänä Caretino oli keskiverto riippuen tammasta, mutta pääosin ori periytti vahvasti kuuliaista luonnettaan sekä tukevaa rakennettaan liikkeiden ohessa. Orin jälkeläisistä löytyy monia menestyneitä kouluratsuja, mutta hyvin harva on yltänyt Caretinon tasolle.

Isänisä Caleostro oli voikko 166cm korkea ori kotoisin itäisestä Saksasta. Orin tiedetään olevan syntyisin yksityishenkilöltä josta hevonen myytiin vieroitusikäisenä hevoshuutokaupassa ihmiselle johon Caleostro teki vaikutuksen niin liikkeiden kuin värinsä vuoksi. Harmillisesti hevonen ei tullut toimeen muiden orien kanssa ja lopulta Caleostro ruunattiin neljän vuoden iässä kun kaikki keinot oli jo käytetty. Tätä ennen ori oltiin hyväksytty oldenburgin jalostukseen ja astunut pari tammaa, yhden tilan tamman ja yhden Gestüt Verburgin tamman. Ori kilpaili vaikeissa koululuokissa vaihtelevalla menestyksellä, Caleostro oli raskas ratsastaa joka vaati ratsastajaltaan jatkuvaa työskentelyä mikä teki menestymisen vaikeaksi. Lopulta ori myytiin kolme vuotta ruunaamisen jälkeen harrasteratsuksi.

Isänemä Winnetou oli melko isokokoinen, 166cm korkea ruunivoikko tamma Gestüt Verburgista jonne hevonen ostettiin siitostammaksi 10-vuotiaana. Tätä ennen kiltti ja hyväluonteinen Winnetou oli ollut harrastekäytössä joka oli kilpaillut harvakseltaan vaativissa koululuokissa. Tamman harvinaiset sukujuuret ja hyvä luonne tekivät vaikutuksen, myöhemmin Winnetou osoittautui myös mahtavaksi emätammaksi toimien emänä lukemattomia kertoja. Winnetou oli myös hyvin kaunis puoliverinen, siro ja hyvin linjautunut joka liikkui lennokkaasti. Tamma tunnettiin vahvana periyttäjänä joka synnytti aina varman menestyjän.

Emä Dalida oli suloinen 165cm korkea mustanvoikko tamma joka oli omistajalleen Zimmermannille erityinen sillä Dalida polveutui miehen kantatammasta ja Dalida oli viimeinen linjansa edustaja joka menehtyi varhain, kuuden vuoden iässä jalkavaivaan jolle ei ollut mitään tehtävissä. Tamma oli siro, luonteeltaan vallaton ja utelias joka tykkäsi olla siellä missä tapahtui. Tamma liikkui elegantisti ja kannatteli itseään hyvin joka sai aina hyvät pisteet jalostustapahtumista ratsastus- tai liikeosuudesta. Dalida varsoi vuotta ennen menehtymistään kaksoisvarsat, Capitolin ja toisen orivarsan joka harmillisesti menehtyi pian syntymän jälkeen.

Emänisä Capitol, tämä 172cm korkea musta merkitön ori oli hyvin erityinen jonka emä oli Zimmermannin kasvatuksen kantahevonen ja tukipilari jonka mukaan Capitol II myös nimettiin. Ori oli syntyessään isokokoinen ja kehittyi varhain jolla riitti sekä älyä että liikettä. Capitol aloitti kisauransa lupaavasti ja kohosi nopeasti vaativimpiin luokkiin joissa menestys oli melko tasaista, mutta lopulta kävi ilmi että Capitolin pää ei kestänytkään kilpahevosen elämää joten kisaura jäi vain haaveeksi. Orin emä oli huippuperiyttäjä jonka kaikki varsat olivat menestyneet kilparatsuina, joten luonnollisesti Capitolistakin piti tulla myös menestyvä ratsu. Orin jalostusura jäi vain yhteen varsaan sillä omistaja ei halunnut käyttää hermovikaista hevosta jalostuksessa.

Emänemä Deauville oli voikko melko iso tamma jonka päätä koristi suuri, sabinomainen merkki. Tamma oli kotoisin laatukasvattajalta jonka maine oli kirinyt moniin korviin jopa senkin jälkeen kun kasvattaja oli jäänyt eläkkeelle. Deauville oli moninkertaisesti palkittu tamma joka sai huippupisteet lähes jokaisesta kategoriasta ja kilpaili pitkän uran jopa Grand Prix tasolla asti vaihtelevalla menestyksellä. Siitoseläkkeelle tamma jäi 10-vuotiaana ja varsoi monta menestynyttä kouluratsua jotka vaikuttavat edelleen tänäkin päivänä jalostuksessa.

[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”253″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”0″ display_view=”caption-view.php”]

Päiväkirja

Historia

Jokainen ratsastaja tarvitsee hyvän kilpahevosen, mutta tämän hevosen kohdalla kyse oli suuremmasta sillä sen tulisi soveltua myös siitosoriksi. Nelly etsi hevosta viikkotolkulla, hän kävi koeratsastamassa ja katsomassa valehtelematta ainakin kymmentä eri hevosta ja ne olivat niitä jotka olivat karsiutuneet kymmenistä lukuisista eri ilmoituksista. Toki Nelly tiesi että oikean hevosen etsimiseen tarvittiin aikaa ja kärsivällisyyttä.

Lopulta Nelly löysi 2-vuotiaan mustan orin joka vaikutti kiinnostavalta vaikka oli nuorempi mitä nainen oli ajatellut. Siitä huolimatta hän päätti käydä katsomassa oria, mutta harmikseen varsan rakenne ei aivan vakuuttanut. Nelly oli jo tekemässä lähtöä kunnes Gestüt Verburgin omistaja Herra Zimmermann mainitsi että heillä oli eräs vanhempi ori tulossa myyntiin jota hän voisi käydä koeratsastamassa. Nellyn ilme kirkastui kun mies kertoi orista heidän kävellessään viereiseen tallirakennukseen. Capitol II oli 4-vuotias oldenburginori joka on aiemman varsan puolisisarus emän kautta. Emään Nelly oli ihastunut heti kun he olivat tammaa käyneet katsomassa.

Capitol II teki vielä suuremman vaikutuksen, ori ei ollut siro vaan raskaampaa mallia. Koeratsastuksen myötä kävi ilmi että ori osasi myös liikkua ja oli miellyttävä ratsastaa. Oli sanomattakin selvää että potentiaalia tulisi riittämään isoille radoille koulutuksen myötä ja kun tähän yhdistettiin vielä vaikuttava suku niin Nelly oli päätöksensä tehnyt. Hevonen ylitti reippaasti arvioidun budjetin, mutta hyvästä hevosesta ei tingitä jos sellainen osuu kohdalle.