Barga vd Halor

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, tamma
 • 162cm, ruunivoikko tobiano Ee/Aa/nCr/nTo
 • s. 15.04.2020 8v 6/20
 • ko Prix St. Georges
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Zonjiet Stud NA

Luonnekuvaus

Barga on joka tytön unelmahevonen jonka luonne ja sydän on puhdasta kultaa. Tamma on ehdottomasti helpoimpia hevosia mitä maapallo kantaa ja jota voi käsitellä aivan kuka tahansa sillä Bargalle käy kaikki. Barga on luonteeltaan myös hyvin siisti joka kiertää kaukaa kaikki lätäköt sekä kakkakasat ja pyrkii aina visusti likaamatta itseään, tästä syystä tamma loimitetaan aina jos on vähänkin huono sää sillä Barga on hyvin herkkäsieluinen joka stressaantuu jos ei ole asianmukaisesti loimitettu. Barga on helppohoitoinen, harjattavaa ei ole juuri nimeksikään ja jotenkin kummasti myös tamman kaviot ovat aina suhteellisen puhtaat. Hoitotoimenpiteiden aikana tamma seisoo rauhallisesti paikallaan, Barga tietää milloin on syytä olla paikallaan ja milloin ei. Tamma on sosiaalinen joka nauttii rapsutuksista ja herkuista, ehdottoman uskollinen kaikille niille joilla on tarjota tammalle huomiota.

Ratsuna Barga on herkkä, mutta ei liian herkkä joka antaa paljon anteeksi ratsastajalleen. Tammalta löytyy intoa tehdä vaaditut asiat ja vielä paljon siihen päälle sillä Barga on hyvin yritteliäs joka tekee paljon oma-aloitteisesti. Bargaa on helppo ratsastaa josta saa hyvin pienellä vaivalla paljon irti, se onkin tamman yksiä parhaimpia puolia. Vaikka tammasta ei uskoisi niin Barga on Prix St. Georges tason kouluratsu ja vieläpä vahva suorittaja omalla tasollaan, joka ei stressaa tai jännitä turhia vaan tekee aina parhaansa suorituspaineista tai hälinästä huolimatta.

image
  Tregaro kwpn, rnvkk tob, 160cm Carter
  kwpn, vkk, 164cm
  Camacho
  kwpn, rnvkk, 168cm
  Sovana
  kwpn, rt, 163cm
  Sonate
  kwpn, rn tob, 158cm
  Survivor
  kwpn, m tob, 164cm
  Sinai
  kwpn, rn, 155cm
  La Rocca kwpn, rt, 164cm Fokus kwpn, rt, 172cm Wodewil kwpn, rt, 170cm
  Goldlady kwpn, rn, 168cm
  Tanagra kwpn, rn, 167cm Artrix kwpn, rt, 168cm
  Athene kwpn, rn, 164cm
image
image

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Prix St. Georges

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
image

Huhtikuu 2020

Lupaava, nuori prinsessatamma La Rocca oli vasta hiljattain muuttanut Zonjietiin. Aluksi oli tarkoitus suunnata tamman kanssa suoraan kisakentille mutta lopulta tulin toisiin aatoksiin. La Rocca oli vielä nuori ja ehkäpä emätammana olo tekisi Rocalle hyvää tamman luonteen tuntien. Seuraava vaihe oli löytää Rocalle sopiva ori joten päädyimme Tregaroon joka oli pienikokoinen, vähemmän nätti ruunivoikonkirjava hollantilainen ori jonka luonne korvasi kaikki muut puutteet orissa. Asiassa oli paljon satunnaistekijöitä, ei ollut mitään näyttöä tai ennustetta siitä millainen varsasta voisi tulla. Pahimmassa tapauksessa varsa olisi kuin ilmetty emänsä, yhtä pieni kuin isänsä jonka rakenteessa ei ollut lainkaan hyvää sanottavaa.

Rocca oli eräänä aamuna varsonut ihastuttavan voikonkirjavan tammavarsan joka ei muistuttanut emäänsä missään asiassa. Isäänsä tammavarsa oli ehdottomasti tullut, mutta oli huomattavasti kookkaampi ja sirorakenteisempi. Roccan varsasta tuli lopulta Barga vd Halor joka päätettiin jättää kotiin, ei sitä kovin usein synny voikonkirjavia puoliverisiä. Tässä tapauksessa Barga oli Zonjietin historian toinen voikonkirjava, molemmilla Tregaro isänä. Barga on lupaava nuorukainen jolta tullaan tulevaisuudessa vielä odottamaan paljon.