Monsieur Chevalier

VH18-076-0065

bwp, ori
syntynyt 17.06.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikonkirjava (Ee/Aa/nT), 168cm
8v 01.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096)
© Silverwood Farm, photo by Suzanne Sturgill © Silverwood Farm, photo by Suzanne Sturgill © Silverwood Farm, photo by Suzanne Sturgill

 

  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

05.05.2019 Stall Fernweh, irtoSert (Päätuomari: Jannica)

Kouluratsastus 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3057.30p.

Tahti ja irtonaisuus 3748.65p.

Kesäkuu 2018

Idea Monsieur linjasta lähti aikoinaan liikkeelle komeasta belgianorista, Monsieur Mouchesta. Monsieur Mouchelle valittiin tobiano tamma Atorinasta, josta syntyi tobiano ori Monsieur Ouille. Luonnollisesti Monsieur Ouille jätti jälkeensä orivarsan linjaa jatkamaan ja ruunikko tobiano orivarsa nimettiin Monsieur Monetiksi. Monsieur Monet ei ollut yhtä hyvärakenteinen kuin edeltäjänsä, mutta ori oli kuitenkin säänkestävä kouluratsu, joka oli hiljattain saanut uransa purkkiin, joka taas tarkoitti sitä että oli aika jättää jälleen yksi Monsieur varsa Zonjietiin.

Lyhyen harkinnan jälkeen päätimme valita emätammaksi oman kasvattimme, Emaldan ja varsa tulisi olemaan tamman ensimmäinen. Emalda oli ollut varsasta lähtien arka ja pelokas hevonen, joten toivoimme että Monetin rohkea luonne yhdistettynä Emaldan luonteeseen tulisi tasoittamaan myös varsan luonnetta. Kirjava orivarsa syntyi täysin ajallaan ja alusta lähtien Emalda oli hyvin omatoiminen emä, joka ei tarvinnut apua missään asiassa. Tamma pyöräytti kirjavan orivarsan maailmaan kuin mikäkin konkari. Emalda osoittautui hyvin suojelevaksi emäksi, joka ei päästänyt lähelleen muita kuin vain tuttuja ihmisiä ja nekin vasta harkinnan jälkeen.

Kirjava orivarsa oli täysin emänsä vastakohta, siinä missä Emalda oli arkajalka, oli orivarsa taas rämäpää joka mielellään kokeili rajojaan erityisesti ihmisten kanssa. Kolmannen polven Monsieur kasvatti ristittin Monsieur Chevalieriksi, josta toivotaan vielä kasvavan järkevä ja tasapainoinen kouluratsu vanhempiensa tapaan. Vaikka Chevalierin vanhemmat eivät olleet rakenteellisesti parhaimmasta päästä, oli Chevalier ilmeisesti perinyt rakenteensa isovanhemmilta, sillä orista kasvoi huomattavasti korrektimpi ratsu mitä vanhemmistaan.