Diadem

KTK-III
(18 + 17 + 16 + 17 = 68p.)

KRJ-II
(7 + 40 + 20 + 20 + 8,5 = 95,5p.)

image

Perustiedot

 • selle francais, tamma
 • 167cm, ruunikko Ee/AA
 • s. 15.11.2014 8v 10/15
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut L. Chevrolet FR

Luonnekuvaus

Diadem on luonteeltaan hyvin energinen ja levoton tamma, joka kyllästyy hyvin nopeasti ja ikävystyttyään kehittelee omaa tekemistään. Hätähousun luonteestaan huolimatta tamma on hyvin sosiaalinen eläin, joka tulee toimeen koko eläinkunnan kanssa puhumattakaan ihmisistä. Tamman voi huoletta tarhata vaikeankin hevosen kanssa sillä Diademilla on taito tulla toimeen aivan kaiken kanssa. Ihmisiä kohtaan tamma on hyvin seurallinen ja perso kaikelle syötävälle, nauttien kaikesta saamastaan huomiosta. Vaikka Diadem on energinen, niin tamma on silti hyvin nöyrä ratsu joka pyrkii aina noudattamaan ratsastajansa apuja sanatarkasti.

image
  Deniel
  sf, rt, 169cm
  Flavien
  sf, m, 167cm
  Funky 
  Alpenfeld 
  Blanche
  sf, rn, 163cm
  Nepal  
  Albetha 
  Dianne
  sf, rn, 164cm
  Boniface
  old, rn, 166cm
  Futurist 
  Javota 
  Clementine
  sf, rn, 163cm
  Alvius  
  Dakota 
image image

Isä Deniel on sirorakenteinen komea ori, joka on niittänyt menestystä niin näyttelyissä kuin koulukentilläkin. Fiksu ori osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa ja sen kanssa on mukava lähteä kisamatkalle. Raudikkoa on esitelty jos minkälaisessa tapahtumassa ja aina se on saanut kiitettävää palautetta. Jalostukseenkin Denielia on käytetty mutta varsin maltillisesti, ainakin vielä. Kolmen astutuskauden jälkeen orin kanssa on jälleen keskitytty kisaamaan. Todennäköisesti ori tulee vielä myöhemmin uudestaan tarjolle mikäli nykyisten varsojen kapasiteetti todentaa orin kyvyt periyttäjänä.

Isänisä Flavien on lapsenmielinen ori, jonka kanssa täytyy olla määrätietoinen, jotta kaikki sujuu asiallisesti. Vaikka käsiteltäessä ori on ikuinen lapsi niin liikkeet ja ratsastettavuus on omaa luokkaansa, positiivisella tavalla. Kansallisella tasolla kilpaillut GP-tason ori on palkittu useita kertoja kirkkaimmalla palkinnolla ja sen kysyntä jalostuksessa on yllättänyt orin omistajat. Jalostukseen Flavienia on kuitenkin käytetty harkitusti, sillä suvussa on paljon tunnettuja periyttäjiä.

Emänemä Blanche oli vakavamielinen ja hyvin harkitsevainen luonne. Hyvät liikkeet omannut ruunikko kilpaili menestyksekkäästi Intermediaire I tasolla mutta parin kokeilun perusteella ei rahkeet ihan riittänyt GP-tasolle. Jalostukseen tätä hyvärakenteista tammaa käytettiin vain kahden varsan verran vaikka sukunsa puolesta tammasta olisi voinut olla hyväksi periyttäjäksi. Blanche jouduttiin lopettamaan vasta 16-vuotiaana vakavan ähkyn seurauksena.

Emä Dianne on upea koulutamma isoilla liikkeillä ja kultaisella luonteella. Helposti käsiteltävä tamma niin kotona kuin maailmallakin, joten mikään ei ole tuottanut Diannen kanssa ongelmia. Loistavat isot liikkeet ovat siivittäneet tämän upeuden useita kertoja parhaalle palkinnolle GP-tasolla niin kotimaassaan kuin muuaallakin Euroopassa. Kisaura kuitenkin katkesi tamman säikähdettyä maastossa ja rikottua jalkansa. Sittemmin tamma siirtyi jalostuksen pariin ja tähän mennessä se on varsonut kolmesti ja mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu niin tammalla ehtii vielä teettää 2-3 varsaa.

Emänisä Boniface on raamikas ja massava raudikko, joka kokoonsa nähden liikkuu yllättävän ketterästi. Intermediaire tasolla mukavasti menestynyt ori on luonteeltaan eloisa mutta ihmistä kunnioittava. Vaikka Boniface on tuntemattomasta suvusta tullut laadukas ori, niin sen koon vuoksi oria ei ole haluttu käyttää jalostuskessa niin paljon kuin sen meriiteillä olisi voinut olettaa. 19-vuotias ori viettää tällä hetkellä eläkettä Hollannissa sijaitsevalla tilalla.

Emänemä Clementine on ruunikko hevonen sana parin kaikessa merkityksessä. Hyväluonteisen tamman on kasvattanut pieni siittola Pohjois-Saksassa suurelta yleisöltä tuntemattomista vanhemmista. Lennokkaat liikkeet ovat siivittäneet tämän tamman kerta toisensa jälkeen voittoon GP-tasolla niin Saksassa kuin muuallakin Euroopassa. Meriittiensä ansiosta tamman kaikki neljä varsaa ostettiin korkeaan hintaan tavoitteellisille kilpailijoille ratsuiksi ja mahdollisuuksien mukaan myös jalostukseen.

VRL-10878

image
image

Näyttelymenestys

24.11.2019 Delmenhorsti VSN RCH (3,5+4+4+4+3,5+4+3+3+3+3 = 35p)

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 8/7 Kuuliaisuus ja luonne 3058.47p Tahti ja irtonaisuus 3641.64p
imageimage

Elokuu 2019

Million oli varsa joka syntyi Zonjietiin pitkän, kuivan kauden jälkeen. Orivarsan syntymää odotettiin kuin kuuta taivaalta, olihan varsan isä sentään voikko komea (mutta ikävä kyllä myös tyhmä) I Need A diadem, joka oli tunnettu myös valtavasta koostaan. diadem ei ollut älykäs ja oria kuvastikin täysin sanonta "Halvalla hullut huvit, idiootilla ilmaiset". No, diadem oli kuitenkin ihan puhdas puoliverinen vaikka kaikki muu orissa epäilyttikin. diademi oli sentään komea, vaikka idiootti, mutta ei täysin toivoton kouluratsu. Varsat kuuluivat suunitelmiin, tietysti mahdollisimman pian. Luulimme tekevämme varman valinnan kun valitsille varsalle emäksi Diademin, aivan ihanan ja taitavan kouluratsun joka oli jo kokenut siitostamma.

A Million jätti syntyessään lähtemättömän vaikutuksen. Syntymä kävi ongelmitta ja pian varsa olikin jo muutaman yrityksen jälkeen jaloillaan. Kaikki sujui kuten pitikin, kunnes orivarsa alkoi näyttää samoja luonteenpiirteitä mitä isässään. Pian opimme että mitään ei kannattanut jättää orivarsan ulottuville, sillä orivarsa oli hyvin utelias ja kokeilunhaluinen joka ei tuntunut omaavan lainkaan maalaisjärkeä. Ehdottomasti isänsä poika, mutta hyvin rakastettava. Emänsä tavoin Million oli seurallinen, joka rakasti ihmisiä ehdoitta vaikka älykkyysosamäärä oli tullut suoraan isältä. Vaikka Milli oli yhteistyöhaluinen, niin ikävä kyllä orivarsan paksuun kalloon oli hankala opettaa asioita vaikka yritteliäisyyttä orivarsalta ei puuttunut.

Tammikuu 2019

Diadem saapui Zonjietiin neljän muun puoliverisen kanssa Wolf Sporthorsesin lopetusmyynnin yhteydessä. Saksalainen Wolf Sporthorses oli minulle ennestään nimeltä tuttu puhumattakaan omistajasta, jonka tiesin hyvin. Kun Wolf Sporthorses sitten ilmoitti lyövänsä ovet lukkoon ja hevoset myyntiin, oli harmissani mutta samalla hyvin innoissani sillä talli oli täynnä laadukkaita kouluratsuja kattaen yhteensä huimat 80 hevosta. Juuri sillä hetkellä minusta tuntui kuin olisin voinut ostaa kaikki 80 hevosta. Tosin se olisi luultavasti ajanu Zonjiet Studin konkurssiin, joten yritin ajatella järkevästi. Lopulta oltiin siinä vaiheessa että olin karsinut potentiaaliset vaihtoehdot kahteenkymmeneen, karsittuani näitä vielä hieman lisää oli ehdokkaita enään vain kymmenen.

Diadem oli porukan viimeinen hevonen joka lastattiin ulos traileristä. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut ehkä viisainta lastata Diadem heti ensimmäisenä, sillä tamma kyllästyi odotteluun ja oli jo siinä ajassa ehtinyt hajotta heinäverkkonsa palasiksi trailerin lattialle. Jos olisimme odottaneet vielä lisää, niin pian myös itse traileri olisi saanut osakseen tamman levottomuuden. Sentään tamma käyttäytyi mallikelpoisesti muihin nähden, vaikka polkikin hyvin levottomana jalkaa luimistellen aivan kaikelle. Tästä huolimatta Diadem tuli heti hyvin juttuun uusien ihmisten kanssa hamuten pian tuttavallisesti (ilmeisesti tottuneesti) herkkuja taskuistani ja näyttäen pian hyvin happamalta kun tajusi että taskuissani ei ollut mitään paitsi eksynyt heinänkorsi.

Myönnetään, kiinnostuin Diademista alunperin tamman kantakirjan vuoksi. Sellerit olivat meillä aivan liian aliarvostettuja osittain sen vuoksi että kantakirjan jalostus oli hyvin vapaata. Kuka vain olisi sanonut että Diadem olisi erinomainen hankinta. Tammalla oli suku, rakenne ja taidot kohdillaan, sekä kaksi varsaa jotka kertoivat että ei Diadem lainkaan hullumpi siitostamma ollut.