A Million Reasons

KTK-III
(14+15+16+15=60p.)

image image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, ori
 • 171cm, ruunivoikko Ee/Aa/nCr
 • s. 22.08.2019 8v 04/20
 • ko Intermediate I
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Zonjiet Stud (VRL-00096) NA

Luonnekuvaus

Voisimmepa väittää että Million on tarkoin suunniteltu kasvatti. Ruunivoikko ori sai alkunsa siitä kun tallin inhotuin hevonen, jättikokoinen I Need A Dollar päätettiin astuttaa kokeilumielessä korrektilla tammalla Diademilla. Tulos ei ollut aivan toivottu, Million peri emänsä ratsastusominaisuutensa ja isänsä luonteen jota ei riitä sanat kuvailemaan.

Million on isäänsä hieman siedettävämpi hevonen, epänormaali se on joka tapauksessa joka onnistuu saamaan itsensä solmuun tilanteessa missä tahansa näyttää typerältä yrittäessään selvitä aiheuttamastaan sotkusta. Isänsä tavoin Million ei sentään hajota vaatteita retuuttamalla niitä hampaissaan, tosin ori tykkää napata hampaisiinsa kaiken irtaimiston joka näyttää hauskalta kuten harjat, riimunnarut. Olisihan se nyt tylsää jos kaikki sujuisi ongelmitta, ainakin Millionin mielestä mutta muut ovat eri mieltä. Million on sikäli helppo käsitellä että orin kanssa sujuvat kaikki hoitotoimenpiteet tosin omalla painollaan. Omalla tavallaan Million on herttainen hevonen, mutta toisinaan hyvin raivostuttava joka ei aina ymmärrä omia rajojansa, tosin normaalia hevosta siitä ei saa millään vaikka se ihan hieno hevonen onkin.

Ratsastaessa Million eteenpäinpyrkiväinen, innokas ja jossain määrin nöyrä ratsu, joka kyllä suorittaa jollain tasolla ja jossain tilanteissa. Millionia houkuttaa kovasti kaikki vehreä jota kohti ori aina kurkottaa, mutta jos ratsastaja on riittävän päättäväinen niin ori kykenee keskittymään suorittamiseen. Million on ehdottomasti tullut emäänsä joka on perinyt emältään vain hyviä ominaisuuksia. Millionia voi olla vaikea motivoida, joten ori vaatii selkäänsä kokeneen kuskin joka ei anna tuumaakaan periksi. Million suorittaa jos tietää että ratsastajalla on ohjat käsissä, muutoin ori touhottaa omaansa ja yrittää ottaa tilanteen haltuunsa.

Million on aina hyvin innostunut kisapaikoilla joka ei edes ymmärrä stressata, niin kovasti ori intoilee, touhottaa omaansa johon voi olla vaikea saada kontaktia. Aikansa intoiltuaan Million yleensä tasaantuu jonkun verran kun on saanut tarpeekseen kisapaikan hälinästä ja kaikesta siitä väenpaljoudesta. Verryttelyissä ori on melko poissaoleva, joka vaatii aikansa lämmetäkseen. Tärkeintä on saada Million kuulolle ja keskittymään, niin orin saa toimimaan myös suorituksen aikana.

image
  I Need A Dollar
  kwpn, vkk, 178cm - KTK-III
  Daymoon
  kwpn, rt, 171cm
  Foxley kwpn, rt, 168cm
  Mendelykwpn, m, 165cm
  Be My Charm
  kwpn, vkk, 166cm
  Casimirkwpn, vkk, 178cm
  Havannakwpn, rt, 162cm
  Diadem
  sf, rn, 167cm - KTK-III, KRJ-II
  Deniel
  sf, rt, 169cm
  Flavien sf, m, 167cm
  Blanchesf, rn, 163cm
  Dianne
  sf, rn, 164cm
  Bonifaceold, rn, 166cm
  Clementinesf, rn, 163cm
image
image

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I

Kouluratsastuksessa tasolla 9/8

image

Tammikuu 2023

Milion on ollut nyt lähes vuoden sairaslomalla. Vuosi sitten kävi huono tuuri kun ori onnistui telomaan itsensä traumaperäisesti. Millionin kaltaiselle hevoselle oli todella vaikeaa olla vain tekemättä mitään kuukausiin ja yritimme keksiä vaikka mitä virikkeitä orin karsinaan tylsistymisen estymiseksi. Kuntoutus oli pitkä prosessi mutta puolen vuoden jälkeen pystyimme vihdoin aloittaa hiljalleen orin kuntouttamisen. Million oli ollut todella apea koko sairastumisen ajan vaikka yritimme parhaamme keksiäksemme orille tekemistä. Kuntoutuksen aloitettua orin mieliala on kohonnut valtavasti mistä olemme valtavan kiitollisia. Pitkä toipumisprosessi on ollut rankkaa kaikille, etenkin itse hevoselle. Eläinlääkäri kävi tarkastamassa orin kahdeksan kuukautta onnettomuuden jälkeen. Vamma oli parantunut hyvin mutta eläinlääkäri ei osannut vielä antaa takeita olisiko Millionista enää kisaratsuksi.

Vuoden jälkeen Million oli jo lähes ennallaan mutta liikkumisessa oli silti vielä havaittavissa pientä epäpuhtausta. Päätimme että emme riskeeraisi Millionin terveyttä joten kouluradoilla oria ei tultaisi enää näkemään vaan ori tulisi tekemään viimeisen esityksensä laatuarvostelutilaisuudessa kuukauden päästä joka oli kevyempi tapahtuma perinteisiin kisoihin verrattuna. Tarkkailemme Millionin liikkumista ja tarvittaessa ori vedetään pois tilaisuudesta. Millionilla on takanaan vaikuttava ura ja ori on jo ehtinyt antaa paljon jalostuksessa.

Elokuu 2019

Million oli varsa joka syntyi Zonjietiin pitkän, kuivan kauden jälkeen. Orivarsan syntymää odotettiin kuin kuuta taivaalta, olihan varsan isä sentään voikko komea (mutta ikävä kyllä myös tyhmä) I Need A Dollar, joka oli tunnettu myös valtavasta koostaan. Dollar ei ollut älykäs ja oria kuvastikin täysin sanonta "Halvalla hullut huvit, idiootilla ilmaiset". No, Dollar oli kuitenkin ihan puhdas puoliverinen vaikka kaikki muu orissa epäilyttikin. Dollari oli sentään komea, vaikka idiootti, mutta ei täysin toivoton kouluratsu. Varsat kuuluivat suunitelmiin, tietysti mahdollisimman pian. Luulimme tekevämme varman valinnan kun valitsille varsalle emäksi Diademin, aivan ihanan ja taitavan kouluratsun joka oli jo kokenut siitostamma.

A Million jätti syntyessään lähtemättömän vaikutuksen. Syntymä kävi ongelmitta ja pian varsa olikin jo muutaman yrityksen jälkeen jaloillaan. Kaikki sujui kuten pitikin, kunnes orivarsa alkoi näyttää samoja luonteenpiirteitä mitä isässään. Pian opimme että mitään ei kannattanut jättää orivarsan ulottuville, sillä orivarsa oli hyvin utelias ja kokeilunhaluinen joka ei tuntunut omaavan lainkaan maalaisjärkeä. Ehdottomasti isänsä poika, mutta hyvin rakastettava. Emänsä tavoin Million oli seurallinen, joka rakasti ihmisiä ehdoitta vaikka älykkyysosamäärä oli tullut suoraan isältä. Vaikka Milli oli yhteistyöhaluinen, niin ikävä kyllä orivarsan paksuun kalloon oli hankala opettaa asioita vaikka yritteliäisyyttä orivarsalta ei puuttunut.

Millionista kasvoi varsin hieno nuorukainen, joka oli ratsun ominaisuuksiltaan enemmän tullut emäänsä vaikka muuten luonne oli täyttä isää.