Roxanne CLW

VH18-044-0062

KWPN, tamma
syntynyt 02.04.2018
koulupainotus
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
voikko (ee/Aa/nCr), 164cm
8v 12.05.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Caswell Sporthorses
KRJ-III
(5 + 40 + 20 + 10 + 8 = 83p.)

Philemon v.d. Halor Pikachu Chu Chu Furfrou
Better Than You
Fortunata - KRJ-II Olympic
Zafira
Maceira Da Vinci - KTK-II D'Angelo
Real Delight
Madalena do Mar Morano
Maia Do Mar

Jälkeläiset

kwpn t. Rafada vd Halor (i. Wow'em van der Roibrant)

Kilpailumenestys

Kuuliaisuus ja luonne 3219.98p
Tahti ja irtonaisuus 3857.94p
Kouluratsastuksessa 7077.92p
Vaikeustasolla 11/10

Päiväkirja

Toukokuu 2015
Sen jälkeen kun Roxanne oli muuttanut Zonjietiin vuotiaana, olin vain haaveillut Roxannen tulevista kultaisista varsoista. Kaikkien yllätykseksi tamma oli pärjännyt melkoisen hyvin kouluradalla odotuksiin nähden ja pian uskalsin viimeinkin alkaa haaveilemaan Roxannen ensimmäisestä jälkeläisestä. Enään piti vain valita ori. Heti ensimmäisenä katseeni osui Wow'em van der Roibrant nimiseen ruunikkoon suurimerkkiseen oriin. Wow oli ollut meillä iät ja ajat, mutta isäksi ori ei ollut päässyt. Wow oli korrekti rakenteeltaan ja pärjännyt erinomaisesti Grand Prix luokissa.

Noin vuotta myöhemmin Roxanne varsoi kauniin voikon tammavarsan, joka oli kuin suoraan unelmistani.. No paria sukkaa lukuunottamatta. Kun Rafadaksi ristitty tamma kasvoi, niin kävi ilmi että tammavarsa oli melkoinen jukuripää. Tyypillinen tamma siis. Ja varsin kranttu. Rafada ei päästänyt ketä tahansa lähelle ja tamma testasi huolella ihmiskokelaansa. Jos kiersi tamman takaa, sai potkun ja jos erehtyi varomattomasti putsaamaan kavioita, sai hampaanjäljet ahteriin. Varsin ihastuttava luonne. Nykyisin Zonjietissa on tasan kolme ihmistä jotka Rafada on hyväksynyt. Jasper ei ole yksi niistä, miesrukka erehtyi kerran varustamaan tamman ja sen jälkeen Jasperia ei ole liiemmin Rafadan lähettyvillä näkynyt.

Huhtikuu 2018
"Snff, Fortunatasta tuli justiinsa isoäit.. JASPER se varsa on myynnissä!!", huudahdin Jasperille joka ei selvästi pitänyt siitä että olin aivan miehen vieressä. "Et voi olla tosissasi, sillä on sama emänemä kuin juuri ostetulla Vizzinillä", mies tokaisi selvästi ärsyyntyneenä. "Ei se haittaa, tää varsa on sentään voikko", sanoin ja sain osakseni vain syvän hiljaisuuden. Mietin mielessäni että olikohan hiljaisuus myöntymisen merkki vai eikö mies keksinyt enään mitään sanottavaa. Viiden minuutin hiljaisuuden jälkeen Jasper nousi ylös sanoen "Selvä, jos hankit sen varsan niin saat luvan maksaa sen omasta pussistasi". No eihän minun tarvinnut enään toista kertaa miettiä. Varsalla oli toki hintaa, mutta tuumasin että kyllä se maksaa itsensä takaisin ajan saatossa.

Seuraavina päivinä Jasperin ja minun välillä vallitsi syvä hiljaisuus. Mies oli selvästi näreissään, vaikka olikin myöntynyt. Minulla taas oli liian kiire valmistella talli varsaa varten. Olimme kasvattajan kanssa sopineet että varsa lähetettäisiin Zonjietiin seuraavalla viikolla. Minun ei tarvinnut käydä katsomassa varsaa Hollannissa asti, sillä kasvattaja oli hyvinkin tuttu entuudestaan. Kasvattaja oli kuvaillut tammavarsaa hieman hapannaamaksi ja vakavaksi, joka oli erityisen hyvää pataa kissojen kanssa. Uuden hevosen saapuminen on aina yhtä jännittävää. Ongelmia tuli saada Roxanne pois trailerista, tamma päätti nimittäin iskeä jalkansa maahan kieltäytyen liikkumasta. Tarvittiin kolme miestä saada tamma ramppia pitkin alas. Kun Roxannen kaviot koskettivat hiekkaa, päätti tamma selvästi että hei, ei se ollutkaan niin kamalaa ja päästi ilmoilleen suloisen kimakan hirnahduksen. Roxanne ihastui erityisesti Jasperiin. Tamma tuntui hieman loukkaantuvan kun ei saanut Jasperiltaan haluamaansa vastakaikua. Seuraavaksi tammavarsa päätti koittaa, josko minusta olisi enemmän kaveriksi. Rapsutin tammaa ja pyysin anteeksi idioottimaisen mieheni puolesta.