Sir Glanton

VH18-076-0041

bwp, ori
syntynyt 04.05.2018
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
ruunikko (EE/AA), 167cm
8v 18.08.2018
ko Grand Prix
kasvattanut Zonjiet Stud

KTK-II
19 + 19 + 19 + 19 = 76p

KRJ-I
8,5 + 40 + 22 + 20 + 14,5 = 105p

Sir du Glaer - KTK-III Sirocco Tullius
Doryane
Pescia Theophrastus
Pearl
Romantica - KTK-II, KRJ-I Timoko Polaire
Jane Grey
Amira Norwest
Great Hope

Jälkeläiset

kwpn t. What A Treasure e. What A Lady
bwp o. Sir Winston e. Wielanda

Luonnekuvaus

Rukoilimme että Glanton ei olisi perinyt emänsä temperamenttiansa, mutta onni ei selvästi ollut puolellamme. Jo tunnin ikäisenä rääpäleenä Glanton oli osoittanut temperamenttisuutensa, mutta onneksi orista kasvoi jotakuinkin järkevä eläin. Vaikka Glanton on ikuinen tulisielu, on ori kuitenkin hyvin nöyrä ja seurallinen (isältänsä perittyä, luojan kiitos), joka rakasti kaikkea saamaansa huomioita eikä ikinä arkaillut mitään, josta oli emää kiittämiin. Orin seurassa eivät pärjää arkajalat ori on toisinaan hyvin kiivas, kuumuu helposti jonka rauhoittelemiseen saa käyttää pitkä tovi.

Glanton on hieman arvaamaton, joten ori on aina syytä pitää kiinni hoitotoimenpiteiden ajan. Glanton rakastaa pitkiä harjaustuokioita ja tietysti rapsuttamista lempipaikastaan, jos herkkuja, vielä parempi. Yleisesti ottaen Glanton pysyy hyvin hallinnassa jos käsittelijällä on varmat otteet ja mieluiten miespuolisen käsittelijän jolla on riittävästi voimaa energisen Glantonin pitelemiseen. Ori reagoi herkästi äkillisiin liikkeisiin ja ääniin, joten hoitajan on osattava olla varuillaan joka hetki. Muutoin ori on hyvin rento, mutta kun Glanton tietää olevansa lähdössä ulos, ei ori meinaa pysyä pöksyissään. Yleensä tallista saakin lähteä puoliravia ulos jolloin jää mietittäväksi kumpi vie kumpaa.

Glanton on hyvin energinen ja herkkä ratsu, jonka suhteen on tärkeää suunnata orin energiat oikein. Toisinaan Glantonin joutuu alkuverryttelemään maasta käsin joko juoksuttaen tai taluttaen sillä kuumuvan orin on hankala pysytellä lyhyin ohjin käynnissä. Tärkeää on pitää Glanton koko verryttelyiden ajan rauhallisena ja keskittyneenä sekä tarjota orille riittävästi monipuolisia tehtäviä. Glantonilla on myös taipumusta kuumua laukan aikana, joten monipuoliset raviverryttelyt ovat tarpeen aluksi. Ori on myös hyvin herkkä, kulkee omalla moottorillaan joka on hyvin eteenpäinpyrkiväinen, mutta kuuntelee hyvin ratsastajaansa jos ori on saatu rennoksi ja keskittyneeksi.

Glanton tykkää matkustaa yksin, mutta ori ei pahastu myöskään hevosseurasta. Glantonille käy kaikki. Vaikka kisapaikat on jo tutuiksi nähty, niin hyppyyn pystymiset ja steppailut ovat ihan tuttua kauraa. Glanton ratsastetaan aina ennen kisasuoritusta kotona aamulla, jotta orista saataisiin pahimmat energiat ulos. Kisapaikalla ori on entistä innostuneempi ja rentoutuu yleensä vasta pitkien alkuverryttelyiden myötä. Ratsastajalla onkin orissa täysi piteleminen, mutta orin suoritukset ovat aina tasaisen varmoja.

Päiväkirja

Marraskuu 2018
Wielanda oli astutettu viikko sitten tilan omalla orilla, Sir Glantonilla. Vaikka kyseessä oli kaksi täysin erilaista hevosta sukujuurineen, niin silti kummankin vanhemmat olivat muuttaneet Zonjiet Studiin viiden muun hevosen joukossa, jotka olivat kaikki tietysti heräteostoksia mutta joiden hankkimista en ole katunut päivääkään. Wielanda ja Sir Glanton olivat molemmat vanhempiensa ensimmäisiä varsoja, joten tietysti kaikki oli vielä hieman riskipeliä kun emme voineet olla varmoja mitä ominaisuuksia varsa tulisi perimään. Wielanda oli ollut jo päivän ikäisestä lähtien oikea rämäpää ja uhkarohkea hevonen, mutta samalla kuitenkin hyvin nopea oppimaan joka oli osoittautunut hyödyksi kun tamman ratsukoulutusta oltiin aloitettu. Sir Glanton oli puolestaan hieman temperamenttinen luonteeltaan, joskin hyvin sosiaalinen ja seurallinen.

Eräänä päivänä Wielanda oli varsonut ruunikon orivarsan, olimme hieman pettyneitä että varsa ei ollut perinyt isänsä tummaa väritystä, mutta emmeköhän sopeutuisi asiaan. Vaikka orivarsa oli Wielandan ensimmäinen, niin käyttäytyi tamma kuin mikäkin kokenut siitostamma. Olimme huojentuneita huomatassamme että kaikki sujui erinomaisesti. Olimme toivoneet orivarsaa, sillä halusimme ehdottomasti päästä jatkamaan isälinjan nimiteemaa. Isipappa Sir du Glaer oli linjan kantahevonen, josta Sir Glanton polveutui. Lopulta päätimme nimetä varsan Sir Winstoniksi, tutummin kuitenkin vain Winston tai Vinski.

Winston kasvoi hyvin nopeasti oikein komeaksi nuorikoksi. Jo vuotiaana Winston oli hyvin kehittynyt ikäisekseen ja osoitti jo tällöin vaadittavia ominaisuuksia mitä kouluratsulta vaaditaan. Winston oli selvästi perinyt molempien vanhempiensa piirteet, isänsä tavoin ollen temperamenttinen ja emänsä tavoin hurjapää, joka ei (ikävä kyllä) pelännyt mitään. Muutaman kerran Winston on jo juossut sähkölangoista läpi, koska ori ei tuntunut ottaneen opikseen niin jouduimme lopulta siirtämään Winstonin toiseen tarhaan. Luojan kiitos Winston on surkea hyppääjä joten ei ole pelkoa että ori hyppäisi puuaidan yli. Onhan Winston hieman hankala hevonen toisinaan, mutta nopea oppimaan ja tekee mielellään töitä. Orilla on aivan uskomattomat liikkeet ja Winstonilla on kaikki mahdollisuudet pärjätä kouluratsuna.

Toukokuu 2018
Olimme päättäneet varsottaa kiivasluontoisen Romantican, joka ei tuntunut tulevan toimeen oikein kenenkään kanssa. Lukuisista vastoinkäymisistä huolimatta Romantica oli menestynyt yli odotusten kouluradoilla. Päätimme jättää tamman uran lyhyeen, sillä uskoimme että Romantican kiivasluonteisuus koituisi vielä tamman turmioksi. Orivalintaa saisi miettiä hyvin tarkkaan ja vain toivoa että varsa ei tulisi perimään emänsä kiivasluontoisuutta, jos isäoriksi valittaisiin rauhallinen eläin. Lopulta päädyimme ruunikkoon Sir du Glaer nimiseen oriin, joka ei ehkä hurmannut rakenteellaan, mutta ori polveutui erinomaisista linjoista ja kaiken lisäksi Sir du Glaer oli luonteeltaan mitä ihanteellisin hevonen.

Noin vuotta myöhemmin Romantica oli varsonut kauniin orivarsan, joskin meitä molempia hämmästytti varsan lähes musta karva. Molemmat vanhemmat olivat ruunikoita, isä oli EeAa testattu, joskin Sir du Glaer oli tummanruunikko ja uskoimme isäorin olevan syypää orivarsan mustanruunikkoon väritykseen. Epätavallista. Meillä oli jo nimet mietittynä varsalle, halusimme ehdottomasti antaa orivarsalle nimeksi isään viittaavan nimen ja myöhemmin varsa ristittiin viralliseksi Sir Glantoniksi.

Oli selvää että Sir Glanton oli perinyt emältänsä temperamenttinsa, mutta onneksi jotain piirteitä oli tullut myös isältä. Sir Glanton oli seurallinen hevonen ja hyvin nöyrä luonteeltaan, joskin tammat koituivat Sir Glantonin heikkoudeksi. Sir Glantonilla oli synnynnäisesti erinomaiset liikkeet ja luonteen huomioon ottaen orista kasvaisi vielä erinomainen kouluratsu. Rakenteensa Sir Glanton oli selvästi perinyt isältään (luojan kiitos) ja oli huomattavasti Sir du Glaeria korrektimpi.