Miljöö

Historian havinaa...

Defectiven tallin tiluksilla on alunperin ollut maatila. Muistona vanhoista ajoista on vanha kartano, joka toimii edelleen päärakennuksena ja tilan omistajan kotina. Vanha keltainen puutalo nököttää pihan paraatipaikalla pienehkön ja siististi hoidetun puutarhan ympäröimänä. Toinen tilan historiasta muistuttava rakennus on vanha valkoiseksi rapattu kivinavetta, joka majoittaa nykyään jo kilpauransa lopettaneita hevosia.

Näillä mailla on asunut ratsuhevosia ennenkin. Alunperin tila oli lypsykarjatila, mutta myöhemmin tilalla alettiin kasvattaa estehevosia. Hevoskasvatus ei kuitenkaan koskaan saanut niin paljon tuulta alleen, että se olisi ollut kannattavaa, joten hevoset hävitettiin tilalta kokonaan. Tilalla tapahtui sukupolvenvaihdos 1930-luvulla, jolloin myös lypsykarja haluttiin vähittää tilalta. Uusi isäntä halusi keskittyä vain maanviljelyyn ja tilalla alettiinkin viljellä vehnää. Maanviljely oli kannattavaa ja naapurit alkoivat odottaa innolla uutta sukupolvenvaihdosta, koska he halusivat tietää mitä tilanomistajan poika keksisi. Sukupolvenvaihdosta ei koskaan tullut. Tilan poika lähti Länsi-Saksan pääkaupunkiin Bonniin opiskelemaan lakimieheksi. Hänen isänsä kuoltua maatila jäi kymmeniksi vuosiksi tyhjilleen. Tila pysyi saman suvun omistuksessa koko tämän ajan ja se siirtyi aina perintönä sukupolvelta toiselle. Tarkalleen ottaen tila oli lähes autio vuoteen 2012 asti, jolloin tilan perinyt nainen päätti laittaa paikan myyntiin. Seuraavana vuonna perustettiin Defective.

Nykypäivänä

Siisti tallipiha pitää nykyään sisällään kaikenlaista. Pihaan tullaan lehmusten reunustamaa tietä pitkin, ja lehmusten toisella puolella avautuu hehtaarikaupalla laidunmaata. Defectiven hevoset saavatkin ulkoilla suurilla nurmipohjaisilla laitumilla vuoden ympäri, joka päivä. Heti pihaan tultaessa tullaan päätallin edustalle. Parkkipaikalta lähtee useampi tie eri puolille pihaa. Tiet on nimetty kyltein, jotta jokainen vierailija osaa mennä juuri sinne minne oli tarkoituskin.

Vanha navetta ei enää riittänyt majoittamaan kaikkia Defectiven hevosia. Päätettiin rakentaa toinen talli, joka tulisi majoittamaan Defectiven nuoret ja kilpailevat hevoset. Vanhan navetan viereen rakennettiin suuri talli, joka on navetan tapaan kivitalli ja rapattu ulkoa valkoiseksi, jotta se sopisi tilan maisemaan. Uuden tallin lisäksi tilalle rakennettiin suuri maneesi, jotta kilpahevosten kanssa treenaaminen onnistuisi säästä riippumatta. Suuri ja valoisa maneesi rakennettiin pihamaan perälle. Maneesin lähettyvillä on suuri kenttä, jota reunustaa siisti nurmialue ja muutama lehmus. Nurmelle on mukava kilpailuiden aikaan vaikka pystyttää oma piknik, jotta kilpailuiden seuraaminen olisi mukavampaa. Kentän ja maneesin väliin jää nurmipohjainen pyöröaitaus ja sitä ympäröivä hyväpohjainen tie, jota pitkin pääsee ratsastamaan kentän ja maneesin välillä. Maneesin takaa lähtee leveä hiekkatie metsään. Muutaman kymmenen metrin päästä avartuu suuri nurmipohjainen derbykenttä, josta löytyy muutamia maastoesteitä, kuten banketti ja vesihauta. Derbykentän ja tallipihan ympärille on rakennettu maastoesterata, joka sisältää kymmeniä erilaisia esteitä niin kilpailuita kuin treenaamistakin varten.

virtuaalitalli / a sim-game stable