http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Esittely

Forwice sijaitsee Hollannissa, Harlemin kaupungin maaseudulla, Pohjois-Hollannissa.
Talliympäristömme on suuri ja tilava, mikä luo mahtavat olosuhteet kasvattaa hevosia. Tila on rakennettu 1970-luvulla, mutta Missun ostaessa tilan paikkoja remontoitiin ja nyt paikka on paljon modernempi.

Suuri tallimme on rakennettu ruskeista tiileistä, mistä tallipaikkoja löytyy 70:lle hevoselle. Tallirakennus sisältää 6 varsomiskarsinaa, 3 pesuboksia ja Missun toimisto. Tarpeentullen varsomiskarsinoita voidaan käyttää myös tavallisina karsinoina. Tallin yhteyteen on rakennettu siipi, jossa on rehu-, ja heinävarasto. Viihtyisästä tallirakennuksesta löytyy myös satulahuone ja oleskeluhuone. Satulahuoneessa säilytään luonnollisesi varusteita, ja jokaisen hevosen varusteet on selkeästi löydettävissä. Satulahuoneessa säilytetään myöskin harjoja, loimia, apuohjia, yms. tarpeellisia tavaroita. Oleskuhuone on tarkoitettu vapaa-ajalle, jos sellaista sattuu päivän aikana omistamaan. Oleskeluhuoneesta löytyy televisio, jääkaappi sekä ison pinon lehtiä. Kukapa ei jaksaisi ilman kahvia, joten kahvinkeitintä ei käy unohtaminen.


© Stal Mathuis

Talliympäristöön kuuluvat tietenkin myös maneesit, kentät ja tarhat. Tiloihimme kuuluu kaksi tilavaa maneesia, jotka ovat liitettynä toisiinsa, mutta niitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin samaan aikaan. Maneesit on yhdistetty tunnellilla, ja tätä hyödynnämme talvella kilpailuja järjestäessä. Molemmat maneesit kattavat katsomon ja toisesta maneesista löytyy estevarasto.

Kenttiä meiltä löytyy 4kpl, jotka ovat sijoitettu ympäri talliympäristöä. Kolme neljästä kentästä ovat hiekkapohjaisia, mutta kesäisin niitä kastellaan pölyn välttämiseksi. Kaksi kentistä ovat tarkoitettu koulukäyttöön, mutta myös kahdesta muusta kentästä löytyvät kouluratsastusradan kirjaimet. Loput kaksi kenttää ovat luonnollisesti tarkoitettu estekäyttöön. Toinen estekentistä ovat nurmikkopohjainen, jota käytetään estekilpailuissa kesällä.

Laitumia ja tarhoja meiltä löytyy riittävästi. Millainen talli on ilman tarhoja ja laitumia - ei varmaankaan mitään? Tarhoja ja laitumia löytyy pääasiassa kenttien ja maneesien lähettyviltä, mutta niitä on myös rakennettu aivan tallin viereen. Laitumet löytyvät pääasiassa pienen kävelymatkan päästä, joka on vuokrattu joka kesä Forwicen hevosille.

Tämän kaiken lisäksi tallia ympäröi kaunis, vihreä metsä, jossa on aina mukava maastoilla. Erilaisia maastoreittejä on paljon, pitkiä, sekä lyhyitä. Maastoistamme löytyy myöskin maastoesterata, joka on kansallisen tason rata. Parin kilometrin päästä tallista löytyy iso järvi, jonka hyvä hiekkapohja omaa loistavan mahdollisuuden uittaa hevosia.


© Applewood

Päiväjärjestys

06.30 - Hevosten ruokinta
07.00 - Hevosten tarhaus - aamuheinät jaetaan tarhoihin
07.30 - Karsinoiden siivousta
10.00 - Hevosten liikutusta
13.00 - Päiväheinien jako
15.00 - Hevosten liikutusta
19.00 - Hevosen haku talliin
20.30 - Iltaruokinta
22.00 - Tallin ovet suljetaan

Henkilökunta

Mistral "Missu" Nixon
Tallin omistaja, Mistral "Missu" Nixon on syntynyt Englannissa, mutta parikymppisenä muutti töyn perässä Hollantiin jääden sinne asumaan. Missun toimikuvaan kuuluu hevosten liikutusta, niinkuin tallin siivousta, mutta siivouksen hoitaa pääasiassa tallityöntekijät. Monet viikonlopuista kuluvat kilpailemiseen ja Missu kilpailee puoliveristensä kanssa GP tasoon asti. Lisäksi Missu suunnittelee tulevat astutukset, ja etsii tammoille orit, ellei omasta tallista löydy sopivaa.

Sofia Parker
Sofia Parker on tallin tärkeimpiä työntekijöitä ja hän onkin Missun ensimmäinen työntekijä. Sofia laittaa yleensä hevoset valmiiksi ja tarpeentullen lämmitelee sekä jäähdyttelee ne. Sofia kuuluu vakiohoitajiin ja hänet nähdään usein kilpailuissa hevostenhoitajana. Sofia myös osallistuu tallin siivoukseen.

John Smith
Pitäähän talliin saada vahvaa miesväkeä ja John Smith täyttää sen paikan. John on vasta 20-vuotias, mutta on hyvä hommassansa. John pääasiassa ruokkii Sofian lisäksi hevosia, siivoaa karsinoita ja ylipäätänsä tallia. John huolehtii aina hevosten aamuheinistä ja ne ovatkin melkein aina valmiina tarhassa kun hevoset tuodaan.

Maxwell Farell
Maxwell Farell huolehtii pääasiassa nuorten hevosten koulutuksesta ja hän onkin kouluttanutkin monet Forwicen kasvateista, jotka ovat jääneet kotiin kasvamaan. Maxwell omaa myöskin hevosten kengityksen ja hän huolehtiikin samalla hevosten kengityksestä.

Monica Willis
Monica Willis on Missun siskopuoli, joka nähdään pääasiassa hevosten selässä. Monica auttaa hevosten liikuttamisessa ja työskentelee lähinnä kouluhevosten parissa, mutta ratsastaa silloin tällöin myös estehevosilla.

Rachel Connley
Rachel toimii tallin toisena uskollisena hevosenhoitajana Sofian lisäksi. Rachel on ollut kokoikänsä estehevosten parissa ja onkin nuorempana kilpaillut esteillä. Niinpä Rachel keskittyy pääasiassa estehevosten hoitoon ja saattaa itsekin hypätä selkään.Ulkoasu © Judith 2010