http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Kasvatus

Forwicen päätoiminta on kasvatus ja niinpä toiminta pyöriikin lähes kokonaan kasvatuksen ympärillä. Kasvatamme siis hollannintilaisia puoliverisiä, jotka tunnetaan hyvin lyhenteellä KWPN. Tavoitteenamme on tehdä hollanninpuoliverisestä tunnetumpi rotu virtuaalimaailmassa ja luoda uusia linjoja jalostukseen. Toisena tavoitteena meillä on kasvattaa hollantilaisia kilpailu, kuin jalostuskäyttöökin. Keskitymme pääasiassa lyhytsukuisten kasvatukseen, mutta pikkuhiljaa tarkoitus on siirtyä pitempisukuisiin eikä lyhytsukuisiakaan unohdeta.
Tämän hurmaavan puoliverirodun lisäksi meille syntyy varsoja satunnaisista roduista, kuten suomenhevonen, shetlanninponi ja welsh mountain. Joskus syntyy myöskin muun rotuisia puoliverisiä, kuin hollantilaisia.

Kasvateiden kohdalla kaikista eniten panostetaan latuun, eikä määrä ole meille tärkeä. Jokaisen kasvatin vanhemmat mietitään tarkasti ja huolella, jotta jokaisesta varsasta tulisi kasvatusperiaatteiden mukainen. Valitessa varsoille vanhempia, ensimmäisenä kiinnitämme huomiota sukuun, sillä suku on kaiken a ja o. Toisena katsotaan vanhempien luonnetta, mahdollista kilpailumenestystä ja yleisilmettä.

Tilausvarsa mahdollisuutta enää ei ole, sillä se päätettiin lopettaa joulukuussa 2009. Tilausvarsa toiminta ei enää vastannut kasvatusperiaatteita, joten paremmaksi vaihtoehdoksi nähtiin sen lopettaminen kokonaan. Jos kuitenkin haluat meiltä kasvatin, seuraa myytäviä kasvatteja ja tee tarjous.

Hollanninpuoliverikasvattimme tunnistaa loppuliitteistä FW ja fce. Nämä kaksi loppuliitettä vaihtelevat hevosten nimissä, ja joka kolmas kuukausi käytössä on FW, ja seuraavan kolmen kuukauden ajan fce jne. Poikkeuksia voidaan myöskin tehdä, se ei ole täysi mahdottomuus.

Kasvattilistoja ei valittevasti ole saatavilla.


Ulkoasu © Judith 2010