http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Mindora BJD YLA2


© Michigan Sporthorses

Nimi: Mindora BJD, "Dooris"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 31.12.2008 / VARL
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 165cm
Väri & Merkit: Ruunikko, sukka
Rekisterinumero: VH05-012-6007

Kasvattaja: Johanna R./ Kartano Blijvend
Omistaja: Missu

Painotus: Estepainotus
Koulutustaso: Ko: Helppo B, re: 150cm

Palkittu Huhtikuun -11 YLA-tilaisuudessa pistein 25 + 26 + 27 + 35 = 113 / YLA2

★ Täyttänyt 4-vuotta 11.07.2009. Täyttänyt 6-vuotta 15.10.2009 ★
Mindora BJD on virtuaalihevonen ★

luonne

» Yleisesti Dooris on äksy, mutta osaa myöskin olla lempeä. Sen kanssa ongelmia ei pitäisi tulla, ellei niitä aiheuta itse. Dooris saattaa joskus hermoilla, mutta silloinkin vain steppaa paikoillansa ja on ärtynyt. Ketään se ei kuitenkaan pure tai potki. Äkkinäisiä liikkeitä se säikkyy, joten ei niitä. Myöskin äkkinäiset kosketukset Doorikseen eivät ole sallittuja, sillä niistäkin neitokainen saattaa säikähtää. Dooriksen kanssa tulee olla todella rauhallinen, ja tehdä asioita huolella ja varovaisesti. Dooris pelkää erityisesti ukkosen jyrinää, joten sitä ei tarhaan jätetä, vaikka olisi monta pihattoa, sekä sen luona monia hevosia, tai jopa ihmisiä. Pienikin jyrähdys saa Dooriksen hermostuneeksi ja alkaa juosta ympäri tarhaa ja on peloissaan. Se yrittää päästä mahdollisimman kauas äänestä, mutta ei siinä kuitenkaan onnistu. Doorista käsitellessä / hoitaessa tulee olla rauhallinen ja ei äkkinäisiä liikkeitä, ei sitten yhtään. Harjatessa saattaa äksyillä, tai alkaa pyörimään ympäri karsinaa, eikä pysyisi millään paikoillansa. Kuopiminenkin saattaa tulla esille. Kavioita puhdistaessa ei nostaisi millään kavioitansa, eikä pitäisi niitä millään ylhäällä. Dooris osaa olla myöskin lempeä ja hellyyttävä, jos sen kanssa tulee toimeen. Kaikkia ihmisiä se ei siedä, vaan äksyilee niille. Doorista on hankala saada pesuboksiin, sillä se vihaa vettä, eikä siedä sitä ollenkaan. Keväisin ja syksyisin kurakeleillä Dooris ei suostu tulemaan tallista ulos, vaan pysyy vankasti sisällä. Näin ratsastus onnistuu vain maneesissa. Taluttaessa Dooris kävelee reippaasti ja saattaa alkaa nykimään narua, joka on merkki siitä tamma haluaisi kävellä reippaammin.

» Ratsastaessa Dooris on helposti kuumeneva, eikä sovi aloittelijoiden ensimmäiseksi ratsuksi. Selkään noustessa Dooris pyörii ympäriinsä, eikä pysyisi ollenkaan paikoillansa. Heti selkään päästyään on Dooris jo liikkeessä, pieni paikalla pysyminen tuottaa vaikeuksia. Pienistä avuista lähtee liikkeelle, mutta pysäyttämiseen menee aikaa. Dooriksella on energiaa vaikka muille jakaa. Tamman käynti on pitkäaskelista, rentoa. Ravi taas puolestansa jotain muuta, kuten ei tasaista. Harjoitusravissa on vaikeaa istua ja ilman satulaa meneminen käy sitten hankalaksi. Ravi suomeksi sanottuna - hirveää. Mutta puolestansa laukka, se on paras askellaji Dooriksella. Tamman laukka on pehmeää, tasaista, mukavaa istuttavaa. Dooriksen laukka muuttuu helposti nopeammaksi ja nopeammaksi, jolloin neito ryöstää kädestä. Dooris itsekin rakastaa laukkaamista, eikä malttaisi lopettaa sitä ollenkaan. Usein maastoillessa käy näin. Koulua mennessä Dooris ei jaksaisi totella apuja, ja saattaa omalla luvalla ottaa pienin laukkaspurtin, jos näihin ei ole varautunut, löytää itsensä pian maasta. Dooris ei siedä kovia otteita, ja liian kireä ohjastuntuma häiritsee sitä, ja silloin Dooris alkaa viskomaan päätänsä ja hyppii ympäriinsä pukkien kera. Kun Dooris saatiin peruskoulutettua, tamma ei soveltunut koulupuolelle ollenkaan. Tamman kanssa jatkettiin koulutusta, ja nykyään tamma osaa liikkeet paremmin, mutta helppoa tasoa korkeammalle tammaa ei aiota kouluttaa. Esteillä Dooris on loistava ja silloin tamma on parhaimmillaan. Se rakastaa hyppäämistä, mutta kuumenee helposti. Esteille Dooris rynnii, ja sarjaesteillä rynnimisen seurauksena on puomit muualla kuin kannattimilla. Mutta uudelleen ja uudelleen Dooris ylittää esteet innoissansa. Maastossa ryöstää helposti, eikä jaksaisi kävellä, vaan sen mielestä pitäisi laukata. Ei ole kuitenkaan täysin maastovarma, vaan säikähtää helposti pieniä rapistuksia puskissa, ja muut, kovat äänet ovat sille katastrofi. Maastoesteillä vauhdikas ja innokas, kuten esteillä aina. Dooris ei siedä ollenkaan kannuksien käyttöä, eikä raippaa juuri ollenkaan.

» Kisoissa Dooris on hermostunut kisahälinästä, ja hyppii ympäriinsä. Saattaa potkia muita hevosia, joten Dooriksesta kannattaa pysyä kauempana. Itse lämmittelyvaiheessa Dooris hyppii ympäriinsä pukkien kera, ja temppuilee minkä ehtii. Esteiden ylitse hyppää kuitenkin innoissansa. Koululämmitellyssä yrittää ryöstää käsistä tai sitten pukitella. Kisaradalla vaikeuksia tulee helposti, mutta esteradoilla mennään kovaa ja korkealta. Koulukilpailuissa saa pitää huolta siitä, että Dooris ei juokse kouluaitojen toiselle puolelle, sillä näin on käynyt.

» Muiden hevosten seurassa Dooris on valikoivaa tyyppiä, ei tule kaikkien kanssa toimeen, ei ollenkaan. Tamma yrittää ottaa laumassa johtajan paikkaa, mutta näin ei todellakaan ole. Se yrittää häätää kaikki muut hevoset pois esimerkiksi heinäkasoilta. Dooris saattaa alkaa potkimaan muita hevosia. Tällä hetkellä tämä neito tarhataan vain yksin, mutta sille yritetään etsiä uusi tarhakaveri, jonka Dooris hyväksyy.

sukutaulu

i. Graaf Benet
ERJ-II
ii. Casper Caletto EVM
ie. Melis AB EVM
e. Veenplas Sering
KTK-III
ei. Caleb Anton EVM
ee. Theresia EVM


Katso 3-polvinen sukutaulu täältä.

sukuselvitys

Isä Graaf Benet on lähtöisin Hollannista ja sen on kasvattanut Stal herinnering. Graaf Benet, tuttujen kesken vain Benet, painottuu vahvasti esteisiin ja parhaimmillaan hyppää 140cm. Maastoesteitä hyppää 100cm ja koulutaidot yltävät helppoon A'han asti. Benet on ehtinyt kilpailla jo ahkerasti, kaikenkaikkiaan sillä on kisoja kalenterissa 233kpl, joista sijoituksia on 22, ja voittoja 11. Näyttelypuolella Benet ei ole niinkään menestynyt, tuloksena on ollut KUMA ja JS. Luonteeltansa Benet on varmajalkainen. Ratsastaessa reipas ja yhteistyöhaluinen.

Isänisä Casper Caletto jo nuorena kilpailu-uransa aloittanut hollantialinenpuoliverinen ori, joka on säältään 171cm korkea ja hyppäsi parhaimmillaan 160cm rataesteitä ja menee helppoa B:tä. Ori oli väriltään hiirakko. Ori aloitti kilpauransa jo nuorena sen olessa vasta 3½ vuotta vanha. Kaikki alkoi siitä kun omistaja näki orin hyppäävän jo pienenä suuria kaatuneita puita, joita useat varsat eivät ylittäneet. Ori itsessään oli hurjapää ja hyppäsi jopa sellaisten asioiden yli joita muut hevoset pelkäsivät. Ori oli vahvimmillaan rataesteillä etenkin suurissa luokissa. 3½ vuotiaana se aloitti pienistä helpoista luokista ja kisasi kumminkin sen verran harvoin ettei sen kehitys kärsinyt. Sen kisaus alkoi kunnolla vasta 4½ josta sen ura kohosi nopeasti. Se voitti lukuisia suuria kisoja ja palkintoja ja sai jopa kunnia maininnan upeasta menestyksestä ja sitä suositeltiin todella paljon jalostukseen. Orilla kisattiin niin pitkään kun voitiin, mutta ikä rupesi jo painamaan 17 vuotiaana vaikka ori oli hyvässä kunnossa. Sen jaloista rupesi häviämään kunnon hyppy voima, joten ori päätettiin siirtää jalostuskäyttöön. Graaf Benet odotetaankin upeaa varsaa joka näyttää aivan isältään ja on luonteeltaan lähes samanalainen. Tällä hetkellä Casper Caletto kisaa pienissä kisoissa todella harvoin ja on enimmäkseen jalostuskäytössä Hollannissa.

Isänisänisä Calypso Valine on hollantilainenpuoliverinen ori jolta löytyi 168cm säkäkorkeutta ja hyppäsi 150cm rataesteitä ja irtohypytyksenä 160cm. Ori ori väriltään kimo. Kouluratsastuksessa ori meni vaativaa A:ta. Ori palkittiin KTK-II palkinnolla hollannissa, jotta sillä olisi tulevaisuudessa jalostusarvoa. Ori oli jo pienenä voimakas ja lujatahtoinen ori jolta löytyi kapasiteettia suuriinluokkiin, mutta se ei koskaan sinne asti päässyt. Ori voitti muutamia kisoja, mutta voittoputki päättyi nopeaan kun ori joutui onnettomuuteen esteratsastuksessa. Ori kaatui pahoin ja sen jalkamurtui useasta kohtaa. Lääkärit antoivat toivoa orille, mutta ori ei malttanut pysyä paikallaan ja valitettavasti teloi jalkansa uudestaan. Lääkärit totesivat että ori ei sovellu enää kuin jalostuskäyttöön. Omistaja teki päätöksen ja ori onkin Hollannissa jalostuskäytössä.

Isänisänemä Vivian Amel oli hollantilainenpuoliverin joka oli säältään 167cm ja väriltään mustanpäistärikkö. Tamma hyppää 130cm rataesteitä ja taitaa kouluratsastuksessa helppoa B:tä. Tamma oli vaatimaton ja säyseä luonteeltaan. Se ei satuttanut edes kärpästä ja sopi siten mainiosti jalostukseen. Tamma tosin kuumui helposti ratsastaessa. Tamma piti hyppäämisestä ja maastossa olemisesta. Omistaja kisasi tammalla siis vaihtelevasti pelkkää kenttäratsastusta ja esteratsastusta. Tamma hypääsi kaikki esteet mitkä eteen tuli eikä se epäröinyt mitään. Se voitti ja sijoittu muutamia kertoja kisoissa. Parhaimmillaan tamma oli näyttelyissä joissa se sai esittää itseään. Tamma yritetiin kantakirjata, mutta tuloksetta. Tamma lopetti kilpailu-uransa sen olessa 14-vuotias, kun omistaja oli saavuttanut sen mitä oli halunnut tämän tamman kanssa saavuttaa. Tamma siirtyi sitten jalostuskäyttöön ja elää tällä hetkellä vain hoitohevosena. Melis AB oli kaunis hollantilainenpuoliverinen joka oli säältään 165cm korkea ja väriltään ruunikonpäistärikkö. Tamma hyppäsi 130cm rataesteitä ja taittoi kouluratsastuksessa helppoa A:ta. Tamma menestyi molemmissa lajeissa hyvin. Se voittanut kovinkaan montaa kisaa, mutta sijoittui usein este sekä koulukisoissa. Se oli upea rakenteinen, mutta omistaja ei tahtonut kantakirjata tammaa, syytä ei tiedetä. Tamma joka tapauksessa oli arvokas sen upean hyppytaidon ja luoteen ansiosta. Se oli rehellinen ja teki kaiken sen mitä omistaja käski. Se oli lempeä ihmisille etenkin lapsille ja muille eläimille. Tamma varsoi ensimmäisen kerran 8 vuotiaana ja sai upean tamma varsan. Omistaja huomasi miten upean varsan tamma pukkasi maailmaan ja päätti että kunnon kisauran jälkeen tammasta tulisi siitoshevonen. Kun se oli voittanut lukuisia kisoja vihdoin ja viimein tamma sai ori varsan jonka nimeksi tuli Graaf benet, josta uskotaan tulevan jotain suurta, mutta tulevaisuus vielä arvaamaton. Tamma elää tällä hetkellä leppoista mamma elämää satunnaisesti kisaillen.

Isänemänisä Ferrona on hollantilainenpuoliverinen ori joka on säältään 169cm ja väriltään ruunikko. Ori hyppää 160cm rataesteistä ja menee kouluratsastuksessa helppoa A:ta. Ori on luonteeltaan rauhallinen, mutta jokseekin hurjapäinen ja menevä kaveri. Ori on myös varmajalkainen eikä pelkää mitään. Se onkin todella oiva kisakumppani etenkin hurjilla esteillä, joita muut hevoset pelkäävät ja kieltävät. Ori oli rupuinen ja pieni sekä hento kun se syntyi. Omistaja ajatteli että nyt meni hyvät vanhemmat hukkaan. Isä lujatahtoinen emä lempeä, mutta räväkkä. Ori oli pitkään kuin ruma ankanpoikanen, mutta kasvaessaan se vahvistui ja muuttui rupesi muuttumaan orin täytettyä 2:ksi vuotta. Se kehittyi vankkarakenteiseksi ja isoksi hevoseksi, jolta tahtoa löytyi. Ori oli kovapala myös kokeneille ratsastajille nuorena. Se öykkäröi ja metelöi. Ensimmäisissä kisoissa ori näytti oikean luonteensa. Öykkäröinti vaihtui tasaiseksi höyryveturiksi joka puksutti eteenpäin minkä kerkesi. Se sijoittu toiseksi ensimmäisissä kisoissa, josta lähti myös orin voitto putki. Ori menestyi paljon sen tasaisen kilpailutahtonsa vuoksi. Ori sai ensimmäiset varsat vasta kun se täytti 14 vuotta, koska orin omistaja tahtoi varjella ja jalostaa varsoista huippu luonteisia hevosia ja näin kävi. Ori jatkaa edelleen siitoshevosena, mutta kisaaminen väistyi iän takia pois.

Isänemänemä Bettina Bonit hollantilainenpuoliverinen tamma joka oli säältään 166cm ja väriltään rautias. Tamma hyppää 130cm rataesteitä ja menee helppoa B:tä. Tamman omisti vaatimaton mies joka ei juurikaan kisannut hevosillaan, mutta sen verran että saivat pientä menestystä. Tamma kumminkin sijoittui mukavasti esteillä kuten myös koulussa. Mies painotti enemmän jalostukseen ja varjelee KWPN hevosia rotuna. Tamma palkittiin hollannissa KTK-III palkinnolla. Tamma kisasi enemmän myös näyttelyitä ja pyrki saamaan arvonimiä. Tamma oli luonteeltaan lempeä ja rauhallinen. Se ei hermoillut turhasta ja pysyi tyynenä myös pelottavissa tilanteissa. Sen varsat menestyivät jopa paremmin kuin emänsä kun olivat perineet emän taitoja kuten upean hyppy tyylin ja säyseän luoteen. Tällä hetkellä tamma viettää pieni muotoista kisa elämää ja siirtyy myöhemmin sitten jalostuskäyttöön.

Emä Veenplas Sering alias Sesilja on ehtinyt osallistua kantakirjaukseen, tuloksena oli 65p, eli KTK-III. Muita arvonimiä tammalla ei ole. Sesilja on lähtöisin Hollannista ja tämän tammankin on kasvattanut Stal herinnering. Yllätyksenä ei tule kenellekään, että Sesilja painottuu esteratsastukseen. Rataesteitä hyppää 130cm ja maastoesteitä 100cm. Koulua mennään helppooan A'han asti. Sijoituksia esteiltä on 25, kaksi voittoa, ja loput 23 ovat muita sijoituksia.

Emänisä Caleb Anton on ruunikko ori joka on säältään 167 cm korkea. Caleb Anton kisasi paljon ja voitti muutamia kisoja. Ori ei ollut kuitenkaan luonnonlahjakkauus kisoissa ja orilla päätettiin lopettaa kisaaminen ja se siirtyi sittemmin siitos / harraste hevoseksi. Ori kuitenkin osasi hypätä 150cm korkeita rataesteitä ja meni Helppoa B:tä. Ori oli luonteltaan menevä ja itsepäinen, mutta antoi helposti periksi. Ori kuitenkin pärjäsi näyttelyissä, mutta sitä ei koskaan kantakirjattu. Omistajan vaihdoksen myötä ori aloitti rankan treenauksen ja rupesi jälleen kisaamaan. Uuden omistajan myötä, ori voitti lukuisia kisoja. Valitettavasti ori liukastui pahoin eräissä kisoissa sateen vuoksi ja kaatui pahoin esteen päälle kun tahti meni sekaisin. Eläinlääkäri totesi ettei orista ole enää kisakentille ja siitä lähtien se on ollut jalostuskäytössä ja harrastehevosena. Ori kuitenkin luonteensa vuoksi on käytössä ratsastustunneilla sillä sen kiivas ja itsepäinen luonne opettaa nuorille vaikeamman hevosen ratsastusta.

Emänisänisä Visuvius oli säältään 169cm korkea ja väriltään ruunikko. Ori kisasi joitain kisoja, mutta ura jäi lyhyeksi sillä orista ei kisakentillä ollut hyötyä. Se menestynyt lainkaan. Ori oli luonteeltaan kuitenkin lempeä mutta tempperamenttinen ja muutenkin mukava päätti omistaja pitää sen työhevosena peltojavarten. Ori oli vahva ja vankkarakenteinen. Se teki keväisin ja kesäisin aina peltotöitä ja talvella aurasi piha-alueen teitä.

Emänisänemä Ulrika Natali on väritykseltään tummanrautias ja säältään 165 cm. Tamma on rakenteeltaan kevyt ja ketterä. Tamma kisasi muutamia vuosia sijoittuen hyvin kisoissa, mutta omistaja sairastui pahoin ja joutui myymään tamman pois. Tamma päätyi ratsastuskouluun lähelle missä ori Visuvius asui.Tamma kävi ratsastuskoulu kisoissa sillä luonteeltaan tamma oli kiltti ja helppo hallita. Se osasi kuitenkin olla itsepäinen. Tamma menestyi muutamissa pienissä kisoissa, mutta se ei koskaan voittanut mitään suurta.

Emänemä Theresia oli ruunikko ja säältään 161 cm. Tamma oli lempeä ja kiltti sekä helppo hallita. Tamma oli aina menossa kaikkialle ja jo varsana se oli utelias eikä pelännyt mtiään. Samanalainen se on myös aikuisena. Tamma menee vaihdulla sinne minne ei pitäisi mennä. Tämän vuoksi omistaja päätti ruveta kisaamaan sillä ja se menestyi kiitettävästi estekisoissa. Tamma oli kuitenkin oikea neiti eikä tykännyt mistään mikä likasi sen. Etenkin kuraisella säällä se ei voinut astua märälle mutaiselle kentälle kaviollakaan. Tamma oli tässä neitimäisyydessä itsepäinen ja jos se päätti olla menemättä kuraan se ei mennyt sinne. Tamma tuli ensimmäistä kertaa vahingossa tiineäksi ja kun omistaja näki miten hienoja varsoja tamma jätti, siirsi omistaja tamman pääpainotteisesti jalostukseen. Samalla tamma teki kuitenkin ratsastuskoulu töitä.

Emänemänisä Casino oli ruunikko väriltään ja säältään 165cm. Ori oli menevä ja vaihdikas eikä se sopinut kokemattomille. Oria ei pidätellyt mikään. Se menestyi etenkin estekentillä hurjan hyvin ja voitti joitakin kisoja. Casino menee 150 cm rataesteitä sekä helppoa A:ta. Ori menestyi myös näyttelyissä ja ori kantakirjattiin hollannissa KTK-III palkinnolla. Vaikka ori on luonteeltaan menevä ja vauhdikas se on kuitenkin myös lempeä ja rauhallinen hoidettaessa ja kaipaa seuraa. Sen vuoksi normaalisti sen boksin reunalla tai sen selän päällä loikoileekin tallin yksi vanhemmista kissoista. Nämä kaksi on vaikea erottaa ja jos ori menee ulos jää kissa sitä odottamaan talliin. Ori varhais eläkkeelle kun oria rupesi vaivaamaan erilaiset niveltulehdukset rasituksesta. Kevyellä liikunnalla ori kuitenkin voi ja liikkuu hyvin.

Emänemänemä Leslie Anita on väriltään tummanruunikko ja säältään 167 cm korkea. Tamma menee helpsoti 140 cm rataesteitä ja helppoa B:tä. Tamma on luonteeltaan rauhallinen ja menevä neiti. Tammalla kisattiin pienissä seurakilpailuissa mutta tamman pääpainotus oli kuitenkin harrastehevonen kokeneille ja nuorille ratsastajille. Tamma osasi hypätä esteitä puhtaasti ja suorittu ratoja helposti. Se oli kisoissa varma askelinen eikä arastellut edes pahannäköisiä puskia tai esteitä.

i & e © Missu, loppu © Johanna R.

jälkikasvu

Mindora BJD ei ole enää tarjolla jalostukseen.

t. My oh My! fce (i. Sergent Diabolo FW)
o. Kiefer fce (i. Haggard BJD)
t. Amethyst fce (i. Haggard BJD)

kilpailukalenteri

57 sijoitusta
05.02.2009 // ERJ kutsu // 60cm // 1/33
06.02.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 6/40
08.02.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 4/40
11.02.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 4/40
11.02.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 3/40
12.02.2009 // ERJ kutsu // 80cm // 7/60
14.02.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 7/58
14.02.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 1/53
19.02.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 9/100
20.02.2009 // ERJ kutsu // 80cm // 6/50
20.02.2009 // ERJ kutsu // 70cm // 6/60
20.02.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 3/100
22.02.2009 // ERJ kutsu // 70cm // 2/50
24.02.2009 // ERJ kutsu // 60cm // 4/50
25.02.2009 // ERJ kutsu // 70cm // 5/50
26.02.2009 // ERJ kutsu // 80cm // 6/50
18.03.2009 // ERJ kutsu // 150cm // 5/40
23.03.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 2/80
26.03.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 8/64
26.03.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 5/30
01.04.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 6/88
08.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 1/31
09.04.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 2/30
10.04.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 5/50
11.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 6/57
11.04.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 1/40
11.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 2/40
13.04.2009 // ERJ kutsu // 100cm // 3/60
14.04.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 4/50
15.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 8/89
18.04.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 2/40
18.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 5/40
19.04.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 2/40
19.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 3/40
20.04.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 5/29
20.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 4/40
20.04.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 2/40
23.04.2009 // ERJ kutsu // 110cm // 3/40
24.04.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 4/40
26.04.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 3/40
27.04.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 3/31
01.05.2009 // ERJ kutsu // 150cm // 1/50
03.05.2009 // ERJ kutsu // 120-130cm // 3/38
09.05.2009 // ERJ kutsu // 130-140cm // 3/34
11.05.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 6/36
12.05.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 4/21
13.05.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 4/25
18.05.2009 // ERJ kutsu // 150cm // 4/40
20.05.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 2/49
20.05.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 4/49
20.05.2009 // ERJ kutsu // 150cm // 4/26
21.05.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 3/100
22.05.2009 // ERJ kutsu // 140cm // 9/100
27.05.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 1/60
27.05.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 2/60
27.05.2009 // ERJ kutsu // 130cm // 3/60
28.05.2009 // ERJ kutsu // 120cm // 1/60

4 sijoitusta
07.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 4/16
07.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 5/37
08.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 5/38
09.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo C // 5/37

päiväkirja ja valmennukset

20.09.2009 - ensimmäista varsaa odotellaan
Dooris löysi viikko sitten itsellensä hienon orin ja niinpä astutimme tamman. Isäksi valittiin oma kasvattini Sergent Diabolo FW, joka on kilpaillut kivasti esteillä. Odotusten perusteella varsasta tulisi estetykki. Tarkoitus olisi myydä varsa aktiviisen kisakotiin, jotta varsa pääsisi näyttämään kykynsä. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä millainen varsa syntyy.

27.01.2010 - Jalostuksesta pois siirtyminen
Vielä vähän aikaahan sitten Dooris odotti ensimmäistä varsaansa ja nyt Dooris on siirtymässä pois jalostuksessa. Aika kuluu nopeasti. Dooriksella on tällä hetkellä kolme varsaa, joten harkinnassa on, teettääkö vielä neljännen varsan vai jättääkö jälkeläismäärän kolmeen. Saa nähdä miten käy, koska toisaalta en halua Dooriksesta massahevosta, vaan olisi kiva pitää se harvinaisena nimenä, jotta tamman kasvattajakin olisi tyytyväinen. Aika näyttää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

04.02.2010 - Maastoilua
Sää oli kaunis ja päätin lähteä maastoilemaan. Kysymysmerkillä oli se, mikä hevonen lähtisi mukaan. Päätin kuitenkin ottaa Dooriksen ja tamma oli aika innoissaan kun se tajusi pääsevänsä maastoilemaan. Dooris yritti pari kertaa ryöstää, sillä energiaa olisi ollut vaikka muille jakaa. Pienillä laukkapätkillä Dooris kuitenkin malttoi hieman kuunnella pidätteitä. Tallille palattuamme hoidin ratsuni pois ja vein se vielä tarhaan nauttimaan ulkoilmasta.

11.07.2010 - Dooriksen kuulumisia
Dooris on viettänyt kesänsä erittäin pulleasti, vaikkei varsaa odotakaan. Neiti on ahminut koko kesän tuoreaa ruohoa ripeään tahtiin, jotta syksyllä varmasti joutuu juoksemaan paljon. Syksyllä ei varmaankaan kisaradoille päädytä, tai ainakaan usein. Tarkoitus olisi ainakin kierrellä näyttelyissä. Lisäksi nyt kesän aikana Dooriksella olisi tarkoitus teettää varsa, joka jäisi varmaan viimeiseksi.

15.04.2011 - Dooris myöskin mukana YLA-tilaisuudessa
15.4 julkaistiin huhtikuun YLA-tilaisuus, johon päätin ilmoittaa Dooriksen mukaan, tosin pienellä riskillä. Dooriksen lisäksi ilmoitin tilaisuuteen toisen kwpn tamman, Hillview Galadriellen, tutuimmin Ellen. Nyt on siis käynnissä pientä sivujen korjailua ja ahkeraa päiväkirjan kirjoittelua sivuille. Molemmille tammoille toivotaan kuitenkin hyvää menestystä ja positiivisia yllätyksiä. Tuloksia odotetaan innolla ja jännitetään mitä sieltä tulee.

26.04.2011 - Palkinto tuli!
Dooris oli mukana huhtikuun yleislaatuarvostelun tilaisuudessa, jossa vierähtikin koko päivä. Tamma käyttäytyi yllättävän hyvin koko päivän ajan, eikä keksinyt omaa kivaa itselleen. Pisteitä kertyi yhteensä 113, eli palkinnoksi tuli YLA2. Kakkonen tuli, johon myöskin tähdättiin. Tyytväisiä ollaan. Seuraavaksi tähdätään ERJ:n laatuarvosteluun.

29.08.2012 - ERJ:n laatuarvostelu
ERJ:n laatuarvostelun elokuun tilaisuuden tulokset julkaistiin tänään ja tuli samalla ilmi, että uusi tilaisuus julkistetaan piakkoin. Siinä samalla alkoikin kaikkien hevosten tutkailu ja mietintä, ketkä ilmoittaisin seuraavaan tilaisuuteen. Dooris olisi valmis menemään, vaikka jälkeläisnäytöt ovatkin hieman kehnot. Nyt vain odotetaan kutsun julkaisua. Dooriksen lisäksi tilaisuuteen ilmoitetaan todennäköisesti hollantilaistammat Cyndara FW ja Slender Breath MHN.



Ulkoasu © Judith 2010