http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

Banana Split fce


© Trakehner Gestüt Hämelschenburg

Nimi: Banana Split fce, "Silli"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 09.07.2010
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 166cm
Väri & Merkit: Ruunikko
Rekisterinumero: VH11-012-0041
Kasvattaja: Missu
Omistaja: Missu

Painotus: Koulupainotus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 100cm

★ Täyttänyt 4-vuotta 09.11.2010 ★ Banana Split fce on virtuaalihevonen ★

luonne

» Yleisesti Silli on hieman säikky, eloisa, mutta vauhdikas. Tämä tamma pelkää äkkinäisiä liikkeitä ja niistä se saa kauhean sätkyn. Se jäykistyy paikoillensa tai alkaa kuopimaan maata. Tämän saa aikaan jopa pienet äkkinäiset liikkeet. Sillin seurassa rauhallisuus ennen kaikkea. Sillin pitää aina nähdä kaikki uudet asiat ja tamma tutustuu uusin asioihin aina positiivisella asenteella. Tammaa taluttaessa on sillä, AINA kiire jonnekin. Silli kävelee todella reippaasti - melkein rynnii ja tarpeen tullen vaikkapa riuhtaisee narun taluttajan kädestä. Näin siinä käy kun Silli ei halua jäädä seisoskelemaan yhteen kohtaan. Sillin pelkoihin kuuluvat myös kovat äänet. Maastoon kannattaakin laittaa korvahuppu vaientamaan ääniä. Varustaessa tämä neiti on helppo, mutta satulavyötä saa kyllä tosissansa kiskoa - Silli rakastaa pullistelua. Suitsia laittaessa tämä tamma nostaa päänsä helposti ylös, mutta vähän niskasta painamalla se laskee pään kiltisti alas. Tallissa Silli on rauhallinen, eikä ala riehuamaan karsinassaan tai muitenkaan ala keksimään jotain saadakseen aikaan äksöniä. Hoitaessa Silli on hieman hermostunut, ja niinpä se harrastaakin kuopimista. Kaviot nousevat helposti, mutta neiti ei aina jaksa pitää niitä kauaa ylhäällä, vaan yrittää laskea ne alas mahdollisimman nopeasti.

» Ratsastaessa Silli ei anna mitään ilmaiseksi. Se vaatii ratsastajaltansa paljon, eikä ole aina helppo. Tammalta saattaa myöskin mennä hermo johonkin tietyn liikkeen tekemiseen, silloin Silli hermostuu, eikä liikkuisi mihinkään. Korkeintaan saattaa ottaa askeleen taakse ja 10 sekunnin päästä taas askeleen eteen. Sillin kanssa vaaditaan siis paljon kärsivällisyyttä. Kun ratsastaja on kärsivällinen, alkaa tammakin toimia kuten kouluratsun kuulukin. Kun Sillin saa toimimaan, osaa neiti näyttää upeat sulavat liikkensä, joita on kivaa katsella vierestä tai olla itse tamman selässä.
Esteratsua tästä hollantilaistammasta ei saa vaikka kuinka haluaisi. Esteillä Silli lyö jarrut pohjaan, ja siinä on usein esteen ylitys lähellä - tosin tamma jää esteen toiselle puolelle ja ratsastaja komeassa kaaressa ylittää esteen hipaisemattakaan puomiin. Pienen esteen Silli saattaa jopa ylittää, mutta se onkin todella tuskallinen jalan nosto, jolloin puomit vain kolisevat.
Maastoillessa Silli on säikky, isolla s:llä. Tamma säikähtää pieniäkin rapsahduksia ja joka lenkillä tamman turvan eteen ilmaantuu pieniä virheitä miehiä, joita hyppii eteen puskista. Maastoillessa suositeltavaa olisi olla hereillä ja keskittyä mitä ympärillä tapahtuu, jos ei halua löytää itseänsä märästä ojasta.

» Kilpailuissa Silli on hermostunut ja saattaa pomppia ympäriinsä. Tamma ei pidä yhtään kisahälinästä ja tamman kavio voikin piakkoin löytyä jonkun muun hevosen läheisyydestä. Lämmitellessä Sillin hermostuneisuus vaan kasvaa ja kasvaa ja niinpä tamma ryöstää helposti kädestä. Itse kisaradalla tamma on edelleen hermostunut, mutta rento ja päättäväinen ratsastaja saa kyllä neidin toimimaan haluamallansa tavalla. Hallikilpailuissa Silli on vielä hermostuneempi - seinät ja muut hevoset tuottavat hieman ahdistusta sille. Puolestansa ulkokilpailuissa tamma menee paremmin.

» Muiden hevosten seurasta Silli nauttii olostaan. Se alistuu muille hevosille, eikä edes yritä olla pomo. Kaikkien kanssa se ei kuitenkaan tule toimeen ja näitä hevosia ovat muut tuntemattomat hevoset.

sukutaulu

i. True Beliver
ii. Bring Me A Horizon EVM
ie. Catamaran EVM
e. Rosielita
ei. Tiny Tom EVM
ee. Winrica EVM


Katso 3-polvinen sukutaulu täältä.

sukuselvitys

....

jälkikasvu

Banana Split fce on tarjolla jalostukseen

o. Mostache fce (i. Eucarya Glorioso)

kilpailukalenteri

2 serttiä
15.12.2010 // NJ kutsu // Kwpn tammat // LKV2, irtoSERT, JS
28.02.2011 // NJ kutsu // Muut pv tammat // LKV1, MVA-Sert, BIS2

päiväkirja ja valmennukset

....

Ulkoasu © Judith 2010