http://vahtipossu.org/forwice/8x_1.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_2.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_3.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_4.png http://vahtipossu.org/forwice/8x_5.png

VIR MVA Ch Ghettoblaster KTK-III, KRJ-I


© Klosterhof Medingen

Nimi: Ghettoblaster, "Terry"
Rotu: Trakehner
Syntymäaika: 05.11.2008 / VARL
Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 168cm
Väri & Merkit: Musta, tähti, sukat
Rekisterinumero: VH05-021-3904
Kasvattaja: Milja M.
Omistaja: Missu

Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 80cm

vTOK*** 76,7%, 122,5p
VIR MVA Ch myönnetty 26.06.2010

Palkittu Maaliskuun -11 KTK-tilaisuudessa pistein 17-15-14-17 = 63p. / KTK-III
- nuorehkon oloinen, hieman ruunamainen
- kaipaisi lisää ylälinjaa
- hyvä runko
- pitkät vennohkot vuohiset
Palkittu Elokuun -12 KRJ:n laatuarvostelutilaisuudessa pistein 26 (8+9+9) - 40 - 22 - 10 - 8 = 106 = 106p / KRJ-I

★ Täyttänyt 3-vuotta 04.02.2009. Täyttänyt 6-vuotta 20.08.2009 ★ Ghettoblaster on virtuaalihevonen ★

luonne

» Ensimmäisenä Ghettoblasterista tulee mieleen mukava ja lempeä, mutta myös energinen ja hieman juntti trakhenerori. Terryksi kutsuttu ruunikko suorastaan rakastaa kouluratsastusta, muttei toki kieltäydy esteistäkään. Isänsä tapaan utelias herrasmies osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa, jos se vain haluaa. Oria voisi myös kutsua tallin pelleksi, sillä se ei koskaan kyllästy tallilaisten hauskuuttamiseen.

» Minne Terry ikinä meneekin, se ei lakkaa olemasta utelias. Karsinassaan ori touhuaa usein omiaan, ja ihmisen tullessa ovelle ori kiskaisee päänsä ylös maasta ja jää paikoilleen seisomaan. Tämän jälkeen ori tulee tervehtimään. Tosin, orin tapa tervehtiä on hieman erikoinen; se yrittää ensin etsiä kaikki herkut mitä taskuista löytyy, ja jos niitä ei löydy, ori kääntyy mielenosoituksellisesti kohti tallin takaseinää. Kauaa Terry ei kuitenkaan mökötä; hoitajan otettua harjan käteen ori alkaa uteliaasti vilkuilla mitä on tapahtunut. Harjatessa Terry kannattaa sitoa kiinni käytävälle, ellei sitten halua sen tonkivan harjalaatikoita ja kaikkea muutakin mahdollista heti kun sille selkänsä kääntää. Ori ei myöskään ole sitä odottajatyyppiä, se ei jaksa kauaa käytävällä seisoskella. Terryllä ei kuitenkaan ole mitään harjoja vastaan, joten se antaa kiltisti harjata itseään myös päästä ja mahan alta. Ainoastaan takajalkoja harjatessa ori saattaa hermostua, jos se ei näe mitä tapahtuu. Kaviot Terry antaa useimmiten kiltisti, mutta toisinaan se alkaa nojaamaan hoitajaan tai kiskaisee vain jalkansa pois. Näin saattaa käydä varsinkin takakavioiden kanssa. Suojia laittaessa Terry saattaa nostella jalkojaan, ja siksi myös pinteleiden laittaminen tuottaa usein ongelmia ja saa omistajan repimään hiuksiaan. Loimittaessa Terry on kiltisti. Suitsetkin ori toki antaa laittaa päähänsä, mutta vasta pikku tappelun jälkeen. Muuten niin kiltti ori tappelee vastaan ja nostelee päätään niin kauan kuin vain voi, eikä se meinaa ottaa kuolaimia suuhunsa ollenkaan. Suitsien ollessa paikallaan ori heittelee vieläkin hetken päätään, ennen kuin rauhoittuu. Satulan ori antaa laittaa ihan kiltisti, mutta satulavyötä kiristäessä se alkaa heti pullistella oikein kunnolla. Pestessä Terry on yleensä nätisti, mutta se ei siedä ketjuissa olemista kun sitä pestään. Häntäänsä ja harjaansa Terry ei antaisi millään pestä, ja silloinkin se kanssa saa tapella hetken ennen kuin voi aloittaa. Taluttaessa ori on hyvin utelias, ja se pysähtelee vähän väliä ”katsomaan maisemia”. Toisinaan Terry saattaa myös päättää että vauhti on liian hidasta, ja lähteä ravaamaan. Tiukalla komennuksella orin saa kuitenkin myös olemaan nätisti.

» Ratsastaessa Terry on todella herkkä ja kuuma, sekä aina menossa. Ratsastaja tuskin pääsee selkään, kun ori lähtee jo menemään. Osaksi jo tämänkin takia Terry tarvitsee päättäväisen ja taitavan ratsastajan, joka saa sen tekemään töitäkin pelkän vikuroinnin sijasta. Terryllä on kuitenkin kauniit askeleet, sen käynti on joustavaa ja aika nopeaakin, ja ravi lennokasta ja näyttävää, ja hyvin keveää. Laukassa orilla on paha tapa kiihdytellä. Mennessään kunnolla sillä on kuitenkin kaunis laukka, sen laukassa on pitkä liitovaihe, mutta se on silti todella ketterä. Terry menee ehkä mieluiten koulua, mutta toki, pitää se esteistäkin. Koulussa Terry kiihdyttelee heti alusta alkaen, ja varsinkin leikkisälle päälle sattuessaan ori saattaa muutaman kerran pukitellakin. Terry taipuu hyvin, ja menee muotoonkin kivasti. Tältä herralta onnistuvat myös miltei kaikenlaiset liikkeet, kunhan ratsastaja osaa vaatia sitä. Toisinaan ori saattaa yrittää hieman luistaa hommista, tai yhtäkkiä vain kieltäytyä liikkumasta. Kauaa se ei kuitenkaan jaksa olla toimettomana, ja pysähtely onkin enimmäkseen sellaista ”pikku oikuttelua”. Terry kuumenee melkein jo esteen nähdessäänkin. Se hyppää innolla, ja se kaahaa esteiden välit oikein kunnolla. Toki, huolellisuudessa olisi vielä varaa parantaa. Maastoesteistä ori ei juurikaan välitä, mutta välillä se kyllä innostuu hyppäämään ihan kunnolla. Tavallisessa maastossa Terry on usein aika rento, mutta kuitenkin energinen. Maastoilu tarkoittaa orille periaatteessa rauhoittumista, ja se nauttiikin suuresti päästessään luonnon keskelle. Ja varsinkin maastossa vastaan tulevat laukkapätkät ovat orille mieleen! Juoksuttaessa Terry on useina luksi hieman vastahakoinen, sitä ajatus kehän kiertämisestä kun ei juurikaan houkuttele. Loppua kohden se kuitenkin vetreytyy, ja meneekin lopuksi oikein mallikelpoisesti. Irtohypytys on Terrystä sata kertaa hauskempaa, kun saa spurttailla mielensä mukaan ja muutenkin mennä ilman ratsastajaa.

» Muiden hevosten seurassa Terry on orimainen nahistelija, ja se tuleekin parhaiten toimeen ruunien tai leppoisien orien kanssa, varsinkin niitten, jotka antavat Terryn olla pomo. Tällöin ori juoksuttaakin alaisiaan oikein kunnolla, eikä kukaan yrppijä jää ilman kipakkaa potkua tai napakkaa näykkäisyä. Tammojen seurassa Terry on todella arvaamaton, se ei oikein meinaisi jättää niitä rauhaan. Se vain hirnuu keikistelee koko ajan, häiriten niin omaa, kuin tammojenkin tekemisiä. Terry kunnioittaa vieraitakin ihmisiä, mutta pomoksi ja ystäväksi se päästää vasta aikaa myöden.

» Kuljettaessa Terry on täysin rauhallinen, mutta sen traileriin saaminen onkin jo ei asia. Toisena päivänä se kävelee koppiin miltei vapaaehtoisesti, toisinaan se ei suostu menemään sinne kuin vasta pitkän houkuttelun jälkeen. Heinät ja muu mutusteltava maistuvat, samoin kuin jaloittelu pitkien matkojen välissä. Kilpailupaikalla Terry on kuin kotonaan. Rennon letkeä ori ei hermostu sitten mistään, eikä sitä oikein uskoisi samaksi hevoseksi kuin kotona. Kilpailupaikalla ori antaa laittaa varusteetkin hienosti, kun tietää pääsevänsä radalle. Ja tämä ori kun sattuu rakastamaan kilpailemista yli kaiken! Lämmittelyssä Terry menee yleensä hyvin, tosin pientä hermoilua saattaa olla. Myös ratsastaja vaikuttaa paljon; kisoissa pitää olla mukana hetkessä, ja ratsastaa paremmin kuin kotona. Toki Terry on yhteistyöhaluisempi, mutta silti se on edelleen vaativa. Radalla orilla on nimittäin paha tapa innostua liikaa, keskittyä keimailuun, ja silloin ratsastajan tehtäväksi jää vetää ori alas pilvilinnoista ja keskittyä kilpailuun.

© Leah

sukutaulu

i. Robik O' Polo
KRJ-II
ii. Rocherich SP YLA3
ie. Liason Wildhoney
e. Goetia PB
ei. Constantine WL VIR MVA Ch, KRJ-I, YLA2
ee. Electric Blue CIS YLA2


Katso 3-polvinen sukutaulu täältä.

sukuselvitys

Isä Robik O' Polo on 15.05.2008 syntynyt musta ori, jolta löytyy säkää 169cm. Upeana värityksenä orilla on ruunikko. Robik O' Polo, tuttujen kesken vain Roki, on O 'Polo Warmbloods'n kasvatti, ja ori on Milja M'n omistuksessa. Rokilla ei ole näyttelymenestystä, aikaan vielä, mutta sen sijaan sillä on kasassa 54 KRJ sijoitusta. Tavoitteena on KRJ'n laatuarvostelu ja YLA arvostelu. Terryn lisäksi Rokilla on toinen jälkeläinen, Liliaceae. Luonteeltansa tämä ori on hyvin utelias.

Isänisä Rocherich SP on YLA3 palkittu kesäkuun YLA-tilaisuudessa pistein 102. Rocherich SP, "Rontti", on Piensiittola Sympatian kasvatti. Tämä ori taitaa koulun, ja painottuukin siihen. Koulutustaso on Grand Prix, ja niillä taidolla Rontti on saavuttanut tasan 40 KRJ sijoitusta. Hienon koulutaitavuuden lisäksi Rontilta löytyy säkäkorkeutta 171cm. Väriltänsä tämä komea herra on ruunikko. Rontilla on yhteensä 4 jälkeläistä, joista kahden sivut ovat kadoneet, ja niiden kisamenestystä ei tiedetä.

Isänemä Liaison Wildhoney, tuttujen kesken Nelli, ei ole arvonimillä palkittu, mutta sen sijaan se on kierrellyt kouluratoja ahkerasti hyvällä menestyksellä, ja saanut upeita varsoja, jotka kiertävät myöskin koulukenttiä. Nellillä on siis 43 KRJ sijoitusta, ja 5 jälkeläistä. Suurin osa jälkeläisistä on sijoittunut kouluratsastuksessa. Luonteeltansa tämä tamma on rauhallinen, joka sopii taitavalle kouluratsastajalle.

Emä Goetia PB on 163cm korkea tamma, ja väriltänsä ruunikko ilman merkkejä. Goetia PB on lähtöisin Skurvash'ista, ja on tällä hetkellä Milja M'n omistuksessa. Goetia ei ole arvonimillä palkittu, mutta niitäkin tulee varmaan samaan tulevaisuuden aikana. Goetia on koulupainotteinen, joka taidot yltävät intermediate I'een asti. Tamma on kilpaillut paljon koulussa, ja kahminut itsellensä 70 KRJ sijoitusta, joka on hieno saavutus. Terry on tämän tamman ensimmäinen, ja ainoa jälkeläinen.

Emänisä Constantine WL Constantine WL, on hieno Wadelman kasvatti, palkittu hyvin arvonimen. Constantine WL "Dani", on palkittu KRJ-I, sekä saavuttanut yleislaatuarvostelussa YLA2 -palkinnon. Näiden lisäksi Danille on myönnetty VIR MVA Ch. Dani on komea 168cm korkea kimo. Kisamenestystäkin löytyy, 169 KRJ starttia, 22 ERJ starttia, sekä yksi startti KERJ:ssä. Kisamenestys on tarttuneet myös jälkeläisiinkin, sillä on 10 upeaa jälkeläistä, joista osa menestynt kouluradoilla. Luonteeltansa Dani on orimainen, eikä ole ollenkaan helpoimmasta päästä. Dani asuu tällä hetkellä Skurvashissa.

Emänemä Electric Blue CIS on YLA2 palkittu 117 pisteellä. Electric Blue CIS, lempinimeltänsä Blue, on myöskin kouluratsastukseen painottuva, ja taitaa koulun hienosti, ja yltää GP tasolle. Tämän tamman on kasvattanut toimintansa lopettanut Ciar Dressage. Kisamenestyksestä sen verran, että Blue on saavuttanut 64 KRJ sijoitusta tasolta kuin tasoltakin. Jälkeläisiä Bluella on vain kaksi. Säkää löytyy 161cm, ja väritys on ruunikko.

jälkikasvu

Ghettonblaster on tarjolla jalostukseen

t. Cherie's Eaval (e. Deathblow PB)
t. Romance of Horrow (e. Schizophrenia SIN)
t. Carina Polka (e. Marilyn NON)
t. Jette's Chesebay (e. Night Serenade CHI)
t. Wincare's Daiquiri (e. Kingston Naomi)

kilpailukalenteri

93 sijoitusta
30.12.2008 // KRJ kutsu // Intermediaite I / 2/30
02.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 2/13
04.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/42
04.01.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 1/60
06.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/30
10.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // B>2/40
11.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 1/40
11.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/40
13.01.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/40
14.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 1/40
28.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 1/31
28.01.2009 // KRJ kutsu // Prix St. Georges // 2/21
02.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/30
02.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/23
03.02.3009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/23
10.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 5/75
12.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 1/50
12.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 2/50
16.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
18.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/50
19.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
21.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/60
24.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
24.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 4/50
26.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 1/80
08.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/59
11.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 5/40
12.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 1/40
13.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 1/40
22.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 1/50
31.03.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/100
02.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/60
03.04.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 6/60
04.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 1/60
12.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/100
27.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 5/40
27.04.2009 // KRJ kutsu // Intermeidiate II // 6/40
28.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 3/100
01.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/62
02.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/40
02.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 7/66
02.05.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 4/74
03.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
03.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 8/67
04.05.2009 // kRJ kutsu // Grand Prix // 1/40
06.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/40
07.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
07.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/50
08.05.2009 // kRJ kutsu // Grand Prix // 2/50
12.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/66
14.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/50
20.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/58
20.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/26
20.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/27
21.05.2009 // KRJ kutsu // Kür Vaativa B // 3/70
02.60.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 3/13
03.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/49
04.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/50
05.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/44
05.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/49
05.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
05.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
06.06.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/18
06.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
07.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/50
08.06.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 3/9
08.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
13.06.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 2/37
15.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/69
16.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/80
18.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/80
27.06.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 9/99
21.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/36
23.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/25
23.07.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/50
10.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 7/50
11.10.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 4/50
13.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/50
24.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/100
25.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/36
25.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/100
26.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/100
27.10.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/100
28.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/34
30.10.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/28
01.11.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/28
03.11.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 6/52
04.11.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/26
05.11.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/26
08.11.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/26
08.12.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 3/26
11.12.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
13.12.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/40

5 serttiä
31.01.2009 // NJ Forwice // Puoliveriset // LKV1, irtoSERT, JS
14.03.2010 // NJ kutsu // Trakehner orit // LKV1, BIS4, MVA-Sert
12.04.2010 // NJ kutsu // Pv orit // LKV1, irtoSERT, JS
08.05.2010 // NJ kutsu // Trakehner orit // LKV1, irtoSERT, JS
11.05.2010 // NJ kutsu // Trakehner orit // LKV1, MVA-Sert, BIS2

päiväkirja ja valmennukset

19.12.2009 - Terryn kuulumisia
Terryllä on mennyt viime aikoina mukavasti, vaikka välillä hiljaiselolla on ollutkin. Orin kanssa on kisattu satunnaisia kisoja KRJ:ssa ja muutamia sijoituksiakin on tullut. Lisäksi Terry astui marraskuussa upean traksutamman ja nyt odotetaan että varsan sivuja saataisiin lisäiltyä sivuille. Nyt ollaan lähempänä laatiksia, mutta Terry ottaa kyllä vielä vastaan tammoja. Ties vaikka jostain ilmestyisi joku jälkeläinen, kun Terryn huonomuistinen omistaja saattaa unohtaa kaiken.

09.03.2010 - uudet kuvat
Terry sai uudet kuvat, joten ehkäpä niillä tulisi sitä kauan odotettua NJ menestystä? Orilla on pohjalla yksi irtosertti, joten enää tarvittaisiin kaksi champioon. Muotovalio taitaa olla liian iso pala, mutta kyllä se ch'kin kelpaa. Terry on jo ilmoitettu muutamiin näyttelyihin ja tuloksia odotetaan jännityksellä. Jos menestystä ei tule, niin taitaa alkaa uusien kuvien etsintä.

16.05.2010 - Terry viimeisiä kertoja tarjolla jalostukseen
Terry on ollut viimeisen viikon ajan julkisesti tarjolla jalostukseen ja kaksi tammaa on jo löytynyt. Lisäksi yksi jälkeläinen on kateissa, joten jälkikasvu lista alkaa olla jo mukavan mittainen. Terryä on mahdollista saada fwb jalostukseen, joten ottaa vastaan muun rotuisia pv tammoja ja kenties myöskin xx tammoja. Terry on myöskin viime aikoina osallistunut nj:n näyttelyihin ja hyvällä menestyksellä. Enää yksi sertti ja Terrylle voidaan myöntää vir mva ch.

26.03.2011 - KTK-III
Ilmoitin sitten Terryn maaliskuun KTK-tilaisuuteen ja positiivinen yllätys oli, että päästiin edes koko tilaisuuteen mukaan. Ajattelin että näillä kuvilla ollaan jo kantakirjattu joku heppa mutta eipä sitten ollutkaan. Tuloksien odottelu tuntui ikuisuuksilta, mutta vihdoin ja viimein nekin saatiin. Terry sai 63p ja näin ollen se kantakirjattiin III-palkinnolle. Tyytyväisiä ollaan - tavoitteena olin vain pääsät kantakirjaan, eikä tuloksella ole niinkään väliä. Tosin kakkos-, ja ykköspalkinto olisivat kyllä kelvanneet, mutta kolmosella mennään!

Yksityinen kouluvalmennus 06.02.2010 - valmentajana Ellu
Kun saavuin maneesiin, olitte jo alkukäynneissä. Tarkistin pikaisesti satulavyön ja käskin ottaa ohjat käteen. Pian ravasittekin jo hyvin koottuna uralla, ohjeideni mukaan itsenäisesti ympyröitä, voltteja ja suunnanvaihdoksia tehden. Terry näytti todella hyvältä ja se kulkikin oikein kauniisti. Käskin hiljentää käyntiin ja laittaa jalustimet kaulalle. Ori oli innokkaasti menossa ja Miisu heilahti satulassa hivenen oikealle. Onneksi hän oli taitava ratsastaja ja pysyi kuitenkin kyydissä. Käskin antaa Terrylle pohkeita jotta se lähtisi reippaaseen raviin. Pian se liiteli tasaisin askelin pitkin maneesia, Miisun pysyessä urheasti selässä. Käskin ottaa kulmat paremmin, käyttäen enemmän sisäpohjetta. Miisu tajusikin mitä hain, istahti ryhdikkäämmin satulaan ja ratsasti, eikä vain istunut kyydissä. Hymyilin hänelle ja käskin hiljentää käyntiin.

Annoin kävellä muutaman kierroksen maneesin ympäri, mutten antanut laittaa jalustimia jalkaan. Miisun pitäisi laukata Terryllä ilman jalustimia C päädyssä, isolla pääty-ympyrällä, niin että voisin katsoa kunnolla oriin askeleita. Pian Miisu ohjasikin komean trakehnerinsa pääty-ympyrälle ja antoi oikean kierroksen laukkapohkeet. Terry totteli kiltisti, tosin ryntäsi hieman kovempaan laukkaan. Ratsastaja pysyi hyvin selässä, pidellen tiukasti kiinni ohjista jottei yli-innokas ori pääsisi niitä käsistä repimään. Kun ori oli laukannut lähemmäs 5-6 kierrosta ympyrällä, käskin hiljentää käyntiin ja vaihtaa suuntaa. Sitten sama juttu vasempaan kierrokseen. Laukkojen jälkeen annoin laittaa jalusimet jalkaan mutta pysyä yhä pääty-ympyrällä. Nyt Miisun pitäisi ohjata Terry tarkasti H kulmaan, nostaa laukka ja laukata kokorataleikkaa, vaihtaen laukka pituushalkaisian keskipisteessä, hiljentää raviin B kulmassa, ravata E kulmaan nostaa laukka ja tehdä sama temppu kuin H kulmasta. Ensimmäisellä kerralla Terry sanoi itsensä irti tehtävästä ja ravasi vain eteenpäin kun piti kääntyä ja nostaa laukka. Toisella kerralla Miisu oli huolellisempi, käyttäen kunnolla pohjetta. Silloin ori suostui kääntymään ja nostamaan laukan mutta ei suostunut vaihtamaan laukkaa pituushalkaisijalla. Niimpä ratsastaja meinasi jo luovuttaa mutta kun hän lähti radalle kolmannen kerran, yllätyimme kumpikin iloisesti Terryn iloisesta asenteesta. Sillä se teki kaiken hyvin ja tarkasti. Saattoi johtua myös Miisun päättäväisyydestä. Lähdin ja jätin Miisun itsenäisesti jäähdyttelemään trakehneroriaan.Ulkoasu © Judith 2010