Revenue L YLA2, KRJ-I
14.05.2008-01.08.2012© Klosterhof Medingen

Nimi: Revenue L, "Reiska"
Rotu: Hollanninpuoliverinen
Syntymäaika: 14.05.2008 / VARL
Sukupuoli: orit
Säkäkorkeus: 165cm
Väri & Merkit: Musta, piirto, sukat
Rekisterinumero: VH05-012-3905
Kasvattaja:Lavalco Dressage Horses, GB
Tuoja: veya
Omistaja: Missu

Painotus: Kouluratsastus
Koulutustaso: Ko: GP, re: 70cm

Palkittu Kesäkuun -11 YLA-tilaisuudessa pistein 18 + 30 + 28 + 35 = 111p
Palkittu Lokakuun -11 KRJ-laatuarvostelussa pistein 27 (9+9+9) - 40 - 17 - 10 - 8 = 102p

★ Täyttänyt 3-vuotta 05.10.2008 ★ Revenue L on virtuaalihevonen ★

sukutaulu

i. Charlesto I
KWPN, EVM

ii. Gable Chaplin
KWPN, EVM

iii. Clark G EVM
iie. Lochnessie EVM

ie. Kenland Bronxiche
KWPN, EVM

iei. General Governur EVM
iee. Bonavera EVM
e. Triumphal Marina
KWPN, EVM

ei. Triumf VI
KWPN, EVM

eii. Bodgartier EVM
eie. Old Elsebeth EVM

ee. BN Marine
KWPN, EVM

eei. Rustchant EVM
eee. Blue Navy EVM

sukuselvitys

Isä Charlesto I on komea keskikokoinen, erikoisempaa voikkoa väritystä edustava ori. Luonteeltaan melko orimainen ja hankala käsitellä, jonka kanssa ei saa mitään ilmaiseksi. Kovan ulkokuoren alle kätkeytyy kuitenkin taitava ja varmajalkainen kouluhevonen, jolla on kapasiteettia vaikka mihin. Charlesto onkin menestynyt loistavasti GP tasolla nykyisen omistajansa kanssa keräten useita sijoituksia ja voittoja. Ori asuu nykyisin Yhdysvalloissa, mutta on kotoisin Iso-Britanniasta josta ori myytiin ajanpuutteen vuoksi. Charlesto onkin astunut useita tammoja Yhdysvalloissa.

Isänisä Gable Chaplin menehtyi 8-vuotiaana ähkyyn. Väriltään ruunikko ja kooltaan melko suurikokoinen. Eläessään Gable Chaplin ehti luoda itselleen lupaavan uran kouluhevosena vaativissa luokissa sijoittuen monia kertoja, ura kuitenkin katkesi äkisti orin murtaessa jalkansa 7-vuotiaana. Vuotta myöhemmin menehtyikin ähkyyn. Luonteeltaan seurallinen ja melko helposti käsiteltävä ori, joka antoi aina kaikkensa. Astui 4- ja 5-vuotiaana kaksi kotitilansa tammaa. Revenuen puoliveli onkin menestynyt kouluratsu, joka asuu nykyisin Iso-Britanniassa.

Isänisänisä Clark G oli suuri ja upea ori, joka jouduttiin lopettamaan 11-vuotiaana jatkuviin jalkavammoihin. Clark G ehti kilpailla monia monia Grand Prix luokkia Euroopassa että Amerikassa. Kerran tämä ori nähtiin myös Australissa, josta Clark G lähti voitto mukanansa. Näyttelyissä Clark G ei pärjännyt suurudensa vuoksi, mutta sen sijaan sen monet jälkeläiset löytyvät Hollannin kantakirjasta hyvin tuloksin.

Isänisänemä Lochnessie syntyi Englannissa, mutta muutti uuden omistajansa perässään Saksaan suurelle kouluratsastustallille, jossa tammasta koulutettiin kansallisen tason kouluratsu. Jo nuorena Lochnessie voitti helppoja koululuokkia ja ikää tullessa lisää tamma siirtyi vaativimmille tasoille. Vaativimmissa kilpailuissa tamma herpaantui jonka vuoksi ite kisasuorituskin meni huonosti. Ainoastaan Kür luokissa Lochnessie pärjäsi. 13-vuotiaana tamma siirtyi siitoshevoseksi ja jätti jälkeensä monia hienoja jälkeläisiä, jotka menestyivät koulu kuin esteradoillakin.

Isänemä Kenland Bronxiche on voikko aivan tavallisen näköinen tamma, joka ei ulkonäöltään ole niitä kauneimpia. Luonteeltaan Bronxiche on melko arvaamaton hevonen, tammamainen känkkäränkkä jota on vaikea uskoa kouluhevoseksi ensisilmäyksellä. No, ei Bronxiche edes kummemmin ole kilpaillut. Nuoruusvuosinaan starttari parissa helpossa luokassa, mutta melko kehnolla menestyksellä. Tamma olisi aivan varmasti myyty pois, ellei olisi omannut mahtavia ja tunnettuja koulujuuria. Niinmpä Bronxiche sai jäädä siitostammaksi. Tamma onkin varsonut monta varsaa ja on osoittautunut hyväksi periyttäjäksi.

Isänemänisä General Governur'n elämä ei ollut niin hohdokasta kuin voisi kuvitella. Ori vaihtoi kotia useita kertoja ja siinä samalla orin luottamus ihmisiin kärsi. 12-vuotiaana General Governur löysi elinikäisen kodin Puolasta, jossa ori päätti viettämään hevosen elämää. General Governur ei kilpaillut juuri ollenkaan koulussa, kilpaili muutaman kerran vaativa b ja a luokissa. Sen sijaan General Governur'n omistajat panostivat näyttelyihin, ja ori oli lähellä päästä kantakirjaan. Päiviä ennen kantakirjausta ori menehtyi äkillisesti ja syy jäi tuntemattomaksi.

Isänemänemä Bonavera oli ns. tavallinen tamma, joka ei kilpaillut vaativa a'ta korkeammissa luokissa, päässyt kantakirjaan tai jättänyt jälkeensä huippu jälkeläisiä. Sen sijaan Bonavera oli yksityishevonen joka asui pienellä tallilla Hollannissa. Se ei juurikaan kilpaillut, vaan pikemminkin oli harrastekäytössä. Virallisissa näyttelyissä tamma ei pärjännyt ollenkaan, vaan kävi joskus mätsäreissä. Bonavera astutettiin pari kertaa ja varsojen isiksi valittiin hienoja oreja ja näin ollen jälkeläiset ovat pärjänneet kivasti koulukilpailuissa sekä näytelyissä.

Emä Triumphal Marina, tämä kuvankaunis rautias tamma on kotoisin Hollannista, mutta asuu nykyisin Iso-Britanniassa. Marina on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla Hollannin kantakirjaan ja nykyinen omistaja saikin neuvotella kauan saadakseen erittäin lahjakkaan Marinan mukaansa Britanniaan. Britanniassa asuessaan Marinasta on koulutettu taitava kouluratsu ja tamma onkin kerännyt useita ruusukesijoja GP tasolta asti! Tamma lopetti uransa melko nuorena ollessaan huipulla, 11-vuotiaana. Marina on varsonut monta upeaa ja lahjakasta varsaa Britanniassa.

Emänisä Triumf VI on aivan tavallisen peruspuoliverisen näköinen ruunikko ori, tosin Triumf omaa aavistuksen verran tavallista lyhyemmän selän. Ori ei omaa kapaisteettia vain Helppo A tasolle asti, josta Triumf on napsinut melkoisen läjän voittoja ja sijoituksia. Vaativammat liikkeet saavat orin täysin sekaisin, jolloin ori tuppaa hermostumaan. Luonteeltaan melko arka ja vetäytyväinen tapaus, jonka kanssa täytyy tehdä paljon töitä. Triumf ei ole astunut muutamaa tammaa enempää ja orin vähät jälkeläiset ovat osoittautuneet keskinkertaista paremmiksi kouluhevosiksi.

Emänisänisä Bodgartier syntyi Hollannissa ja sille ennustettiin lupaavaa uraa kouluadoilla, sillä onhan orin suku menestynyt kouluratsastuksessa ympäri maailmaa, lähinnä kuitenkin Euroopassa. Bodgartieria koulutettiin ja koulutettiin, mutta orin kouluttajista tuntui että tästä hevosesta ei ole vaativille radoille ja tämä piti täysin paikkaansa. Bodgartier ylsi kuitenkin vaativan b'n tasolle, mutta sitä vaikeammat liikkeet eivät onnistuneet vaikka kuinka treenattiin. Bodgartier kilpaili vain satunnaisesti vaativassa b'ssä ja jäikin melko nuorena eläkkeelle ja siirtyi jalostuskäyttöön, sillä suku puhui puolestansa. Väriltänsä Bodgartier on ruunikko ja säkää sillä on 159cm.

Emänisänemä Old Elsebeth olikin hieman menestyneempi tamma, joka kilpaili GP tasolla, mutta ei kuitenkaan menestynyt paljoa. Tamman suku on ihan tavallinen, suvusta löytyy koulu ja esteratsuja jotka ovat kisanneet jonkin verran. Old Elsebeth kilpaili vain ja ainoastaan synnyinmaassaan Hollannissa, sillä pitkät kilpailumatkat saivat tamman stressaantumaan. GP tasolta tamma saavutti muutamia sijoituksia ja intermediaite luokista napsahti muutamia voittojakin. Old Elsebeth ei soveltunut siitostammaksi juuri ollenkaan, sillä se kiintyi liian paljon varsoihinsa ja vieroittaminen oli hankalaa. Muutamat harvat jälkeläiset ovat kuitenkin pärjänneet mukavasti kisaradoilla jopa Amerikassa asti.

Emänemä BN Marine on kaunis, aavistuksen verran raskaampi tummanpunarautias tamma joka on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Tamma on saanut paljon kehuja nöyrästä ja lempeästä luonteestaan ja onkin osoittautunut hyväksi emäksi varsoilleen. BN Marine on jopa toiminut keinoemänä niiden varsoille, jotka eivät ole varsojaan suostuneet imettämään. Tamma polveutuu mahtavasta ja tunnetusta koulusuvusta, jonka vuoksi Marine ostettiinkin nykyiselle kotitallillensa, vaikka hieman raskaampi rakenne onkin vetänyt epäilyjä puoleensa. Marine on kilpaillut hyvällä menestyksellä he A - va B tasolla osoittautuen sukunsa arvoiseksi jatkajaksi. Tamman jälkeläiset ovat osoittautuneet lupaaviksi kouluhevosiksi.

Emänemänisä Rustchant soveltui paljon paremmin siitosoriksi kuin kisaratsuksi. Rustchant ei sietänyt ollenkaan muita hevosia ja muutenkin kilpailuissa ori stressasi paljon. Näyttelyissä ori ei menestynyt sen paremmin, sillä paikalleen pysyminen tuotti ongelmia ja kun pitäisi ravata kunnolla, esitti Rustchant kaikille kiitoravinsa. Käynti näyttelykehissä oli melko lyhyt askelista ja nopeaa. Niinpä Rustchant myyntiin Saksaan jossa se siirtyi jalostusoriksi ja astui muutamia tammoja.

Emänemänemä Blue Navy oli todella kaunis vaalenrautias tamma, jonka päässä säteili leveä valkoinen läsi ja kaikista jaloista löytyi korkea tai matala valkoinen sukka. Luonteeltansa Blue Navy oli sympaattinen ja rauhallinen ja erittäin sosiaalinen. Tämä tamma kilpaili helpoissa luokissa, sillä taidot eivät yltäneet vaativalle tasolle asti. Helpoista luokista Blue Navy nappasi sijoituksia ja voittoja. 12-vuotiaana tamma siirtyi jalostukseen ja se varsoi 3 hienoa varsaa, joista kaikki ovat tammoja ja rautiaita.

1. & 2. polvi © HM, 3. polvi © Mistral

jälkikasvu

o. Calgwar FW (e. Light of Lucy)
o. Glass Slipper FW (e. Hillview Galadrielle)
t. Lovestory FW (e. Zoet Melase)
o. BWT Enterpride (e. BTW Dora)
t. Just Living My Life P! (e. Dixie Chick)

kilpailukalenteri

74 sijoitusta
07.01.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 3/28
09.01.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 5/28
09.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 3/23
14.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 2/40
14.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/40
22.01.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 3/17
22.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B //1/16
28.01.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 5/31
28.01.2009 // KRJ kutsu // Prix St. Georges // 3/21
23.01.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/19
01.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 8/91
01.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 7/60
01.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/43
01.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/21
07.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 2/39
10.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/50
11.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/50
12.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/50
13.02.3009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
14.02.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 1/36
16.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 1/40
17.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/50
18.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
19.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 3/70
20.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 2/70
20.02.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 4/50
20.02.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 1/40
22.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 2/60
23.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/60
23.02.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/60
20.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 6/60
22.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo B // 2/80
23.03.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 5/80
25.03.2009 // KRJ kutsu // Kür Helppo A // 4/43
07.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 6/40
08.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite II // 2/40
09.04.2009 // KRJ kutsu // Helppo A // 6/100
09.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 6/73
12.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa A // 5/25
13.04.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/25
19.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/40
23.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
24.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
24.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
25.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
27.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/40
28.04.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 3/36
29.04.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
02.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/100
02.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 7/66
03.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 4/67
04.03.2009 // kRJ kutsu // Vaativa B // 10/100
07.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
08.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 7/50
09.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
10.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
10.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 5/40
11.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 4/40
12.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/70
12.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 8/66
15.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/50
15.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/50
16.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 3/13
18.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/16
19.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/12
19.05.2009 // KRJ kutsu // Vaativa B // 4/52
20.05.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 1/18
20.05.2009 // KRJ kutsu // Prix St Georges // 1/5
17.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 3/80
18.06.2009 // KRJ kutsu // Grand Prix // 6/80
21.07.2009 // KRJ kutsu // Kür Intermediate I // 6/50
23.07.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 7/50
27.07.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 5/50
27.07.2009 // KRJ kutsu // Intermediaite I // 1/84

päiväkirja ja valmennukset

01.09.2009 - syksyn koulutreenit
Niin se syksy tulee ja kurakelit alkaa. Syyskuun ensimmäisen päivän kunniaksi pidimme Reiskan kanssa koulutreenit, sillä vielä satunnaisesti koulussa kilpailemme. Herra oli ollut aamupäivänsä viettämässä tarhassa piehtaroimassa, joten harjattavaa ja siistimistä oli paljon. Taluttaessani Reiskaa maneesiin ori käveli tanssahdellen energisesti vierelläni ja Reiskan energisyys näkyi. Maneesissa noustessani selkään Reiska hieman pyöri paikoillansa ja odotti apuja. Alkukäynnit olivat energiset ja kerätessäni ohjia käteen Reiska alkoi koota itseään. Alkulämmittely sujui hienosti, Reiska oli kuuliainen ja yritti parhaansa. Suunnittelen, että herran kanssa harjoittelisimme siirtymisiä. Vaikka siirtymiset kuullostavat alkeistason jutuilta, on perusasioitakin hyvä harjoitella. Suuria ongelmia ei ollut, Reiska vain hieman laukka käynti siirtymisissä heitti päätänsä ja yritti vain ravata. Treenasimme myöskin koottuja ja lisättyjä askellajeja ja hienosti meni. Treenin jälkeen teimme loppuverryttelyn maastossa.

27.09.2009 - valmennuksissa käyntiä
Viime päivinä olemma käyneet Reiskan kanssa ahkerasti kouluvalmennuksissa, ja kiitos kuuluu suville, joka valmensi meitä kolme kertaa. Tämän rankan viikonlopun päätteeksi Reiska lomailee pari päivää, jonka jälkeen tarkoitus on etsiä uusia innokkaita ja valmentajia. Reiska pärjäsi valmennuksissa hienosti ja tälläkin hetkellä ori viettää päiväänsä tarhassa ollen.

12.10.2009 - Maastoilua
Tänään kävimme Reiskan kanssa pitkällä maastolenkillä. Tallipihalla Reiska vaikutti reippaalta ja innokaalta. Korvat hörössä kaula kaarella ori katseli maastopolkujen suuntaan ja kyllä Reiskalta löytyi energiaa lähteä kohti polkuja. Silti se kuitenkin malttoi kuunnella pidätteitä ja oli muutenkin kuuliainen. Metsässä oli erittäin syksyistä lehtien tippuessa puista ja lentäen ympäriinsä, mutta eihän varmajalkainen Reiska herra niistä välittänyt. Ravailimme hieman ja Reiska ravasi reippaasti eteenpäin, mutta malttoi kuitenkin siirtyä käyntiin eikä pyrkinyt kauheasti eteenpäin. Retken aikana ohi vilahti pienikokoinen rusakko joka loikkasi juuri edestä. Reiska ei välittänyt siitä juuri ollenkaan, mitä nyt vain vähän säpsähti. Jatkoimme matkaa lammelle, josta käännyimme takaisin tallille ennen kuin pimeä ehtisi yllättää. Kotimatkan aikana laukkailimme ja ravailimme ja Reiska sattui vähän innostumaan. Tallille palattuamme riisuin Reiskan ja hoidin sen kunnolla jonka jälkeen vein sen karsinaansa.

11.11.2009 - Viimeinen jälkeläinen
Reiskan viimeinen jälkeläinen tuli tänään tietooni. Nyt tämä oripoika ei ole nää jalostuskäytössä, mutta satunnaisia kisoja on kuitenkin luvassa. Nyt vain tähdätään laatiksiin ja hyviin palkintoihin. Reiska on kylläkin jo ilmoitettu marraskuun YLA:an, josta tulokset eivät ole vielä tulleet. KRJ:n laatiksen seuraavaan tilaisuuteen ollaan myöskin menossa. Ykkönen tavoitteena, YLA:ssa kuitenkin kakkonen riittää, sillä ykkönen on ehkä liian vaativa meille.

Yksityinen kouluvalmennus 27.06.2009 - valmentajana Sorel
Reiska näytti alussa hieman holtittomalta eikä oikein keskittynyt alku käynneissä. Kun lopulta kuitenkin päästiin valmennuksen alkuun ori muuttui käsissäsi täysin. Turha tarkkailu ja hönkötys jäi kokonaan pois ja ori alkoi kulkemaan upeasti. Liikkeet olivat näyttävät ja erittäin sulavat. Reiska näytti olevan myös herkkä, mutta taitava ratsastaja osaa käsitellä myös näitä herkkiä hevosia, ja sen näin jo Tempon kanssa. Osaat selvästi käsitellä herkkiä hevosia hyvin ja myös Reiskalla ratsastaessasi avut olivat jälleen huomaamattomat mutta hevonen toimi erinomaisesti. Teitä oli todella miellyttävä katsella!

Yksityinen kouluvalmennus 18.09.2009 - valmentajana vennla
Intoa puhkuva puoliveriori tanssahteli maneesiin vauhdikkaasti, selässään ratsastaja, joka koitti saada vauhtia pienemmäksi sekä hevosta avuille. Mieleeni tulivat väkisin sanat "reippaus" ja "energisyys" - eikä varmaan tarvitse selitellä, mistä tämä johtuu? Pääsimme kuitenkin hetken kuluttua aloittamaan valmennuksen, tehden ravissa pohkeenväistöjä ja avotaivutuksia. Reiska ei oikein olisi tahtonut keskittyä asiaan, vaan sillä tuntui olevan mielessä jotkin aivan muut asiat, kuten vaikka pienienkin rasahdusten kavahtaminen. Sinulla olikin kova työ saada Reiska kuuliaisemmaksi, puhumattakaan rauhallisuudesta. Onnistuit kuitenkin tehtävässäsi kiitettävästi, koska hetken yrittämisen jälkeen ori taipui sinun tahtoosi ja alkoi kulkea nätisti. Siirryimme pikkuhiljaa laukkatehtäviin, jotka tehtäisiin tänään keskiympyrällä. Tarkoituksena oli säädellä laukkaa, pidentää ja lyhentää askelta, sekä tehdä siirtymisiä. Aloitimme ensin ihan pelkillä ravi-laukka-ravi -siirtymisillä, jotka sujuivat hyvin. Reiska laukkasi rytmikkäästi peräänannossa, ja oma istuntasi oli kunnossa. Askeleenpidennyksissä meinasi kuitenkin ilmetä pieniä ongelmia - sinä jännitit ylävartaloasi vähän liikaa, jolloin kätesi ei enää ollut vakaa, ja jonka seurauksena Reiska nosti päänsä ylös ja jännittyi. Korjasit asian kuitenkin pienen huomauttamisen jälkeen, ja alkoi Reiskakin taas rentoutua. Toiseen suuntaan laukkasitte vastalaukassa pitkät sivut ja kävelitte lyhyet. Yhteistyönne pelitti oikein hyvin, eikä nostoissa taikka laukassa muutenkaan ollut minkäänlaisia ongelmia - hienoa työtä siis molemmilta! Lopuksi ravailitte vielä hetken aikaa pidemmällä ohjalla, tehden voltteja ja ympyröitä.

Yksityinen kouluvalmennus 19.09.2009 - valmentajana vennla
Tämänpäiväisessä valmennuksessa Reiska oli erittäin rauhallisen ja kuuliaisen oloinen - se totteli pienimpiäkin apujasi hienosti. Tajusit heti alkuraveilla pelata paljon painoavuillasi, eikä sinun tarvinnut tehdä paljoa mitään ohjilla, jolloin vältyit ylimääräisiltä pidätteiltä sekä nykimisiltä. Alkulämmittelyjen jälkeen siirryttiin avotaivutusten ja pysähdyksien pariin. Tekisitte jokaisella pitkällä sivulla avotaivutukset, ja jokaisella lyhyellä sivulla pysähdykset. Tehtävä oli tarkoitus tehdä harjoitusravissa, mutta jos Reiska jännittyisi paljon, saisit keventää vähän aikaa. Tämän tehtävän jälkeen vaihdoitte suuntaa ja aloitte nostamaan laukkaa. Laukassa tehtäisiin lävistäjiä, joilla pidennettäisiin askelta. Pienen alkuinnostuksen jälkeen Reiska meni nämäkin erittäin hienosti, laukkasi kauniisti, sekä rauhallisesti. En löytänyt istunnastasi tai apujen käytöstäsi mitään moitittavaa, vaan ratsastit Reiskaa juuri kuin sitä nähtävästi pitääkin ratsastaa, koska se oli koko valmennuksen ajan rentona. Hienoa työtä!>

Yksityinen kouluvalmennus 24.09.2009 - valmentajana suvi
Pyysin teitä aloittelemaan lämmittelemällä, jolloin sain tarkkailla yhteistä työskentelyänne. Reiska oli ensin epäluuloinen uudesta tilanteesta, mutta rentoutui nopeasti rauhoitellessasi sitä. Reiska oli todella herkkä avuille ja kuuliainen ja tarkkaavainen ympäristöstään. Itse työnteon alkaessa Reiska oli täysin hereillä ja kulki rauhallisesti, mutta eteenpäinpyrkivästi. Harjoituksena oli volttien ja keski- ja pääty-ympyröiden tekeminen vain paino- ja pohjeavuilla. Sinulta se onnistui hienosti, myötäsit ohjista ja näytit selvästi minne pitää mennä käyttämättä painoasi ja pohkeitasi. Reiska kulki ensin vähän neliömäisesti, mutta sait sen pian asetettua ja se kulki oikein nätisti kuolaimella. Ravissakin olitte aivan ylivoimaisia. Seuraavaksi teitte pohkeenväistöjä. Ensin väistätit uralta kohti kentän keskustaa, ja sieltä takaisin uralle. Alku oli hieman hankala, mutta Reiska ymmärsi kun annoit hieman vahvemmat avut. Loppu sujui esimerkillisesti. Olitte todella yhteistyökykyinen ja rento pari, joka varmasti menestyy - ja on menestynyt - kisaradoilla.

Yksityinen kouluvalmennus 25.09.2009 - valmentajana suvi
Lämmittelyssä Reiska vaikutti hieman uneliaalta, se asteli verkkaisesti eteenpäin näkemättä lainkaan vaivaa eikä juurikaan ollut kiinnostunut tapahtumista. Olit päättäväinen ja käskit sitä eteenpäin, vaikka ori yritti olla yhtä itsepäinen, muttei onnistunut. Lopulta se suli ja lähti lönkyttelemään jotain ravintapaista. Pari raipannäpäytystä herätti oriin, ja sait sen kunnolla liikkeelle. Volttien, pysähdysten ja peruutusten jälkeen Reiska oli jo täysin hereillä ja valmis työskentelemään. Tehtävä oli tehdä kahdeksikko (kaksi volttia peräkkäin) ravissa jokaisen sivun keskeltä ja sen jälkeen pysähdys, peruutus ja suoraan takaisin raviin. Reiska aloitti työskentemällä kohtalaisesti, liikkeet jäykkinä ja asetukset päin honkia. Peruutuksesta lähtö oli suoraansanottuna surkea, Reiska luisti tehtävästään. Sait taas kerran Reiskan heräämään, ja lopulta se käytti takajalkojaankin paremmin, totteli apuja, asetti nätisti sivulle ja kulki notkeasti.

Yksityinen kouluvalmennus 26.09.2009 - valmentajana suvi
Jo lämmittelyssä Reiska reippaili ihan itsestään. Se asteli pitkillä jaloillaan eteenpäin juurikaan välittämättä avuista. Jouduit herättelemään sitä pitkään, ennen kuin se teki tehtävät huolellisemmin. Jo työskentelyn alussa huhkit hiki hatussa Reiskan taistellessa vastaan. Tehtävä oli yksinkertainen: pysähdyksiä, suunnanvaihtoja, pohkeenväistöjä. Herättelit Reiskaa kuuliaiseksi, ja työsi palkittiin. Lopulta ori kulki nätisti kuolaimella, vaikka välillä heilautteli päätään mielenosoitukseksi. Sait sen hienosti hallintaasi, ja se kulki pienillä avuilla eteenpäin. Reiskalle sattui huono päivä näköjään jo toisen kerran, mutta pelastit tilanteen hienosti.