Mairoth Godiva Royale

minishetlanninponi, tamma
syntynyt 29.01.2020, 2-vuotias
rautiaankirjava, 82cm

omistaa Stoeterij van Beck (VRL-00096)
kasvattanut Mairoth, Iso-Britannia

valjakkopainotteinen
noviisi valjakko

genotyyppi ee/aa/nTo


Vattu on aika tyypillinen shetlanninponi yhdistettynä tammamaiseen oikutteluun sisukkuudella terästettynä. Oli kyse mistä tahansa niin tamma ei luovuta hevillä, toisinaan Vatun kanssa saa taistella helpoistakin asioista kuten siitä kumpi menee ensin ovesta sisään tai siitä suostuuko arvon tamma menemään vesilätäkön yli, mutta valjakkoajossa Vattu on lyömätön joka pärjää yhtä vahvasti kaikissa osa-alueissa, vaikka tamma ei kovin nöyrä ole ja toisinaan saa kiistellä siitä miten asiat tehdään, mutta osaavalla kuskilla joka osaa ennustaa tamman mielen liikkeitä, on Vattu melko vaikuttava valjakkoponi näinkin pieneksi.

sukutaulu

TindermatchKTK-III
rt tob, 80cm
Blind Dateevm
rt tob, 85cm
Dirty Cruiseevm
Love at the First Sight
Superlikeevm
rt, 84cm
Hot or Notevm
Supercuddleevm
Kiwicroft Mojito
rt, 78cm
Mystery in Milanoevm
rt, 80cm
Monday Morningevm
Romance in Romeevm
Kiwicroft Moroccan Mint
rn, 75cm
Rum Raisin Funevm
Once Upon a Dreamevm

kuvagalleria

päiväkirja

Maaliskuu 2020
Kun minusta tuli tuore hevostilan pitäjä niin näin mielessäni kuvan tallista täynnä laadukkaita urheiluponeja, mutta elämä toi mukanaan yllätyksen johon en ollut todellakaan varautunut, nimittäin shetlanninponit joista en ollut ikinä haaveillut mutta yllättäen sain todella hyvän tarjouksen ja pian huomasin omistavani laumallisen shetlanninponeja ihan vain siksi että en voinut kieltäytyä sellaisesta tarjouksesta joka ei tule joka elämässä vastaan. Ensiksi suunitelmissa oli pitää ponit vain laitumella, mutta ajan myötä opin näkemään shetlanninponit uusin silmin, joka sai minut myös kiinnostumaan valjakkoajosta.

Innostuttuani valjakosta aloin myös leikitellä ajatuksesta uudesta shetlanninponista, tietysti minikokoisesta. Kauaa minun ei tarvinnut hevosmarkkinoita selata kun löysin Mairothin ilmoituksen myytävistä sen kesän varsoista, sama kasvattaja jolta Mini oli kotoisin. Ihastuin täysin Mairoth Godiva Royale nimiseen rautiaankirjavaan tammavarsaan, jolta löytyi kasvattajan sanoin sekä sisua että luonnetta yhdistettynä tyypilliseen shetlanninponin jääräpäisyyteen, mutta tammavarsasta povattiin tasokasta valjakkoponia. Pirauteltuani hetken kasvattajan kanssa solmittiin kaupat lukkoon, kasvattaja lupasi järjestää kyydin Hollantiin, joten minun täytyi noutaa tammavarsa vain lentokentältä.

Kun Godiva saapui, teki tammavarsa ehdottoman selväksi että hän tekee tasan mitä itse haluaa muita kuuntelematta, joten ponin kanssa käytiin hyvin pitkiä tahdontaisteluita yksinkertaisimmistakin asioista. Jos Godiva ei halunnut vaikka kulkea tallin ovista sisään, niin siinäpähän tapeltiin. Onneksi opimme nopeasti että tamma on toisinaan lahjottavissa kauralla, toisinaan taas ei. Kauhulla ja innolla odottaen tasaantuuko Godivan luonne kasvaessa ja millainen tamma on kärryjen edessä.

ulkoasun © VRL-05175    ✡    virtuaalihevonen    ✡    a sim game horse    ✡    kuvien © Collytown Stud