' Zonjiet Stud

Admiral

KTK-III
(14 + 16 + 17 + 16 = 63p.)

image

Perustiedot

 • hollantilainen puoliverinen, ori
 • 169cm, musta Ee/aa
 • s. 13.12.2019 8v 04/20
 • ko Intermediate II
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Red Hill Equestrian Centre USA

Luonnekuvaus

Admiral on luonteeltaan yli-innokas, joka suhtautuu kaikella varsamaisella uteliaisuudella. Ori ei ole helpoimpia hevosia käsitellä energisyytensä vuoksi, mutta muutoin Admiral on hyvin sympaattinen hevonen joka saa kenet tahansa hymyilemään. Teit mitä tahansa Admiralin kanssa, niin ori tekee kaiken suurella innolla. Tämä hevonen voi olla hetkessä kiinnostunut yhdestä asiasta ja pari sekuntia myöhemmin toisesta. Ori ei itsekään edes tiedä mitä haluaa vaan aivan kaikkeen pitäisi päästä tutustumaan ja kaikki herättää Admiralin mielenkiinnon. Käsiteltäessä ori on syytä pitää kiinni sillä eloisaa oria on muutoin vaikea hoitaa. Admiral suhtautuu kaikkiin hoitotoimenpiteisiin hyvin ja antaa ne suorittaa mitä nyt innoltaan ehtii. Omaa ihmistään kohtaan Admiral tuntee suurta kiintymystä ja osaa tällöin nauttia kahdenkeskisistä rapsutustuokioista, mutta muut ihmiset näkevät orin energisen puolen.

Ratsuna Admiral on haastava, sillä jos orin energiaa ei osaa suunnata oikein niin tuloksena on vain katastrofi jolloin Admiralia kiinnostaa kaikki muu paitsi olennainen asia. Oria on osattava motivoida oikealla tavalla eikä huomiota saa päästä herpaantumaan hetkeksikään. Admiral suorittaa mielellään oikein motivoituna ja on tällöin eteenpäinpyrkivä sekä hyvin yritteliäs joka saa itsevarmuutta onnistuneista suorituksista. Potentiaalia Admiralilla riittää, mutta ori vaatii paljon ratsastajaltaan. Jos vain mahdollista niin oria on syytä irtojuoksuttaa ensin jotta pahimmat energiat saadaan tuhlattua.

Admiral on helppo hevonen lastata joka viihtyy myös yksin matkustaessa, mutta ei pane pahakseen hevoskaveria. Jos tunnette Admiralin ja tiedätte miten ori käyttäytyy tutussa ympäristössä, niin voitte vain arvata miten käy vieraassa ympäristössä ja väenpaljoudessa. Admiral ei jännitä, mutta ori haluaisi tutustua jokaiseen vastaantulijaan, hevoseen, koiraan, autoon, kasveihin.. Aivan kaikkeen. Admiralin mielenkiinto kestää arviolta pari sekuntia ja seuraavaksi ori on jo seuraavan kohteen kimpussa. Orin energisyys on toisinaan ongelma, joten ori liikutetaan aina kisoja edeltävänä aamuna. Ratsastajalla on orin pitelemässä täysi työ ja Admiralin mielenkiintoa voi olla vaikea keskittää ratsastamiseen, joten verryttelyt on syytä aloittaa hyvissä ajoin. Suorituksen aikana Admiral on melko samanlainen kuin kotonakin, joka selvästi nauttii esiintymisestä ja aplodeista.

image
  Winterlass
  old, m, 169cm
  Distello
  kwpn, m, 173cm
  Boa Vista
  Lorinna
  Calandra
  kwpn, m, 168cm
  Sky High
  Linette
  Cheena
  kwpn, rt, 168cm
  Daktari
  kwpn, m, 171cm
  Navajo
  Galexa
  Ignita
  kwpn, rn, 167cm
  Landau
  Gabriela
image

image
image

Näyttelymenestys

27.02.2020 Lallyborch VSN RCH (3½-4-4½-4-4-4-4-4-3½-3½=39p)

Kilpailumenestys

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate II

 

Kouluratsastus taso Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
imageimage

Helmikuu 2020

Olin haaveillut uudesta tasokkaasta hollantilaisorista jo jonkun aikaa. Tietysti orin piti olla ulkonäöllisesti miellyttävä, joten jouduin surutta skippaamaan monia myynti-ilmoituksia koska löysin jokaisesta hevosesta jotain vikaa. Sitten löysin Admiralin myynti-ilmoituksen. Ilmoituksen ori oli juuri tyyppiäni, raskaampaa tekoa, musta ja pienimerkkinen. Tasan sillä hetkellä, vain vilkaistuani hevosen kuvaa, olin jo naputtelemassa sähköpostia myyjälle kädet täristen. Mstat raskaat puoliveriset todella vetosivat sieluuni ja ne olivat myös heikkouteni. Kun olin viestini lähettänyt pystyin jo rauhoittumaan hieman lukeakseni loputkin myynti-ilmoituksesta. Admiraliksi kutsulla orilla oli upeat liikkeet, valtavasti potentiaalia hyvin tasokas suku josta löytyi monta tunnettua nimeä. Asiassa oli vain yksi haittapuoli, sillä Admiral majaili sillä hetkellä Ruotsissa. Syntyjään ori oli Yhdysvalloista tunnetulta tilalta josta oli lähtenyt monia upeita kouluratsuja. Luonteeltaan Admiralia kuvattiin.. No oriksi. Kuvauksen mukaan ilkikurinen duracellpupu joka innostuu jokaisesta asiasta. Lopulta sovimme myyjän kanssa että nelivuotias Admiral tulee Zonjietiin kokeilujaksolle kahdeksi viikoksi.

Kun Admiral saapui Zonjietiin, itkin melkein innosta kun musta ori tanssahteli ramppia pitkin alas. Admiral oli juuri sellainen hevonen jota olin etsinytkin. Jasper vaikutti hieman epäuskoiselta kohottaessaan kulmiaan, mutta lopulta miehen oli pakko itse myös myöntää että ori oli upea. Vaikka Ruotsissa oli talvi tähän vuodenaikaan ja katsomani sään mukaan kymmenen astetta pakkasta, oli ori hyvin innoissaan kuin pikkulapsi uudesta ympäristöstä. Kaikki viehätti oria ja kaikkeen olisi tietysti pitänyt tutustua. Admiral tanssahteli narun päässä höristen aivan kaikelle eikä malttanut pysyä perässä jääden pysähtymään ja ihmettelemään muutaman askeleen välein. Matka talliin oli pitkä, mutta en voinut olla hymyilemättä orille.

Ensimmäisen päivän Admiral sai totutella uuteen ympäristöönsä, mutta toisena päivänä otin orin juoksutettavaksi ensin ratsastusvarusteissa. Admiral vastasi apuihin hyvin ja innokkaasti, tosin energiaa orilla tuntui olevan liiaksi joten päästin ensin suurimmat höyryt ulos. Lopulta kun olin nousemassa Admiralilla riitti edelleen virtaa, mutta tanssahtelusta huolimatta ori pysyi hyvin paikallaan sen ajan että pääsin selkään. Ori vastasi tälläkin kertaa apuihin yli-innokkaasti, jonka suorituksista löytyi liikaakin energiaa. Orissa oli paljon potentiaalia ja toivottavasti Admiral oppisi suuntaamaan energiansa oikein. Ori oli vasta nuori, joten ehkä Admiral tasaantuisi iän myötä.

Kun kaksi viikkoa oli ohi oli aika ilmoittaa päätöksestäni. Tietysti vastasin myöntävästi ja pian loput paperit laitettiin kuntoon. Pian Admiralin omistuspapereissa komeili minun nimi ja olin onnellinen uuden hevosen omistaja. Jasper oli ehtinyt tottua Admiraliin näiden kahden viikon aikana ja oli mies myös orin selässä käynyt, mutta ilmeisesti Admiralin ja Jasperin kemiat ei kohdannut sillä lopulta Admiral sai jotenkin karistettua Jasperin selästään, mutta ei se haitannut, sillä sain omistautua ihan yksin kokonaan Admiralille. Nyt kun Admiral oli tullut jäädäkseen, niin pohdin olisiko orille täytynyt miettiä lyhyempi lempinimi, mutta totesin että Admiral istui hyvin suuhun ja koska ori oli jo siihen tottunut niin se myös sai pysyä.

Vähän huoletti miten ori sopeutuisi Namibian kuumaan ilmastoon, mutta Admiral ei osoittanut mitään huolestuttavia merkkejä vaan oli kuin kotonaan. Vaikka Admiral oli luonteeltaan ylienerginen, niin ori oli aivan ihanan sosiaalinen joka oli jokaisen ihmisen kaveri. Pian koko talliporukka oli jo rakastunut Admiraliin paitsi tietenkin Jasper joka kantoi edelleen kaunaa viimekertaisesta ratsastuskerrasta.