Everholt All That Jazz

oldenburg, ori
syntynyt 02.01.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
musta (Ee/aa), 173cm
8v 01.04.2019
ko Grand Prix
kasvattanut Everholt Estate


© K. Filipi
© K. Filipi © LB © K. Filipi
Ashblace
old, m, 177cm - KTK-I
Alcatraz Hilstead
Asgard
Karana Kashmire
Dulcinea
Faberine
old, rt, 168cm
Lyyronin Indigo
Jimphex
Fazaryn Zakreben
Fantarene

 

Jazz on viekas kuin kettu, joka rakastaa vetää kaiken leikiksi. Orin kanssa ei pärjää ilman huumorintajua. Vaikka Jazz on ilkikurinen, on ori kuitenkin hyvin seurallinen ja omalla tavallaan helposti käsiteltävissä vaikka välillä tuntuu että täytyy olla silmät selässäkin. Ori on myös hyvin älykäs ja hoksaa heti käyttää tilanteita hyväkseen, ei ole ensimmäinen tai viimeinen kerta kun ori on vain lähtenyt menemään karsinasta, tarhasta sillä ori osaa avata yksinkertaiset solmut ja avata jopa karsinan oven, jos se on huolimattomasti laitettu kiinni. Vaikka Jazz on.. Jazz, on ori erinomainen kouluratsu joka jaksaa paiskia loputtomasti töitä. Ori rakastaa työntekoa, mitä haastavampaa työnteko on, niin sitä enemmän ori nauttii. Jazz ei lannistu helposti ja synkkänä päivänä ori onnistuu aina piristämään meitä kaksijalkaisia.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/10

Kuuliaisuus ja luonne 0p

Tahti ja irtonaisuus 0p

Helmikuu 2019

Nähdessäni All That Jazzin myynti-ilmoituksen ensimmäistä kertaa minun ei tarvinnut miettiä toista kertaa. Tunsin Everholt Estaten ennestään laadukkaana kouluhevoskasvattajana ja olin jo pidempään haaveillut omasta Everholtilaisesta. Mustan varsan isä oli valtava, 177cm korkea ensimmäisen kantakirjapalkinnon ori joka oli jo ennestään nimellisesti tuttu. Muistan aikoinani ihailleeni oria kisamatkalla jossa tietysti heti ensimmäisenä pisti silmään kookas koko. Ashblace oli kaikin puolin upea eläin jota olisin varmasti itse käyttänyt jalostukseen jo aikoja sitten jos minulle olisi vain tullut mahdollisuus siihen. Varsan emä oli näppärä rautias oldenburgintamma, joka oli hyvin nätti ja polveutui hieman harvinaisimmista linjoista.

Kahta viikkoa myöhemmin All That Jazz muutti Zonjietiin. Orivarsa oli vielä kookkaampi ja komeampi luonnossa mitä kuvissa ja videolla. Vaikka vuotias orivarsa oli vielä rääpäle, näki varsasta heti että siitä kasvaisi vielä hyvin komea eläin, jolla olisi tulevaisuudessa paljon annettavaa jalostusorina. All That Jazz oli jopa sellainen hankinta, jonka Jasper hyväksyi mukisematta. Vuotias orivarsa taisi tehdä vahvan vaikutuksen myös mieheen.

Ensimmäisen viikon aikana jona All That Jazz asui Zonjietissa, oli orivarsa hyvin ujo ja hiljainen. Uusi ympäristö, uudet ihmiset ja hevoset selvästi hämmensivät orivarsaa, mutta hiljalleen Jazz alkoi tulla ulos kuorestaan. Mitä enemmän opimme lopulta tuntemaan orivarsaa, sitä enemmän opimme että orivarsan kanssa ei selvinnyt ilman huumoria. Jazzilla oli nääs viekas huumorintaju ja orivarsa mielellään nappasi hampaisiin kaiken minkä sai tarkoittamatta kuitenkaan pahaa. Jazz oli myös hyvin älykäs, joka hoksasi heti mahdolliset porsaanreiät. Pari kertaa olimme havahtuneet siihen tilanteeseen kun orivarsa oli vain lähtenyt menemään karsinasta kun karsinan ovi oli jäänyt vain hieman auki, Jazzin tietysti kammetessa oven jotenkin turvallaan auki. Arki orin kanssa oli hyvin erilaista ja mikään päivä ei ollut erilainen. Onneksi orivarsa oli sentään motivoitunut ja rakasti työntekoa, mitä vaativampaa niin sen parempaa. Tietysti vähän hirvittää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.