Everholt All That Jazz

KTK-III
(17 + 18 + 17 + 17 = 69p.)

KRJ-II
(8,5 + 40+ 20 + 20 + 10,5 = 99p.)

imageimage

Perustiedot

 • oldenburg, ori
 • 173cm, musta Ee/aa
 • s. 02.01.2019 8v 12/19
 • ko Grand Prix
 • omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096) NA
 • kasvattanut Everholt Estate IE

 

Luonnekuvaus

Jazz on viekas kuin kettu, joka rakastaa vetää kaiken leikiksi. Orin kanssa ei pärjää ilman huumorintajua. Vaikka Jazz on ilkikurinen, on ori kuitenkin hyvin seurallinen ja omalla tavallaan helposti käsiteltävissä vaikka välillä tuntuu että täytyy olla silmät selässäkin. Ori on myös hyvin älykäs ja hoksaa heti käyttää tilanteita hyväkseen, ei ole ensimmäinen tai viimeinen kerta kun ori on vain lähtenyt menemään karsinasta, tarhasta sillä ori osaa avata yksinkertaiset solmut ja avata jopa karsinan oven, jos se on huolimattomasti laitettu kiinni. Vaikka Jazz on.. Jazz, on ori erinomainen kouluratsu joka jaksaa paiskia loputtomasti töitä. Ori rakastaa työntekoa, mitä haastavampaa työnteko on, niin sitä enemmän ori nauttii. Jazz ei lannistu helposti ja synkkänä päivänä ori onnistuu aina piristämään meitä kaksijalkaisia.

Vaikka Jazz toisinaan saattaa ottaa hermoon ja pahasti maasta käsiteltynä niin jollain tasolla Jazz on helppo, jos vain osaa käsitellä Jazzin kaltaista hevosta ja omaa hyvät hevosmiestaidot. Orin parhaimpia puolia on sen seurallisuus, Jazz rakastaa saadessaan olla huomion keskipisteenä, mielellään rapsutettavana edes hetken ajan. Jazz on helppo tehdä iloiseksi ja onnelliseksi joka tyytyy yllättävän vähään, mutta tämä hevonen osaa olla niin sanotusti kaksinaamainen jolla taipumus tehdä pahaa jos silmä välttää, joten jos käännät selän Jazzille voit olla aivan varma että siinä nanosekunnin aikana ori on joko saanut itsensä keplotettua irti riimunarusta joka on yksinkertaisella solmulla tai sitten ori on ottanut kohteekseen harjaparat tai hoitajansa takin joka on huolimattomasti jätetty orin lähelle. Jazz osaa myös avata karsinan oven jos sitä ei ole salvattu kiinni. Ori on hyvin älykäs ja viekas joka keksii sellaisia tempauksia että kärsivällisyyttä todella koetellaan. Jos pahoja tapoja ei oteta huomioon, niin Jazz on hyvin tottelevainen joka suhtautuu luontevasti kaikkeen, mutta koska kyseessä on Jazz niin ei voi olla ikinä varma siitä mitä tapahtuu.

Ratsain Jazz on eteenpäinpyrkiväinen ja yritteliäs jolla on korkea työmoraali sekä valtavasti intoa joka tekee yrittää toisinaan hieman liikaakin. Jazzia on isolikkeinen hevonen jota on helppo motivoida, mutta Jazzin tuntien ori lähtee helposti harhateille etenkin jos ratsastaja löysäilee selässä. Orilla on myös tapana liikasuorittaa eli ratsastajalla riittää töitä pitääkseen orin tietyssä moodissa. Osaavissa käsissä Jazz on taitava kouluratsu jolla riittää kapasiteettia Grand Prix tasolle asti ja luonne jota vaaditaan kisahevoselta. Jazzilla on hyvät hermot, ori ei stressaa edes ympäristön vaihtuessa ja sopeutuu nopeasti tilanteisiin jota on yhtä helppo ratsastaa kuin kotikentälläkin.

image
  Ashblace
  old, m, 177cm - KTK-I
  Alcatraz
   
  Hilstead
   
  Asgard
   
  Karana
   
  Kashmire
   
  Dulcinea
   
  Faberine
  old, rt, 168cm - KTK-II
  Lyyronin
   
  Indigo
   
  Jimphex
   
  Fazaryn
   
  Zakreben
   
  Fantarene
   
image
image

15.11.2019 Oldfinion Dressage NJ irtoSERT

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix

 

Kouluratsastus taso 11/10 Kuuliaisuus ja luonne 3029.63p Tahti ja irtonaisuus 3944.47p
image

Helmikuu 2019

Nähdessäni All That Jazzin myynti-ilmoituksen ensimmäistä kertaa minun ei tarvinnut miettiä toista kertaa. Tunsin Everholt Estaten ennestään laadukkaana kouluhevoskasvattajana ja olin jo pidempään haaveillut omasta Everholtilaisesta. Mustan varsan isä oli valtava, 177cm korkea ensimmäisen kantakirjapalkinnon ori joka oli jo ennestään nimellisesti tuttu. Muistan aikoinani ihailleeni oria kisamatkalla jossa tietysti heti ensimmäisenä pisti silmään kookas koko. Ashblace oli kaikin puolin upea eläin jota olisin varmasti itse käyttänyt jalostukseen jo aikoja sitten jos minulle olisi vain tullut mahdollisuus siihen. Varsan emä oli näppärä rautias oldenburgintamma, joka oli hyvin nätti ja polveutui hieman harvinaisimmista linjoista.

Kahta viikkoa myöhemmin All That Jazz muutti Zonjietiin. Orivarsa oli vielä kookkaampi ja komeampi luonnossa mitä kuvissa ja videolla. Vaikka vuotias orivarsa oli vielä rääpäle, näki varsasta heti että siitä kasvaisi vielä hyvin komea eläin, jolla olisi tulevaisuudessa paljon annettavaa jalostusorina. All That Jazz oli jopa sellainen hankinta, jonka Jasper hyväksyi mukisematta. Vuotias orivarsa taisi tehdä vahvan vaikutuksen myös mieheen.

Ensimmäisen viikon aikana jona All That Jazz asui Zonjietissa, oli orivarsa hyvin ujo ja hiljainen. Uusi ympäristö, uudet ihmiset ja hevoset selvästi hämmensivät orivarsaa, mutta hiljalleen Jazz alkoi tulla ulos kuorestaan. Mitä enemmän opimme lopulta tuntemaan orivarsaa, sitä enemmän opimme että orivarsan kanssa ei selvinnyt ilman huumoria. Jazzilla oli nääs viekas huumorintaju ja orivarsa mielellään nappasi hampaisiin kaiken minkä sai tarkoittamatta kuitenkaan pahaa. Jazz oli myös hyvin älykäs, joka hoksasi heti mahdolliset porsaanreiät. Pari kertaa olimme havahtuneet siihen tilanteeseen kun orivarsa oli vain lähtenyt menemään karsinasta kun karsinan ovi oli jäänyt vain hieman auki, Jazzin tietysti kammetessa oven jotenkin turvallaan auki. Arki orin kanssa oli hyvin erilaista ja mikään päivä ei ollut erilainen. Onneksi orivarsa oli sentään motivoitunut ja rakasti työntekoa, mitä vaativampaa niin sen parempaa. Tietysti vähän hirvittää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.