Mixed Arkadios

westfalen, ori
syntynyt 01.02.2019
koulupainotteinen
omistaa Zonjiet Stud (VRL-00096)
rautias (EE/AA), 173cm
8v 18.08.2019
ko Intermediate I
kasvattanut Mixed
© SaSa Photography / www.sabinasachse.de/archiv.php © SaSa Photography / www.sabinasachse.de/archiv.php © SaSa Photography / www.sabinasachse.de/archiv.php © SaSa Photography / www.sabinasachse.de/archiv.php
GH's Amorellet
westf, rn, 176cm
Amor's Arrow Apollo's Adventure
Tiamondella
Silver The Screamer Banana Dance
Silvana
Marzanna
westf, rn, 162cm
Eichenhof Moritz Maxwell
Eichenhof Eleonore
Serenna Skipper
Leni

 

Rehellisesti sanottuna Arkadios on häijy jonka perusilme on korvat luimussa ja naama yhtä hapan kuin sitruuna. Ori on äkkinäinen, saattaa säikähtää aivan mitä tahansa eikä luota kuin vain omiin tuttuihin ihmisiin ja silloinkin täytyy olla tarkkana. Vieraita kohtaan Arkadios saattaa vaikuttaa aggressiiviselta mutta se on vain orin tapa sanoa että älä tule lähelle. Arkadios saattaa hyvinkin potkaista tai purra ahdistavassa tilanteessa, josta syystä orin kanssa tekemisissä ovat vain tutut ihmiset. Sama pätee ratsastaessa, selässä tulee olla kokenut ja tuttu kuski niin ori liikkuu alla kuin unelma. Eihän Arkadios helppo ole ja orissa on kamalasti puutteita luonteessa, mutta kukaan ei voi kiistää sitä että ori on lahjakas ja taitava kouluratsu vaikka se nyt onkin hieman pönttöpää.

  • Ominaisuudet
  • Kilpailutulokset
  • Jälkeläiset
  • Päiväkirja

Luonteenpiirteet

Rohkeus

Älykkyys

Temperamentti

Herkkyys

Taidot

Notkeus & nopeus

Kuuliaisuus

Lennokkuus

Askellajit

Kouluratsastus 0/10

Kuuliaisuus ja luonne

Tahti ja irtonaisuus

Kesäkuu 2019

"Sua ei ikinä pitäisi päästää Suomeen, roudaat mukanasi vaan uusia kaakkeja" Jasper tuhahti kun kerroin varovaisesti löytäneeni pari muuta hevosta sen lisäksi mitä lähdin alunperin hakemaan. Suomenhevostahan minä lähdin hakemaan. Löysinkin niitä kaksi. Ajattelin kerta olin Suomessa käymässä niin voisin samalla tsekata hevosmarkkinat. Lopulta löysin itseni Mixed nimisen tallin pihasta. En ollut ikinä ennen kuullutkaan tallista, mutta olin kiinnostunut myytävästä 2-vuotiaasta orivarsasta. Kuvista päätellen varsa ei ollut hevosista hienoin, mutta orivarsalla oli varsin mielenkiintoinen ja erilainen suku sekä vanhemmistaan päätellen varsasta kasvaisi myös hieno kouluratsu.

Ennen kuin kasvattaja vei minut orivarsan, sain varoituksen että orivarsa saattoi olla luonteeltaan hieman.. Haastava, selvästi isänsä poika. Mietin mielessäni että orivarsa ei voinut olla pahempi kuin Zonjietissa melkein jo legendaksi noussut Leidi, tammoista diivamaisin ja hevosista raivostuttavin (lepää rauhassa). Nähtyäni orivarsan ensimmäistä kertaa en oikein tiennyt mitä mieltä olin orivarsasta. Ilmeisesti orivarsalla oli minunkin edestäni mielipiteitä kun nuori hevonen potkaisi rajusti karsinan ovea korvat luimussa. En säikähtänyt helposti, joten varovasti lähestyin ruunikkoa lahjusten kera. Tiesin että Arkadiosista ei kasvaisi helppo hevonen ja orin luottamus pitäisi ansaita kovalla työllä. Näin Arkadiosissa valtavasti potentiaalia, joten lopulta huomasin allekirjoittavani kauppapapereita.

Lopulta palasin Zonjietiin neljän uuden hevosen kera. Kaksi suomenhevosta ja kaksi puoliveristä, ei kahta ilman kolmatta ja kolmatta ilman neljättä. Jasper oli ilahtunut (lue: ei) ja mies nalkutti mulle koko seuraavan viikon ja nakitti kaikki paskahommat. Kyllä Jasper siitä lepyttyy, kuten aina.